:

Hvad kan man lave i efterårsferien i København?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad kan man lave i efterårsferien i København?
  2. Hvad kan man lave med børn i efterårsferien?
  3. Hvornår er det efterårsferie i Danmark?
  4. Hvor skal vi hen i efterårsferien?
  5. Hvad er sjovt at lave i København?
  6. Hvad kan man lave i København gratis?
  7. Hvad kan man lave i efterårsferien på Sjælland?
  8. Hvad kan man lave i Kbh børn?
  9. Hvornår er efterårsferien på Sjælland?
  10. Er der efterårsferie i Sverige?
  11. Hvor rejser man hen i uge 42?
  12. Hvad kan man lave af gratis ting i København?
  13. Hvad kan man lave i København som er gratis?
  14. Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?
  15. Hvad kan man lave i København billigt?

Hvad kan man lave i efterårsferien i København?

Efteråret er en af de bedste tidspunkter at opleve København. Her er vejret hverken for varmt eller for koldt, og pladsen er heller ikke for trang. Kort sagt har du alle de bedste muligheder for at give dig selv og dine nærmeste en unik oplevelse i København. Mulighederne er mange. Det eneste du skal gøre, er at vælge, hvad du gerne vil opleve først.  

En god måde at opleve og introducere sine børn til Hovedstaden og hele Danmarks historier, er ved at besøge nogle af Københavns mange museer. Og i efterårsferien er der masser af særlige forestillinger med fokus på børn.

En af vores klare favoritmuseer at tage de helt små med på er Børnenes Museum på Nationalmuseet. Her kan du tage dine børn med til København i 1920’erne og give dem et indblik i, hvordan kårene var på den tid. Du kan også tage et sejlskib tilbage i tiden og opleve vikingetiden.

Som noget helt særligt er der også masser af særlige aktiviteter på museet i efterårsferien. En af dem er den helt særlige skatte- og runejagt, som børnene med garanti vil elske – og samtidig lære en masse af på en sjov og spændende måde.

Hvad kan man lave med børn i efterårsferien?

I Børnenes Værksted møder du SMK’s "huskunstnere", som hjælper med dagens aktiviteter. (Foto: PR/SMK)

Find din barnlige sjæl frem og lad kreativiteten blomstre med børn (fra alderen af 3 år og op) på Statens Museum for Kunst. Her hylder de nemlig kunst i børnehøjde hele efterårsferien. Se stedets farverige udstilling med værker af den franske mestermaler Henri Matisse - og bagefter kan de små poder selv slå sig løs med deres kreative kræfter på Børnenes Værksted.

De kan klippe store papirklip af farverige figurer, male sjove motiver med vilde farver og forme sjove kroppe i ler, præcis som netop Matisse elskede at gøre! Børnenes Værksted er inkluderet i entrébilletten, og er dit barn under 8 år, skal det ledsages af en voksen.

Var det noget med en monsterjagt? Så gå på opdagelse under Christiansborg Slot og udforsk ruinerne af Biskop Absalons borg fra 1167 og Københavns Slot, der blev revet ned i 1731. 

I efterårsferien er ruinerne nemlig fyldt med "lysende" monstre, som alle er skabt af multikunstneren Shane Brox. Og monstrene har et budskab med sig: De stygge skabninger har hvert tilknyttet en følelse, der lang tid før middelalderen, har drevet os mennesker. Hvad sker der ved mobning, angst, forelskelse, når man er ked af det eller glad? Den samtale kan du få med de mindste. Udstillingen er egnet for børn fra 5 år. De mindste børn har brug for en voksens hjælp til at læse og forstå udstillingen.

Hvor: Ruinerne under Christiansborg Slot, Prins Jørgens Gård 1, 1218 KøbenhavnHvornår: Tirsdag-søndag 10.00-17.00Pris: Børn (0-17 år) er gratis. Voksne 75 kroner.

