:

Hvilke museer er gratis i København?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilke museer er gratis i København?
  2. Er det gratis at komme ind på Nationalmuseet?
  3. Hvilke museer er gratis for pensionister?
  4. Hvilke museer har åbent om mandagen?
  5. Er det gratis at gå på Statens Museum for Kunst?
  6. Hvor lang tid bruger man på Nationalmuseet?
  7. Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?
  8. Hvad kan man lave i Kbh uden penge?
  9. Hvad kan man lave i København gratis?
  10. Hvad koster det at komme ind på kunsten?
  11. Hvad koster det at komme ind på Statens Museum for Kunst?
  12. Hvad er Danmarks største museum?
  13. Hvor mange museer er der i København?
  14. Hvad er sjovt at lave i København?
  15. Hvad skal jeg se i København i dag?

Hvilke museer er gratis i København?

Ved Københavns havnebade kan sommervarmen nydes med familie og venner. De 3 største havnebade er Havnebadet Islands Brygge (billedet), Copencabana ved Fisketorvet og Havnebadet Sluseholmen, hvor der alle 3 steder er livreddere i sommersæsonen. Det samme er der på Badeanstalten Helgoland i Amager Strandpark og Svanemøllestranden på Østerbro.

Du må gerne hoppe i Københavns Havn for at bade flere steder. Der er badezoner: på Islands Brygge ud for Halfdansgade og i Havnevigen, på Refshaleøen ud for café Halvandet og Søndre Refshalebassin samt i Nordhavn ved Sandkaj. Du finder også badezoner ved Havnevigen på Amager, ved Kalvebod Brygge og ved caféen La Banchina på Refshalevej.

Er det gratis at komme ind på Nationalmuseet?

Jeg har lavet grundig research af museerne i København, og hvilke gratis museums, der var i København. Ved at vide hvornår du gratis kan besøge Københavns forskellige museer, så får du mest muligt ud af din tid og penge.

København er en skøn by, men om vinteren og i det danske forår, så er indendørs seværdigheder som museum at fortrække. Endnu bedre gør det når museet er GRATIS indendørs seværdigheder i København.

Davids samling er det eneste museum på listen som altid er gratis at besøge. Det er imponerende nok også et af de største museums jeg har besøgt i København centrum. Davids Samling er 4 etager stort, med 2 mellemetager, og du kan hurtigt bruge mange timer i det store museum.

Museet er inddelt i 3 udstillinger: 1. Islamisk samling, Ældre Europæisk samling, Nyere dansk samling. Derudover er der løbende særudstillinger, hvilket giver god grund til at besøge museet flere gange. Davids samling har rigtig meget du kan gå i dybden med, og samlingerne på museet er store. Hvis du gerne vil have en mere detaljeret beskrivelse af Davids samling, så læs mit rejseindlæg om museet her.

Arbejder museet i København er arbejdernes stolthed og et hyldest til deres historie.

Det første, der møder en på arbejder museet er den store museums shop, hvor det blandt andet er muligt at købe Richs kaffeerstatning. Derefter går man ovenpå til den historiske festsal, der i næsten 100 år var arbejderbevægelsens faste mødested i København.

Igennem festsalen kommer man til museets cafe, som har det skønneste retro design. Fra cafeen kommer man ind i ”gaderne”, som forestiller butiksvinduer fra før i tiden. Herfra kan du gå på opdagelse i museets mange rum og etager, og fordybe dig i arbejdernes lange, hårde og ikke mindst vigtige kamp.

Hver onsdag er der gratis adgang på Thorvaldsens museum ved siden af Christiansborg slot. De øvrige dage i ugen koster det 70. kr at komme ind.

Thorvaldsens Museum er det eneste sted i verden, hvor du samlet kan se alle værker af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Bertel Thorvaldsen er inspiration til navnet på museet.

Den 18. september 1848 åbnede Thorvaldsens Museum som den første offentlige museumsbygning i Danmark. Udover Thorvaldsens egne skulpturer, tegninger, skitser til skulpturer og relieffer, indeholder museet også Bertel Thorvaldsen omfattende samlinger af malerier fra hans egen samtid og samlinger af kunstværker og genstande fra den græske, romerske og ægyptiske oldtid.

Glyptoteket åbnede for offentligheden i 1897 og huser i dag over 10.000 forskellige kunstværker. Det er gratis at besøge hver tirsdag, og alle øvrige dage koster det 115 kr.

Størstedelen er kunst fra antikkens middelhavskulturer samt dansk og fransk skulptur og maleri fra 1800-tallet. Der udstilles blandt andet marmorfigure, malerier, mumierog det meget underholdende nasotek (som er en samling af statue næser).

