:

Hvilken kærlighedsfilm skal jeg se?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilken kærlighedsfilm skal jeg se?
  2. Hvilke film græder man til?
  3. Hvilken film skal jeg se på Netflix?
  4. Hvilke film kan man se med sin kæreste?
  5. Hvilken film skal jeg se med min kæreste?
  6. Er man svag hvis man græder?
  7. Hvor ofte græder kvinder?
  8. Hvad er den bedste film i hele verden?
  9. Hvilken film er den mest sete på Netflix?
  10. Hvilken film skal min kæreste og jeg se?
  11. Hvor er filmen kærlighed for voksne filmet?
  12. Kan du anbefale en god film?
  13. Hvordan viser jeg ham min kærlighed?
  14. Hvad sker der i hjernen når man græder?
  15. Hvorfor græder man efter samleje?

Hvilken kærlighedsfilm skal jeg se?

Ulykkelig kærlighed, umulig kærlighed og ugengældte følelser. Det er tre hjerteskærende følelser, som kan få mange af os til at trille en lille tåre, og ”Broke Back Mountain” har dem alle.

Den handler om to klassiske cowboys, der bliver ansat til at hyrde får i bjergene. I starten bliver de gode venner, men i takt med, at de må rykke tættere sammen gennem de kolde nætter, bliver deres forhold også tættere, og de indleder en romantisk affære.

Men homoseksualitet er ikke velset i området, og derfor bliver de begge gift med kvinder. Deres kærlighed varer ved gennem mange år, selvom de erkender, at de aldrig vil kunne få hinanden.

Selvom filmen indledes med en lettere overekstatisk dansescene, kan ”La La Land” faktisk sagtens lukke op for tårekanalerne.

Kærlighedshistorien mellem hovedpersonerne Mia og Sebastian balancerer nemlig hele tiden mellem næsten komisk-romantiske sekvenser, når stjernestøv for eksempel løfter det dansende par op midt i en vals, og så de små smertefulde øjeblikke, hvor kærligheden bliver gennemsyret af jalousi og uforløste drømme.

På den måde skildrer den en nostalgisk følelse af at have misset de vigtigeste chancer og mistet ting, man har holdt af.

Da Savannahs taske på heroisk vis bliver reddet op af havet af den flotte og charmerende soldat John, begynder deres forhold at spire. De tager til fest sammen, hun møder Johns syge far, og de to unge mennesker forelsker sig selvfølgelig.

Men omstændighederne vil, at de to ikke kan være sammen. For John bliver genrekrutteret til hæren, og udsendt i årevis. De prøver at holde kontakten gennem kærlighedsbreve, men de mange år hver for sig slider på deres forhold, og Savannah må indse, at hun ikke kan vente på John for evigt.

Med krigens indtog i 1939, finder forretningsmanden Oskar Schindler en måde at rekruttere billig arbejdskraft: Han kan ansætte jøder til en billig løn på sin fabrik i Krakow, men det går også hurtigt op for ham, at han også kan gøre en forskel for disse mennesker.

For ved at beskæftige jøderne, kan han redde dem fra at komme i koncentrationslejr eller blive myrdet, og gradvist skifter hans fokus fra profit til næstekærlighed.

Schindlers historie er en gribende, sand beretning, som viser den magtesløshed, der eksisterede under 2. Verdenskrig. For det er selvfølgelig ikke muligt for forretningsmanden at redde alle jøder fra de uhyrligheder, de blev udsat for – og det sætter ham i et desperat dilemma, hvor han skal vælge, hvem han vil redde og vælge andre fra.

Hvilke film græder man til?

Når du har mistet en, som du holdt meget af, er der ikke noget bedre end at forsvinde ind i en helt anden verden og glemme alt om din egen sorg for en kort bemærkning. Vi har samlet en slags breakup-playliste med film, der kan hjælpe dig med din kærestesorg.

Hvilken film skal jeg se på Netflix?

08/09/2023 | Flixfilm

Netflix bugner af utallige timers underholdning. Der er så mange film tilgængelige på streamingtjenesten, at det kan være en udfordring at afgøre, hvad man skal se.

Hvilke film kan man se med sin kæreste?

Derfor har vi udvalgt seks nye kærlighedsfilm, du skal se – og vi har også lavet en lille boks med klassikere nederst i artiklen, hvis du nu havde misset en af dem.

Palm Springs Nyles (Andy Samberg) møder brudepigen Sarah (Christin Milioti) til et bryllup i Palm Springs. Mens Nyles er i strålende humør, vil Sarah helst have aftenen overstået hurtigst muligt. Det er bare lettere sagt end gjort, for snart opdager Sarah, at hun – sammen med Nyles – sidder fast i tidslomme, så hun bliver tvunget til at opleve brylluppet igen og igen.

