:

Hvornår er dronningen på Marselisborg 2023?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår er dronningen på Marselisborg 2023?
 2. Hvornår kører dronningen i karet i dag?
 3. Hvornår flytter dronningen til Fredensborg 2023?
 4. Hvornår er dronningen i Gråsten 2023?
 5. Hvor befinder dronningen sig i dag?
 6. Kan dronningen køre bil?
 7. Hvilke slotte i Danmark ejer Dronning Margrethe selv?
 8. Hvornår er de kongelige på Gråsten Slot?
 9. Hvorfor har dronningen en handske på venstre hånd?
 10. Hvor opholder dronningen sig i dag?
 11. Hvornår er kongeskibet i Sønderborg?
 12. Hvem er ejer af Gråsten Slot?
 13. Hvilke slotte ejer dronningen selv?
 14. Hvor er Dronningens sommerhus?
 15. Hvilken bil er Krone 1?

Hvornår er dronningen på Marselisborg 2023?

Hjemmeværnets Musikkorps vil spille, blomsterpigen står på spring, en større faneborg er linet op – og en lang modtagelinje står klar til at modtage Dronningen.

Kongeskibet er dermed tilbage i Aarhus, efter at det 16. juni var på visit i byen sammen med sit norske søsterskib. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) tager imod ved falderebet sammen med den 6-årige blomsterpige Olivia.

Inden Hendes Majestæt kører i bil mod Marselisborg spiller Hjemmeværnets Musikkorps "Kong Christian" – og dronningen får lejlighed til at hilse på den officielle modtagelinje bestående af en række Aarhus-pinger.

Hvornår kører dronningen i karet i dag?

Salling Group har tirsdag morgen åbnet den første af i alt foreløbig 10 butikker i koncernens nye discountkæde Basalt. Det er butikken på Amager Landevej i Kastrup, der har slået dørene op. Onsdag følger butik nummer to og tre i henholdsvis Viby ved Aarhus og Prøvestenscentret i Helsingør.

Butikkerne er kendetegnet ved, at det kun er de mest basale dagligvarer, der er på hylderne. Det vil sige varer som pasta, havregryn, toiletpapir, bleer, tandpasta, mel og brød og et udvalg af frugt og grønt. Mælken er af den langtidsholdbare slags, der ikke kræver nedkøling.

Hvornår flytter dronningen til Fredensborg 2023?

Det blev med stil markeret, at Majestæten nu residerer på slottet nord for København, og for dronningen og de lokale var det dejligt at mødes på denne måde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det blev med stil markeret, at Majestæten nu residerer på slottet nord for København, og for dronningen og de lokale var det dejligt at mødes på denne måde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Også de lokale virkede bevægede på den fine aften, og de sørgede højlydt for at hylde dronningen i forbindelse med det royale comeback efter operation og genoptræning.

Hvornår er dronningen i Gråsten 2023?

Den 18. juli 2023 er der residensforlæggelse til Graasten Slot, hvor H.M. Dronningen tager ophold på det sønderjyske slot.

Hvor befinder dronningen sig i dag?

Dronning Margrethe er lørdag gået om bord på kongeskibet 'Dannebrog', hvor hun har sommerresidens, efter at skibets motor er blevet repareret.

Det fortæller chefen for kongeskibet, kommandørkaptajn Peter Schinkel Stamp.

Kan dronningen køre bil?

Hendes far, hertugen af York, blev konge under navnet George VI, efter at hans bror, Edward VIII, havde abdiceret i 1936, og dermed var Elizabeth tronarving som ti-årig.

De officielle pligter begyndte allerede under Anden Verdenskrig, og i 1947 blev hun gift med Philip, hertug af Edinburgh, født som ’Prins af Danmark’. Sammen har de fire børn: Charles, Anne, Andrew og Edward.

Da hendes far døde i en alder af 56 år i 1952, blev hun dronning som kun 26-årig, og efter den pompøse kroning i 1953 har hun som regent kunnet fejre både sølv-, guld- og diamant-jubilæum.

Hvilke slotte i Danmark ejer Dronning Margrethe selv?

Fredensborg, København, Aarhus og Gråsten.

I disse fire byer har dronningen til huse på forskellige tidspunkter af året.

Hvornår er de kongelige på Gråsten Slot?

Gamle slotte er og bliver imponerende. Dengang havde man ikke de samme konstruktionsmuligheder, som vi har i dag, men slottene blev stadig store og imponerende.

Et godt eksempel på dette er Gråsten Slot, som i dag fungerer som sommerresidens for den danske Kongefamilie.

Hvorfor har dronningen en handske på venstre hånd?

