:

Hvem har Søpavillonen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem har Søpavillonen?
  2. Hvor gammel er Søpavillonen?
  3. Hvilken natklub ejer Simon Frank?
  4. Hvad koster det at komme ind på sø?
  5. Hvem er Simon Frank?
  6. Hvornår lukker sø?
  7. Hvad koster et shot i byen?
  8. Hvem er Nikolaj Jacobsens bror?
  9. Hvor stor en sø må man lave uden tilladelse?
  10. Hvad koster det at oprense en sø?
  11. Hvor meget koster en dato på Viggos?
  12. Hvad koster en øl på Viggos?
  13. Hvor meget får Nikolaj Jacobsen i løn?
  14. Hvor bor Nikolaj?
  15. Kan man få tilskud til oprensning af sø?

Hvem har Søpavillonen?

Den ikoniske, men nedslidte bygning ved Peblinge Sø i København Søpavillonen står foran en genrejsning.

For om bare få måneder genåbner 'klamydiaslottet', som stedet er døbt i folkemunde. To af Københavns klubkonger har nemlig kastet deres kærlighed på det historiske byikon.

Hvor gammel er Søpavillonen?

Det er planen, at stedet på længere sigt skal have åbent på hverdage, så folk, der bor rundt om søen, kan benytte stedet til »andet end undren«, som Simon Frank udtrykker det.

»Vi har tonsvis af visioner og drømme for matriklen, men vi skal starte et sted, og alle ressourcer ryger til en begyndelse ind i driften af restaurant og natklub,« siger han.

Simon Lennet fortæller, at det er en række tilfældigheder, som har gjort, at han og hans kompagnoner har kastet sig ud i projektet.

Hvilken natklub ejer Simon Frank?

'At Dolores'. Det er navnet på den nye, eksklusive københavnske natklub, der åbner senere på måneden i lokalerne i Lille Kongensgade 16 i Indre By, der senest har huset Klub Bisou.

Det er Simon Frank, Simon Lennet og Casper Christensen, som også stod bag Sunday Club, der er kræfterne bag den nye natklub. Foruden dem består ejerkredsen af en række investorer, heriblandt to foreløbigt anonyme personer, der beskrives som prominente navne fra henholdsvis den danske underholdnings- og erhvervsbranche.

Hvad koster det at komme ind på sø?

Lyngby-Taarbæk Kommune har mange søer inden for sine kommunegrænser, og du har derfor rig mulighed for at komme helt tæt pÃ¥ naturen omkring kommunens søer. 

Sidst opdateret 30. marts 2023

Hvem er Simon Frank?

Simon Frank graduated from the University of Toronto with an Honours Bachelors of Arts in 2013, specializing in history with a minor in literary studies. Before attending university Simon grew up in India and China, and in his research seeks to investigate historical links between the two nations by looking at economic history, shared frontiers, and migration. Simon's interest in history also fuels more journalistic writing. In 2012 he interned and wrote for New Delhi's the Caravan, and from 2012-2013 served as features editor for the University of Toronto's The Varsity weekly.

Hvornår lukker sø?

Søerne fungerer i dag som rekreativt område for københavnerne, der gerne spadserer eller løber om dem. Turen rundt om alle søer er 6,35 km.

Sankt Jørgens Sø er 4-5 meter dyb med skrå sider. De to øvrige søer er ca. 2,5 meter dybe med lodrette granitkanter. I Sortedams Sø er anlagt to små øer – Fiskeøen og Fugleøen, der fungerer som yngleplads for fugle. Fugleøen består af to strimler jord, og har i nyere tid været skarvkoloni. Den blev i oktober 1967 berømt, da den blev "befriet" af en gruppe aktivister, der udråbte øen som en selvstændig stat, der søgte om optagelse i FN og erklærede USA krig som protest mod Vietnamkrigen.[2]

Søerne får deres vand via de rørlagte åer Grøndalsåen, Lygteåen og Ladegårdsåen, som tilsammen fører vandet fra Utterslev mose, Emdrup Sø og i mindre grad Damhussøen. Ladegårdsåen, som blev overdækket i 1925, løber under Ågade og Åboulevard og ender i Peblinge Sø ved Søpavillonen. Fra Søerne løber vandet videre via rørforbindelse fra nordenden af Sortedams Sø videre til søerne i Østre Anlæg og på Kastellet, samt ud i Øresund. Vandets opholdstid i Søerne er ca. 1 år. For at forbedre vandkvaliteten i søen i Ørstedsparken blev der i 1994 skabt en underjordisk forbindelse til Peblinge Sø, så vandet kan bringes til at cirkulere mellem de to søer, især i vinterhalvåret.