Denne romantiske komedie er et lidt anderledes take på genren, og hvis du ikke er til de helt klassiske romcoms, så er ’Palm Springs’ filmen for dig.

Hvilken film skal jeg se med min kæreste?

Derfor har vi udvalgt seks nye kærlighedsfilm, du skal se – og vi har også lavet en lille boks med klassikere nederst i artiklen, hvis du nu havde misset en af dem.

Palm Springs Nyles (Andy Samberg) møder brudepigen Sarah (Christin Milioti) til et bryllup i Palm Springs. Mens Nyles er i strålende humør, vil Sarah helst have aftenen overstået hurtigst muligt. Det er bare lettere sagt end gjort, for snart opdager Sarah, at hun – sammen med Nyles – sidder fast i tidslomme, så hun bliver tvunget til at opleve brylluppet igen og igen.

Denne romantiske komedie er et lidt anderledes take på genren, og hvis du ikke er til de helt klassiske romcoms, så er ’Palm Springs’ filmen for dig.

Er man svag hvis man græder?

Der er en bestemt scene i filmen American Beauty, der altid får mig til at græde. På få sekunder. Bare jeg ser noget af den på YouTube, næsten bare jeg hører musikken eller ser et stillbillede. Måske kender du den, den er nemlig ganske kendt. Alligevel lyder det helt åndssvagt, synes jeg selv: Det, jeg græder over, er en plastikpose, der flyver rundt foran en rød murstensmur. Jeg har aldrig helt forstået, hvorfor den skide plastikpose fremkalder gråd hver gang. Selv da jeg så filmen udelukkende for i en podcast at analysere, hvorfor den berørte mig så meget, tudede jeg. Ja, alene ved at skrive disse linjer og blot tænke på plastikposen, trækker mine øjne vand. Det er da mærkeligt. Hvad er det for noget?

Jeg har sat mig for at undersøge gråden. Hvorfor græder vi mennesker som den eneste art i verden? Hvorfor græder nogle mennesker mere end andre? Hvad får os til at græde? Og er det egentlig godt for os?

Hvor ofte græder kvinder?

Det er vigtigt, at vi som samfund bliver ved med at acceptere og støtte mænd, der græder, for selvfølgelig har mænd også brug for at græde sommetider. Og som en af populærkulturens big shots er det kun positivt, at Tobias Rahim er åben om sine problemer, fordi han lige nu står i midten af den kulturelle arena, musikken, hvor samfundets maskuline tendenser altid har knopskudt og cementeret sig.  

De traditionelle kønsnormer og maskuline forventninger til mænd, som hersker andre steder i samfundet, er utvivlsomt stadig problematiske, navnlig for de mænd, der føler sig forkerte og psykisk pressede, fordi de ikke rigtig passer ind. 

Nu kommer der så et men. For inden vi kommer for godt i gang med at bifalde gråd og nye maskulinitetsidealer, skal vi også passe på, at vi ikke kommer til at begå netop den fejl, vi forsøger at rette op på. Nemlig at udstikke et nyt ideal for, hvordan mænd skal være.

Hvad er den bedste film i hele verden?

Instruktøren Francis Ford Coppola samlede et stjernehold af skuespillere - Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton og Talia Shire - som medvirker til at fortælle historien om den berømte og berygtede Corleone-familie. Filmen har 48 Ã¥r pÃ¥ bagen, men den har stadig sÃ¥ meget power og store skuespiller-præstationer, at den holder den dag i dag.

Quentin Tarantinos Pulp Fiction er selve definitionen på en kultfilm, og den blev en massiv publikumssucces. Filmen, som foregår i Los Angeles, er et mix af sex, drugs, vold og masser af mord krydret med ironiske dialoger og bizar humor. I Pulp Fiction medvirker Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Bruce Willis og Ving Rhames, og filmen blev John Travoltas comeback til det store lærred.

Hvilken film er den mest sete på Netflix?

Netflix har afsløret, hvilke af streamingtjenestens originale film og serier, som er de mest sete nogensinde. Det skete, da Netflix’ co-administrerende direktør Ted Sarandos talte til en konference afholdt af Vox Media. Det skriver Hollywood Reporter.

Blandt tjenestens originale indhold finder man bl.a. den britiske dramaserie Bridgerton, som er den mest sete serie. Netflix-brugerne har nemlig brugt intet mindre end 625 millioner timer på at se første sæson af serien, der handler om den magtfulde Bridgerton-familie i 1800-tallets England.

