:

Hvilken hvidvin til rejer?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilken hvidvin til rejer?
  2. Hvilken vin passer til rejer?
  3. Hvad drikker man til kogt hummer?
  4. Hvilken vin drikker man til hummersuppe?
  5. Kan man drikke rødvin til rejer?
  6. Hvad er riesling hvidvin?
  7. Hvad er bedst frosne rejer eller rejer i lage?
  8. Hvad drikker man til skaldyr?
  9. Hvad er forskellen på languster og hummer?
  10. Hvad feder mest af rødvin eller hvidvin?
  11. Er rødvin eller hvidvin sundest?
  12. Hvilken fisk kan man drikke rødvin til?
  13. Kan rødvin give for højt blodtryk?
  14. Er en Riesling sød?
  15. Hvilken Riesling er bedst?
  16. Hvad er den bedste vin til skaldyr?
  17. Hvad er en hvidvin til skaldyr?
  18. Hvilke vine der passer til fisk og skaldyr?
  19. Hvordan serveres champagne til skaldyr?
  20. Hvad er den bedste vin til skaldyr?
  21. Hvad er en hvidvin til skaldyr?
  22. Hvilke vine der passer til fisk og skaldyr?
  23. Hvordan serveres champagne til skaldyr?

Hvilken hvidvin til rejer?

Dybhavsrejen, der ogsÃ¥ kaldes koldtvandsrejen og nordsørejen, pandalus borealis, har en fin og elegant rejesmag, som bedst fremhæves med salt, peber og en smule citron – det har de fleste prøvet fra den guddommelige rejemad. Derfor skal vinen ogsÃ¥ være fin, let og elegant og kunne klare lidt syre fra citronen. Det kan primært europæiske hvidvine. En let Chardonnay er et klassisk match med rejen, men prøv ogsÃ¥ en Chenin Blanc fra f.eks. Loire eller en Pinot Gris fra Alsace eller Norditalien. Eller hvad med en tør Riesling med noget mineralitet og noget syre? Riesling Kabinett er et fantastisk match til rejer i mange afskygninger. Alternativt en Sauvignon Blanc med masser af frugt og syre fra Bordeaux eller New Zealand.

Hvilken vin passer til rejer?

Der findes en lang række skaldyr, og mange forskellige måder at tilberede dem på. Vi har lavet en sammensætning af vin og nogle af de mest populære skaldyrsretter, for at gøre det nemt for dig.

Vin til HummerHvis du kan lide at dyppe din hummer i en smørbaseret sauce, så prøv at parre den med en let Bourgogne-vin. Denne vin har en meget distinkt smag, der vil være i stand til at modstå den distinkte smør- og hummersmag.

Hvad drikker man til kogt hummer?

Fisk og skaldyr. En populær spise overalt i verden. Ja, havets køkken byder på meget godt. Men hvad skal man forkæle sin hummer med? Hvad er bedst at skylle de salte østers ned med? Hvad skal man servere til rejerne for at opleve det, som vi alle sammen leder efter: Den perfekte smagsoplevelse.

Laks

Hvilken vin drikker man til hummersuppe?

Årets sidste aften kræver noget særligt. De bedste venner er inviteret, der er kælet for maden, bordet er fint dækket, men hvordan vælger jeg den rette vin? Vi har forsøgt at lave en generel guide som kan hjælpe dig lidt på vej.

Generelt er det umuligt at skrive om vine til nytårsmenuen, da den byder på alverdens forskellige traditioner. Dog møder vi mange af de samme spørgsmål over telefonen og i butikken, som vi har forsøgt at besvare her. Guiden vil fokusere på de mest traditionelle retter på årets sidste aften.

I er altid velkommen til at skrive til os på [email protected] eller give os et kald på 50809005, så giver vi gerne vores bud på hvilke vine der passer til netop jeres nytårsmenu.