Fordyb dig med barnet i Glyptotekets kreative lerværksted, som finder sted hver dag i efterårsferien. Det er oplagt at gå rundt med de mindste og først se på museets fantasifulde bygning, som i år fylder 125 år. For rundt om på vægge, gulve og lofter er der detaljer med mønstre, monstre, blomster, dyr, frugter og englevinger, som I kan prøve at "genskabe" i lerværkstedet, hvor der er fokus på tryk i ler.

Der kan være 40 personer i værkstedet ad gangen, og i værkstedet vil værter, der enten er uddannede kunstnere eller museumsformidlere, hjælpe jer godt i gang. De færdige lertryk udstilles på en kæmpe udstillingsvæg, der udgør et imponerende fælles kunstværk.

Hvor: Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København VHvornår: Fra tirsdag til søndag i uge 42 fra kl. 11-15Pris: Entré er 125 kroner for voksne (gratis hver tirsdag). Det er altid gratis for børn og unge under 18 år, og det koster ikke noget at deltage i værkstedet.Læs mere her.

Denne skønne børne- og familieforestilling er for de 4- til 8-årige børn. Forestillingen er bygget op om forfatter Jakob Martin Strids sjove børnebøger om Lille Frø, som Teater Fantast - med skuespillerne Ditte Ylva Olsen og Stine Q. Pagh i spidsen - vækker til live. De spiller to kustoder, som møder en masse af sjove, slemme og kunsteriske (hånddukker) frøer. Efter forestillingen får publikum lov til at se Lille Frøs værker helt tæt på.

Hvor: Teater Anemonen, Suhmsgade 4, 1125 København KHvornår: Fredag den 15. oktober til søndag 23. oktober (se tider og program her)Pris: Voksen 135 kroner, børn og unge 25 år betaler 65 kroner.Læs  mere om forestillingen her.

Findes der noget bedre end et godt gys til at bringe dig og din kæreste eller venner tættere sammen? Når Tivoli slår dørene op til efterårssæsonen, får du sammen med din favorit-voksne rig mulighed for at at prøve de særlige halloween-forlystelser, som forlystelsesparken sætter op i anledning af højtiden.

Og bare rolig, hvis forlystelserne bliver en tand for uhyggelige, kan I også bare gå forbi Tivolis Food Hall, som har fokus på efterårets lækre råvarer. Ellers kan I bare tage en romantisk tur i ballongyngerne – der er næsten garanti for et godt hallowhiiiin i Tivoli, uanset hvad I vælger!

Hvornår er det efterårsferie i Danmark?

  • Uge 42, dvs. det er eftersårsferie fra
  • lørdag d. 14 oktober 2023 til søndag d. 22 oktober 2023
  • Det er efterårsferie om:

Hvor skal vi hen i efterårsferien?

Tag hele familien med på oplevelser ved Vestkysten. Her er der fuld fart på aktiviteter, bl.a. Nordsøen Oceanarium, Fårup Sommerland, Børnesurfing, Sælsafari, Hajfodring og Nordisk mytologi. Efterårsferien ved Nordvestkysten kan noget særligt! 

Hvert efterår bliver Tivoli forvandlet til et fortryllet Halloween-univers med hekse, græskar og lanterner.

Kom og oplev den uhyggeligt udsmykkede have, som traditionen tro har særlige Halloween akti...

Hvad er sjovt at lave i København?

Varm kakao og brætspil mens regnen trommer på ruderne, det lyder da hyggeligt! Og det behøver altså ikke at foregå hjemme i stuen. Besøg f.eks. Bastard Café i Rådhusstræde, der har over +3.800 brætspil at vælge imellem. Vi kan også anbefale, at du prøver deres virkelig lækre toasts. 

