:

Hvad koster nyt gulv i lejlighed?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad koster nyt gulv i lejlighed?
  2. Kan man lægge nyt gulv ovenpå det gamle?
  3. Kan man lave gulvvarme i gammel lejlighed?
  4. Hvad koster det at få lagt gulv pr m2?
  5. Hvad koster det at lave nyt gulv med gulvvarme?
  6. Hvor lang tid tager det at få lagt nyt gulv?
  7. Hvor lang tid tager det at lægge nyt gulv?
  8. Hvad er dyrest gulvvarme eller radiator?
  9. Kan det betale sig at lave gulvvarme?
  10. Er gulvvarme en god investering?
  11. Hvad koster det at lægge gulvvarme og nyt gulv?
  12. Hvilket gulv er nemmest at holde?
  13. Hvad koster en gulvlægger i timen?
  14. Hvad koster 100 kvm gulvvarme?
  15. Er gulvvarme dyrere end radiator i drift?

Hvad koster nyt gulv i lejlighed?

Skal du have lagt nyt gulv? Så er du det helt rette sted. Hos Gulvmontørerne har vi mange års erfaring inden for gulvbelægning. Vi lægger bl.a. gulv i lejligheder, huse (f.eks. køkken eller kælder) og virksomheder for kunder i Valby, København, på Amager samt hele Sjælland.

​

Kan man lægge nyt gulv ovenpå det gamle?

For at dit nye gulv skal blive perfekt, er det vigtigt, at du er omhyggelig med forberedelserne. Hvis du har et gulvtæppe på dit gamle gulv, skal det fjernes. Kontroller gulvet, det skal være jævnt, rent og tørt. Hvis det er ujævnt, skal det slibes og spartles ud, for at det endelige resultat bliver stabilt og ikke knirker. Eventuelle løse gulvplader, skal du sømme fast.

Et tip til, hvordan du ser, om gulvet er jævnt, er at tage en af dine gulvplanker og lade den stå på den lange side på forskellige steder på gulvet, så ser du let, om der er nogle steder, hvor der er luft mellem planke og gulv.

Støvsug og tør gulvet omhyggeligt af med en fugtig klud og lad det tørre. Men da dit nye gulv skal akklimatisere sig ved at ligge indendørs i sin emballage i 48 timer, før du lægger det, har du god tid.

Kan man lave gulvvarme i gammel lejlighed?

Er det dyrt at lægge gulvvarme?

Der er mange faktorer, som spiller ind når man snakker om økonomien bag gulvvarme. Du skal gøre dig nogle overvejelser og du skal finde ud af hvad du har af muligheder. Fx skal du undersøge hvorvidt du kan etablere vandbaseret gulvvarme, eller du er nødsaget til at etablere elektrisk gulvvarme pga. pladsmangel. Skal gulvet brydes op? Skal du hyre håndværkere eller kan du klare det selv? Er også nogle af de spørgsmål der er vigtige i forhold til prisen på etablering af gulvvarme. Bliv klogere på gulvarmeøkonomi ved at læse vores indlæg.

Hvad koster det at få lagt gulv pr m2?

Vi er finansieret af reklamer - Nogle af vores links er annoncørlinks og betragtes som reklamer.

Indkøbsprisen på gulvet ligger i prislejet mellem 300-1200 kroner pr. m2, afhængigt af mærke og materiale. Med den store prisforskel er det svært at give et præcist estimat, da det i høj grad afhænger af dine materialevalg.

Hvad koster det at lave nyt gulv med gulvvarme?

Det kan være svært at danne sig et overblik over, hvad et nyt gulv egentlig koster. Via vores gulvberegner giver vi dig muligheden for, at få en idé om et nyt gulvs prisleje. Vores beregner tager udgangspunkt i en estimeret cirkapriser, baseret ud fra m2 pris på gulvlægning.

Vær opmærksom på, at den endelige pris kan afvige. Det skyldes blandt andet valget af gulvfirma, materialer, opgavens samlede størrelse, efterbehandling med videre.

Vil du have en nøjagtig pris? Så indhent 3 uforpligtende tilbud. Det kan klares på cirka 5 minutter og er både nemt og gratis. Indhenter du tilbuddene, men er prisen ikke god nok? Så kan du kvit og frit takke nej efterfølgende.

Hvor lang tid tager det at få lagt nyt gulv?

Der findes en lang række materialer, der er velegnede til gulve, og der kommer hele tiden flere materialer og muligheder til.

Ved nybyggeri eller tilbygning er du frit stillet i valget af gulvmaterialer, fordi der ikke er særlige forhold at tage hensyn til. Er der derimod tale om en reparation, ombygning eller renovering, skal du tage mere hensyn til de eksisterende gulve og gulvkonstruktioner, når du skal vælge nyt gulv.

Det enorme udbud af produkter og materialer giver mange valgmuligheder, men det er vigtigt at holde fokus på det, du har brug for, og hvad der er mest velegnet til rummets funktion og dine behov.

