:

Hvor køber man grill?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor køber man grill?
 2. Hvilken grill skal jeg vælge?
 3. Er det lovligt at grille på altanen?
 4. Er charbroil en god grill?
 5. Hvad er bedst el eller gas grill?
 6. Kan grillen stå ude om vinteren?
 7. Kan man få kulilteforgiftning af gasgrill?
 8. Hvilken grill er bedst i test?
 9. Er det billigere at bruge gasgrill end ovn?
 10. Hvor lang tid holder en gasflaske til grill?
 11. Kan en gasflaske tåle at stå i solen?
 12. Hvorfor må man ikke bruge gasgrill indendørs?
 13. Kan man mærke kulilteforgiftning?
 14. Hvor lang tid holder en 10 kg gasflaske?
 15. Hvor længe holder en 11 kg gasflaske til gasovn?

Hvor køber man grill?

Grill er duften af sommer og samvær. På føtex.dk finder du alt til grillsæsonen, hvad end du er på udkig efter en ny gasgrill eller kulgrill - eller måske noget fedt grill-tilbehør til samlingen? Grill sommeren igang her.

Med en smart transportabel grill kan du altid få lækker grillmad med den velkendte røgede smag - hvorend du befinder dig. Tag din transportable grill med i sommerhuset, på stranden eller i parken og tag på opdagelse i det danske sommerlandskab med smagfuld grillmad lige ved hånden.

Hvilken grill skal jeg vælge?

Bor du i lejlighed og vil have grillen ud på altanen, skal du helst undgå for meget os. Vi kan jo ikke have, at dine grillaftener sætter dig i dårligt lys i opgangen. Skal du have grillen ud på din altan, så kig efter en gasgrill eller en el-grill. Er du husejer, eller bor du i rækkehus med egen have, kan du selvfølgelig også vælge kulgrillen eller pillegrill.

Vi vil gerne hjælpe dig med at sikre, at du får mest værdi for pengene i den grill, du vælger. I XL-BYG har vi grill i alle størrelser og prisklasser, så alle kan være med.

Det er vigtigt for din grilloplevelse, at du får købt den størrelse, der kan matche dit behov. Forestil dig, at du har en lille grill og skal grille til 20 personer, så bliver du aldrig færdig. Og ønsker du at forberede hele måltidet på grillen, så du ikke skal have gang i både køkken og grill, har det også betydning for den optimale grillstørrelse.

Er det lovligt at grille på altanen?

Det er ikke alle steder, du må grille på altaner eller fællesarealer. Læs om reglerne her og få gode grillråd, når du bor i rækkehus eller lejlighed.

Er charbroil en god grill?

Jeg modtog ikke grillen samlet, hvilket på sin vis er ret godt for så kan man nemlig også testet hvor nemt det er. Nu skal det siges, at jeg ikke er teknisk på det område og jeg bestemt ikke er den bedste til det – det er nok også årsagen til, at det tog ca. 3 timer at samle grillen. Jeg har efterfølgende læst på grillguru at de har brugt 2,5 timer så måske er jeg ikke så dum til det endda :-)

Den er rimelig robost, men ret skal også være ret – du kan få den til ca. 3500 kr. på tilbud, så du skal ikke forvente en grill af højeste kvalitet – det kan ikke lade sig gøre til de penge. Alligevel er det støbejern og rustfri stål af typen “430” som går igen på grillen og det er sgu meget godt gået til de penge – hvis du vælger modellen Platinum får du en anden ståltype “304” som er mere modstandsdygtig over for fx rust. Brændere og flammetæmmere er også begge er i rustfrit stål.

Hvad er bedst el eller gas grill?

Smag, rengøring og pris er de afgørende elementer, du skal tage stilling til, når du skal beslutte, om du vil have gas-, kul- eller elgrill.

Duften af sommer er duften af grill. Selvom de helt store grillfester er indstillet for nu, så er vejret bestemt til at sætte gang i grillen. Engangsgrillen er den hurtige løsning, men nok heller ikke den løsning man imponerer med eller får de bedste bøffer ud af. Men hvilken er så?

Kan grillen stå ude om vinteren?

