:

Hvilken type test er kviktest?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken type test er kviktest?
 2. Hvor sikker er en kviktest?
 3. Hvor laves PCR test?
 4. Hvor kan man købe hjemmetest?
 5. Hvor præcis er hjemmetest?
 6. Hvordan ser en kviktest ud hvis den er positiv?
 7. Hvad skal man gøre hvis man har en positiv kviktest?
 8. Hvor lang tid virker en kviktest?
 9. Hvad gør jeg hvis jeg har en positiv kviktest?
 10. Hvordan ser en positiv hjemmetest ud?
 11. Hvad skal man gøre hvis man har en positiv hjemmetest?
 12. Hvad betyder C på hjemmetest?
 13. Hvornår er det normalt at teste positiv?
 14. Hvor længe smitter man efter positiv test?
 15. Kan man blive testet uden tidsbestilling?

Hvilken type test er kviktest?

Antigentesten kan generelt betragtes som en screeningstest, der måler SARS-CoV-2 protein i en podning fra naso/oro-pharynx.

Antigentestens følsomhed er mindre end PCR-testens, og derfor er det mere en screeningstest end en diagnostisk test.

Den lavere følsomhed synes at svare til et virusniveau, hvor der er dyrkbar virus i svælget, dvs., med nogen tilnærmelse det niveau, hvor en person smitter.

 • SARS-CoV-2 eller COVID-19 antigentest måler, om der er SARS-CoV-2 virusproteiner i podning fra næse/svælg med den samme teknologi (såkaldt ”lateralflow”) som også bruges i graviditets- eller ægløsningstest (disse bruges til at måle hormoner i urinen)
 • Antigentesten måler typisk, om der er SARS-CoV-2 nucleoproteiner eller spike glycoproteiner i podningsprøven1

Hvor sikker er en kviktest?

Læs mere om de forskellige typer af coronatests her, og bliv klogere på hvad du skal være opmærksom på, når du køber test til hjemmebrug.

På Webapoteket kan vi tilbyde både en covid-19 antigentest og en antistoftest til hjemmebrug, samt antigen test til professionel brug på eksempelvis skoler og uddannelsesinstitutioner.

Hvor laves PCR test?

PCR (polymerase chain reaction) tests are a fast, highly accurate way to diagnose certain infectious diseases and genetic changes. The tests work by finding the DNA or RNA of a pathogen (disease-causing organism) or abnormal cells in a sample.

 • DNA is the genetic material that contains instructions and information for all living things.
 • RNA is another type of genetic material. It contains information that has been copied from DNA and is involved in making proteins.
 • Diagnose certain infectious diseases
 • Identify a genetic change that can cause disease
 • Find small amounts of cancer cells that might be missed in other types of tests

Hvor kan man købe hjemmetest?

En antigentest, også kaldet lyntest og hjemmetest, er en test der kan vise hvorvidt du er smittet med corona eller ej, i løbet af bare 15-20 minutter.

Alle kan bruge en antigenhjemmetest, dog bør børn under 14 år få hjælp af en voksen. 

Hjemmetesten mod corona kan med fordel bruges af vaccinerede der ønsker at teste sig selv, inden de skal mødes med andre mennesker. Hvis du har været i en større forsamling, f.eks. til en fødselsdag, et bryllup eller lignende, kan du bruge testen efterfølgende til at se, om du er blevet smittet. Testen er også oplagt at bruge, hvis du vågner med ondt i halsen og andre symptomer på corona. 

Hvor præcis er hjemmetest?

Boson er en antigentest/hurtigtest for COVID-19 som du kan bruge derhjemme, så du kan teste dig selv. Testen er CE-godkendt til privatbrug/selvtest og må derfor anvendes af privatpersoner. Der er altså ikke krav om sundhedsfagligt personale til at udføre testen. Kan ikke anvendes som coronapas.

HUMA yder 14 dages prisgaranti på ALLE lagerførte produkter. Finder du derfor en identisk vare, billigere på en anden dansk webshop, matcher vi prisen.

Hvordan ser en kviktest ud hvis den er positiv?

Senest opdateret 27. oktober 2021

En hjemmetest giver dig et hurtigt svar på, om du er smittet med covid-19. Det tager kun 15-20 minutter, før du kan se svaret på testkasetten. Læs mere om corona hjemmetest/selvtest i denne artikel og få svar på, hvordan du bruger en hjemmetest, samt hvorfor det kan være en god løsning til din virksomhed. Vores ekspert i personlige værnemidler, Michael Seistrup, svarer på oftest stillede spørgsmål og giver gode råd til corona hjemmetests.

Hvad skal man gøre hvis man har en positiv kviktest?

En kviktest/antigentest/hjemmetest udføres med en podepind i næsen, og påviser virusproteiner i modsætning til den mere følsomme PCR-test, der registrerer om virus' arvemateriale er til stede.

