:

Hvornår er Ellen billig i dag?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår er Ellen billig i dag?
 2. Hvornår er det billigst at vaske tøj i dag?
 3. Hvor kan man se elpriser time for time?
 4. Hvornår er transport af el dyrest?
 5. Hvad er dagsprisen på el i dag?
 6. Hvorfor er Ellen så dyr?
 7. Er strømmen billigere i weekenden?
 8. Hvad er elprisen i dag norlys?
 9. Hvornår kan man se elpriser for næste dag?
 10. Er elprisen billigere i weekenden?
 11. Hvad er det billigste elselskab?
 12. Hvornår er Norlys billigst i dag?
 13. Hvornår er el fra Norlys billigst?
 14. Hvad koster en kWh i 2023?
 15. Hvilket elselskab er billigst 2023?

Hvornår er Ellen billig i dag?

Ved at brede dit elforbrug ud over flere af døgnets timer, kan du med en elaftale med flexafregning opnå fordelagtige elpriser time for time samtidig med, at du typisk bruger strømmen, når den er grønnest.

Der er en væsentlig forskel på, om prisen på el er 1,5 kr. eller 3 kr. pr kWh. - sæligt når vi har at gøre med de større strømslugere i hjemme som f.eks. en elbil. Du tænker måske ikke over det, når du tænder din vaskemaskine, men forskellen i prisen på strømmen til dagens kogevask kan hurtigt blive dobbelt op. Ved hjælp af automatisk tidsstyring kan du planlægge dit elforbrug, så eksempelvis opladning af din elbil begynder kl. 2 om natten, hvis det er dér, dagens elpriser er lavest.

Hvornår er det billigst at vaske tøj i dag?

Hvis du vil bruge strøm, når elprisen er lavest, er det bedste råd derfor at tjekke prisen. Det kan du gøre via dit elselskabs hjemmeside eller måske en app. Dit elselskab har formentlig en app, der viser, hvad elprisen er time for time et døgn eller halvandet frem. Typisk kommer der nye priser for det kommende døgn eftermiddagen før.

Vær opmærksom på, om prisen er inklusive moms og afgifter.

Også andre apps – fx appen ”Min Strøm” (iPhone)  og "Elpriser" (Android og iPhone) – viser elprisen time for time. Her er det ikke nødvendigvis præcis det beløb, du betaler, men det er efter al sandsynlighed meget tæt på.

De selskaber, der står for transporten af strøm til din bolig, opkræver en afgift kaldet nettariffen eller transporttariffen.  

Fra 1. januar 2023 indfører en del selskaber en ny model, der gør det dyrere at bruge strøm i perioder med et højt elforbrug.  

Nettariffen er fx højest i tidsrummet 17-21 i perioden fra 1. oktober til udgangen af marts, uanset om du har en fast eller en variabel elpris. I sommerhalvåret ligger den højeste nettarif i samme tidsrum, men er halvt så stor som i vinterhalvåret.

Hvor kan man se elpriser time for time?

Følg den rene elpris time for time. Se hvad strømmen koster lige nu og få overblik over, hvornår strømmen er billigst. De viste elpriser er inkl. moms, men ekskl. distribution og afgifter.

Med OK Hjem-appen kan du hurtigt og nemt holde dig opdateret på elprisen time for time. Du kan planlægge dit strømforbrug og starte opvaskemaskinen, vaskemaskinen og oplade bilen, når strømmen er billigst.

Vi har opdateret appen, så det nu er muligt at se den totale elpris. Du skal indtaste din adresse, da vi bruger den til at kunne vise dig elprisen i dit lokalområde.

Følg prisudviklingen for OK El Flex i øre/kWh. Efter kl. 13 kan du se elpriserne for i morgen.

Elpriserne afhænger af, om du bor vest eller øst for Storebælt

Hvornår er transport af el dyrest?

Jagten på billig strøm er de seneste måneder gået hen at blive en folkesport. Elselskaberne fortæller om stormende interesse for infosider om elpriser, og i TV2 ØSTs brevkasse har flere spurgt til konsekvenserne af de lunefulde priser på elektricitet.