Det område, som i dag udgør Søerne, lå oprindeligt som en lang ådal i en bue uden for byens volde. På området var der engarealer med græssende kreaturer. I den tidlige middelalder havde man behov for et vandløb til mølledrift, hvorfor man opdæmmede vandet i ådalen og derved skabte Peblinge Sø.

Efter Københavns belejring i 1523 ønskede man at udvide voldgravene for at styrke byens befæstning. Dæmningen ved Peblinge Sø blev forhøjet, og en ny dæmning – Sortedam – blev anlagt, hvorved Sortedams Sø blev dannet. I begyndelsen af 1600-tallet opstod også Sankt Jørgens Sø som følge af yderligere opstemninger. Herved kunne voldgravene mellem voldene og Søerne oversvømmes i tilfælde af angreb. Søerne fremstod som et mosedrag i 1500-tallet, da de store jordarbejder blev påbegyndt for at sikre fæstningsbyen Københavns vandforsyning. Da byen lå lidt højere end sit omland, måtte de nærmeste vandløb opdæmmes. Søerne fik dæmninger for begge ender, så vandstanden steg i takt med tilførslen af vand fra Harrestrup Å, Kagså og Lygteåen. Ved Emdrup Sø blev afløbet til Øresund spærret, så vandet trak vestpå gennem Lersøen. Harrestrup Å blev stemt op i Langvaddam (nu Damhussøen), og søgte østpå gennem Grøndalen. De to hovedløb forenedes i Bispeengen og fortsatte ad den gravede rende (nu Ladegårdsåen) ind til Københavns voldgravssystem.[4]

Christian 4. holdt et vågent øje med Søernes tilstand, og skrev en gang et brev om at få lukket et hul i Peblingesøen, så vandet ikke mere kunne sive ud af Sortedamssøen, som det havde gjort i en årrække. Da han fik Rosenborg Slot rejst, fik han lagt en rende fra Søerne ind til voldgraven omkring slottet. Renden blev senere ombygget til en stensat tunnel, der stadig findes. En stikledning herfra forsynede Nyboder med vand. I 1637 tilkendte kongen også garverne udenfor Østerport en stikledning, dog under "vandkiggerens" (dvs. vandmesterens) tilsyn. Sværest var det at få vand fra Søerne frem til Christianshavn. Omkring 1634 blev en vandledning ført fra Peblingesøen gennem byen, under havneløbet ved Knippelsbro og videre til Torvegade på hjørnet af Strandgade. Herfra kunne den enkelte grundejer så lægge stikrender. Der medgik henved 400 udhulede træstammer mellem Vesterport og Christianshavn, og de måtte være tætte ved krydsningen af havneløbet, så der ikke kom saltvand i rørene.[5]

Hvad koster et shot i byen?

Er du til flyvende bordtennisbolde, sportsånd i bedste fuldemandsstil, og synes du, at en bar kombineret med en garderobe er lige sagen, så skal du finde vej under Clemens Bro og besøge natklubben Shen Mao. På mikroskopiske kvadratmeter overmalet med graffiti kan du både danse, drikke og spille "rundt om bordet" med fremmede mennesker. Det er altså ik' så ringe endda.

Aldersgrænse: 18+Åbningstider: Torsdag 21:30 til 02:30. Fredag og lørdag fra 21:30 til 06:00.Adresse: Sankt Clemens Torv 17, 8000 Aarhus C

Er du trukket i dit stiveste puds, er ZenZa stedet at føre sig frem. Her kommer man for at blive set og feste med andre, der også gerne vil ses og drikke lækre cocktails. Til den pricy – og lækre! – drinksmenu passer kjole og skjorte bedst.

Aldersgrænse: Tirsdag til torsdag 18+, fredag og lørdag 20+ efter 23:00.Åbningstider: Tirsdag til torsdag 17:00-??, fredag & Lørdag 15:00-??Adresse: Åboulevarden 30, 8000 Aarhus C

Hvis du gerne vil gå i byen et lidt mere modent sted, er Clemens Bar med den attraktive placering under Skt. Clemens Bro et perfekt sted at svinge forbi. Her er der plads til både dans og snak med vennerne over en øl eller en drink - og særligt deres gin og tonics er værd at smage, da de har et hav af forskellige slags gin.

