:

Hvad koster en sejltur med Sagafjord?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad koster en sejltur med Sagafjord?
 2. Hvem ejer Sagafjord?
 3. Hvor hurtigt må man sejle i Roskilde Fjord?
 4. Hvor gammel er Sagafjord?
 5. Hvor lang tid tager sejlturen fra Hirtshals til Færøerne?
 6. Hvor lang tid tager det at sejle gennem Limfjorden?
 7. Hvor må man ikke sejle?
 8. Hvor langt kan man sejle på en dag?
 9. Er Roskilde Fjord ferskvand?
 10. Hvad koster en færgebillet til Færøerne?
 11. Hvor mange dage skal man bruge på Færøerne?
 12. Hvor mange sømil kan man sejle på en dag?
 13. Hvor stor en båd må man sejle uden bevis?
 14. Hvor stor motor må man sejle med uden bevis?
 15. Hvor langt kan en båd sejle pr liter?

Hvad koster en sejltur med Sagafjord?

Siden sidst jeg var på sagfjord har de oppet sig meget. Både maden, de økologiske råvarer og betjeningen var i top.

Hyggelig stemning, god betjening og virkelig lækker mad med gode kvalitetsråvarer.Der var kræset med maden og de umiddelbart småportioner mættede alligevel rigtig godt.Kan klart anbefalet🙏

Rigtig fin sejltur, men maden var en rigtig dårlig oplevelse. Rodet forret, endnu mere rodet og extrem kedelig hovedret, kødet var sejt og der manglede lidt sauce.Desserten var skilt og uspiselig. Vi havde bestilt 1 vegetar meny, det var de samme kedelige overkogte grøntsager som vi andre fik og prisen var den sammeBetjeningen var også en rodet affære, med dårligt forberedte personale.Arrangementet kostede 1000 pr person hvilket var alt alt for dyrt.Vi kommer ikke igen.Kan ikke anbefales

En fokost tur med et selskab på 10 personer, hvor vi havde en fin oplevelse. Vi nød maden og udsigten det hele forgik i et dejligt tempo vi havde tid til snak så alt i alt en dejlig oplevelse.Hans

Hvem ejer Sagafjord?

Mindre brændstofforbrug, mindre kvælstof, ingen oliespild og mindre støj går igen i ombygningen. Og i disse måneder får restaurantskibet nyt teaktræsgulv på 108 kvadratmeter.

- Det er selvfølgelig bæredygtigt og certificeret træ, hvor ingen regnskov er blevet fældet, bemærker Niels Parsner, administrerende direktør i M/S Sagafjord.

Hvor hurtigt må man sejle i Roskilde Fjord?

Alle må færdes i naturen, men adgangen til naturen kan somme tider være begrænset. Her kan du se Miljøstyrelsens gennemgang af reglerne.

For at sikre at fjordens naturværdier ikke ødelægges, og at så mange som muligt kan få glæde af dem, er der fastsat en række regler for færdslen på Roskilde Fjord.

Det er fx i forhold til sejlads med motorbåde, vandscootere, jetski og bræt samt færdsel i vildtreservater og fredede områder. 

Der kan gælde andre regler for sejlads bl.a. inden for havneområderne.

Hvor gammel er Sagafjord?

Anmeldt 1. september 2015

En 70 års fødselsdag skulle være en ekstra god oplevelse og vi valgte Sagafjord. Vi måtte vente en time på at få serveret første del af menuen. På intet tidspunkt blev vi spurgt om vi ville have mere at drikke, mens de andre borde fik både mad og genopfyldning af drikkevarer. Da vores mad endelig kom, var det en helt anden menu end vi havde bestilt, og der var ikke nok. De små glasskåle med mad, var ikke engang 1/3-del fyldt op, hønsesalaten bestod af 85% champignon og kødet i den varme ret, skulle man lede længe efter. Godt kede af at have fået ødelagt en hyggelig dag, henvendte vi os dagen efter til Sagafjord, som meget hurtigt svarede og beklagede, og vi fik pengene tilbage, og det var jo fint. Det viste sig, at de var kommet af sted med for lidt mad og der var sygdom blandt personalet. Det var der ingen, der informerede os om ombord…..det der gør mig rigtig ked af det er, at hvis vi ikke havde henvendt os til Sagafjord dagen efter, så havde vi fået lov til at betale fuld pris for en møgoplevelse…..og nu sidder jeg og tænker om vores mad var rester fra de andre gæster……..jeg gør det aldrig igen. Vi får ikke mulighed for at gøre en 70 års fødselsdag om….den dag er der kun en gang, og så er jeg ligeglad med, om der var sygdom og fejl i logistikken, så kunne de have sagt det da vi kom, så vi havde haft mulighed for at spise et andet sted.

Hvor lang tid tager sejlturen fra Hirtshals til Færøerne?