Selvom der i denne weekend er mulighed for at købe strøm til en pris, som ikke er set i flere måneder, så venter der inden længe nye prishop for forbrugerne.

Hvad er dagsprisen på el i dag?

Her kan du se spotprisen på el det kommende døgn. Prisen er inklusiv moms, men uden betaling for transport og afgifter til staten.

Grafen viser dig, hvornår strømmen er billigst, hvis du har en elaftale med en variabel pris fx FynskSupportEl, NaturEl Variabel eller SpotEl: 

Hvorfor er Ellen så dyr?

I Norge kan vi stort sett gå ut i naturen uten å være redd for å bli angrepet av slike farlige dyr.

I skogene våre finnes det riktignok noen dyr som kan være farlige for oss i bestemte situasjoner, som flått, huggorm, bjørn og ulv.

I Australia er naturen og temperaturen veldig variert. Alt fra tropisk regnskog til kalde områder i fjellene. Der er det mange flere arter som trives i de forskjellige områdene.

Flere arter betyr også flere giftige og farlige arter. Det finnes for eksempel mellom 3000 og 4000 forskjellige slanger i verden. 600 av dem er giftige.

I Norge har vi bare tre slangearter. Det er huggorm, buorm og slettsnok. Bare huggormen er giftig.

Er strømmen billigere i weekenden?

Midt i stigende el- og energipriser er der søndag et tidsrum på blot et par timer om eftermiddagen, hvor strømmen dykker til priser på helt ned til 0,1 kroner pr. kWh. Prisdykket kommer i en måned, som har leveret historisk høje elpriser.

Det er i de kommende timer, at du skal slå til, hvis du er en af de mange danskere, der efterhånden først sætter vasken over eller oplader elbilen, når strømpriserne er tilpas lave.

Hvad er elprisen i dag norlys?

Du skal være opmærksom på, at dit elnetselskab har gebyrer, som de kan opkræve i bestemte situationer. Det kan eksempelvis være gebyr for ”Nedtagning af elmåler” eller for ”Aflæsningsbesøg”.

Norlys Energi A/S viderefakturerer gebyrer fra dit elnetselskab. Du kan se priser på gebyrerne på dit elnetselskabs hjemmeside.

Hvornår kan man se elpriser for næste dag?

Ved at brede dit elforbrug ud over flere af døgnets timer, kan du med en elaftale med flexafregning opnå fordelagtige elpriser time for time samtidig med, at du typisk bruger strømmen, når den er grønnest.

Der er en væsentlig forskel på, om prisen på el er 1,5 kr. eller 3 kr. pr kWh. - sæligt når vi har at gøre med de større strømslugere i hjemme som f.eks. en elbil. Du tænker måske ikke over det, når du tænder din vaskemaskine, men forskellen i prisen på strømmen til dagens kogevask kan hurtigt blive dobbelt op. Ved hjælp af automatisk tidsstyring kan du planlægge dit elforbrug, så eksempelvis opladning af din elbil begynder kl. 2 om natten, hvis det er dér, dagens elpriser er lavest.

Er elprisen billigere i weekenden?

Elprisen svinger – endda rigtig meget. Tit sker udsvingene inden for blot 24 timer. Det er en af de ting, der står klart efter en analyse af næsten 8000 timers elpriser fra 2021. Analysen dækker elpriser for samtlige timer mellem den 1. januar og den 22. november, og viser blandt andet, hvornår det som regel er billigst at bruge strøm.

I kort form er her nogle af resultaterne fra True Energys analyse og deres konsekvenser for forbrugerne.

Hvad er det billigste elselskab?

Der er lige nu op mod 50 forskellige elselskaber i Danmark, så det kan være noget af en udfordring at danne sig et overblik over, hvilket elselskab der er billigst. 

Her får du overblikket over hvilke elselskaber der er de billigste. Tilbuddene kan svinge fra den ene dag til den anden. Vores overblik er taget i udgangspunkt i flere måneders indsigt, som gør vi kan udpege hvilket der er billig.

