:

Hvor er der julemarked i Jylland?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor er der julemarked i Jylland?
 2. Hvor afholdes Danmarks største julemarked?
 3. Hvor er der julemarked i Danmark?
 4. Hvor er der gode julemarkeder?
 5. Er der julemarked i Flensborg i år?
 6. Hvornår åbner julemarked Flensborg?
 7. Hvornår starter julemarked i Prag 2023?
 8. Hvad sker der i Flensborg i november?
 9. Hvor er det bedste julemarked i Tyskland?
 10. Hvornår tænder julelys i London?
 11. Hvornår starter julemarked i Flensborg?
 12. Er der julemarked i Flensborg?
 13. Hvornår starter julemarked i Flensborg 2023?
 14. Hvornår starter julemarked i Tyskland 2023?
 15. Hvornår pyntes London op til jul?
 16. Hvor finder du julemarkedet?
 17. Hvor er hyggeligste julemarkeder 2019?
 18. Hvor er grønlandsk julemarked 2020?

Hvor er der julemarked i Jylland?

LÆS OGSÅ: Julegave til hende: Se 40 bud gaver til kvinderne i dit liv

Gisselfeld Slot på Sydsjælland er kendt for deres traditionsrige julemarked kaldet ’Gisselfeld Juletorv’.

Julemarkedet er igen i år tilbage med julehygge, masser af inspirerende stande og underholdning for både store og små. Julemanden tager imod børn og barnlige sjæle i "Julemandens Hule" under Slottet, og der er også ponyridning, musik, samt salg af juletræer og pyntegrønt.

Derudover åbner slottet også dørene op, hvor man kan opleve stedet med fuld julepynt, så der ingen undskyldning er for ikke at komme i ægte julestemning. 

Slotsgården er pyntet flot op og fyldes snart med hyggelige juleboder. (Foto: PR/Kronborg Slot)

Julefreden sænker sig de to første weekender i advent over Danmarks storslåede renæssanceslot Kronborg, hvor stedet er pyntet op til jul med lysfyldte juletræer, duften af æbleskiver - og lyden af julejazz og gospelkoncerter.

Traditionen tro vil slotsgården være fyldt med omkring 80 juleboder med alt fra brugskunst, designvarer, legetøj, juledekorationer, tøj, delikatesser og meget mere. Derudover er der for de mindste også kreative værksteder og højtlæsning.

Åbningsdage: 26.-27. november og 3.-4. december (alle dage fra kl. 10-17)

Hele familien er velkommen til et af Storkøbenhavns mest kendte julemarkeder ved Advedørelejren, som i år for 17. gang afholdes af Cirkusmuseet og Forstadsmuseet.

Her er omkring 70 boder med til at skabe masser af julehygge med smagsprøver og julegaveidéer, mens de sælger alt fra nisser og julepynt til håndlavede ting og lokale delikatesser. Derudover er der på dagen fri entré til marked, museum og masser aktiviteter og underholdning for hele familien.

Verdens ældste forlystelsespark åbner igen i år op for hyggelige dage, når de alle fredage, lørdage og søndage fra 25. november til 18. december skruer ekstra op for julehyggen rundt om på hele Bakken.

Her finder du mange boder i Bakkens gader og stræder, der funkler i lys og julepynt for at skabe en magisk stemning. I år kan du kysse din udkårne under intet mindre end Danmarks største mistelten på hele seks meter, og de store barnlige sjæle kan kaste sig over Bakkens ’Jule 5-kamp’ og en ’Juleøl tour’. I det hele taget er der mange events undervejs i løbet af weekenderne og muligheder for julefrokoster. 

De små kan komme til Pjerrots Juleshow, og der er mulighed for at købe billetter til familiemusicalen "Nissebanden i Julemandens Land", som vises i TELTET på Bakken fra den 3. december 2022.

Elsker du julelys og smukke omgivelser, er det oplagt at tage en tur til Birkegårdens Haver. Her afholdes der alle fire weekender i advent et julemarked, hvor stedets mange haver samtidig vil være forvandlet til "julehaver" pyntet med tusindvis af funklende lys.

I Juleladen er der et lille hyggeligt udvalg af juleboder, hvor stadeholderne løbende skiftes ud. I kan også nyde æbleskiverne i Julecaféen og shoppe i den store Julebutik. Der er desuden børneaktiviteter med fx kreativt værksted, æselridning, skattejagt og dans om juletræet. Hver lørdag og søndag deler julemanden gratis slikposer ud til børnene.