 • Når man som virksomhed gennem en længere årrække har haft regelmæssig samhandel med hoffet, som det hedder, kan man søge om at blive Kongelig Hofleverandør. Det er ene og alene dronningen, der beslutter, om dit firma kan blive leverandør til hoffet.
 • Prædikatet Kongelig Hofleverandør blev indført under den tidlige enevælde, og titlen blev primært tildelt håndværkere og handlende, der leverede varer og tjenesteydelser til hofholdningen.
 • Tidligere skelnede man mellem prædikaterne ”Leverandør til Det Kongelige Danske Hof” og ”Kongelig Hofleverandør”. Det første prædikat gav man til større virksomheder, hvor hoffet typisk købte virksomhedens produkter gennem forhandlere, mens an gav det andet prædikat til mindre virksomheder, der havde direkte handelsmæssige relationer med hoffet.
 • Siden 2008 har hoffet ikke skelnet mellem de forskellige betegnelser, og alle kan i dag bruge prædikatet Kongelig Hofleverandør. 18 virksomheder har dog valgt at beholde prædikatet Leverandør til Det Kongelige Danske Hof.
 • Prædikaterne gælder i 5 år, og ved periodens udløb bliver det vurderet, om betingelserne fortsat er opfyldt. En grundlæggende forudsætning er, at hoffet fortsat køber firmaets produkter eller serviceydelser.
 • Ved direktør- og ejerskifte bliver det revurderet, om der er basis for at forny prædikatet. Ved tronskifte vil prædikaterne helt generelt blive taget op til revision.
 • Kronen samt firmanavn skal altid stå sammen. Kongekronen skal placeres øverst, derefter prædikatet og nederst firmanavnet. Kongelig kan forkortes til Kgl. Kongekronen må ikke anvendes alene og må ikke indgå som en del af et firmalogo.
 • Der er i dag tildelt 100 danske hofprædikater og fem udenlandske.

Hvor opholder dronningen sig i dag?

Marselisborg Slot har en udsøgt placering med frit udsyn over hav og skov, samtidig med at slottet ligger tilbagetrukket fra omgivelserne. Slottet er omgivet af en skøn slotspark i engelsk stil, med små søer, en rosenhave, en urtehave og en lang række kunstværker bla. skulpturer af Hans kongelige Højhed Prins Henrik. Slotsparken ved Marselisborg Slot, er åben for offentligheden året rundt, pånær når den kongelige familie har residens på slottet. 

Marselisborg Slot er bygget efter tegninger af den kongelige bygningsinspektør, Hack Kampman. Slottet åbner sig med indgangsparti mod vest og to miniaturetårne, som også er et motiv på Toldkammerbygningen i Aarhus centrum, som er inspireret af byvåbnet for Aarhus. Bygningen er udsmykket med motiver fra havet hele vejen rundt og i  vinduesudskæringerne finder I motiver af måger, og i hoveddøren af træ er smukt udskårne muslingeskaller akkompagneret af en fisk over døren.

Hvornår er kongeskibet i Sønderborg?

Dronning Margrethe ankommer til Sønderborg og Gråsten tirsdag den 18. juli for at tage sommerophold på Graasten Slot.

Ankomsten med Kongeskibet Dannebrog sker i år ved Slotskajen i Sønderborg Havn, hvor Kongeskibet lægger til tirsdag den 18. juli kl. 10.00.

Hvem er ejer af Gråsten Slot?

I 1935 overtog Frederik 9. og Dronning Ingrid brugsretten til Graasten Slot. Slottet har siden fungeret som sommerbolig for den kongelige familie.

Det første Graasten Slot var et lille jagtslot opført i midten af 1500-tallet. Efter at slottet nedbrændte i 1603, opførtes et nyt slot - sandsynligvis beliggende, hvor det nuværende slots sydfløj er placeret.

Hvilke slotte ejer dronningen selv?

Marselisborg Slotshave er omkring 13 ha. og blev anlagt af anlægsgartner L. Chr. Diederichsen i samarbejde med Dronning Alexandrine i starten af 1900-tallet i engelsk stil med store græsplæner omgivet af træer og små søer. Haven rummer foruden en række kunstværker, en rosenpark samt en urtehave.

Skulpturen "Marcelisa" er lavet af kunstner Miguel Berrocals i 1996 og er en af de første skulpturer, man ser, når man kommer ind i haven. Den står midt på plænen mod bugten. Figuren er udført i glasfiber, patineret med bronze og står på en glassokkel.

Hvor er Dronningens sommerhus?

Lige så traditionsrig som dronningens sommerferie er i Aarhus, holder regenten også altid påske - og for det mest jul - på Marselisborg Slot. Men i marts aflyste dronning Margrethe sit påskeophold i Aarhus. Også på grund af corona.

Dronningen har i øvrigt også aflyst sit sommertogt på havet med Dannebrog på grund af situationen med COVID-19.

Hvilken bil er Krone 1?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Store Krone er den populære betegnelse for en Rolls-Royce Silver Wraith, der bliver betegnet som den ældste og fornemmeste af kongehusets biler. Den blev anskaffet af Frederik den 9. i 1958 og bilens populære betegnelse hentyder til dens nummerplade, forsynet med en enkelt stor kongekrone.