:

Kan man få glutenfri pizza?

Indholdsfortegnelse:

 1. Kan man få glutenfri pizza?
 2. Kan man få glutenfri mad på Sunset?
 3. Hvor kan jeg købe glutenfri pizza?
 4. Er det sundt at spise glutenfri?
 5. Er McDonalds glutenfri?
 6. Hvor hurtigt virker det at spise glutenfri?
 7. Er Mcdonalds pomfritter glutenfri?
 8. Kan man få oppustet mave af gluten?
 9. Er der meget gluten i rugbrød?
 10. Er der gluten i pommes frites?
 11. Kan man få glutenfri på Burger King?
 12. Hvad er forskellen på cøliaki og glutenallergi?
 13. Hvilke symptomer har man ved glutenallergi?
 14. Hvordan føles det at være gluten intolerance?
 15. Kan man pludselig få cøliaki?

Kan man få glutenfri pizza?

Vores glutenfri pizzabund er forbagt og helt fri for gluten fra naturens side. Denne pizzadej er blandt andet lavet på meltyper som rismel, hirsemel og hørfrø mel, hvilket gør os til et oplagt sted at sætte tænderne i en smagfuld og glutenfri version – af sprød karakter.  

Vores glutenfri pizza håndteres i et glutenholdigt miljø og bages blandt andet i samme ovn, som vores øvrige glutenholdige pizzaer. Der vil derfor være en lille chance for krydskontaminering, men vi gør vores bedste for at minimere risikoen ved at håndtere denne type pizzabunde ansvarligt. 

Kan man få glutenfri mad på Sunset?

Her kan du gå på opdagelse i vores store og varierede menukort, som rummer muligheder for alle. Her finder du de saftige burgere, velsmagende salater, klassiske sandwich og mange flere muligheder for take away.

Alle har deres præferencer, når det kommer til take away, og hos Sunset Boulevard vil vi gerne undgå, at medlemmer af dit selskab går forgæves. Derfor har vi noget for enhver smag, og der er naturligvis også muligheder for de mindste i selskabet i form af lækre børnemenuer.

Hvor kan jeg købe glutenfri pizza?

Der er flere og flere butikker som får glutenfrie produkter. Her er de steder, hvor vi handler mest:

Meny på BymidtenHar langt det største udvalg af glutenfrie produkter. Morgenmadsprodukter, pasta og spaghetti, melblandinger (brød, pandekager/vafler, pizza – vær opmærksom på, at Tobias ikke tåler alle blandinger! Han må kun få de blandinger, som er naturligt fri for gluten, dvs. INGEN modificeret hvedestivelse) knækbrød, kiks, glutenfri soyasauce mm. De fleste glutenfri varer er samlet på en reol bagerst i butikken ved melet.

Er det sundt at spise glutenfri?

Per Brændgaard, cand.scient. i human ernæring Forfatter til flere bøger om sund kost herunder ’Slank på ét sekund’ fra 2015

Glutenfrit er blevet det nye, der er sundt - før skulle alt eksempelvis være fedtfrit. Men der er ingen evidens for, at gluten er usundt, medmindre du ikke kan tåle det. Det er bare et protein.  Du kan sammenligne det med peanuts, der heller ikke er gode at spise, hvis du ikke kan tåle dem, ellers er det en super sund madvare. Det afhænger af, hvad man kan tåle.

Hvis du har forskellige fordøjelsesproblemer som oppustethed, diarré, og forstoppelse, kan gluten være en af mange faktorer, du kan kigge nærmere på. Men gå ind i det med et åbent sind, og vær opmærksom på, at dine symptomer også kan skyldes alt muligt andet - for eksempel kaffe, stress, eller grøntsager, du har svært ved at fordøje.

Er McDonalds glutenfri?

 • McDonald’s Official Website
 • McDonald’s Nutrition Calculator
 • McDonald’s Allergen Booklet (UK)
 • Burger King
 • Wendy’s
 • Five Guys
 • In N Out
 • Shake Shack

Hvor hurtigt virker det at spise glutenfri?