Glyptoteket er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), som var en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen. Carl Jacobsen var en lidenskabelig samler. Med indtjeningen fra sit bryggeri, Ny Carlsberg, skabte han den enestående samling af kunst- og kulturgenstande.

Nikolaj Kunsthal udstiller samtidens kunst. Stedet har årligt fem – seks udstillinger, der sætter fokus på kulturen, historien, fremtiden og det enkelte menneske.

Hver onsdag kan du gratis besøge Nikolaj Kunsthal. Alle øvrige dage koster det 115 kr.

Hvilke museer er gratis for pensionister?

Museets normale åbningstider er hver dag kl. 9-18.På torsdage kl. 9-21.Du kan læse om museets udstillinger ved at følge dette link.Se aktiviteter på museet og i byen her.

Har du brug for en kop kaffe eller en lille frokost, så kan du besøge museets café - bemærk særlige åbningstider. Du kan læse mere om caféen og menuen her. 

Butik og gårdhave er åben i museets åbningstid - alle dage kl. 9-18, torsdag til kl. 21. Læs mere om butikkens udvalg. Har du spørgsmål til butikken, kan du kontakte butiksansvarlige Ann-Christine Rørvang på [email protected].

Arkæologisk Værksted i Stormgade 20 (på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard) har åbent på lørdage og søndage 12-16. Arkæologisk værksted holder lukket 24. og 25. december samt 1. januar. Læs mere om kommende aktiviteter.Adgangsforholdene til værkstedet er de samme som til museet. Du kan læse om dette under punktet "Entré" herunder.

Hvilke museer har åbent om mandagen?

Leder du også efter et museum eller en attraktion, som har åbent om mandagen? Ja, så kan du nedenfor se, hvilke der har åbent hele året samt de, som holder åbent om mandagen typisk hen over sommermånederne.

Tag på en tidsrejse med hele familien i Den Gamle By - en helt unik seværdighed i Aarhus. Museet har de maksimale tre Michelin-stjerner i Travel Guiden og er dermed et sted, der i allerhøjeste grad er...

I Randers Regnskov får du en tropisk oplevelse med fritlevende aber, leguaner, dovendyr, jaguarer og mange andre eksotiske dyr. Regnskoven er et sandt sansebombardement af tropiske naturoplevelser i m...

Mærk gyset, når Danmarks eneste sandtigerhaj i Kattegatcentret i Grenaa viser tænder, forelsk dig i de sjoveste pingviner og lad dig underholde af legesyge sæler. 200 forunderlige, farvestrålende arte...

Er det gratis at gå på Statens Museum for Kunst?

Danskerne skal igen kunne besøge de store statslige museer gratis. Den overraskende melding kommer fra blandt andet Venstre, der indførte betaling for seks år siden. Socialdemokratiet kalder derimod fri entré for konkurrenceforvridende.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, sÃ¥ den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne pÃ¥ [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Hvor lang tid bruger man på Nationalmuseet?

Samlingerne går tilbage til Det Kongelige Kunstkammer, hvis store samling af kunsthåndværk, malerier, etnografiske genstande, våben og oldsager blev grundlagt af Frederik 3. omkring år 1650 og opbevaredes i andet stokværk af det kongelige biblioteks bygning (1. sal i Rigsarkivet i Rigsdagsgården).

  • Danmarks oldtid
  • Danmarks Middelalder
  • Renæssance
  • Danmarkshistorier 1660-2000
  • Antiksamlingen
  • Jordens folk
  • Etnografiske skatkamre
  • Den Kongelige Mønt- og Medaillesamling
  • Børnenes museum

Blandt de udstillede genstande fra Danmark er skatte fra vikingernes togter, velbevarede moselig, genstande fra kirkens verden i Middelalderen og verdens største samling af gyldne altre. Derudover kan man også se Danmarks ældste mønt, våben og smykker fra jernalderen, fund fra jægerstenalderens bopladser, bronzealderens blæseinstrumenter – lurerne, ægyptiske mumier og 4000 år gamle græske marmorfigurer.

Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?

Blandt de mange oplevelser og aktiviteter i Købehavn, som er repræsenteret her på Funguide, finder du alt lige fra gokartbaner, byvandringer og bowlingbaner til paintball og hardball, ballonflyvning og en masse andet.

Der er også en lang række udendørs aktiviteter og oplevelser i KBH, hvis du ønsker at få en oplevelse med masser af frisk luft.

Skal der være godt med motion inkluderet, så er der også en hel masse gode valgmuligheder her.

Her på Funguide er vi specialister i at finde de sjove oplevelser og aktiviteter og der er masser af dem her på vores liste om aktiviteter, oplevelser og events i København.

Udover at du kan kigge vores aktiviteter igennem – husk at gå dem alle sammen igennem – der ligger mange sjove både i midten og slutningen af vores samling, så klik videre til næste side.