Aldersgrænse: 25+Åbningstider: Fredag og lørdag fra 21:00 til 05:00Adresse: Åboulevarden 35, 8000 Aarhus C

I en gyde, som du nemt kan forveksle med andre gyder, men som alligevel skiller sig ud med sin kø af gæster ude foran døråbningen, ligger Bar Smil. En lille pop-pulserende natklub, hvor der er ti shots for 100 kroner, og hvor du bogstaveligt talt danser i døråbningen. Kræver du en siddeplads, er det ikke stedet for dig – ellers skal du i hvert fald komme tidligt for at få en. Stormer du nattelivet i hverdagen, er "Tequila Tirsdag" på Bar Smil dog anbefalelsesværdigt, og så har de altid fire Tuborg for 100 kroner - og det er da et fund til de penge!

Aldersgrænse: Tirsdag til torsdag 18+, fredag til lørdag 20+Åbningstider: Tirsdag til onsdag fra 21:00 til 01:00 og torsdag til lørdag fra 21:00 til 05:00Adresse: Sankt Clemens Stræde 18, 8000 Aarhus C

Hvem er Nikolaj Jacobsens bror?

Nikolaj Jacobsen i en EM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Ungarn den 29. oktober 1997. Kampen endte 21-21, og Nikolaj Jacobsen scorede 6 af målene.

Nikolaj Jacobsen startede sin professionelle klubkarriere i GOG i 1990. Her var han med til at vinde Danmarksmesterskabet i både 1992, 1995 og 1996, inden han i 1997 skiftede til den tyske klub Bayer Dormagen, hvor han spillede en enkelt sæson.

Hvor stor en sø må man lave uden tilladelse?

Ligeledes bør man normalt undersøge, om gravningen risikerer at ødelægge nogle fortidsminder. Registrerede fortidsminder kan findes på www.kulturarv.dk.

Der er en række betingelser eller krav, der skal opfyldes i forbindelse med søen. Det er blandt andet:

Hvad koster det at oprense en sø?

I Amphi-consult består en stor del af vores arbejde i at planlægge og udføre gravning af vandhuller, især til padder. Jeg vil anbefale at man ikke aftaler nogen fast pris på forhånd, men derimod afregner efter medgået tid. Hvis entreprenøren møder op med f.eks. en 20 tons eller 24 tons gravemaskine på bælter, så vil den typsik koste ca. 750 kr i timen + moms. Dertil kommer transport til og fra stedet på blokvogn, som typisk kan være ca. 3000 kr.

Hvis der f.eks. skal graves et vandhul på 300 m², og jorden skal spredes ud ved vandhullet som beskrevet, så kan det typisk kræve to dages arbejde, dvs. 16 timer á 750 kr = 12.000 kr + 3000kr tansport = 15.000 kr (+ moms).

Hvor meget koster en dato på Viggos?

På Viggo’s Bar har vi altid gode priser på en kold øl, sodavand eller hvad end du står og trænger til.

Kommer du fra studiet eller jobbet og trænger til en fyraftensøl? Hver dag kan du få Gulddamer til 15 kr./stk. mellem kl. 17:00-19:00 hos os.

Trænger til en øl eller andet at gå på weekend på, så kan vi helt sikkert finde hvad du lyster – vi har nemlig et godt udvalg af både øl, vand og spiritus i den billige men også den dyre ende.

Hvad koster en øl på Viggos?

En stor fadøl kan koste 64 kr. i midtbyen, men den kan også fås for en tyver. Tag med på fadøls-pristjek.

Turen begynder i Vestergade med priser i den bløde ende.

Hvor meget får Nikolaj Jacobsen i løn?

Denne artikel blev første gang bragt på Billed-Bladet.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har sammen med det danske herrelandshold i håndbold opnået store resultater på banen.

Hvor bor Nikolaj?

Det er da heller ikke Nikolaj Lie Kaas, der fortæller om hjemmet - men derimod smukke Anne.

- Jeg har altid godt kunne lide hulestemning. Vi kom fra en lys lejlighed på Islands Brygge, hvor alt var glas, så da vi flyttede hertil, havde jeg brug for at pakke det hele ind. Her er meget højt til loftet, så de mørke trægulve trækker rummet sammen, fortæller Anne Langkilde til ALT for damerne og fortsætter.

Kan man få tilskud til oprensning af sø?

Du kan søge om tilskud til etablering af vandhuller. Ansøgningsfristen er normalt i januar måned. Dog skal du i gang noget tidligere, for det kræves at der er givet tilladelse fra kommunen, og evt. dispensationer og høringer er gennemført, så husk at vær ude i god tid. Mindstestørrelsen for vandspejlet ifbm. tilskudsansøgninger 600 m2. I 2023 var tilskuddet på 17.000 kr. pr. projekt og det forventes at være det samme i 2024.