Når dronningen har ønsket os alle et godt nytår, går vi alle forventningsfulde til bordet. Den første ret på menuen skal gerne sætte rammen for smagsoplevelserne resten af aftenen. Her er det altafgørende at vinen komplementerer smagsnuancerne i maden, så de mange timer i køkkenet ikke går tabt. Vi har fundet nogle skønne vinforslag frem til hummersuppe, jordskokkesuppe, jomfruhummer, rejer, laks og naturligvis torsk.

Hummer- og jordskokesuppe er intense og fyldige nytårsklassikere, som kræver en vin med stor fylde og smag. Her anbefaler vi vores fadlagret Novellum Chardonnay fra sydfrankrig eller den tyske top Chardonnay Kramer Kaisergarten Chardonnay, der har endnu mere smag og fylde, men stadig holder en større elegance end Novellum.

Kan man drikke rødvin til rejer?

Fisk og skaldyr. En populær spise overalt i verden. Ja, havets køkken byder på meget godt. Men hvad skal man forkæle sin hummer med? Hvad er bedst at skylle de salte østers ned med? Hvad skal man servere til rejerne for at opleve det, som vi alle sammen leder efter: Den perfekte smagsoplevelse.

Laks

Hvad er riesling hvidvin?

Druesort: Riesling Udtale: [REE-sling] Synonymer: Rheinriesling, Johannisberger Druetype: Grøn Brugt til: Hvidvin Oprindelsesland: Tyskland Dyrket i: Tyskland, Frankrig, USA, Østrig, Australien og New Zealand Primære smage/aromaer: Lime, grønne æbler, petroleum, mineraler Andre smage/aromaer: Jasmin, citron, grapefrugt, appelsin, ananas, muskat, abrikos, fersken, lindetræ, honning Farve: Gulgrøn til intens gul farve Syre: 9/10 Sødme: 5/10 Fyldighed: 3/10 Tanniner: 0/10 Alkoholprocent: Omkring 10% Serveringstemperatur: 3-7 grader Madparring: And, gris, rejer, krabbe, stærk mad Lagring: 10+ år

Vin, der er produceret af Riesling-druen, lagres ikke på egetræsfade, som de fleste andre hvidvine, hvilket medfører, at den har en ren og tør smag. Om du kan lide den eller ej, er typisk en smagssag, men ofte fravælges Riesling-vine blandt den brede befolkning til fordel for eksempelvis Chardonnay, der lagres på egetræsfade.

Riesling-vinen har en lav alkoholprocent, men balancerer flot mellem det syrlige og det søde. Den har en fin krop samt en lang levetid, der gør, at den egner sig særdeles godt til lagring. Riesling-druen skaber en fremragende madvin, og afhængigt af klima, modenhed samt vinifikation passer den til flere forskellige retter.

Riesling-druen er en grøn drue, der dyrkes over det meste af verden, omend Tyskland står for mere end halvdelen af verdens Riesling-produktion. Sorten har de bedste vilkår ved Mosel-floden, der går gennem Tyskland og Frankrig, og det er da også de køligere regioner, der i særdeleshed er kendte for deres Riesling-vine.

Det er dog ikke udelukkende i køligere klimaer, Riesling-druen dyrkes. Australien, New Zealand og USA har også tradition for at producere Riesling-vine, omend de har helt andre udtryk end de tyske og franske vine.

Riesling er blandt de mest anerkendte druer til hvidvinsproduktion, selvom den ikke er blandt de mest populære blandt de brede befolkning. Riesling lagres kun i ganske få tilfælde på fad, hvilket typisk resulterer i en tør vin, der ikke falder i alles smag, hvorfor flere vælger Chardonnay over Riesling.

Hvad er bedst frosne rejer eller rejer i lage?

Rejer kan du købe i dagligvarehandlen typisk på frost og i lage.

Forbrugerrådet Tænk har testet rejer i lage og på frost, for at undersøge hvilke der smager bedst. Vi har også set på, om du får den mængde rejer, du betaler for, og om kvaliteten er i orden.