Cøliaki er en autoimmun tilstand, der er relateret til indtagelse af gluten, som er et protein, der findes i kornsorterne hvede, byg og rug. Når en cøliakier spiser gluten, identificerer immunforsvaret gliadin, et stof i gluten, som en fremmed, indtrængende fjende og producerer antistoffer til at bekæmpe det.  

Desværre bliver sunde celler fra vores fordøjelseskanal beskadiget i processen, især villierne, små fingerlignende udvækster, som beklæder tyndtarmen, og som spiller en vigtig rolle i optagelsen af næringsstoffer fra maden. Med tiden bliver villierne alvorligt svækkede, og en person vil holde op med at optage de nødvendige mængder af visse næringsstoffer, hvilket kan føre til potentielt meget alvorlige helbredsproblemer. Derfor er det meget vigtigt at få stillet en diagnose, hvis du tror, at du måske har cøliaki. 

De symptomer, der udløses af den autoimmune reaktion, som forårsager cøliaki, er mange og varierer meget fra person til person. Når en person får konstateret cøliaki og skifter helt til en glutenfri diæt, forsvinder de fleste symptomer inden for et par uger eller måneder.

Når den person, der følger en glutenfri diæt, spiser gluten igen, kan man forvente, at symptomerne vender tilbage, også selv om mængden af gluten var lille. Nogle af de mest almindelige symptomer er diarré eller forstoppelse, oppustethed og kramper i maven, mavepine, træthed, ledsmerter, angst, depression og omtågethed. Det er ikke sædvanligt, at en cøliakiers hud bliver ramt af udslæt, da der ikke er tale om allergi, men nogle personer med cøliaki udvikler et hududslæt kaldet dermatitis herpetiformis, og dette kan vende tilbage eller forværres i tilfælde af enkeltstående eller utilsigtet indtagelse af gluten.  

Er Mcdonalds pomfritter glutenfri?

Hei, har nylig blitt diagnostisert med cøliaki. Kan jeg fortsette å spise på McDonald's en gang i blant? Ser at de har glutenfrie burgere. Og kan jeg spise pommes frites fra McDonald's? Ser at folk er litt uenige på nettet. Mvh Tobias

Kan man få oppustet mave af gluten?

Er du en af de mange, der føler dig oppustet eller træt i hverdagen? Måske skulle du ofre dit indtag af gluten ekstra opmærksomhed.

Lidelserne cøliaki, glutenallergi eller glutenintolerance er i søgelyset for øjeblikket, og alt for mange danskere går rundt med symptomer på disse lidelser uden at have fået tilstrækkelig hjælp eller stillet den rette diagnose.

Er der meget gluten i rugbrød?

Efter hvad jeg ved indeholder rug pentosaner (slimstoffer) hindre der glutendannelse, og gør det derfor vanskeligere at bage med. Jeg bager rugbrød bestående af rugmel, knækket rug, lidt solsikke, hørfrø salt, honning og surdej – Formoder ikke det indeholder gluten.

På den anden side må en gluten allergiker vel ikke få det mindste gluten.

Er der gluten i pommes frites?

Krydderi er åbenbart ikke KUN krydderi. Mange billige mærker indeholder “spor af gluten” andre krydderier som All Around osv kan direkte indeholde hvede. Andre krydderier så som karry kan også indeholde gluten da det er et blandingskrydderi.

Dette er en af jeres ideer, denne var rigtig god. Torskerogn er nemlig langt fra bare fisk. Det er proppet med en masse andet og nogle varianter har også gluten gemt. Endda så godt at det er bag et E-nummer. Den seneste jeg faldt over var E1442.

Kan man få glutenfri på Burger King?

Keith Kramer and Mathew Burns, his wife’s uncle who lived in Jacksonville, Florida were looking for a restaurant idea. In 1953 they built a stove that they named Insta-Broiler and dubbed their store Insta-Burger King. Their idea was picked by David Edgerton and James McLamore, Cornell University classmates who had visited the hamburger stand that was operated by McDonald brothers. In 1954, James and David bought an insta-Burger king franchise in Miami.