Luk

Vi vil altid gerne kommunikere med vores kunder. så savner du information om et specifikt emne, har du forslag, ris eller ros; er du velkommen til at kontakte os

Kan man få kulilteforgiftning af gasgrill?

Du må aldrig grille indenfor i lukkede eller overdækkede rum. Når kullene brænder danner de gasarten kulilte. Hvis gassen ikke kan slippe væk, risikerer du at få kulilteforgiftning, der kan være livstruende.

Der bliver også dannet kulilte, når grillen står og køler af. Grillen skal derfor altid blive udenfor, selv om du har slukket den. Du må aldrig trække grillen indenfor for at opvarme din udestue eller dit fortelt med grillens eftervarme.

Grillen skal stå på et solidt og jævnt underlag, som ikke kan brænde. Sørg også for, at den står med god afstand til brændbart materiale som for eksempel parasoller, tørt græs og buske.

Tænd aldrig op i grillen med sprit, benzin eller andre eksplosive væsker. Brug i stedet en grillstarter, optændingsblokke eller tændvæske.

Få hjælp til at tænde op i grillen herunder.

Hvilken grill er bedst i test?

Før du køber ny gasgrill, skal du overveje dine behov. Hvor stort et grillareal har du brug for? Skal du både grille ved direkte og indirekte varme? Er det nødvendigt med termometer? Se herunder, hvad du skal kigge efter, når du er på jagt efter ny gasgrill:

 • GrillarealEt grillareal på ca. 30 x 40 cm. er tilstrækkeligt for 2-3 personer. Er I flere personer i husstanden, eller vil du gerne grille ved indirekte varme, anbefaler vi mindst 50 x 35 cm.
 • Antal zonerDe fleste større gasgriller har 2-3 zoner. Det er smart, når du eksempelvis skal lave en hel steg, da den kan grilles langsomt ved hjælp af indirekte varme. Griller du kun bøffer, pølser, grillspyd og lign., er en enkelt zone nok.
 • Grillristens materialeDe bedste grillriste er lavet af støbejern, men enkelte producenter laver også riste af rustfrit stål. Det er vigtigt, at grillristen er af en god tykkelse, så den holder godt på varmen. Det giver nemlig pæne grillstriber.
 • MobilitetSkal du kunne flytte på din gasgrill? Vælg en model med hjul, hvis den skal flyttes rundt på terrassen. Vælg en sammenklappelig model, hvis den skal transporteres eller pakkes væk efter brug.
 • TermometerMange gasgriller har termometer i låget. Det er smart, da du hurtigt og nemt kan aflæse temperaturen uden at løfte på låget.
 • DesignKig efter en gasgrill med et højt låg, robuste grillriste og drejeknapper af en fornuftig størrelse. Tjek også efter, om stellet/benene er af en god tykkelse, så grillen står stabilt. Husk også at tjekke grillens vægt, hvis den skal løftes rundt. Selv små modeller kan være rimelig tunge.

Er det billigere at bruge gasgrill end ovn?

En bruger skriver, at vedkommende bruger grillen i stedet for ovnen eller komfuret til at lave mad. Men ifølge eksperten er det ikke sådan lige til at konkludere, at det rent faktisk giver en besparelse på den samlede energipris.

- En almindelig ovn i gennemsnit, der ligger oppe omkring 200 grader i en time, bruger lige under 1 kWh. Så lad os sige, det koster en kilowatt-time og prisen er måske fem kroner. Hvad koster det så at få en grill på gas eller briketter til at levere en times effektiv varme? 

- Det er svært at sige, men man er nødt til at undersøge, hvad koster ovnen eller kogepladen en time sammenlignet med briketterne på grillen, eller sammenlignet med hvor mange gange man kan give effektiv varme i en time på en gasflaske imod prisen på gassen.   

Det kan ifølge eksperten godt give en god besparelse at bruge strømmen, når den er billigst, men der er noget, man skal huske først.

- Man skal først og fremmest være sikker på, at man er tilknyttet en el-aftale med en variabel pris. Er man det, så giver det rigtig god mening at bruge strømmen, når den er billigst, fordi vi ser, at priserne kan variere meget over døgnet. 

I det hele taget bør vi ifølge eksperten forsøge at bruge strømmen på de bedste tidspunkter af døgnet.

Hvor lang tid holder en gasflaske til grill?