Vi har dog samlet nogle oplevelser og aktiviteter der ligger i København og som er rigtig sjove lige her:

Hvad kan man lave i Kbh uden penge?

Jeg må blankt erkende, at dette er min absolutte yndlingsting at lave i København om sommeren. Da jeg i sommeren 2020 første gang ville booke en GoBoat og sejle rundt med mine venner nede i havnen, så blev jeg dog slemt skuffet – alle bådene til den kommende weekend var nemlig bookede.

Det vidner meget godt om, hvor populært det er at leje sin egen båd og sejle rundt i havnen 😀

Et par uger senere fik vi dog endelig booket en GoBoat i 2 timer, hvilket vi alle så meget frem til.

Skal du til København, må du bare ikke snyde dig selv for en tur i Tivoli. Uanset om du har været der før eller ej, er det altid både tiden og pengene værd at besøge den smukke have og forlystelsespark i hjertet af København.

Med sin beliggenhed lige overfor Københavns Hovedbanegård kan du køre direkte til døren.Vær opmærksom på, at det nok er nemmest at ankomme til Tivoli med offentlig transport, da det ikke ligefrem bugner med parkeringspladser omkring Tivoli. 

Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv at besøge Tivoli , kan du med fordel booke dine billetter hjemmefra.

Hvis du interesserer dig for det danske kongehus, bør du lægge vejen forbi Amalienborg Slot. Det er her, Danmarks monark bor, hvilket i skrivende stund vil sige Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

Amalienborg Slot finder du tæt på en række andre seværdigheder i centrum af København, som også er værd at besøge, hvis du kommer forbi. Det er blandt andet Frederiks Kirke, Marmorkirken, Amaliehaven og Skuespilhuset. 

Hvis du tager forbi Amalienborg Slot, kan du time det således, at du får mulighed for at opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte, hvilket sker kl. 12.

Når du har besøgt det sted, hvor den danske regent residerer, bør du næsten også lægge vejen forbi Christiansborg Slot, eller bare Christiansborg som det går under i daglig tale.

Her har du mulighed for at se og besøge Danmarks måske vigtigste arbejdsplads, nemlig Folketinget.

Noget af det mest unikke ved Christiansborgs historie må være, at Borgen er brændt ned hele to gange, så bygningen er opført over tre omgange. Sidste gang det brændte var den 3. oktober 1884, og først i 1928 anså man slottet som endeligt genopbygget. 

Det sidste slot på listen, som jeg har valgt at tage med i dag, er Kronborg Slot. Dog vil jeg kun anbefale dig at besøge det, hvis du har flere dage at gøre godt med i København.

Turen kan hurtigt tage et par timer ud af din dag, så hvis du har kort tid og gerne vil se så meget som muligt, bør du fokuserer på alt det du kan se inde i selve København. Men har du tid, er Kronborg ved Helsingør en stor oplevelse. 

Hvad kan man lave i København gratis?

Det her kunne være en af de bedste gratis oplevelser i København, men der er kun plads til 40 mennesker af gangen i tårnet, og det skaber lange køer. Tårnet på Christiansborg Slot er med sine 106 meter det højeste i København. Besøgende bliver dog sat af 44 meter oppe og kan her nyde den fine udsigt over hovedstaden.

I tårnet ligger også restauranten Meyers i Tårnet (bordbestilling anbefales, da du springer køen til tårnet over), hvor omdrejningspunktet er det danske køkken. Som nævnt kan køen til tårnet på Christiansborg Slot være lang, så har du travlt, kan du overveje om du hellere vil betale for at komme op i Rundetårn.

Det gamle forsvarsanlæg Skt. Annæ Skanse, der var forløberen til Kastellet, blev grundlagt af Christian 4. i 1626. Det historiske område med volden, de fine gamle huse og fem bastioner ligger ud til Københavns havn og er lidt af en fredfyldt oase i storbyen.

Det er stadig Forsvaret, der ejer kastellet, hvor du i det ene hjørne kan se det forholdsvis nye mindesmærke Monumentet for Danmarks Internationale Indsats efter 1948. Et par hundrede meter fra Kastellet ligger andre gode gratis oplevelser i København: Nyboder, Gefion-springvandet og Skt. Alban-kirken, der er Danmarks eneste anglikanske kirke.

Den pragtfulde have, der mere har karakter af park, er en af Københavns skønne oaser. Fra travle Nørreport kan du få minutter efter stå i rolige omgivelser og nyde de smukke blomster, søerne og det flotte stenbedsanlæg.

Du skal selvfølgelig også besøge det imponerende palmehus fra 1874, der ikke bare indeholder palmer, men også mange andre spændende planter fra hele verden (entré til Palmehuset kr. 60,-).

