:

Hvem ejer Ordrupgaard?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem ejer Ordrupgaard?
 2. Hvad koster det at komme på Ordrupgård?
 3. Hvilken udstilling er der på Ordrupgaard?
 4. Er alle museer gratis om onsdagen?
 5. Hvilke museer har gratis adgang om onsdagen?
 6. Hvor længe er der udstilling om vikinger på Nationalmuseet?
 7. Hvilken udstilling er der på Trapholt?
 8. Hvem malede gårdhave ved et hus?
 9. Hvem var museumsdirektør for Ordrupgaardsamlingen fra 1978 til 1995?
 10. Er det gratis at komme ind på Statens Museum for Kunst?
 11. Hvad kan man lave i København gratis?
 12. Er det gratis at gå på Nationalmuseet?
 13. Hvilket sprog talte de danske vikinger?
 14. Hvad koster en billet til Trapholt?
 15. Hvem ejer Trapholt?

Hvem ejer Ordrupgaard?

”I Slots- og Kulturstyrelsen ser vi frem til, at byggeriet nu kan gå i gang. Projektet er blevet forsinket, fordi vi måtte igennem flere udbudsrunder, før vi fandt den rette entreprenør til realiseringen af byggeriet. Derudover har byggeboomet i Danmark gjort det nødvendigt for os at se nærmere på økonomien i projektet. Det er nu faldet endeligt på plads takket være en generøs ekstrabevilling på 28 millioner kroner fra fondene. Nu sætter vi alle sejl til, så Ordrupgaard kan åbne i slutningen af næste år.”

På Ordrupgaard ser man frem til, at byggeriet af Himmelhaven nu for alvor kan gå i gang.

Hvad koster det at komme på Ordrupgård?

På dette skønne museum kan du komme gratis ind om tirsdagen, men kun frem til den 14. januar 2023, og se museets permanente samling. Hvis du også gerne vil se særudstillingen, skal du slippe 60 kroner om tirsdagen. Børn og unge under 18 år er gratis, mens unge under 27 år og studerende med gyldigt studiekort alle dage kan besøge Glyptoteket for 95 kroner. Voksne skal slippe 125 kroner. Prisen for en særudstillingsbillet om tirsdagen er 70 kroner. På Glyptoteket kan du blandt andet opleve den rige samling, som rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande. Og så er det virkelig en fornøjelse af nyde Glyptotekets smukke vinterhave.Adresse: Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København V

Hvilken udstilling er der på Ordrupgaard?

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept all”, you consent to the use of ALL the cookies. However, you may visit "Manage preferences" to provide a controlled consent.

Manage preferencesAccept all

Er alle museer gratis om onsdagen?

Museets normale åbningstider er hver dag kl. 9-18.På torsdage kl. 9-21.Du kan læse om museets udstillinger ved at følge dette link.Se aktiviteter på museet og i byen her.

Har du brug for en kop kaffe eller en lille frokost, så kan du besøge museets café - bemærk særlige åbningstider. Du kan læse mere om caféen og menuen her. 

Butik og gårdhave er åben i museets åbningstid - alle dage kl. 9-18, torsdag til kl. 21. Læs mere om butikkens udvalg. Har du spørgsmål til butikken, kan du kontakte butiksansvarlige Ann-Christine Rørvang på [email protected].

Arkæologisk Værksted i Stormgade 20 (på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard) har åbent på lørdage og søndage 12-16. Arkæologisk værksted holder lukket 24. og 25. december samt 1. januar. Læs mere om kommende aktiviteter.Adgangsforholdene til værkstedet er de samme som til museet. Du kan læse om dette under punktet "Entré" herunder.

Hvilke museer har gratis adgang om onsdagen?

Københavns kommune har besluttet at der fremover skal være gratis adgang om tirsdagen til kommunens egne museer for pensionister og førtidspensionister.

I forvejen er der gratis adgang for alle om onsdagen.

Hvor længe er der udstilling om vikinger på Nationalmuseet?

Se Danmarks største samling af skatte fra vikingetiden, når vi åbner udstillingen"Togtet". Hop med ombord i en filmisk totaloplvelse, hvor du skal med Bjørn Jernside på togt til Middelhavet.

På en efterårsdag i 859 viser en drage sig i Middelhavet. Den hugger igennem bølgerne med kurs mod Nordafrika. Dragehovedet sidder på et prægtigt vikingeskib fra Skandinavien. Kaptajnen er den sagnomspundne viking Bjørn Jernside og hans krigeriske kumpan Hasting. Antændt af begær efter sølv og eventyr drager hele flåden på 62 skibe på togt mod Rom.

Hvilken udstilling er der på Trapholt?

Blog

Welcome to Issuu’s blog: home to product news, tips, resources, interviews (and more) related to content marketing and publishing.

Hvem malede gårdhave ved et hus?

Kvarteret er også perfekt til børnefamilieliv, for det er en rigtig lille oase midt i storbyen. – Om eftermiddagen leger alle børnene på deres scootere og cykler og tegner mesterværker på asfalten med kridt, fortæller Rachel. – Det er som en stor offentlig forhave, hvor de voksne kan mødes til en drink, mens børnene løber omkring uden at være i fare for trafikken, siger hun. Selvom huset er lille, virker det lyst og luftigt på grund af de store glasdøre og vinduer på hver af de tre etager. Desuden består gulvene ved trappen af riste, der tillader lys at slippe igennem imellem etagerne. – Jeg beundrer, hvordan arkitekten Robin Williams har udnyttet hver en centimeter. Generelt fascinerer design af små hjem mig, for det byder ofte på de smarteste og mest interessante ideer, fortæller Rachel, der selv er glad for at bo på lidt plads. – Jeg kan ikke rigtig se pointen i at have f.eks. en pæn spisestue, der nærmest kun bliver brugt juleaften – det er jo bare lig med mere rengøring, siger hun.