Det er umuligt at planlægge forud, når man ikke ved, hvornår den næste regnsky dukker op. Trænger du til at stå i 'hundestræk' eller lave en serie 'solhilsner' (måske det jager regnen væk?), men du har ikke booket dig ind på et hold, så findes der heldigvis flere yogacentre i København, der har drop in-klasser. Besøg f.eks. Up Dog Yoga på Amager eller dyrk yoga online hos danske Yogamudra.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du shampoo i din kuffert og 18 andre uundværlige tricks til flyveturen

Hos Creative Space på Østerbro og Frederiksberg kan du og resten af familien få lov at male på kopper, skåle, fade og finurlige figurer. Der er over 300 forskellige stykker italiensk keramik at vælge imellem, og priserne starter ved 189 kroner. Når I er færdige med at male, sørger personalet for at jeres kreationer bliver glaseret og brændt. En uge efter kan de færdige resultater hentes i butikken. Det kan være nødvendigt at booke i forvejen, men ring og hør, om I er heldige, at der er plads til jer allerede i dag. Besøg Creative Space her.

Har man lyst til andet end at ligge i et karbad, når regnen siler udenfor? Der findes kurbade og spa flere steder i København. Tillad os at anbefale Sofiebadet på Christianshavn. Her får du både adgang til spa massage, hamam behandlinger og klassisk kurbad.

Hvad kan man lave i København gratis?

Leder du efter gratis ting at lave i København? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste gratis oplevelser i København.

Det er ingen hemmelighed, at København er en af de dyreste byer i verden. Det kan dermed hurtigt blive en dyr fornøjelse, at tilbringe et par dage i storbyen.

Hvad kan man lave i efterårsferien på Sjælland?

Dødningehovedaber og silkeaber med hvide ører på tæt hold - besøg Odsherred Zoo Rescue i Nordvestsjælland

Hvad kan man lave i Kbh børn?

Har du større børn, skal du lægge vejen forbi Paintball Arena på Amager. Her er mange fede aktiviteter og mange forskellige spil – også meget andet end paintball.

I kan f.eks. også dyste i klatrestafet, sumobrydning, høvdingebold eller sumostafet. Saml gerne hele familien eller dyst mod naboerne eller jeres gode venner.

Hvornår er efterårsferien på Sjælland?

Dødningehovedaber og silkeaber med hvide ører på tæt hold - besøg Odsherred Zoo Rescue i Nordvestsjælland

Er der efterårsferie i Sverige?

Tag for eksempel børnene med til en af byens mange temalegepladser eller en af de indendørs legelande. For de større børn er der skateboardbaner og en klatrebane, hvor man kan klatre på fire meter høje, kunstige klippeblokke. Læs mere

På en kølig efterårsdag i klart vejr er det forfriskende at vandre de ca. ni km fra den lille kystby Mölle ud til spidsen af Kullen ad sydkysten og tilbage ad nordkysten. Læs mere

Hvor rejser man hen i uge 42?

Mange danskere rejser til Spanien, Italien og andre sydeuropæiske rejsemål i oktober og november. Se det store udvalg af billige rejser hos Escapeaway i uge 42, som er skolernes efterårsferie. Book online nu og få den bedste pris!

I det sydlige Spanien er der såmænd lunt selv i december måned. Derimod er det danske oktober og novembervejr ofte både vådt, koldt og blæsende, og sommerferien i juli kan synes meget langt væk. At rejse i efterårsferien er derfor ofte en god chance for at få lidt ekstra sommer og lade op med D-vitaminer frem mod de mørke måneder. Og selvom det ikke længere er højsæson, er der gode muligheder for masser af sol og varme på de populære destinationer i det sydligste Europa. Portugal, Spanien og Italien er gode steder at besøge nu.

Hvad kan man lave af gratis ting i København?

Du og din familie kan gå på jagt efter De Seks Glemte Kæmper, som gemmer sig i skovene i seks forstadskommuner uden for København. De seks kæmper gemmer sig ved vandet, i små lysninger og på en bakketop.

Kunstneren Thomas Dambo har valgt seks forstadsskove vest for København som hjem for sine seks kæmper og for familier med lidt større børn er skattejagten er sjov aktivitet. Her kan du finde de præcise placeringer af De Seks Glemte Kæmper.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvad De Seks Glemte Kæmper er for noget, så kan du se videoen herunder:

Du kan gå en fem kilometer lang rute med 21 stop, der gemmer på særlige historier om multikulturelle og farverige Nørrebro. Den digitale gåtur fører dig forbi Dronning Louises Bro, Assistens Kirkegård, smarte Jægersborggade, skønne Ravnsborggade og nogle af byens ældste værtshuse i Stefansgade.

