:

Er det dyrt at køre i taxa i London?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er det dyrt at køre i taxa i London?
 2. Hvor mange taxa er der i London?
 3. Kan man betale med kort i taxa i London?
 4. Hvad kalder man en taxa i London?
 5. Hvad koster et Oyster Card i London?
 6. Hvad koster en taxa fra Heathrow til London?
 7. Hvad koster en taxa fra Stansted til London?
 8. Hvad hedder taxa på engelsk?
 9. Hvad koster en taxa fra London til Stansted Airport?
 10. Hvordan køber man Oyster Card?
 11. Hvor køber man Oyster kort i London?
 12. Hvordan kommer man billigst rundt i London?
 13. Hvordan kommer man fra Heathrow lufthavn ind til London?
 14. Hvad er forskellen på en taxi og en taxa?
 15. Hvad betyder taksi?

Er det dyrt at køre i taxa i London?

London er en dejlig by, hvilket har gjort den til et populært rejsemål. Der kommer mange turister årligt fra hele verdenen. Selvom London er en af de storbyer i verden, som har det bedste offentlige transportsystem i form af undergrundsbaner, busser, tog m.v. Men derudover er der også en masse taxaer. Spørgsmålet er så bare, hvad er priserne på taxaerne?

Ofte siges det at priserne i København er de samme som i London. Dette passer også nogenlunde. Priserne på taxaer i London er svære at forudse, fordi der er mange forskellige virksomheder, som tilbyder taxa-services. Samtidig med dette skal man huske på at London er en storby, som er spækket med biler, hvilket gør at trafikken til tider kan være forfærdelig. Hvilket gør at priserne afhænger af hastigheden i trafikken.

Hvor mange taxa er der i London?

Ud over de tekniske (og nok mest bil-nørdede) forandringer har den nye black cab også andre features, som kan gøre køreoplevelsen for kunden mere interessant.

Taxaen er udstyret med trådløst internet, usb-stik så man kan oplade sin mobiltelefon og så er der strømudtag til en bærbar computer – så det bliver et lille rullende kontor, som man kan arbejde fra, når man alligevel sidder i de endeløse bilkøer gennem London.

Hvis der indimellem opstår en pause, kan man vælge at vende blikket opad og se byen fra et nyt perspektiv, da den nye taxamodel også er udstyret med et panoramavindue i taget.

Kan man betale med kort i taxa i London?

Byen har mange almindelige taxaselskaber, så taxaer i London kan tages på parkeringspladserne (de er placeret i nærheden af ​​hotellerne og ved de største attraktioner), eller du kan ringe til det på forhånd.

Find ud af, om føreren er fri - skiltet på taget på bilen lyser gult “Til leje”.

Du kan bestille en taxa ved at ringe til følgende numre: +44 (844) 800-66-77 (EddisonLee); +44 (207) 272-02-72 (RadioTaxi); + 44 (519) 657-11-11 (Yellow LondonTaxi).

Hvad kalder man en taxa i London?

Det er de færreste, der tager på en storbyferie i London og helt undgår den berømte undergrundsbane i den engelske hovedstad. Undergrundsbanen bliver altid blot kaldet the Tube (tube=rør), så hvis du skal lyde lidt lokal, når du spørger om vej, kan du blot spørge where the nearest tube station is

Herunder ser du et kort over alle under- og overgrundsstationer i London:

Som du ser på kortet herover, er der en lang række lines, som praktisk talt giver dig mulighed for at tage tuben rundt til hele byen. De orange lines er overground trains, hvilket svarer lidt til vores s-tog.

Hvad koster et Oyster Card i London?

Skip to content

Man kan sagtens købe enkelt billetter ved stationerne, men hvis du tænker at tage tuben mere end én enkel gang eller to, så kan det betale sig at købe et Oystercard. Oystercard fungerer på samme måde som vores rejsekort. Du kan tanke op på enhver station og tjekker ind og ud når du forlader toget. Dog skal man ikke som det danske rejsekort lade være med at tjekke ud, hvis du skrifter transportmiddel. I London tjekker man altid ud efter en tur med tube, tog eller bus. Oystercard kan bruges i: bus, Tube, tram, DLR, London Overground, TfL Rail og de fleste National Rail services i London.Oystercard kan bestilles hjemmefra, klik her. Der tillægges dog et gebyr på £3. Du kan også købe kortet på enhver undergrund st. Her koster kortet 5£ og så kan du tanke lige så mange penge på, som du vil.

Hvad koster en taxa fra Heathrow til London?

 • Minicab transfers from London to Heathrow starting from ₤36.00*
 • Meet & Greet / Waiting & Parking / Flight Tracking included
 • Professional driver, clean car and reliable service everytime
 • Book a minicab within minutes and pay by card (online)
 • Affordable prices and value for money on each occasion
 • Vehicles for up to 8 passengers + luggage available

Hvad koster en taxa fra Stansted til London?