Hvad drikker man til skaldyr?

Selv om dyrene i skallerne på nogle punkter minder meget om hinanden, så er det vidt forskellige råvarer - og det kan indimellem kræve forskellige vinforslag.

BlåmuslingerDine ’moules’ er klar til servering, og hvad serverer du i glasset? En tør Alsace Riesling kan være et godt bud, ligesom en Crémant eller Champagne klæder muslingesmagen, der er til den salte side.

HummerKongen af havet fortjener den bedste vin. Hummer har en intens og let sød smag. Derfor vil en Bourgogne-vin, der er fremstillet på Chardonnay være et godt valg. En Champagne med let sødme vil også kunne bidrage til festen.

Hvad er forskellen på languster og hummer?

Crawfish, krebs og crawdads er det samme dyr. Hvilket udtryk du bruger kan meget afhænge af, hvor du bor. Louisianere siger oftest krebs, mens nordboere er mere tilbøjelige til at sige krebs. Folk fra vestkysten eller Arkansas, Oklahoma og Kansas bruger ofte udtrykket crawdad.

Krebs. Krebs, også kaldet languster eller languster, er krebsdyr, hvor de fleste af dem lever i ferskvand, og nogle få lever i brak eller saltvand. Nogle lever i huler på land tæt på en vandkilde, alle krebs har mulighed for at låne (Hyman 1996). Ferskvand krebs lever i søer og floder.

Udseende. Hvis du placerer en Maine-hummer ved siden af ​​en languster, er den eneste store forskel, de fleste mennesker vil bemærke, størrelsen. Faktisk ligner languster virkelig babyhummer. Crawfish gennemsnit i størrelse fra to til seks inches i længden, mens hummer kan vokse til mere end tyve inches.

Hvad feder mest af rødvin eller hvidvin?

Drikker du? Nej, vel. Måske et glas vin eller to til maden og lidt ekstra i weekenden, hvis du går ud til middag. Tælle, tælle…det er alligevel skræmmende, så hurtigt man kommer op over de fem anbefalede genstande (5 for kvinder og 10 for mænd) om ugen. Heldigvis er lidt alkohol sandsynligvis sundt for helbredet, og du bliver faktisk heller ikke en dårligere løber eller cykelrytter af at drikke et glas vin aftenen, før du skal træne.

Lad os tage det gode først: Hjerte-kar-systemet og lungerne nyder godt af vinens antioxidanter og plantestoffer. Selve alkoholen har en positiv virkning på kroppen i små mængder. Du kan altså med god samvittighed drikke et glas vin eller en øl hver aften. Til gengæld skal du holde dig fra at drikke mere end fem genstande på en gang. Kvinder har mindre af enzymet dehydrogenase, som kroppen bruger til at nedbryde alkohol. Så hellere drikke lidt hver dag end at spare sammen, hvis du spørger din lever og dine nyrer, som skal skille sig af med giftstofferne bagefter.

Er rødvin eller hvidvin sundest?

Sundhedsfordele ved vin 

Moderat indtag af vin har vist sig at være godt for helbredet. Et moderat indtag varierer dog i mængde fra én person til en anden afhængigt af personens størrelse, køn, alder, kropsbygning og generelle sundhedstilstand. Kvinder absorberer alkohol hurtigere end mænd, fordi de har mindre kropsvæske og en anden sammensætning af maveenzymer (katalysatorer i maven som kan omdanne stoffer). Derfor er det moderate indtag hos kvinder lavere end hos mænd. Kvinder anbefales ifølge Sundhedsstyrelsen at drikke maksimalt 7 genstande om ugen, mens det hos mænd er 14, dog under 5 genstande ved samme lejlighed. Ifølge amerikanske kostrÃ¥d skal et alkoholforbrug holdes pÃ¥ et moderat niveau med maksimalt 1 genstand for kvinder og 2 for mænd om dagen. En genstand er 10 mL eller 8 g ren alkohol, hvilket svarer til, at der i et 175 ml glas vin (12 %) er 2 genstande.