Du skal gå ind på den digitale gårute på din mobil. Her følger du bare anvisningerne. God tur!

Hvad kan man lave i København som er gratis?

Du og din familie kan gå på jagt efter De Seks Glemte Kæmper, som gemmer sig i skovene i seks forstadskommuner uden for København. De seks kæmper gemmer sig ved vandet, i små lysninger og på en bakketop.

Kunstneren Thomas Dambo har valgt seks forstadsskove vest for København som hjem for sine seks kæmper og for familier med lidt større børn er skattejagten er sjov aktivitet. Her kan du finde de præcise placeringer af De Seks Glemte Kæmper.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvad De Seks Glemte Kæmper er for noget, så kan du se videoen herunder:

Du kan gå en fem kilometer lang rute med 21 stop, der gemmer på særlige historier om multikulturelle og farverige Nørrebro. Den digitale gåtur fører dig forbi Dronning Louises Bro, Assistens Kirkegård, smarte Jægersborggade, skønne Ravnsborggade og nogle af byens ældste værtshuse i Stefansgade.

Du skal gå ind på den digitale gårute på din mobil. Her følger du bare anvisningerne. God tur!

Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?

  • Gratis seværdigheder i København
  • Oplevelser for voksne i København
  • Oplevelser for børn i København

Det er ingen hemmelighed at København kan være hård for budgettet, men du vil blive overrasket over hvor mange ting du kan lave i hovestaden, som ingenting koster! Her er nogle af vores foretrukne gratis seværdigheder og oplevelser i København.

Vidste du at det danske flag er et af de ældste flag i verden som fortsat er i brug? Eller at vi har et af verdens ældste monarkier? For en ægte royalist eller historieentusiast er der derfor her en oplagt oplevelse for dig.

Hver dag kl. 11.30 marcherer Den Kongelige Livgarde fra pladsen udenfor Rosenborg slot til Amalienborg – hvor Dronning Magrethe og Kronsprins Frederik samt familie bor. Du kan følge garden gennem Københavns gader og hele veien til dronningens residens. Tag fine billeder, få dig en spadsertur og lær lidt historie samtidig.

Hvad kan man lave i København billigt?

København har et væld af festivaler inden for kunst, kultur og litteratur og der er altid mulighed for at finde et arrangement som passer til et hvert budget. I løbet af sommeren afholdes utallige gadefester og loppemarkeder i byens forskellige kvarterer, og der er god mulighed for at finde brugte skatte og feste på budget – læs evt. om de forskellige muligheder på aok.dk inden du ankommer. Inden du besøger byen kan du f.eks. tilmelde dig på downtown.dk, som hver dag sælger oplevelser, restaurantbesøg, spa eller lignende til halv pris.

Når du er i byen, så lej en bycykel ganske billigt, enten i byen eller på et af Wakeup Copenhagen hotellerne. Københavnerne selv, cykler til alt da det er nemt og billigt at opleve byen på cykel. Du kan også købe et 2-zoners klippekort som kan få dig rundt de fleste steder i centrum – benyt dig af den elektrisk drevne citycirkel-bus, metroen, eller lej et af de mange elektriske løbehjul, så kommer du hurtig rundt i byen.

Nedenfor finder du et lille uddrag af nogle af de mange billige oplevelser du kan få med, når du besøger København:

Folkehuset Absalon er et folkehus, hvor lokale og alle andre kan mødes og være sammen på nye måder. Hver aften klokken 18.00 er der for eksempel fællesspisning ved langborde, hvor dagens menu bliver serveret på store fade. Menuen kan du få for kun 50 kroner. per person. Køb billetter på forhånd, hvis du vil være sikker på en plads.