Hvilken film skal min kæreste og jeg se?

Det er ikke en stor overraskelse, at hvis Hollywood ønsker at tjene store penge nemt, laver de romantiske film. Når alt kommer til alt, bliver sådanne film fortæret af publikum, især kærlighedssyge og elskede kvinder. Imidlertid er der run-of-the-mill romantiske film, og de skræmmer dig og trækker i dine hjertestreng for evigt. Men det er ikke derfor, vi skrev dette. Vi foretog nogle af de bedste og nemme at se romantiske film at se med din kæreste.

Hvor er filmen kærlighed for voksne filmet?

This is a crime drama movie based on a book of the same Danish name (English: Till Death Do Us Apart, I think)

Very short runtime @ 1hr44m, watch this if you're in the mood for something different. I can name a similar 2014 crime/mystery thriller that you'd have watched, but if I name it to convince you to watch it, it might give the plot away.

Kan du anbefale en god film?

Kun én gang har en ikke-engelsksproget produktion vundet en Oscar for bedste animerede spillefilm. Det skete i 2003, og vinderen var Hayao Miyazakis ’Spirited Away’, eller ’Chihiro og heksene’, som den kom til at hedde på dansk. Filmen red til prisuddelingen på en bølge af succes: Den havde allerede overhalet ’Titanic’ som den mest indtjenende biograffilm i Japan nogensinde – i alt 200 millioner dollars havde den indkasseret, før den landede i USA.

Efter ’Spirited Away’ var Miyazaki ikke længere forbeholdt anime-nørder med regionsfri dvd-afspillere her i vesten. Nu var han mainstream, i hvert fald blandt filminteresserede.

Hele balladen drejer sig om 10-årige Chihiro, som mod sin vilje slæbes med ind i en nedlagt forlystelsespark af sine forældre, da de pludselig forvandler sig til grise. Chihiro flygter længere ind i parken, og herfra tager filmen form af en rejse gennem i en surrealistisk verden, der stiller hende over for en række allegoriske og nogle gange bare bizarre udfordringer.

Luca Guadagnino skabte en af nyere tids mest sensuelle filmforelsker med ’Call Me By Your Name’, der katapulterede Timothée Chalamet mod toppen af Hollywood og langsomt knuste vores hjerter.

Men selvom filmens slutning får tårerne til at trille ned ad kinderne, står filmen som en hjertevarm hyldest til kærligheden og et smukt øjebliksbillede på en snotforvirret teenagers overgang til voksen.

Guadagninos sansemættede billeder og det fantastiske score fra Sufjan Stevens formidler et italiensk paradis af ferskner og korte shorts, der sætter sig i kroppen som en indre varme. Man kan måske anfægte, om filmen er lidt berøringsangst, når det gælder de omdiskuterede sexscener, men det tager ikke noget fra det stærke helhedsbillede af en af 10’ernes mest ikoniske kærlighedshistorier (om end Armie Hammers stjerne er gået ned i flammer sidenhen).

»Er sådan en gang køkkenknivs-slasher sovset ind i meta-nostalgi for millennials med akut 90’er-hjemve ikke pænt passé i prestigegysets æra?«.

Bestemt ikke hvis du spørger Soundvenues anmelder, der sendte sine bange fan-anelser til tælling og fem lykkelige stjerner efter det moderne reboot af 90’ernes store slasher-hit.

25 år efter den oprindelige Ghostface-morder var ude på rov, vender vi tilbage til den californiske by Woodsboro, hvor en gruppe teenagere påny begynder at blive hjemsøgt af den legesyge maskerede psykopat på blodigt underholdende vis.

Der var mange, der havde travlt med at sammenligne satirikerne og serieskaberne bag ’29’, Julie & Jespers spillefilmsdebut med ‘Den eneste ene’.

Men selvom inspirationen fra Susanne Biers komplette klassiker ikke er til at tage fejl af, er ‘Elsker dig for tiden’ helt sin egen. En romantisk komedie anno 2020’erne, hvor der er mindre travlt med at pakke livets hårde sandheder ind i candyfloss og ‘de levede lykkeligt til deres dages ende’.

Anna er langt mere interesseret i at blive taget alvorligt som menneske end at finde en kæreste. Hvilket bliver sat på prøve, da hun støder ind i ultraromantikeren Thomas. Et par lige dele nuttede og fejslagne dates senere finder skeptikeren og optimisten sammen mod alle skilsmissestatiske odds. Men det er først her filmens egentlige mission begynder – nemlig at udforske, hvad der sker, når forelskelse bliver til forhold og hverdagen banker på.

