:

Hvilken udstilling er der på Ordrupgaard?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken udstilling er der på Ordrupgaard?
 2. Hvor udstiller Jesper Christiansen?
 3. Hvem har ejet Ordrupgaard?
 4. Hvilken udstilling er der på Trapholt?
 5. Hvor længe er der udstilling om vikinger på Nationalmuseet?
 6. Hvor bor Jesper Christiansen?
 7. Hvem malede gårdhave ved et hus?
 8. Hvem var museumsdirektør for Ordrupgaardsamlingen fra 1978 til 1995?
 9. Hvad koster det at komme ind på Trapholt?
 10. Hvem ejer Trapholt?
 11. Hvilket sprog talte de danske vikinger?
 12. Er det gratis at tage på Nationalmuseet?
 13. Hvor stammer ordet museum fra?
 14. Hvem er direktør for Statens Museum for Kunst?
 15. Hvad koster entrebillet til Koldinghus?

Hvilken udstilling er der på Ordrupgaard?

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept all”, you consent to the use of ALL the cookies. However, you may visit "Manage preferences" to provide a controlled consent.

Manage preferencesAccept all

Hvor udstiller Jesper Christiansen?

Jesper Christiansen (født 1955) er helt unik i både en dansk og international sammenhæng. Den tidligere professor ved Det Kongelige Danske er noget så sjældent som en klassisk skønånd i samtidskunsten. Når han arbejder, fyldes hans atelier med tonerne af Bachs korværker, Verdis operaer eller Beethovens strygekvartetter, på hans arbejdsbord ligger bøger af Dante, Goethe, Rilke, Proust eller Virginia Woolf. Hans lærreder er først og fremmest kendetegnet ved en fascinerende detaljerigdom med alverdens referencer og åbne spor, mens motiverne er illusionistiske, udpræget dekorative, og farverne står lysende ud fra den sorte grundering.

Med mere end 110 værker, hvoraf mange kommer fra private kunstsamlinger, giver udstillingen et enestående indblik i Christiansens samlede værk. Udstillingen tager sin begyndelse i 1980’ernes minimalistiske serier af spartanske mure, stole og senge. Dernæst følger 90’ernes mere komplekse bogstavs- og vinduesmalerier samt 00’ernes udforskninger af rum og landskaber. Fra og med Virginia Woolf-serien i 2010-12 sættes maleriet på en helt ny formel idémæssigt såvel som teknisk. Herefter er værkerne præget af en usædvanlig detaljerigdom, der gør malerarbejdet ekstremt tidskrævende. Samtidig udvides det visuelle repertoire, så interiører, stilleben og landskaber optræder side om side på samme lærred. Christiansen har således med årene arbejdet sig igennem en lang række maleriske problemstillinger og kunsthistoriske genrer, som han konstant har undersøgt og sat på stadig nye formler.

Hvem har ejet Ordrupgaard?

Et blik ind i den ældre europæiske samling i museet Davids Samling i København. Denne del af samlingen omfatter bl.a. engelske møbler, Meissenporcelæn og fransk fajance

Hvilken udstilling er der på Trapholt?

Trapholt er Danmarks eneste museum, hvor man både kan se billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Museets særudstillinger byder altid på nye og spændende oplevelser med internationale og danske kunstnere og designere.

Museet rummer enkelte permanente udstillinger – f.eks. Richard Mortensen malerier og Arne Jacobsens unikke Kubeflex-sommerhus. Dertil kommer et stort antal skiftende særudstillinger.

Hvor længe er der udstilling om vikinger på Nationalmuseet?

Denne fortælling om vikingernes blodige angreb er fortalt i seks dramatiserede film, der kastes op på store lærreder, som skal ligne vikingeskibenes sejl, der er opstillet på bagsiden af Nationalmuseets kæmpestore jernkonstruktion at et vikingeskib. Filmene er dramatiske, velspillede og fantasiskabende.