Du skal bruge kvik-testen, hvis du ikke har symptomer, men skal være sammen med en sårbar person, har været til en begivenhed med mange smittede, hvis der er udbredt smitte på din arbejdsplads, eller du skal have et gyldigt coronapas. Til coronapas kan du ikke benytte kviktest til hjemmebrug..

Kviktesten viser ikke om du er smittet, kun om du smitter.

Hvor lang tid virker en kviktest?

En kviktest/antigentest/hjemmetest udføres med en podepind i næsen, og påviser virusproteiner i modsætning til den mere følsomme PCR-test, der registrerer om virus' arvemateriale er til stede.

Du skal bruge kvik-testen, hvis du ikke har symptomer, men skal være sammen med en sårbar person, har været til en begivenhed med mange smittede, hvis der er udbredt smitte på din arbejdsplads, eller du skal have et gyldigt coronapas. Til coronapas kan du ikke benytte kviktest til hjemmebrug..

Kviktesten viser ikke om du er smittet, kun om du smitter.

Hvad gør jeg hvis jeg har en positiv kviktest?

Sundhedsmyndighederne opfordrer lige nu til at booke en PCR-test hvis man:

 • Har symptomer på covid-19.
 • Er nær kontakt til en, der er testet positiv for covid-19.
 • Er testet positiv for covid-19 ved en hurtigtest.

Hvordan ser en positiv hjemmetest ud?

Har du fått selvtest for Covid-19 fra UiB? Slik tar du testen.

Selvtester henter du her på følgende steder.

Hvad skal man gøre hvis man har en positiv hjemmetest?

Du anbefales at blive hjemme, hvis du er syg, indtil du er rask igen.

Du anbefales at blive hjemme, hvis du er syg, indtil du er rask igen, så du ikke smitter andre. Landslægeembedet anbefaler, at man følger de smitteforebyggende råd, uanset om man føler sig syg eller ej.

Hvad betyder C på hjemmetest?

Køb en hjemmetest online og slip for besvær med test-køer og lignende.

Den hjemmetest vi sælger er CE-godkendt til privat-brug, hvilket vil sige, at du nemt og hurtigt kan teste dig selv, uden hjælp fra sundhedsfagligt personale.

Med en hjemmetest kan du nemt og hurtigt få en afklaring på, om du har COVID-19. De smarte tests er nemme at bruge, og giver dig et hurtigt resultat.

Det kan bl.a. være rigtigt smart at tage en hjemmetest, inden du skal mødes med større forsamlinger, hvis der nu er nogen i selskabet, som er særligt udsatte. 

Derudover kan det bare være rigtigt rart at have nogle liggende, så man hurtigt kan teste sig selv, hvis man har mistanke om, at man er smittet med COVID-19.

Hvornår er det normalt at teste positiv?

Graviditetstesten måler HCG-hormonet (Humant Chorion Gonadotropin), som er det hormon, gravide kvinder begynder at danne kort tid efter befrugtning.

Mængden af hormonet i urinen og i blodet fordobles ca. hver 2.-3. dag i de første 10 uger af graviditeten.

Graviditetstesten måler på HCG, som er et hormon, gravide kvinder begynder at danne kort tid efter befrugtning.

Jo længere du venter med at udføre testen, jo større er sikkerheden for, at et positivt resultat bliver en blivende graviditet.

Der er mange slags graviditetstests på markedet, og de kan alle give dig et resultat med en sikkerhed på over 99 %, hvis du følger vejledningen nøje. Der kan nemlig være forskel på, hvornår du skal tage testen.

 • Traditionel graviditetstest. Her kan du måle HCG i urinen fra den dag, du forventer menstruation. Bruger du testen før det, bliver resultatet mere usikkert
 • Tidlig graviditetstest. Den tidlige test opfanger meget lave HCG-koncentrationer i urinen, så du kan bruge den allerede ca. 8 dage efter befrugtning, svarende til 5 dage før forventet menstruation.

Hvor længe smitter man efter positiv test?

Sygdommen covid-19 skyldes en infektion i luftvejene med en type coronavirus kaldet SARS-CoV-2. De fleste, der smittes, vil få ingen eller milde forkølelses- eller influenzalignende symptomer, men nogle kan blive alvorligt syge med fx lungebetændelse, og sygdommen kan være dødelig.

Covid-19 kan give et varieret sygdomsbillede fra en mild øvre luftvejsinfektion til et alvorligt forløb med nedre luftvejsinfektion og påvirkning af flere organsystemer. Hos flere af de smittede kan der desuden vise sig en række eftervirkninger i kortere eller længere tid efter den akutte infektion er overstået som fx vejrtrækningsproblemer, hukommelses- og koncentrationsbesvær, ekstrem træthed m.m.

Kan man blive testet uden tidsbestilling?

De offentligt tilgængelige covid-19-testcentre i Danmark er lukket. Det er fortsat muligt at blive PCR-testet, såfremt en læge vurderer, at det er nødvendigt, ligesom det er muligt at blive testet hos private testudbydere.

Alle covid-19-testcentrene er lukket.