Emerald Fennells dristige debut deler vandene, særligt med det kontroversielle sidste akt. Men det er egentlig lidt urimeligt, for filmen lykkes med en utroligt svær mission: At gøre noget, der på papiret kan lyde som en lidt forudsigelig og belærende MeToo-eksponering, til en djævelsk, kulørt, charmerende og intens thriller, der lystigt pendulerer mellem glimt i øjet og dyb oprigtighed.

Carey Mulligan spiller 29-årige Cassie, der har gjort det til sin mission i livet at give klamme mænd en eftertrykkelig lærestreg som hævn over sin overgrebsramte veninde.

»Hvert et grin eller forarget fnis, filmen foranlediger, sætter samtidig tankerne til at rumle uroligt i baghovedet efter rulleteksterne«, skrev vores anmelder Jannie Dahl Astrup og konkluderede med rette, at filmen både er voldsomt mørk og voldsomt sjov.

Forventningerne til Will Ferrells melodigrandprix-komedie var til at tage og føle på forud for Netflix-premieren, men at filmen simpelthen skulle gå hen og blive en af de sjoveste i nyere tid, var alligevel en velkommen overraskelse (måske især for de seere, som ellers ikke vanligt favner amerikanernes absurd-komik!).

Ferrell – som er svensk gift og derfor har et nært forhold til melodigrandprix-hypen – har både skrevet, produceret og spiller hovedrollen som den islandske sanger Lars Ericssong, der spiller i bandet Fire Saga sammen med barndomsveninden og crushet Sigrit (evigt seværdige Rachel McAdams). Duoen er rent ud sagt ringe – selv efter melodigrandprix-standarder, sorry – men drømmer alligevel om at kvalificere sig til Eurovision. Og efter en række groteske hændelser er de pludselig Islands eneste bud.

Filmen tager tykt pis på Eurovision-klicheerne, men den er ikke det ondskabsfulde take-down, som melodigrandprix-fans måske havde frygtet. Tværtimod er komedien gennemsyret af oprigtig kærlighed til »genren« og konkurrencens formål: At hylde tolerance og samle nationer i fællessang.

Hvordan viser jeg ham min kærlighed?

Der er to personer og dermed to personligheder i et parforhold. Det kan se nemt ud på film, men i virkeligheden er kærlighed mange ting. Kærlighed kan til tider skabe had, frustration og sorg, og derfor kan kærligheden også være forvirrende.

Når man er sammen i et forhold, skal man være sig selv, samtidig med, at man skal give plads til den anden. To personligheder skal forenes, men uden at man hver især glemmer sig selv.

Hvad sker der i hjernen når man græder?

Hollandske Ad Vingerhoets er en af de få, der forsker i gråd. Senest har han sammen med den britiske adfærdsneurolog Michael Trimble udført et studie af mennesker, der ikke kan græde.

Når man skal svare på, hvorfor mennesker græder, kan man ifølge Vingerhoets både se på de vigtigste ’triggere’ af gråd og på funktionen af gråd.

»Hvis du spørger mig om, hvad der får folk til at græde, så mener jeg, at der er fire-fem vigtige triggere af tårer, som forandrer sig en del med alderen.«

Igennem historien har der været mange forskellige bud på, hvordan følelserne fungerer. Fysiologiske teorier om følelser kan ifølge den amerikanske forfatter til bogen Crying – The Natural and Cultural History of Tears (1999) Tom Lutz spores tilbage til den græske læge Hippokrates, som levede 400 f.v.t.

Hippocrates har fået tilnavnet ’lægekunstens fader’ og regnes for ophavsmand til en række medicinske tekster fra det 5. og 4. årh f.v.t. »Helt op til midten af 1800-tallet kunne både folkemedicinen og medicinundervisningen på universiteterne i Europa karakteriseres som hippokratisk,« skriver Lutz.

Den hippokratiske medicin mente, at sygdom skyldtes en ubalance mellem de fire kropsvæsker blod, slim, sort galde og gul galde, som skulle behandles gennem udrensninger i form af blødninger, afførende behandlinger, brækmidler eller – gennem gråd.

Hvorfor græder man efter samleje?

SPONSORERET indhold

Har du overvejet, om Viagra kunne gøre noget godt for jeres samliv, eller om du skulle eksperimentere med at skrue op for gisp og støn under akten? Sexolog Ditte Winkel svarer på spørgsmål om den blå pille, lyden af nydelse og den gråd, der kan dukke op under den store forløsning.