Åbningsdage: Hver fredag, lørdag og søndag fra 25. november til 18. december (alle dage kl. 14-19)

Oplev det traditionsrige årlige julemarked på Esrum Kloster, når de igen i år åbner op for besøgende. Fokus er på "håndens arbejde", hvilket vil sige, at boderne alle selv fremstiller eller designer de varer, de sælger. Du kan købe bæredygtige lækkerier fra hele landet og fra europæiske klostre, dansk kunsthåndværk, samt Esrums egne produkter. Der vil også være mulighed for at købe juletræer og pyntegrønt.

For børn og barnlige sjæle vil der være hyggelige juleaktiviteter, og Møllecafeen har sammensat en julemenu specielt til lejligheden, hvor mor og far også kan nyde frisktappet klosterøl.

Hvor afholdes Danmarks største julemarked?

NB! Mange af julemarkederne offentliggør først åbningsdatoer og -tider i oktober/november. Men du kan sagtens planlægge din juletur efter sidste års datoer.

Da det er en virkelig udførlig guide, kan du klikke her og få et overblik over juleshopping og de bedste julemarkeder i den storby, som du overvejer at besøge:

Min families favoritby til en juletur er helt klart Berlin. Vi har været på juletur til Berlin tre gange. Og har du ikke oplevet julemåneden i Berlin, kan jeg varmt anbefale dig, at du booker en tur dertil. Vil du ikke helt så langt væk, vil jeg anbefale dig at tage på juletur til København eller Hamborg. Begge byer er højt på min liste over favoritbyer med de bedste julemarkeder og juleshopping.

Sidste år gik familiens juletur til en helt ny juleby, som ingen af os havde besøgt ved juletid før; nemlig Wien. Jeg havde fået Wien anbefalet på det varmeste. og forventningerne var tårnhøje, især fordi vores juletur til Wien blev aflyst de to tidligere år på grund af Covid-19. Og waauwwww, jeg er helt blæst bagover. Jeg er faktisk lidt i tvivl, om Wien bør overtage førstepladsen som byen med de bedste julemarkeder i Europa. Det er ihvertfald en af de smukkeste og mest tradtionsrige julebyer, der findes.

Familiens juletur i 2023 skal gå til München. Og vi har booket flybilletter og Airbnb i juli måned. Valget af årets juleby skyldes især to ting.

Der er utroligt mange byer i Danmark og udlandet, som gør noget ganske særligt ud af deres juleudsmykning, og som det er en fryd at opleve på en juletur. Samtidig kan du ind imellem spare mange penge på at tage på juleshopping i udlandet. Hvor du vælger at tage på juletur i 2023, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pengepung er, og om du mest er til det velkendte, eller om du har lyst til at gå på opdagelse i en ny by.

Priserne på flybilletter er så lave, at fantastiske New York for mange er helt opnåelig som rejsemål for en juleshoppingtur.

For over 30 år siden da jeg var Au Pair i USA, var jeg selv i New York ved juletid, og det var en eventyrlig oplevelse. Jeg husker især de trillionmange julelys i de sneklædte gader og den store stemningsfulde skøjtebane ved Rockefeller Center midt i centrum. Men da det jo er så mange år siden, kontaktede jeg mit netværk for at få nogle opdaterede tips til, hvad du skal se i New York i december måned. Og ja, julelysene og Rockefeller Center er stadig nogle af byens største højdepunkter.

Hvis du har lyst til at kigge på overdådige julevinduer, der får selv Tivolis overdådige juledekorationer til at blegne, bør du besøge Saks, Macy’s, Barneys, and Bergdorfs. Disse forretninger er meget dyre men perfekte til lidt vindueskiggeri. Men New York er et shoppingmekka for alle pengepunge, og hvis du er ude efter unikke gaver, bør du især besøge Soho og nogle af de mange vintagebutikker. Et godt tip er at bestille mange af dine gaver over Internettet og så få dem sendt frit leveret til dit hotel i New York. På den måde er du sikker på at få varerne til den bedste pris.

For mange er julen lig med tryghed og velkendte traditioner, og derfor stemte vores Facebook brugere de populære storbyer London, Paris, Prag, Rom og Berlin ind på en klar anden plads. Selv om Berlin hører til under kategorien populære juleshoppingbyer, har jeg valgt at placere byen under Tyskland længere nede i artiklen.

Især op til jul er London et af de mest populære rejsemål for danskerne. Og det er fuldt forståeligt, fordi det er et af de bedste steder at komme i julestemning.