Hvis du vælger en ikkebærende gulvbelægning som fx vinyl eller laminat, er det nødvendigt med et undergulv, altså en sammenhængende flade der understøtter selve gulvbelægningen og gør gulvet stabilt.

Helt generelt skal undergulv vælges efter, hvilken type gulvopbygning der er tale om, hvilken gulvoverflade gulvet skal ende med at have, og om gulvet skal lægges som et svømmende gulv eller fast gulv.

Kravene til underlaget skal være mindst lige så høje som til gulvbelægningen. Det gælder blandt andet, at undergulvet skal være helt plant og stabilt, og at der fx er indarbejdet lag for at forbedre akustikken eller holde fugt væk.

  • Trægulv på strøer er træbrædder med høj styrke, der bærer sig selv og ligger direkte af på strøer eller bjælker
  • Svømmende gulve har et elastisk mellemlag, fx skumplast eller korksmuldpap, lagt ind mellem det bærende undergulv og gulvbelægningen, og dermed kan gulvfladen bevæge sig frit i forhold til det bærende undergulv. Parket- og lamelbrædder lægges ofte som svømmende gulve.
  • Limede og sømmede gulve fastgøres med lim eller søm på undergulvet. Parketgulve, elastiske gulvmaterialer som linoleum, vinyl, kork og gummi samt tæpper kan lægges som sømmede eller limede gulve.
  • Fugefrie gulve som beton- og terrazzogulve støbes direkte ud på et plant og stabilt undergulv, oftest af beton.
  • Flise-, klinke- og mosaikbeklædte gulve lægges bedst på beton. De kan også lægges på en trækonstruktion, men det stiller dog specielle krav til metode og udførelse - blandt andet skal der udlægges to plastmembraner for at undgå fugt. 

Nogle gulvbelægninger kan lægges oven på et eksisterende gulv, der dermed kommer til at fungere som undergulv. Det er oftest elastisk gulvbelægning på enten pladeunderlag eller afretningslag eller lamelbrædder, lamelparketgulve eller laminatgulv. Hvis du lægger et nyt gulv oven på et eksisterende, skal du sikre dig, at den samlede gulvkonstruktion ikke bliver højere, end at du stadig kan åbne dørene.

Hvis gulvet støbes på stedet, fx beton- og terrazzogulve, skal du være sikker på, at den fugt, der tilføres gulvkonstruktionen ved støbningen, ikke skader undergulvet eller det eksisterende gulv.

Hvor lang tid tager det at lægge nyt gulv?

Der er mange - ja, faktisk rigtig mange faktorer, der spiller ind, når du skal vælge gulv. Vi har naturligvis den klassiske treenighed med smag, behag og pengepung, der absolut har noget at skulle have sagt, men derudover skal du også forholde dig til rummet, dets brug og et eventuelt tidligere gulv.

Er der en flot, pæn og plan overflade under gulvet, har du mere eller mindre frit valg på alle hylder - så længe konstruktionen kan bære det. Skal gulvet lægges på strøer, skal det være et bærende gulv.

Der findes et utal af forskellige materialer med forskellige fordele og ulemper, og vi er nok nødt til at begrænse os til de gulve, der er oplagt til gør-det-selv-arbejde, og materialer som terrazzo, beton og epoxy bør overlades til professionelle.

Hvad er dyrest gulvvarme eller radiator?

Gulvvarme giver den højeste temperatur lige over gulvet og den laveste under loftet. Ved radiatorvarme er det lige omvendt. Det betyder at man ved gulvvarme ikke vil opleve rummet som fodkoldt. Tvært i mod har fødder og ankler det altid varmt og rart. I hovedhøjde er der til gengæld lidt koldere. Det føles for de allerfleste som en rar fornemmelse, når hovedet ikke bliver tungt af varmen. Med radiatorvarme, hvor der er koldest ved fødderne, skal der skrues rigeligt op for varmen for ikke at opleve fodkulde. Hvorved der som regel bliver noget for varmt i hovedhøjden. Det kan for nogle, i ekstreme tilfælde, bevirke at de får hovedpine.

Gulvvarme giver den højeste temperatur lige over gulvet og den laveste under loftet. Ved radiatorvarme er det lige omvendt. Det betyder at man ved gulvvarme ikke vil opleve rummet som fodkoldt. Tvært i mod har fødder og ankler det altid varmt og rart. I hovedhøjde er der til gengæld lidt koldere. Det føles for de allerfleste som en rar fornemmelse, når hovedet ikke bliver tungt af varmen. Med radiatorvarme, hvor der er koldest ved fødderne, skal der skrues rigeligt op for varmen for ikke at opleve fodkulde. Hvorved der som regel bliver noget for varmt i hovedhøjden. Det kan for nogle, i ekstreme tilfælde, bevirke at de får hovedpine.