Hvilken fisk kan man drikke rødvin til?

Pinot Noir er en av den meste prestisjefulle druene i vinverden. Og det på tross av at den er rimelig vanskelig og dyrke. Pinot Noir, eller Spätburgunder på tysk, viser til hvor drua har sin opprinnelse. Nemlig i Burgund. Og det er akkurat i Burgund at man opplever de store prestisjevinene av Pinot Noir. Noe som har ført til at noen av vinene fra Burgund har priser som koster en mindre herregård. Men heldigvis for oss som ikke har den store lommeboka, så kommer den en rekke bra Pinot Noir fra California, Oregon, New Zealand og ikke minst fra Tyskland og Østerrike. Pinot Noir foretrekker kjølig klima. I et varmt klima kan vinene bli slappe og litt syltet og temmelig kjedelig. Som ung har Pinot Noir en utpreget bæraktig karakter som bringebær, kirsebær og jordbær. For en moden Pinot Noir, er smaksbilde annerledes. Kirsebær går over til plomme og sviskesmak. Det dufter kaffe, fuktig skogbunn og noe animalsk av vinen.

Lysrød på fargen. Duft av kirsebær, røde bær og et lite hint av fat. Frisk og fruktig med en bra fylde på smak. En deilig munnfølelse. God balanse mellom syre og sødme. En god, tørr ettersmak. En vin som vil passe glimrende sammen med torsk . Her er det mye vin for pengene. Meget godt kjøp

Kan rødvin give for højt blodtryk?

Alkohol påvirker de elektriske signaler i hjernen, så bl.a. kontrolcentrene bliver svækkede. Det betyder, vi i første omgang bliver mere løsslupne, fordi vi mister hæmninger. Efter flere genstande bliver de mere grundlæggende funktioner såsom dømmekraften og fornuften forstyrrede. Alkohol påvirker desuden balancen, og man kommer lettere til skade. Hvis man fortsætter med at drikke vil den primitive del af hjernen, hypothalamus, dominere og vores trang til at afgrænse territorium og lyst til sex tager over. Efter lang tids misbrug kan man udvikle psykisk afhængighed af alkohol. Sandsynligvis sker der en ændring i hjernen, der betyder, at man får en udpræget drikketrang og ikke kan stoppe eller nedsætte sit forbrug.

Hjerte-kar-sygdomme er den førende dødsårsag i Europa og tegner sig for cirka 30 % af alle dødsfald. Forekomsten af hjertesygdom og blodprop i hjernen er markant højere blandt mænd over 40 år og kvinder, som har passeret overgangsalderen. Et jævnligt, men moderat alkoholforbrug kan nedsætte risikoen blandt disse grupper. Det frarådes dog at drikke alkohol, hvis man har et ubehandlet forhøjet blodtryk. Har man problemer med hjertet, kan man som regel drikke med måde, men kun hvis den medicin, man tager, kan kombineres med alkohol. Rådfør dig med din læge, hvis du er i tvivl. Et stort alkoholforbrug eller lejlighedsvis at drikke sig beruset er en hård belastning for hjertet og øger risikoen for at få et hjertetilfælde, en hjerneblødning eller uregelmæssig hjerterytme.

Er en Riesling sød?

Riesling - en drue mange danskere kender og elsker. For rigtig mange mennesker i Danmark er det en drue der signalerer sol, sommer og Alsace, men den er så meget mere end det.

I det næste vil vi gå i dybden med denne drue, der ligger ryg til en masse fantastiske hvidvine.

Riesling er en af de meget gamle druesorter. Druen menes at stamme fra skovene omkring Oberrhein i Tyskland. Druen stammer sandsynligvis fra den vilde druesort Vitis Vinefera Silvestris.

Druen er blandt de 20 mest dyrkede druesorter og dyrkes i rigtigt mange områder.