The growth of Miami area made the area an excellent location to start a food chain but the Insta Broiler required adjustments. Edgerton and McLamore came up with gas grill which they called Falme-broiler. It was more effective than the Insta-broiler. In 1959, Edgerton and McLamore bought Burns and Kramer out. By this time, the operation had grown with their signature burger, the Whooper spread to most parts in the United States.

In 1967, Burger king was bought by Pillsbury Company for $18,000,000 and by 1970, it had grown to become the second largest burger chain after McDonald’s.

Hvad er forskellen på cøliaki og glutenallergi?

Glutenallergi/cøliaki er en kronisk tarmsygdom, der udløses ved indtag af glutenholdige fødevarer. I dette indlæg gennemgår vi de hyppigste symptomer på glutenallergi – og hvordan det diagnosticeres og behandles.

Det antages, at mellem 50.000 og 100.000 danskere lider af glutenallergi. Glutenallergi/cøliaki forekommer altså hyppigt og kaldes også for “verdens mest underdiagnosticerede lidelse”.

Symptombilledet er mangeartet og omhandler ikke alene diarre og vægttab, men også blandt andet:

 • dårlig trivsel
 • træthed
 • øget følsomhed
 • grådlabilitet
 • udslæt
 • depression

Der forskes ligeledes i udvikling af stofskifteproblematikker, overvægt og autoimmune sygdomme som følger af glutenallergi eller -intolerance.

I takt med at flere og flere danskere oplever problemer med fordøjelsen og måske får diagnosen ”irritabel tyktarm”, kan øget opmærksomhed på, hvad vi spiser, være relevant.

De hyppigste fødevarer, som vi reagerer på er følgende:

 • mælk- og mælkeprodukter
 • hvede
 • produkter indeholdende hvede samt æg og soja

Hvilke symptomer har man ved glutenallergi?

Cøliaki er en autoimmun sykdom som gjør deg overfølsom for gluten. Spiser du glutenholdig mat blir tynntarmens slimhinne betent og næringsstoffene fra maten kan bli mangelfullt absorbert. Dette kan føre til en rekke symptomer og helseproblemer. Gluten er et protein som finnes i hvete, rug, bygg og spelt.

Tarmen er den delen av kroppen som påvirkes mest ved cøliaki, men sykdommen kan påvirke andre deler av kroppen også.

Cøliaki forekommer hos omtrent 1 av 100 personer, men mange er uvitende om at de har sykdommen. De fleste får diagnosen i alderen 40 til 50 år, men sykdommen kan oppstå i alle aldre.

Cøliaki kan gi mange forskjellige symptomer. Noen av disse er knyttet til skaden som oppstår i tarmen. Andre er knyttet til redusert opptak (absorpsjon) av næringsstoffer fra tarmen.

Hvordan føles det at være gluten intolerance?

 • Cøliaki er en sygdom, der udløses af en unormal reaktion på proteinet gluten i føden
 • Fimrehårene (villi) i tarmen forsvinder. Dette nedsætter tarmens indre overflade, og dermed hæmmes optagelsen af føde. Evnen til at optage maden i kroppen nedsættes derfor. Dette kaldes på fagsprog for malabsorption
 • Man stiller diagnosen cøliaki ud fra blod- og vævsprøver
 • Hvis man har cøliaki, skal man undgå glutenholdigt mel i kosten

Cøliaki er en sygdom, hvor en del af det yderste lag fimrehår i tyndtarmen ødelægges på grund af betændelse - der opstår en såkaldt villusatrofi (se tegning af villusatrofi). Betændelsen skyldes en abnorm reaktion på stoffet gluten, som findes i mange melsorter.

Kan man pludselig få cøliaki?

 • Symptomerne ved cøliaki er mangfoldige - ofte er afføringen omfangsrig, gråhvid (kitfarvet) og ildelugtende
 • Der kan opstå symptomer, fordi man ikke optager nok næringsstoffer
 • Man taber sig ufrivilligt i vægt, fordi maden optages dårligt
 • Børn med cøliaki har ofte påvirket vækst, indtil diagnosen stilles