Kan det betale sig at lave gulvvarme?

Det er sådan set kun, hvis du har revet det nuværende gulv ud af din bolig, at du har mulighed for at etablere gulvvarme. For skal du have gulvvarme ind i din eksisterende bolig, kræver det, at du skal have monteret varmeslanger eller varmemåtter i gulvene. Så gulvet skal op – eller også skal der lægges et nyt gulv oven på det gamle.

Elektrisk gulvvarme er noget lettere at anlægge, men koster tre gange så meget i drift. Så bygger du nyt, eller renoverer du gulvet, bør du altid vælge den vandbaserede løsning. Kun til små rum eller rum, hvor du gerne vil have varme i gulvet hele året, er el-baseret gulvvarme en rentabel løsning.

Er gulvvarme en god investering?

Det er ingen hemmelighed, at gulvvarme giver en god komfort - og især i årets kolde måneder. Mange betragter gulvvarme som et luksuriøst tilvalg, som er det første der ryger af listen, hvis økonomien spidser til. Men faktisk er moderne gulvvarmeløsninger slet ikke så dyre, som de har ry for at være. Som investering kan det sagtens betale sig at få lagt gulvvarme, da man med den rette indregulering kan spare penge herved, og så får man øget komfort som bonus oveni. Man fryser ikke længere sine fødder, man kan gå i bare fødder året rundt og badeværelsesgulvet tørrer hurtigere.

Hvad koster det at lægge gulvvarme og nyt gulv?

I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på gulvvarme.

Din pris på gulvvarme varierer, og mange parametre må medtages, før du kan slå to streger under slutbeløbet.

Først og fremmest defineres de samlede omkostninger af, om du vælger en el- eller vandbaseret varmekilde, ligesom det også har betydning for udgifterne, om arbejdet skal udføres i et ældre eller nybygget hus. Skal gulvbelægningen brydes op, og opdateres med ny isolering, vil det også være med til at presse prisen op.

Har du hænderne skruet rigtigt på? Det er billigt at lægge gulvvarme selv, da du på den måde sparer håndværkerens timeløn. Har du derimod brug for kompetent faglighed fra professionelle til at komme helt i mål, må du regne med at betale en højere pris pr. m2.

Hvilket gulv er nemmest at holde?

Beton er et robust og alsidigt gulvmateriale, der er let at vedligeholde. Gulvet kan indfarves i lige præcis den nuance, du ønsker. Overfladen skal beskyttes med enten voks eller betonforsegler. Er du vild med det matte, rå look, skal du vælge et slebet betongulv.  Du kan også vælge at få gulvet poleret, så det fremstår blankt. I dette hus, tegnet af arkitekt Rasmus Bak, har de smukke betongulve fået selskab af vægge og rumdelere i beton.

Betongulve kan bruges i alle type rum, og deres hårdhed betyder, at de egner de sig særligt godt på steder med megen trafik fx i entreer og gangarealer. Beton tåler vand og fugt, men før du bruger det i et vådrum, skal du sikre dig, at du overholder lovkravene om vandtætning. Betongulve kan lægges oven på gulvvarme.  

Betongulvene i dette hus af arkitekt Allan Lorenzen er behandlet med epoxymaling, der er blandet op med bittesmå, glimtende metalstykker. Metallerne blander sig tilfældigt i malingen og danner smukke, changerende mønstre i gulvet. Gulvet hedder Metallufloor og kommer fra UthBronée Gulv & Design.

Hvad koster en gulvlægger i timen?

Prisen på en gulvlægger varierer meget. Gulvlægnings priser afhænger nemlig af, hvilket slags gulv du gerne vil have, hvor stort et areal der er tale om, og om et eksisterende gulv skal fjernes. Derfor er prisen betinget af, hvordan netop din opgave ser ud. Dog findes der nogle generelle priser, så du har en idé om omfanget af prisen.

Hvad koster 100 kvm gulvvarme?

Prisen på et gulvvarmeanlæg kan variere en del i forhold til udbud og efterspørgsel, men der kan dog gives disse fingerpeg:

Er gulvvarme dyrere end radiator i drift?

Manden bag disse fascinerende skabninger hedder  Thomas Dambo. I forbindelse med Vestegnens Kulturuge i 2016 byggede kunstneren 6 kæmper af genbrugstræ, som står ‘gemt’ ved skov, sø og bakketop på udvalgte steder på Vestegnen. Thomas Dambo og hans hold af medarbejdere laver kunst ud af affald eller genbrugsmaterialer. Kæmpetroldene laves ud kasseret træ – brædder, lister, bjælker og andre materialer, der eller var kasseret. Herefter tilsættes en masse fysisk hårdt arbejde en meget kreativ ide og vupti: så er gamle materialer forvandlet til en kæmpe trold, der passer ind i landskabet.

Thomas har en hjemmeside med en masse informationer om hans projekter, denne er helt sikkert værd at besøge