De to mest betydende områder, til dyrkning af Rieslingdruen, er Tyskland og Frankrig, navnlig Alsace i Nordfrankrig.

Herunder finder du en række af de spørgsmål, jeg oftest møder, når jeg snakker med folk om Riesling.

Hvilken Riesling er bedst?

Ingen tvivl om, at Riesling har sit ophav i Tyskland. Kigger man på dyrkningsarealet er Tyskland klart størst med knap 23.000 hektar marker beplantet med druen. Australien, USA og Frankrig kommer langt efter med kun omkring 4.000 hektar i hvert land. Netop i Tyskland var der for 40 år siden enkeltmarker med Rieslingvine, der blev solgt for store summer til samlere og vinentusiaster. Reformationen af tysk vinlov ødelagde dog dette, da man samlede markerne under langt større parceller.

I dag er det dog stadig Tyskland, der går forrest og er kendt for at lave exceptionelle hvidvine på druen.

Hvad er den bedste vin til skaldyr?

Det samme gælder for skaldyr. Hvis man ser bort fra type, tilbehør og tilberedning, er der nogle generelle vine der kan anbefales. Til hvid fisk der er let i smagen, passer en tilsvarende let hvidvin godt dertil. Et godt valg er en klassisk fransk chardonnay fra Bourgogne.

Hvad er en hvidvin til skaldyr?

Til skaldyr der i sig selv har en vis sødme over sig, kræver det en hvidvin der kan matche dette. Vinen skal ligeledes fungere med det friske/syrerige fra citroner, der ofte serveres sammen med skaldyr.

Hvilke vine der passer til fisk og skaldyr?

Vin til fisk og skaldyr - se hvilke hvidvine der passer hertil. Der er heldigvis rigtig mange muligheder for valg af vin til fisk og skaldyr. Der findes mange slags og typer af fisk og mange måder at tilberede dem på. Det samme gælder for skaldyr. Hvis man ser bort fra type, tilbehør og tilberedning, er der nogle generelle vine der kan anbefales.

Hvordan serveres champagne til skaldyr?

Vinene bør derfor tilpasses efter hvilken type af skaldyr der skal serveres. Helt generelt er der dog et par vinforslag der vil fungere som gode allround skaldyr vine. Det helt oplagte - og i den lidt mere eksklusive ende er, at drikke champagne til skaldyr. Her vil både en klassisk brut og en rosé variant passe fantastisk.

Hvad er den bedste vin til skaldyr?

  • Det samme gælder for skaldyr. Hvis man ser bort fra type, tilbehør og tilberedning, er der nogle generelle vine der kan anbefales. Til hvid fisk der er let i smagen, passer en tilsvarende let hvidvin godt dertil. Et godt valg er en klassisk fransk chardonnay fra Bourgogne.

Hvad er en hvidvin til skaldyr?

  • Til skaldyr der i sig selv har en vis sødme over sig, kræver det en hvidvin der kan matche dette. Vinen skal ligeledes fungere med det friske/syrerige fra citroner, der ofte serveres sammen med skaldyr.

Hvilke vine der passer til fisk og skaldyr?

  • Vin til fisk og skaldyr - se hvilke hvidvine der passer hertil. Der er heldigvis rigtig mange muligheder for valg af vin til fisk og skaldyr. Der findes mange slags og typer af fisk og mange måder at tilberede dem på. Det samme gælder for skaldyr. Hvis man ser bort fra type, tilbehør og tilberedning, er der nogle generelle vine der kan anbefales.

Hvordan serveres champagne til skaldyr?

  • Vinene bør derfor tilpasses efter hvilken type af skaldyr der skal serveres. Helt generelt er der dog et par vinforslag der vil fungere som gode allround skaldyr vine. Det helt oplagte - og i den lidt mere eksklusive ende er, at drikke champagne til skaldyr. Her vil både en klassisk brut og en rosé variant passe fantastisk.