I den smukt oplyste og elegant dekorerede hovedstad kan du bl.a.:

 • nyde den smukke julebelysning i Oxford street (fra 2. nov. 2022) Regent street, Picadilly og St. James området (fra 9. nov. 2022) – dog i begrænsede perioden af dagen.
 • opleve den altid spektakulære juleudstilling i stormagasinet Harrods.
 • slentre en tur gennem Covent Garden.
 • opleve et magisk univers for børn og barnlige sjæle i den stor legetøjsbutik Hamleys.
 • synge med på de engelske “Christmas carols” i St. Paul’s Cathedral.
 • beundre det kæmpemæssige juletræ på Trafalgar Square.
 • Trykke næsen flad og beundre juleudstillingerne i vinduerne i de store varehuse på Oxford Street, som næsten er kunst.

I julemåneden er den romantiske franske hovedstad pyntet op med lys overalt. Hvert sit kvarter har sin egen særlige fortryllelse af livlige udendørs aktiviteter med alt fra skøjtebaner, til mange charmerende julemarkeder som fylder gader og pladser.

Et af højdepunkterne i Paris omkring juletid er de storslåede vinduesudstillinger i de imponerende stormagasiner Galeries Lafayette og Printemps på boulevard Haussmann. Hvis vejret ikke arter sig, kan du finde også finde julestemning inden for i stormagasinerne eller i byens 25 overdækkede passager, hvor tre af de mest kendte er Passage Choiseul (fra 1827) nær metro Quatre-Septembre, Galerie de la Madeleine (fra 1845) nær metro Saint-Lazare og Passage du Grand Cerf (fra 1825) nær metro Etienne Marcel.

En anden fast juletradition i Paris er den offentlige skøjtebane, der anlægges på pladsen foran rådhuset, Hôtel de Ville (plejer at være åben fra midten af december). Endelig kan du ikke rejse hjem fra Paris uden også at have været en tur forbi det fine juletræ foran Notre Dame katedralen.

Hvor er der julemarked i Danmark?

Brug for det fulde overblik? Vi har listet alle julemarkeder i hele Danmark - her finder du alt fra små lokale julemarkeder/julestuer til de helt store. 

Oplev en rejse gennem 400 års julehistorie og træd indenfor i de historiske huse og se, hvordan de danske juletraditioner opstod. I Den Gamle By er der garanti for julestemning i de gamle, julepyntede...

Hvor er der gode julemarkeder?

Julemarkedet i Hamborg har ikke nogen lang tradition. Det gennemførtes første gang i 2003, men er imidlertid blevet et af de smukkeste markeder i Tyskland. Med det imponerende rådhus som flot baggrundskulisse er det næsten som en rejse tilbage i tiden. I midtpunktet står de hyggelige ”gader”: en gyde med legetøj, hvor en stor modeljernbane kører igennem boderne, en håndværksgyde, hvor værker af hattemagere, glaspustere og ravslibere kan beundres og en gyde med specialiteter, hvor man kan nyde alt fra tyrolsk ost til vin fra vinbønder samt andrekulinariske lækkerier.

Markedet foran Rotes Rathaus (Berlins røde rådhus) er blandt de smukkeste julemarkeder i Berlin og er derudover kendt for sin traditionelle gammelberlinske kulisse, Berlins største skøjtebane omkring Neptun-fontænen og endelig for sine dukketeaterforestillinger og historiefortællere. En særlig attraktion er et 50 meter højt pariserhjul med lukkede panoramagondoler, hvorfra de besøgende kan nyde en vidunderlig udsigt over julemarkedets kulørte julebelysning. Dertil er der masser af gastronomiske tilbud med julelækkerier fra hele verden

Er der julemarked i Flensborg i år?

Og rigtigt mange danskere har fået øjnene op for byens julemarked. Ikke alene de, der bor tæt på grænsen, men også familier, som kommer langvejs fra for at få et pust af den tyske julestemning

- Det er et højdepunkt for både turister og folk, der bor i Flensborg. Man kan nyde julemarkedet og shoppe samtidigt. Jeg tror, at de fleste benytter sig af muligheden for at få et glas Glühwein efter deres indkøb, siger Friederike Heinemann, der har ansvaret for at arrangere det årlige julemarked i byen.

Ifølge hende kommer der stadigt flere turister til byen i juletiden. Sidste gang byen talte efter, for to år siden, kom der fra mandag til og med torsdag op mod 15.000 mennesker forbi julemarkedet om dagen. Og i weekenden stiger tallet til 70.000 besøgende om dagen.

Hvornår åbner julemarked Flensborg?