Hvem var museumsdirektør for Ordrupgaardsamlingen fra 1978 til 1995?

BETÆNKNING om kultureksport Afgivet af KULTUREKSPORTUDVALGET BETÆNKNING NR. <strong>1106</strong> KØBENHAVN 1987

53 Spørgsmålene vedrører faktisk

Er det gratis at komme ind på Statens Museum for Kunst?

Danskerne skal igen kunne besøge de store statslige museer gratis. Den overraskende melding kommer fra blandt andet Venstre, der indførte betaling for seks år siden. Socialdemokratiet kalder derimod fri entré for konkurrenceforvridende.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, sÃ¥ den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne pÃ¥ [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Hvad kan man lave i København gratis?

Få en anderledes wow-oplevelse på din lokale legeplads. Nickie Johansson, sopran og Julie Holmegaard Schade opfører kendte operahits for hele familien. Arrangementerne varer 15 min og er ganske gratis. Alle er velkomne!

Oplev Mozarts klassiske opera Tryllefløjten i en legende forestilling for børn og deres voksne. I Det Kongelige Teaters PixiForestillinger kan de mindste i familien få en sjov og uhøjtidelig introduktion til teatrets klassiske kunstarter; opera, skuespil, ballet og koncert. PixiOpera er en opera i miniformat lavet og fortalt til børn med sange og musikalske uddrag fra kendte operatitler, men som har fået ny tekst.

Kom med til et farverigt familieevent, når Grundejerforeningen Greve Strand igen afholder årets dragefestival på Mosede Fort. Foruden at opleve de farverige drager, der flyver over hele fortområdet, er der masser af aktiviteter om bl.a. flyvemaskiner og luftkrig på museet Mosede Fort.

Besøg byens grønne oase Botanisk Have, som lokker med ro, fred og en fantastisk, kuperet have og en eventyrlig stemning med en lille sø og en smuk bro. Slå jer ned og nyd roen og efterårets smukke farver, og forsyn jer med kaffe, kolde drikke og snacks fra den lille, fine kaffebod foran Palmehuset. Det er muligt at besøge det imponerende væksthus (kræver dog entre), hvor I kan opleve spændende, tropiske planter.

Sæt kurs mod Amager, hvor I kan prøve at køre på skinnecykel og pumpedræsine helt gratis! Det er en sjov og anderledes oplevelse, som både børn og voksne vil synes om.

Glæd jer! Fra den 1.-17. september løber Golden Days Festival igen af stablen, og i år står den på høstfester, mejetærskere og provinsiel idyl under temaet "På landet". Der er et hav af events og flere af dem er gratis og børnevenlige. Oplev f.eks. store landbrugsmaskiner på Rådhuspladsen, byg jeres eget hønsehus på Hovedbiblioteket i Birkerød eller kom med Amagerbønderne i marken i Dragør.

Kom med til årets hyggeligste søndag eftermiddag på en bilfri Nørrebrogade! For 6. gang spærres Nørrebrogade af for biler og alle inviteres ud på gaden. Der er indkøbt 5000 stykker kridt, så årets største kridtmaleri kan laves! Der vil også være sæbekasseløb, loppemarked, musik, quiz mm.

Er det gratis at gå på Nationalmuseet?

På Kunstnernes Hus kan dere oppleve aktuell samtidskunst fra hele verden og utfolde dere i det superkule kunstverkstedet Atelier Felix. Med spennende materialer og verktøy kan dere skape noe helt nytt sammen.

Vi anbefaler å avslutte besøket i restauranten Lofthus Samvirkelag, som også har en deilig terrasse ute. 

På Kunstnernes Hus kan dere oppleve aktuell samtidskunst fra hele verden og utfolde dere i det superkule kunstverkstedet Atelier Felix. Med spennende materialer og verktøy kan dere skape noe helt nytt sammen.

Vi anbefaler å avslutte besøket i restauranten Lofthus Samvirkelag, som også har en deilig terrasse ute. 

Hver søndag inviterer Astrup Fearnley Museet til familieverksted og omvisninger i de aktuelle utstillingene.

Etter å ha utforsket utstillingene eller løst oppgaver i familieverkstedet, kan dere ta turen innom den flotte museumsbutikken og restauranten VentiVenti som serverer bakverk, kaffe og varme retter.

Deretter kan dere fortsette søndagsturen i skulpturparken rundt museet og ta en kikk på museets verdenskjente arkitektur med forfriskende utsikt over fjorden.

Hvilket sprog talte de danske vikinger?

I 1100-tallet fastslog den islandske lovsamling Grågåsen, at alle nordiske folkeslag talte det samme sprog – nemlig "dansk tunge".

Historikerne ved dog i dag, at sproget varierede meget i de forskellige nordiske lande.

Danskerne og svenskerne talte fx dialekten oldøstnordisk, mens vikingerne i Norge brugte den oldvestnordiske dialekt.

Hvad koster en billet til Trapholt?

Connect with Gustav Lind Trapholt - Spiseri & Selskaber on Facebook

Connect with Gustav Lind Trapholt - Spiseri & Selskaber on Facebook

Hvem ejer Trapholt?

Dine konkurrenter har brugt denne plads til at beskrive deres virksomhed. Vidste du, at du som virksomhedsejer let kan opdatere dine virksomhedsoplysninger her på Krak?