At rejse er virkelig en fantastisk måde at tilføje glæde til dit kedelige liv. Taxa til lufthavnen hjælper dig med at gøre det sjovt at rejse ved at tilbyde dig de bedste forlystelser Taxa til London Stansted Lufthavn. Vores chauffører kan hjælpe dig med at gøre din tur behagelig. Vi giver dig de bedste førerhustjenester med fascinerende tilbud. Uanset hvilken afstand du skal rejse, lader vi dig rejse problemfrit fra hvor som helst til London Stansted Lufthavn. Dine rejse- og køretøjspræferencer er vigtige for os, og vi bestræber os på at arrangere de bedste tilbud til din kommende tur. Vi fokuserer på at imødekomme dine behov med perfektion.

Med en række topbedømte og fremragende biltjenester hjælper vi dig med at planlægge de bedste ture med os. Når du er villig til at rejse efter dine præferencer, er vores muligheder og tjenester værd at overveje. Vi tror på at tjene dig de bedste lufthavnstransporttjenester for at sikre, at du aldrig kommer ud i det rod med at tage offentlig transport efter en lang hektisk flyvning. Med vores fokus på at levere dig de bedste offentlige transporttjenester, stræber vi efter at betjene dig hurtige og komfortable ture. At tage en taxa til London Stansted Lufthavn i London fra os er virkelig den mest behagelige måde at sikre en salig tur for dine kære.

Med vores luksuriøse flåde vil du helt sikkert nyde at køre på et budget. Vi har et bredt komfortabelt og luksuriøst køretøj for at sikre, at du vil nyde at køre med os. Vi tilbyder online bookingmuligheder for at sikre, at du reserverer en tur med os til nedsatte tilbud. Med en omfattende flåde tilbyder vi pålidelig lufthavnstransport til alle lokationer i London. Vi yder hurtig assistance, når du vil planlægge en transfer til og fra Stansted Lufthavn til pengepungsvenlige priser. Faktisk lader vi dig tilpasse din tur i henhold til dine afhentnings- og afleveringsbehov. Desuden kan du vælge dit afhentningstidspunkt i henhold til din planlagte afgang.

Vi lader dig sammenligne tilbud og bestille en taxa fra London Stansted Lufthavn til et hvilket som helst sted i London. Sammenlign vores tjenester med hensyn til pris, punktlighed, kvalitet og pålidelighed. Vi sikrer, at du rejser, når og hvor du vil, til rimelige priser. Oven i dette fokuserer vi på at servicere dig med den bedst egnede support fra veluddannede og professionelle chauffører. Vores bookingproces er ganske praktisk, og du kan vælge at tilpasse din rejse efter dine behov og ønsker. Vælg nu den bedste biltype efter dine behov og få øjeblikkelige rabatter direkte fra vores kundevenlige team.

Hvad hedder taxa på engelsk?

London Taxiens historie går helt tilbage til 1948, hvor den første FX3 blev bygget. Den blev samlet hos Carbodies of Coventry, selve vognchassiset kom fra Austin. De første FX3 var var udstyret med en 2.2 liters Austin benzinmotor, men i 1954 kom FX3D, en 2.2 liters diesel, som hurtigt udkonkurrerede benzinmodellen. Der blev bygget lidt over 7000 FX3 taxier hos Carbodies.

I 1959 kom så en legendariske FX4, også kaldet ”The Black Cab”. Dens karrosseri var mere moderne end FX3, bl.a. fik den 4 døre istedet for FX3´s 3 døre. Den 4 dør bruges til baggageafdelingen ved siden af chaufføren. Bagdørene var dog stadig hængslet bagtil for nemmere ind og udstigning. FX4 kom til at køre næsten uændret i næsten 40 år, helt frem til 1997. Den blev ligeledes leveret med Austins 2.2 liters dieselmotor. Efter nogle år blev den manuelle gearkasse erstattet af en Borg Warner automatisk gearkasse. I 1982 blev Austin-motoren udskiftet med en 2.5 liters Rover dieselmotor, den kørte vognen med under betegnelsen FX4R og FX4S indtil 1989.

Hvad koster en taxa fra London til Stansted Airport?

Vælger du at tage toget, sker dette med Stansted Express. Dette tager cirka 45 minutter og jeg synes, det er den mest behagelige metode at komme fra lufthavnen til det centrale London.

Toget kører hvert 15. minut og er meget sjældent forsinket, hvilket ikke altid er tilfældet med busserne.

Prisen for en ‘open return’ (en returbillet, der kan bruges på alle datoer) er £32.80. Det er ret dyrt og derfor bør mulighed 2 overvejes, hvis du gerne vil billigt ind til London. En enkeltbillet koster £16.60.

Hvordan køber man Oyster Card?

London er opdelt i 9 forskellige transportzoner, som hjælper med at bestemme billetpriserne i størstedelen af byens offentlige transportmidler. Zone 1 er i Londons centrum imens zone 9 er i byens absolutte yderkant.

De fleste turister i London bevæger sig kun rundt i zone 1 og zone 2, som er hjem til mange af byens største seværdigheder. Hvis du f.eks. skal benytte offentlig transport til lufthavnen, skal du være opmærksom på, at lufthavnene IKKE ligger i zone 1.

Hvor køber man Oyster kort i London?