Hygge, hjertevarme og lysfest på Flensborgs Julemarked

I år inviterer det traditionsrige Flensborgs Julemarked til en særlig vinteroplevelse i den gamle bydel fra 27. november til 31. december 2023. Dens varme lys og hytter i nordisk stil pryder byen med lys og glans. En følelse af hygge breder sig, kunsthåndværk og kulinariske delikatesser venter på rad i de smukke hytter mellem Südermarkt og Nordermarkt. Den festlige åbning på Flensborgs Julemarked indledes mandag den 27. november kl. 17.00 ved julepyramiden i de idylliske omgivelser på Südermarkt. Julepyramiden midt på pladsen er kendemærket for julemarkedet, her mødes folk til en omgang Klönschnack (hyggelig sludder). Efter den officielle åbning blander de mest populære gæster på julemarkedet - julemanden og hans himmelske ledsagere - sig i mængden og glæder de yngste besøgende med små overraskelser.

Hvornår starter julemarked i Prag 2023?

Prags julemarkeder starter den 27. november og kører dagligt i hele december til 5. januar. Markederne er åbne fra 09.00 til 19.00 (i weekenden indtil 20.00 eller endnu senere).

Store markeder er placeret omkring Wenzels pladsen og det gamle torv, mens mindre kan findes rundt Havelske Trziste, Namesti Miru og Namesti Republiky. Et andet er placeret ved Prags messecentre, Vystaviste. Men det smukkeste er nok det på den gamle rådhusplads, hvor et kæmpe juletræ lyser op i midten af pladsen, mens rummet omkring er forvandlet til en markedsplads med dekorerede træhytter. Markedsboderne sælger alle former for små håndværk og tjekkiske delikatesser, herunder udskåret legetøj, keramik, glas figurer og Julepynt. For virkelig at mærke markedets atmosfære endnu mere, kan du prøve nogle velsmagende honningkager, grillede pølser, varm punch og gløgg, alt imens gadekunstnere, lokale og internationale kor, sammen med musikensembler, tage sig af underholdningen.

Hvad sker der i Flensborg i november?

9.43680854.78826237714/fileadmin/content/images/icons-neu/flfj-icon-natur.svg/fileadmin/content/images/icons-neu/flfj-icon-cluster-gruen.svg

9.4406054.8044538114/fileadmin/content/images/icons-neu/flfj-icon-natur.svg/fileadmin/content/images/icons-neu/flfj-icon-cluster-gruen.svg

Hvor er det bedste julemarked i Tyskland?

Julemarked i Celle. Foto: Celle Tourismus & Marketing GmbH

Julemarkedet i Celle er flere gange kåret som Tysklands bedste julemarkedet. Det skyldes blandt andet den idylliske kulisse, der udgøres af Europas største sammenhængende samling af bindingsværkshuse. Julebelysningen giver de gamle bindingsværksfacader en helt særlig atmosfære, som du bare må opleve. Midt i den historiske gamle bydel med de vidunderlige bindingsværksfacader stråler Celles julemarked med mere end 80 boder, der ligger som perler på en snor i den gamle bys hyggelige stræder. Midt i det hele kan du beundre markedets 14 meter høje, lysende julepyramide. Og på Stechbahn finder du en juleskov, hvor du kan købe traditionelt og individuelt håndværk – en oplagt mulighed for at finde en unik julegave.

Hvornår tænder julelys i London?

Det er vel nærmest en selvfølge at et shopping-mekka som London er et perfekt sted at tage på juleshopping. Det kan godt være, at valutakursen og det generelle prisniveau ikke giver dig de store besparelser, men til gengæld har du et uendeligt udvalg og mulighed for at finde gaver, som ikke kan fås hjemme i Danmark. Og skulle det – imod alle odds – være nødvendigt at bytte en gave, er det vel ikke så ringe, at modtageren er nødt til at tage til London i januar for at gøre det – det er jo i januar, der er udsalg!

Hvornår starter julemarked i Flensborg?

Du kan finde julemarkeder overalt i Tyskland, men især de store byer, som Lübeck eller Flensborg er kendte for deres julemarkeder. Alene i Berlin kan du finde over 50 julemarkeder. Det er ikke svært at finde et godt julemarked i Tyskland, men det bliver svært at nå dem alle eller vælge mellem dem. Derfor guider vi dig her til nogle hyggelige julemarkeder, du kan besøge i Tyskland.

Er der julemarked i Flensborg?

