:

Hvem står bag Roccamore?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem står bag Roccamore?
 2. Hvorfor er Roccamore gode?
 3. Hvor kan man købe Roccamore sko?
 4. Hvem opfandt høje hæle?
 5. Hvornår blev stiletter opfundet?
 6. Hvor store skal mine sko være?
 7. Kan man lære at gå i høje stiletter?
 8. Hvordan går man i sko med høje hæle?
 9. Hvad er forskellen på pumps og stiletter?
 10. Hvordan ved jeg om mine sko er for små?
 11. Hvad svarer str 43 til i sko?
 12. Hvordan får man pæne hæle?
 13. Hvilken sko er bedst til hælspore?
 14. Hvilke sko er bedst for fødderne?
 15. Hvad sker der ved at gå i for små sko?

Hvem står bag Roccamore?

Frederikke forsøger som sagt at holde fast i det positive. De laver alternativ markedsføring. De nyder deres virtuelle morgenmøder i pyjamas og bruger lang tid på at opsøge trends. Og der er ikke langt fra tanke til handling.

Vi så at ‘livestream’ var noget mange gjorde. Så prøvede vi det. Det solgte 5 sko og så gik bølgerne højt. – Frederikke Antonie Schmidt, Roccamore

Frederikke er indstillet på at kæmpe for at omstille sig til krisen, til trends og til hendes kunders nuværende behov og hvad de efterspørger i denne tid. 

Frederikke vil til hver en tid kæmpe for at være så autentisk og gennemsigtig, som hun kan.

Der er ingen der køber af brands. Man køber af mennesker. Man køber af noget, som vækker noget i dig, fordi der er en billion brands i dag. Du kan finde alt hvad du vil – men stoler du på det? Det handler om hvem der står bag. Hvis du ikke kan se hvem der står bag, så er det ikke interessant. – Frederikke Antonie Schmidt, Roccamore

Frederikke opfordrer folk til at stoppe op og tænke på menneskerne bagved. Det hjælper ikke blot at styrte afsted mod markedet med et produkt, uden at have tænkt på menneskerne bag. 

Hvorfor er Roccamore gode?

Jeg ELSKER de blogindlæg, hvor jeg får lov at følge bloggere igennem en hel dag. Men af en eller anden grund har jeg aldrig selv gjort mig så meget i det. Det laver jeg om på nu, da jeg er blevet udfordret af dem her til at klare en hel dag i højhælede Roccamore sko.

Det lyder mÃ¥ske ikke som en udfordring for jer, men for mig, der nærmest aldrig gÃ¥r i højhælede sko, da jeg vægter komfort over alt andet, er det i den grad en udfordring.

Hvor kan man købe Roccamore sko?

Penny is our highest stiletto and the first to feature an extra gel-insert in the forefoot. Made in soft suede, with an adjustable strap, these are perfect for anyone looking for maximum height and comfort.

The roccamore insole is scientifically validated by CORH to relieve 44% of the pressure in the arch, 26% in the forefoot and 19% in the heel.

Hvem opfandt høje hæle?

Den italienske renæssance leverer et af de mest påfaldende eksempler i skoens ekstreme historie. Venetianske kvinder af høj rang gjorde de såkaldte ‘chopines’ eller styltesko, som var plateausko fremstillet af træ eller kork, meget populære.

I følge Elizabeth Semmelhack, kurator på The Bata Shoe Museum, var de venetianske mænd i det 15. århundrede meget opsatte på, at deres hustruer gik i de ekstremt høje sko. Skoene hæmmede kvindernes bevægelighed, og de var derfor – i teorien – mindre tilbøjelige til at løbe væk med en anden mand.

Faktisk blev kvinderne ofte nødt til at bevæge sig rundt med ledsagere, der sikrede, at de ikke snublede. Chopines-skoene var i gennemsnit knap 14 centimeter høje, men efter sigende var enkelte 50 centimeter høje.

Hvornår blev stiletter opfundet?

Højden. Høje hæle starter ved syv centimeter og går op til 17,8. Der er imidlertid en fysisk grænse for, hvor høje sko du kan gå i, og den hænger sammen med størrelsen på dine fødder og proportionerne af dit korpus.

Hvor store skal mine sko være?

Uanset om du i forvejen er løber eller ej, så kender du helt sikkert til vigtigheden af at finde den helt rigtige størrelse på dine sko. Der er ikke noget værre, end når sko klemmer, giver vabler eller ikke sidder godt fast på foden.

Lige så vigtigt som det er for dine almindelige sneakers – lige så vigtigt er det for dine løbesko! Og det er ikke altid helt nemt, når de forskellige brands ikke er helt enige om, hvad en str. 42 er. Derfor får du her en miniguide til, hvordan du finder de helt rigtige løbesko.