Du kan bruge gasflasker til mange forskellige formål. Det er lige fra gasgrill til ukrudtsbrændere til terrassevarmere. Da gasflasker bruges til både store og små enheder, kan du finde mange typer og størrelser af gasflasker hos Silvan. Det er både den helt lille engangsflaske, som du kan bruge til en transportabel grill, og den store på gasflaske på 10 kg, som du kan bruge til den store gasgrill i haven. Dermed kan du finde en gasflaske til alle dine behov på denne side. Så kan du både fjerne ukrudt med ukrudtsbrænderen og stege lækker grillmad på gasgrillen. Vær i øvrigt opmærksom på, at gasflaskerne kun kan afhentes i en Silvan-butik.

Flaskegas er et yderst brændbart stof, så det er vigtigt, at du håndterer en gasflaske med respekt. Gasflasker består af en blanding af gasarterne propan og butan, som hurtigt og effektivt kan antændes. Selvom det i udgangspunktet er meget sikkert at bruge gasflasker, skal du være opmærksom på, at du håndterer flasken sikkert. Bl.a. skal du sikre, at flasken altid står op. Desuden skal du aldrig bruge gas beregnet til udendørsbrug indenfor. Du skal også sikre, at gasflasken er sikret mod stød, opvarmning og fald. Hvis du er opmærksom på at bruge gasflasken sikkert, og du følger sikkerhedsrådene fra producenten, så kan du med ro og mag bruge den.

Kan en gasflaske tåle at stå i solen?

Lader du gasflasken stå i skabet under grillen, mens du bruger den? Så risikerer du i værste fald en eksplosionsagtig brand i grillen.

Mange tror de kan sætte gasflasken i grillens opbevaringsrum under grilning.

Hvorfor må man ikke bruge gasgrill indendørs?

Forsikringsselskab får mange anmeldelser om skader, der er opstår som følge af, at folk er lidt for skødesløse med deres gasgrill. Se de gode råd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kan man mærke kulilteforgiftning?

 • Mistanke om eksponering for kulilte
 • Forhøjet CO-hæmoglobin i blodet
 • Akut kulilteforgiftning mistænkes almindeligvis ud fra sygehistorien1 
 • Diagnosen bekræftes ved fund af forhøjet CO-Hb

Hvor lang tid holder en 10 kg gasflaske?

21,77 kr./m3 Bemærk prisen er den rene gaspris, eksklusiv distribution og afgifter.

Den største gasflaske, der må opbevares indendørs i boligen, er en 11 kg flaske. Større flasker skal opbevares udendørs. Til hvert gasforbrugende apparat (fx komfur, varmeovn eller pejs) der være 1 flaske i brug, samt 1 flaskegas i reserve i boligen – dog højst 3 flasker i alt pr.

Føtex har et stort udvalg af varer udover Ombytnings gas. Hold øje med den ugentlige Føtex tilbudsavis for at finde de bedste tilbud og kampagner. Udover Ombytnings gas, kan du også finde følgende tilbud: Jumbo gas, Kosan gas & Kosan Gas.

Billigste gas Den fastlåste gaspris er et godt valg til dig, der ønsker ro i dit budget. Her får du nemlig den samme pris på gas hele året igennem, og du er derfor ikke under indflydelse af ydre faktorer eller svingende priser på børsmarkedet. Denne type har dog den ulempe, at den ofte er det dyreste valg af de to.

Hvor længe holder en 11 kg gasflaske til gasovn?

En gasovn eller gaskamin er ganske enkelt en indretning, der afbrænder gas med henblik på at skabe varme. Der fleste gasovne danner (infrarød) strålingsvarme, der opvarmer nærtstående bygningsdele og genstande, som derefter afgiver varme til luften.

Du kan bruge en gasovn i alle typer rum, og den behøver ikke aftræk. Du skal dog være opmærksom på, at afbrænding af gas giver en del kondens og kan gøre luften "tung".

Ved alle slags afbrænding opstår der partikel-forurening, som kan være skadelig for dit helbred. Sørg for grundig udluftning hver time. Derfor skal gasovne ikke placeres i rum, hvor der ikke kan laves tilstrækkelig udluftning, fx ved gennemtræk eller mekanisk ventilation.