Flensborg har flere shoppecentre, hvoraf Gallerei helt klart er det mest interessante. Du kommer ikke uden om de obligatoriske centerbutikker Bianco, BR, Triumph og Tiger. Men heldigvis støder du også på lidt mere interessante butikker som blandt andet en chokoladeforretning, skobutikken Roland Schuhe og boligforretningen Sinnerup. Skobutikken har et imponerende lækkert udvalg af både støvler, stiletter og tasker, mens Sinnerup sælger møbler, nipsting og tøj. I bunden af centret ligger desuden Rossmann, hvor du finder billig kosmetik og økologiske cremer.Holm 57-61. Flensburg-galerie.de/dk

Fra den 26. november til den 31. december forvandles en del af Flensborgs lange gågade til et kæmpe julemarked. Her kan du drikke gløgg, spise honninghjerter eller finde nyt julepynt. Det tilbagevendende julemarked er altid en stor succes og helt klart et must at opleve, hvis du alligevel er i byen.Südermarkt. Flensburg-tourismus.de

Hvornår starter julemarked i Flensborg 2023?

 • Julemarkeder i København
 • Julemarkeder på Sjælland
 • Julemarkeder på Fyn
 • Julemarkeder i Jylland
 • Julemarked på Bornholm
 • Jul på slotte og herregårde
 • Julemarkeder i Tyskland

Synes du, vi mangler at omtale netop DIT julemarked, så skriv endelig til os. Så opdaterer vi listen.

Hvornår starter julemarked i Tyskland 2023?

Der er mange traditioner forbundet med Wieczerza Wigilijna,som er blevet videreført gennem århundreder. Fra at starte måltidet efter at have set den første julestjerne til at sætte et sted for pludselige besøgende eller rejsende,eller få karper til at svømme i dit badekar. Der er også polske æblerhængt på træet for at symbolisere en rig høst eller nu god økonomi i det kommende år. Wigilia er en af mange sådanne traditioner. 

Juleaftensmiddag eller Wigilia (Wieczerza Wigilijna) er en fuld fest,der afslutter adventstiden med introspektion og faste. Det fejres normalt før Pasterka- eller Hyrde-messen og består af at have 12 polske juleretter på festbordet. 

Hvorfor er der 12 retter af polsk jul? Hvorfor ikke 5? eller 7? eller 14? 

Hvornår pyntes London op til jul?

I London er der virkelig mange hoteller at vælge i mellem, men hvis du vil bo centralt, kan budgettet dog godt blive sat lidt på prøve.

I dag har jeg dog fundet et godt tilbud på det trestjernede The President Hotel (3,5 ud af 5 på Tripadvisor).

Det trestjernede hotel er placeret i området Bloomsbury, som foruden at være en del af det centrale London, også er kendt for sit rige kulturliv. Blandt andet har du fra hotellet kun et stenkast til Russel Square og The British Museum. Hotellet ligger desuden 4 minutter på gåben fra Russel Square Station, hvor du kan hoppe på the tube, som tager dig direkte til alle de spændende seværdigheder og hyggelige julemarkeder i London.

Før du kan tjekke ind på hotellet, skal du først lige have fundet nogle flybilletter.

Som det ofte er tilfældet med fly til London, finder du i øjeblikket de billigste billetter hos Ryanair fra både København, Billund, Aarhus og Aalborg.

Og ofte kan du finde billetter til priser mellem ca. 100 og 500 kr. tur/retur fra alle lufthavnene.

Hvor finder du julemarkedet?

Selve julemarkedet består af over 25 boder fyldt med fine og søde sager, hvor du fx kan møde Peters Jul, Bagsværd Lakrids og Mett-Mari blandt årets stadeholdere. Markedet er placeret rundt i gader og stræder og pyntet med lys, gran og julepynt for at skabe en magisk stemning.

Hvor er hyggeligste julemarkeder 2019?

De hyggeligste julemarkeder 2019 1 SJÆLLAND 2 Jul på Bakken - julemagi i Dyrehaven. Det er blot andet år i træk, at verdens ældste forlystelsespark åbner op for denne "tradition", hvor de hver weekend fra 22. ... 3 Gisselfeld Juletorv 2019 - juleboder fra hele landet. På Gisselfeld Juletorv kan du komme i julestemning, når de over to weekender i november afholder deres traditionsrige julemarked ved Gisselfeld Slot ...

Hvor er grønlandsk julemarked 2020?

Grønlandsk julemarked 2020 - Det Grønlandske Hus Julemarkedet i Det Grønlandske Hus er en oplagt mulighed for at finde grønlandsk kunsthåndværk i København. Her vil der i år være 22 boder med skønne, håndlavede sager, som sælger alt fra moskusuld og sælskind til perler og klenodier.