Seks film viser Bjørn Jernsides togt til Middelhavet. Her ser gæster en af filmene, der vises på hvide flader, som skal illudere sejl fra et vikingeskib. Fold sammen

Hvor bor Jesper Christiansen?

Jesper Christiansen leder efter Paradiset, og i sit atelier i Odsherred har han fundet det. Hans nye udstilling, Forbillede, åbnede i København i begyndelsen af februar.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvem malede gårdhave ved et hus?

Hadrians Villa. Det store bassinanlæg Canopus er omgivet af en søjlekolonnade. Mellem søjlerne står statuer, bl.a. seks karyatider, der er kopier af statuerne fra Erechtheion, og, som det ses midt i billedet, en statue af guden Mars med hjelm og skjold. Udformningen af anlægget kan være inspireret af kanalen mellem byerne Alexandria og Canopus i Nildeltaet; både ved Nilen og her lå der for den ene ende et tempel for Serapis. Kejser Hadrian havde netop besøgt Canopus i begyndelsen af 130'erne.

På baggrund af selvsyn introducerede den græske forfatter Xenofon i begyndelsen af 300-t. f.Kr. for første gang i den vestlige verden den orientalske lysthave, der bestod af en mægtig landejendom med tilhørende store indhegninger fyldt med vilde dyr.

Med araberne førtes et persisk-islamisk kunstsyn til Spanien. Kendt er moskéen i Córdoba med sin orangegård (784-987) og de mauriske palads- og haveanlæg Alhambra og Generalife i Granada (1200-1300-t.); vand spiller her en afgørende rolle som symbol på liv og frugtbarhed, med sin forfriskende lyd og kølende virkning.

De kristne middelalderhaver var også lukkede haverum og ligesom de islamiske ikke sjældent korsopdelte, fx klosterhaverne. De var til både kontemplation og nytte, og der dyrkedes både frugt, grøntsager og lægeurter. En plan fra ca. 830 over benediktinerklostret Sankt Gallen i Schweiz viser, hvor funktionsopdelt et sådant anlæg kunne tage sig ud. Blomsterenge kunne også optræde i tilslutning til de lukkede anlæg. Klosterhaverne og det litterært-religiøse begreb hortus conclusus (lat. 'den lukkede have') symboliserede en bedre verden, afskærmet fra de jordiske bekymringer, herunder også den vilde natur, der ansås som farlig.

I takt med en stigende interesse for landskabets æstetiske muligheder i renæssancen og et nyt åndeligt forhold til naturen åbnedes haverne mod landskabet, der gennem lange kig blev integreret i havens nærmiljø.

Hvem var museumsdirektør for Ordrupgaardsamlingen fra 1978 til 1995?

Hanne FinsenFødt Hanne Finsen 8. marts 1925 (98 år) København, Danmark Ægtefælle Knud Poulsen (1957-2003) Uddannelse og virkeUddannelses­sted Øregård Gymnasium Beskæftigelse Kunsthistoriker Information med symbolet hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

 [ redigér pÃ¥ Wikidata ]

Hvad koster det at komme ind på Trapholt?

Om

Trapholt er museum for moderne kunst og design. Museet blev indviet i 1988 og ligger i en smuk park med udsigt over Kolding Fjord. TRAPHOLT viser skiftende udstillinger med kunst, design og kunsthåndværk. TRAPHOLT har blandt andet en stor samling af dansk møbeldesign. På TRAPHOLT lægger vi vægt på at du får en god oplevelse. Vi udvikler hele tiden nye tilbud til voksne, børn og familier, så du får mest muligt ud af dit besøg. Vores guider tager imod og hjælper dig med at planlægge dit besøg. Vi tilbyder blandt andet gratis guidede introduktioner til museet, til Arne Jacobsens sommerhus og aktuelle udstillinger. Spørg guiden om dagens introduktioner eller find dagens program på infoskærmen, som står ved museets indgang. Vi har altid en vifte af tilbud til børn og deres voksne. Gør et design-kup i TRAPHOLTs butik og afslut dit besøg med et måltid i cafeen. Der er gratis parkering lige ved døren - også for busser. TRAPHOLT er handicapvenligt indrettet. TRAPHOLT RUMMER - En stor samling dansk møbeldesign - Moderne dansk billedkunst og skulptur - Permanent Richard Mortensen-udstilling - Keramik, tekstil og produktdesign (primært stel) - En skulpturpark, med værker af danske samtidskunstnere - Arne Jacobsens Kube-flex sommerhus - Altid særudstillinger med kunst, design eller kunsthåndværk - Skøn café med flot udsigt Velassorteret butik med design, kunsthåndværk, bøger og unika