Vi hjælper dig med at finde det bedste elselskab for dig og dit forbrug, ved at indsamle alle de bedste tilbud og præsentere dem for dig. Tilbuddene kan selvfølgelig svinge, og selskabet som er billigst den ene dag, er det muligvis ikke den næste dag. Det kommer selvfølgelig også an på dit forbrug, hvad der er det bedste for dig. Nedenfor har vi dog samlet en liste over elselskaber, som generelt er blandt de billigste på markedet. 

Hvornår er Norlys billigst i dag?

Følg den rene elpris time for time. Og få overblik over, hvornår du kan bruge strømmen billigst, og spar når den koster mere.

Hvornår er el fra Norlys billigst?

Med FlexEl har du mulighed for at udnytte de variable timepriser. FlexEl er derfor et godt valg til dig, som har mulighed for at flytte noget af dit elforbrug fra de dyre til de billige timer.

Har du fx en el- eller hybridbil, kan der være mange penge at spare ved at lade bilen op i de timer, hvor elprisen er lav. Det kan også være, at du kan flytte tøjvasken til det billigste tidsrum? De billigste timepriser finder du oftest i sommerhalvåret, generelt om natten mellem kl. 00-05, og når det blæser.

Hvad koster en kWh i 2023?

At besvare spørgsmålene “hvad koster el” og “hvad koster en kwh” præcist kan være en udfordring. Det skyldes at, hvad du betaler pr. kWh strøm afhænger af flere faktorer, såsom din geografiske placering, dit elselskab, dit forbrug og din el-aftale.

Herunder kan du dog få en generel idé om prisen pr. kWh.

Det kan være rigtig svært at svare på, hvor meget 1 kWh koster. Det afhænger nemlig af forskellige ting. Og så opfører de sig ligeså uforudsigeligt som priserne på benzin og diesel. Her kan du nemlig også opleve udsving i priserne, når du tanker din bil.

Det samme gør sig gældende for kWh. De er ikke en statisk størrelse, men ændrer sig fra dag til dag. Ja, endda fra time til time. Og den kWh pris, du betaler, afhænger af den elaftale, du har indgået med dit elselskab. Og det er ikke ligegyldigt for prisen, hvilken elaftale du har. For der kan nemlig være stor forskel på prisen, alt efter om du vælger en elaftale med fastlåst elpris pr. kWh eller en med variable pris pr. kWh.

 • En kWh koster 3,64 kr. inkl. moms og afgifter. Dette er gennemsnitsprisen i Danmark, for variable el-aftaler ved et forbrug på 4.000 kWh årligt. 

KWh står for Kilowatt/hour eller kilowatt/time på dansk og er en måleenhed, der anvendes til at måle elforbrug med. Det sker, hver gang du anvender et elektrisk apparat i dit hjem. Men hvad betyder kWh helt præcist? Det gør vi dig klogere på her, hvor vi dechifrerer de enkelte dele, som en kWh strøm består af.

 • K står for kilo, hvilket betyder 1.000.
 • W står for watt, der er måleenhed for effekt. Watt er et udtryk for, hvor meget energi et elektrisk apparat bruger her og nu. Altså pr. sekund.
 • H står for hour, hvilket betyder time på engelsk

På ethvert elektrisk apparat står der angivet, hvor mange watt eller kilowatt det bruger. Dette tal fortæller, hvor meget strøm apparatet bruger, når det er tændt. 

Samlet set er udtrykket kWh en forkortelse af de tre tal, der tilsammen udgør en kilowatttime. Og det udgør også et regnestykke og en kwh formel, der let forsimplet kan sættes således op.

Hvilket elselskab er billigst 2023?

Prisen på el, som en elleverandør kan tilbyde sine kunder, kan enten være fast eller variabel. Og hvad du bør vælge som forbruger afhænger i høj grad af dine forbrugsmønstre – eller af hvor fleksibel du er i hverdagen.

En fast pris på el gør nemlig, at du ikke skal bekymre dig om hvornår på dagen du hiver juice ud af stikkontakterne til alle dine apparater. Prisen svinger nemlig ikke på kort sigt (fra time til time), når du modtager strøm til en fast pris.