Kan man lære at gå i høje stiletter?

Vereijken forklarer, at selv om mange opfatter det som en pæn kropsholdning, så vil kroppen selv protestere, fordi holdningen er unaturlig.

»Det svaj, du får i ryggen, og den kropsholdning, man har i stiletter, bliver for meget for kroppen. Du skal derfor spænde en hel masse muskler, som ikke er vant til at være spændt hele tiden.«

»Hvis du går for længe på høje hæle, ender du med smerter i alt fra fodsåler, ankler, knæ og ryg, helt op til nakken og hovedet,« siger Vereijken.

Hvordan går man i sko med høje hæle?

Dropper du ofte de høje hæle, fordi du synes, de er for svære at gå i? Så læs med her, hvor vi giver dig syv tips til en perfekt gang i høje hæle

1/8

Hvad er forskellen på pumps og stiletter?

Først må vi lige have forskellen på en pump og stilet. Faktisk kendetegner en pump en lukket stillet, dvs. lukket hæl og tå, og hertil er skoen som oftest med en lav hæl. Stiletter derimod, kan både være åbne og lukkede, men hælen er oftest lidt højere. Så vi forstår godt, hvis du har været i tvivl, men husk på at en pump er lav og lukket.  

Hvordan ved jeg om mine sko er for små?

© Anna Stokland

Hvis du (også) er ejeren af et par sko, der lige meget hvordan du vender og drejer det, stadig er for små, giver vi dig her fire simple tricks til at udvide dine sko, så de bagefter med garanti kommer til at passe perfekt.

Hvad svarer str 43 til i sko?

Sko kommer i mange forskellige størrelser og faconer, og derfor kan det til tider være svært at finde ud af, hvilken størrelse, der passer. Ikke alene bruger producenter forskellige enheder, men fordi sko har afvigende pasform, vil disse føles forskellige selvom størrelserne er ens. Vi har dog forsøgt at hjælpe dig lidt på vej, ift. hvilken størrelse du skal vælge. Vi har nemlig udarbejdet denne vejledende skostørrelsesoversigt, som sammenligner de forskellige skomåleenheder. Når du har fundet din rette skostørrelse, er du klar til at shoppe sko blandt vores brede udvalg.

Børns skostørrelse ændrer sig løbende grundet vokseværk, og derfor kan det som forælder være svært at finde ud af, hvad den korrekte skostørrelse er. Men frygt ej, vi har udviklet en guide til, hvordan du måler dit barns fødder, og herved finder den korrekte skostørrelse. Læs "Sådan måler du dit barns fødder".

Hvordan får man pæne hæle?

Hvilken variant skal jeg vælge?

Alle vores produkter indeholder den aktive og bakteriemodvirkende ingrediens Tea Tree Oil, der har været dyrket og anvendt i Australien i århundreder.

Hvilken sko er bedst til hælspore?

Hvis du har hælspore, er der flere ting, du bør undgå.

Det er vigtigt, at du aflaster hælen så meget som muligt, så du ikke stresser hælsporen og skaber mere smerte og ubehag. For at gøre det er der flere ting, du kan tænke på:

Hvilke sko er bedst for fødderne?

Størrelsen på dine fødder varierer fra morgen til aften, da fødderne hæver lidt i løbet af dagen. Det kan derfor være en god idé, at købe sko sidst på eftermiddagen.

Hver gang du træder ned, lægger din vægt pres på dine fødder. Det betyder, at fødderne bliver en smule længere, når du går, end når du står. Vælg en sko der er 1 cm. længere end din længste tå, så der er plads nok til, at foden kan udvide sig, når du er i bevægelse. Gå en lille runde i butikken, når du prøver sko.

Hvad sker der ved at gå i for små sko?

Vi har brugt sko i omkring 30000 år, og især i Vesten har vi sko på i de fleste af døgnets lyse timer. Her er det ikke normalt at se barfodede i gadebilledet. Men faktisk er det slet ikke sundt for os at gå så meget med sko, især fordi de fleste sko er for smalle til vores fødder. Det fortæller Thomas Pretsch, som er fysioterapeut med fokus på naturlig bevægelse:

»Hvis man tænker på, hvad en sko gør ved foden, så er det lidt ligesom at lukke ned for dele af kroppen i flere timer hver dag. Det svarer til at tage stramme vanter på sine hænder og gå rundt med dem 8 timer om dagen. Skoen kan beskrives som en slags gips, der begrænser én.«

De smalle sko har da også konsekvenser. Op mod hver fjerde kvinde i 50’erne har ondt i fødderne, viser Østerbroundersøgelsen, som er en befolkningsundersøgelse af 24.000 repræsentativt udvalgte borgere, der er blevet fulgt i op til 35 år.