Botanisk have hører under Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet. Den første have blev anlagt i år 1600 på en anden adresse, og den nuværende botaniske have blev åbnet for publikum i 1874.

Hvad koster det at komme ind på kunsten?

  • MoMA billetter
    • MoMA-billetter er tidsbestemt
    • Det er bedre at købe billetter online
    • Ingen grund til at tage udskrifter
    • MoMA rabatter
    • Spring køen over MoMA-billet
  • Før timer Guidet tur i MoMA
  • MoMA lydguide
  • MoMA åbningstider
  • Bedste tidspunkt at besøge MoMA
  • Hvor lang tid tager MoMA?
  • MoMA fri fredag
  • MoMA kort
  • MoMA restauranter
  • Sådan kommer du til MoMA
  • Hvad skal man se i Museum of Modern Art

Der er to måder at opleve MoMA New York på – du kan bestille en egen guidet tur eller før timer tur med en kunstekspert. 

Hvad koster det at komme ind på Statens Museum for Kunst?

Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder:

Ved at trykke på 'Accepter alle' giver du samtykke til alle disse formål. Du kan også vælge at tilkendegive, hvilke formål du vil give samtykke til ved at benytte knapperne ud for formålet, og derefter trykke på 'Gem indstillinger'. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at besøge siden Privatlivspolitik.

Hvad er Danmarks største museum?

Landets museer mistede over fem millioner gæster i 2020 sammenlignet med Ã¥ret før. Det er et fald pÃ¥ over en tredjedel. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Tallene, der dækker 274 museer, kommer næppe som en overraskelse for nogen og illustrerer de dybe udfordringer, som nedlukningen af kulturlivet har skabt for museerne. 

Hvor mange museer er der i København?

Nationalmuseet, der blev grundlagt i 1807, er det vigtigste museum i Danmark for kultur- og historieminder. Museet rummer samlinger inden for flere emneområder. Udover et væld af danske oldtidsfund med uvurderlige genstande som fx Solvognen rummer museet også en imponerende møntsamling. Der findes ligeledes en del genstande fra resten af verden, blandt andet antiksamlinger fra middelhavsområdet. Museet rummer også omfattende etnografiske samlinger.

Ny Carlsberg Glyptotek grundlagt af brygger Carl Jacobsen i 1882 fremviser ligeledes en bred samling af genstande fra forhistorisk tid til i dag. Museet har bl.a. en stor samling mumier, en samling af skulpturer fra antikken og et stykke fra Parthenonfrisen, der er af international kvalitet. Glyptoteket er det eneste af sin slags i Norden.

Statens Museum for Kunst er landets største kunstmuseum med store samlinger og ofte udstillinger med nyere kunst. Thorvaldsens Museum fra 1848 med Bertel Thorvaldsens mange figurer var byens første egentlige kunstmuseum. Den Hirschsprungske samling rummer mest malerier fra Guldalderen og af skagensmalerne. Den moderne kunst fremvises primært i Arken i Ishøj og Louisiana i Humlebæk nord for København.

Davids Samling er genåbnet i 2009 og rummer ud over dansk kunst og kunsthåndværk en af de ti væsentligste samlinger af islamisk kunst i den vestlige verden.[1] Tøjhusmuseet fra 1838 beliggende i de gamle flådeudrustningshaller fra Christian 4.´s tid rummer en enorm samling af krigsmateriel fra middelalderen og frem til nyere tid.[2]

Hvad er sjovt at lave i København?

This tool enables you to activate or deactivate various cookies and other technologies used on our website. You can navigate between the various groups of cookies. There you will find more detailed information about each group and have the option to turn each group on or off individually. You will also find a link called “details” allowing you to see more detailed information about individual technologies.

For more information on how we use cookies and other technologies, please also see our privacy policy.

Hvad skal jeg se i København i dag?

Der er flere hemmelige oaser i København, der alle er velegnede til et lille pusterum eller mÃ¥ske en hyggelig picnic. Besøg fx Det Kongelige Biblioteks Have midt i byen bag Christiansborg Slot. Bag Designmuseum Danmark ligger den fine Grønnegaard, hvor man kan slappe af med en kop kaffe fra museumscafeen. PÃ¥ Vesterbro kan du besøge Skydebanehaven, der ligger godt gemt bag en høj mur, og pÃ¥ Ã˜sterbro har du Classens Have, der ved første øjekast mest ligner en privat have.

Besøg Cisterne - Museet for moderne glaskunst, der efter sigende er det eneste museum i Europa, hvor der ikke trænger dagslys ind. Museet er indrettet i Københavns underjordiske drikkevandscisterner, der tidligere rummede 16 mio. liter vand.