London er opdelt i 9 forskellige transportzoner, som hjælper med at bestemme billetpriserne i størstedelen af byens offentlige transportmidler. Zone 1 er i Londons centrum imens zone 9 er i byens absolutte yderkant.

De fleste turister i London bevæger sig kun rundt i zone 1 og zone 2, som er hjem til mange af byens største seværdigheder. Hvis du f.eks. skal benytte offentlig transport til lufthavnen, skal du være opmærksom på, at lufthavnene IKKE ligger i zone 1.

Hvordan kommer man billigst rundt i London?

Det er de færreste, der tager på en storbyferie i London og helt undgår den berømte undergrundsbane i den engelske hovedstad. Undergrundsbanen bliver altid blot kaldet the Tube (tube=rør), så hvis du skal lyde lidt lokal, når du spørger om vej, kan du blot spørge where the nearest tube station is

Herunder ser du et kort over alle under- og overgrundsstationer i London:

Som du ser på kortet herover, er der en lang række lines, som praktisk talt giver dig mulighed for at tage tuben rundt til hele byen. De orange lines er overground trains, hvilket svarer lidt til vores s-tog.

Hvordan kommer man fra Heathrow lufthavn ind til London?

Der er flere måder at købe billetter til Heathrow Express på:

 • Online: Du kan købe billetter til Heathrow Express online på den officielle hjemmeside (https://www.heathrowexpress.com/). Billetter kan købes op til 180 dage i forvejen.
 • På telefon: Du kan købe billetter til Heathrow Express ved at ringe til bookinglinjen på +44 (0)845 600 1515.
 • I lufthavnen: Billetter til Heathrow Express kan købes i billetskrankerne eller billetautomaterne i Heathrow Lufthavn. Billetskrankerne er placeret i ankomstområdet på hver terminal, og billetautomaterne er placeret i afgangsområdet.
 • Ombord på toget: Hvis du foretrækker det, kan du også købe billetter ombord på toget hos konduktøren. Det er dog generelt dyrere at købe billetter på denne måde, så det anbefales at købe dine billetter på forhånd.
 • På London Paddington: Billetter til Heathrow Express kan også købes på London Paddington station, enten ved billetskrankerne eller i billetautomaterne.

Det er generelt mere billigst og bedst at købe billetter til Heathrow Express på forhånd, da prisen stiger tættere på rejsedatoen.

Hvad er forskellen på en taxi og en taxa?

Et par DR-medarbejdere har været betænkelige ved det jeg skrev om Taxa i Sprogbrev nr. 5. Går det virkelig an at bruge ordet i betydningen "hyrevogn"?

Ordet taxa er ikke indregistreret som ordmærke (varenavn). Derimod er der indregistreret et figurmærke, dvs. en tegning, hvori ordet Taxa indgår. En chauffør eller en vognmand må derfor ikke kalde sin hyrevogn for en taxa, medmindre den hører til i det firma som hedder Taxa. Men i almindelig daglig tale betyder taxa nu engang "hyrevogn", og der kan ikke være noget galt i at bruge ordet på den måde. Der er faktisk masser af dagligdagens ord som er varenavne: bladan, cellofan, mærkat, bakelit, frisbee, jeep, antabus, folkevogn, yoyo, osv.

Hvad betyder taksi?

Betegnelsen »taxi« er oprindeligt en forkortelse af det franske ord taximètre, »taxameter«; taxameter kommer fra tysk og er en sammensmeltning af det latinske ord taxa, »skat,vurdering«, og det tyske meter, »meter«.[5] En anden oprindelse for ordet taxi er det engelske taxicab, der er en sammensmeltning af taximeter; »taxameter« og cabriolet; »kabriolet«.

En droske eller drosche er defineret som en hestetrukken hyrevogn.[6][7] Denne betegnelse kommer fra gennem det tyske ord Droschke fra russisk дрожки, dróžki – »let vogn«; det russiske ord er et diminutiv af droga, der betyder »arbejdsvogn«.[8] Ordet drosje anvendes på norsk i dag. Tidligere har droskebil og været anvendt på dansk.[9]

Tidligere har begrebet taksameterdroske eller taksa været anvendt i Danmark om både en motor- og hestedreven hyrevogn, hvori der er et apparat, som måler den kørte distance og pålægge brugen en afgift for denne.[10][11]

I Danmark, omkring år 1900, var transport efter taxameter med de såkaldte drosker i hovedstaden allerede udbredt, men de var drevet af heste. På dette tidspunkt indgik ca. 500 heste til driften af hestedrosker i hovedstaden. I 1902 fremkom de første motordrosker i Frederiksberg Kommune. Året efter tillod Københavns Kommune også kørsel med motordrosker.[13]

Taxamotorkompagniet oprettedes i 1908 med en vognpark bestående af Renault-drosker.[13] I 1920-erne begyndte automobildrosken at udkonkurrere hestedrosken, som dog under krigen fik en renæssance grundet brændstofmangel.[14]:87

Der skete en opdeling i drosker og lillebiler: Droskerne havde kommunal kørselstilladelse og tildelt faste holdepladser ved fx banegårde samt ret til at opsamle passagerer ved vejsiden, mens lillebilerne blev drevet fra indehaverens hjem.[14]:87-88