Hvem ejer Trapholt?

- Vi er sikret, som vi skal være, men Trapholt er ikke en pigtrådsomhegnet militærbunker, og når man ikke er det, kan sådan noget tilsyneladende ske. Det siger museumsdirektør om de to indbrud på museet i Kolding.

Hvilket sprog talte de danske vikinger?

Som om det ikke var nok, at fysikkens love spænder ben; sprogvidenskaben tilbyder heller ingen hjælp.

»Der ville ikke være nogen sandsynlighed for, at en normal dansker ville forstå Gorm den Gamle,« konstaterer Hans Götzsche tørt.

Han forklarer, at dansk talesprog netop har ændret sig radikalt siden de gamle vikingers tid. For 1000 år siden kunne dansk siges at være blot en af flere dialekter af det fællesnordiske sprog, som taltes i hele Norden. Siden da er der sket store ændringer i sproget inden for både grammatikken, ordforrådet og udtalen.

Er det gratis at tage på Nationalmuseet?

Museets normale åbningstider er hver dag kl. 9-18.På torsdage kl. 9-21.Du kan læse om museets udstillinger ved at følge dette link.Se aktiviteter på museet og i byen her.

Har du brug for en kop kaffe eller en lille frokost, så kan du besøge museets café - bemærk særlige åbningstider. Du kan læse mere om caféen og menuen her. 

Butik og gårdhave er åben i museets åbningstid - alle dage kl. 9-18, torsdag til kl. 21. Læs mere om butikkens udvalg. Har du spørgsmål til butikken, kan du kontakte butiksansvarlige Ann-Christine Rørvang på [email protected].

Arkæologisk Værksted i Stormgade 20 (på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard) har åbent på lørdage og søndage 12-16. Arkæologisk værksted holder lukket 24. og 25. december samt 1. januar. Læs mere om kommende aktiviteter.Adgangsforholdene til værkstedet er de samme som til museet. Du kan læse om dette under punktet "Entré" herunder.

Hvor stammer ordet museum fra?

Et museum (av latin museum) er en institusjon som samler, bevarer, forsker på og stiller ut kunstverk eller andre gjenstander som har vitenskapelig, naturhistorisk eller kulturhistorisk interesse. Museer spesialiserer seg vanligvis innenfor ett eller flere fagfelt, og har fagfolk med stor interesse for, eller med spesialutdanning innenfor disse fagfeltene.

Ordet stammer opprinnelig fra det greske mουσεῖον (mouseion), som betegner et sted eller tempel tilegnet musene (skytsguddommene i gresk mytologi innen kunst), og dermed en bygning beskikket for studier og kunst.

Hvem er direktør for Statens Museum for Kunst?

Vi og vores samarbejdspartnere bruger teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder:

Ved at trykke på 'Accepter alle' giver du samtykke til alle disse formål. Du kan også vælge at tilkendegive, hvilke formål du vil give samtykke til ved at benytte knapperne ud for formålet, og derefter trykke på 'Gem indstillinger'. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at besøge siden Privatlivspolitik.

Hvad koster entrebillet til Koldinghus?

3. januar – 31. januar: tirsdag – søndag kl. 10-17 1. februar – 23. december: Alle dage kl. 10-17 26. december – 30. december: Alle dage kl. 10-17

*For grundskoler og ungdomsuddannelser, der går rundt på egen hånd.