Super tur til Færøerne og Island. Har lige været på krydstogt med Smyril line. Kan varmt anbefales.Smilende og venlig personale, god service, fantastisk mad.Oplevelsesrige udflugter, skøn færge med hyggelige saloner. 👍

Jeg/vi er mere end vrede - jeg/vi havde købt og betalt en rejse fra Færøerne til Island d. 24/6-20 - rejsen kunne ikke gennemføres pga. Corona virus....Betalingen blev returbetalt (næsten) dog skulle Smyrilline have kr. 300.- pr. person “for besværet” !!!Rent svineri.......Jeg/vi, skal aldrig fremadrettet rejse med Smyrilline.....Mvh. Gitte EngelsdatterRoskilde.

Vi rejste den 12.6. fra Hirtshals med Norröna - Smyril Line til Færøerne, og retur igen 20.6. Vi fik en overordentlig god behandling ved bestilling og køb. God og grundig information. Selve rejsen var en en ren fornøjelse. Skibet er blevet renoveret er derved blevet både flottere og mere komfortabelt end tidligere. Ikke mindst pga den nye lækre panorama salon øverst oppe bliver rejsen en smuk oplevelse. Den er et decideret scoop for skibet. Både lastning og lodsning kørte meget smidigt. Endelig skal restauranten "Munkastova" ombord nævnes. Det er gourmè til fair pris. Et must at spise der under vor rejse.

Jeg vil ikke anbefale nogen at få et job på denne arbejdsplads. Hos Smyril Line bliver man ikke taget alvorlig, og man får ikke udbetalt sin løn…Derfor burde man som gæst også overveje, om man har lyst til at støtte Smyril Line og dermed kummerlige forhold for medarbejdere.

Hvor lang tid tager det at sejle gennem Limfjorden?

De angivne afstande er målt fra havn til havn. Hvor det er muligt, er ruterne lagt, så de forløber uden om 4 m kurverne. Men nogle havne, f.eks. Attrup, har ikke 4 m sejldybde, så her er det naturligvis ikke overholdt. Da al trafik gennem Limfjorden skal gennem Aggersund og Oddesund, er afstandstabellerne for overskuelighedens skyld delt op i tre: mellem Hals Barre og Aggersundbroen(Limfjorden, øst), mellem Aggersundbroen og Oddesundbroen(Limfjorden, midt) og mellem Oddesundbroen og Thyborøn.(Limfjorden, vest)

Afstande mellem Hals Barre og Aggersundbroen:

Hvor må man ikke sejle?

Du må døgnet rundt bade i alle søer og åer, der tilhører staten, kommuner og Folkekirken medmindre

 • andet er bestemt ved lokale forbud, fredning o. lign.,
 • det fremgår af skiltning, eller
 • du driver en erhvervsmæssig aktivitet på søen, åen eller vandløbet 

Du må døgnet rundt bade i alle søer og åer, der tilhører staten, kommuner og Folkekirken medmindre

 • andet er bestemt ved lokale forbud, fredning o. lign.,
 • det fremgår af skiltning, eller
 • du driver en erhvervsmæssig aktivitet på søen, åen eller vandløbet 

Når du bader og dykker, må du gerne indsamle planter til eget brug.

Hvor langt kan man sejle på en dag?

Hvis du forbereder en kanoferie er det selvfølgelig rart at vide, hvor mange dage man skal sætte af til turen. En dagsrejse i kano er som udgangspunkt cirka 15-20 kilometer. Det er naturligvis individuelt og afhænger af præferencer, samt hvem, der er med i kanoen. Er du i tvivl, sÃ¥ spørg udlejeren. De stÃ¥r altid klar med hjælp og vejledning. 

Er Roskilde Fjord ferskvand?

Sankt Hans Bugten, som ligger nordvest for vikingeskibene, er et rigtigt godt sted at fiske fjordørred. Det er specielt i perioden slug april til start maj, hvor man ligeså kan fange hornfisk, at stedet topper. Det er særligt området omkring Parcelgården, som er godt og ikke mindst let tilgængeligt for enhver.

Det er absolut værd at forsøge sig i bugten året rundt, omend fiskeriet topper her i foråret. I bugten finder man et afløb fra Sankt Hans med ferskvand, som køler vandet sommeren over. Kølige vande om sommeren er en ren magnet for fiskene, som ellers trækker væk fra land i sommermånederne grundet de varmere temperaturer i vandet. Omvendt vil udløbet med ferskvand have en varmende effekt på vandet i vinterperioderne og ligeså tiltrække fiskene.

Bugen Kattinge Vig omkranses af Boserup Skov på sydsiden og det ellers uberørte Bognæs til nord.

På næste yngler havørnen, hvorfor man udover en spændende fisketur også vil have stor chance for at se en imponerende havørn ser man op i luften

Ude i midten finder man et hul med en dybde på godt og vel 17 meter. Det er det oplagte sted at fange havørred henover sommeren. De fleste ørred man finder her er stationære fjordørred, som lever i fjorden.

På nordvestsiden af Bognæs finder man Bognæs Pynten. Det er et godt sted at fiske da både stand- og passerende fisk har sin færden på pynten.

Man kan fint fiske fra land, men det kræver en længere gåtur fra parkeringspladsen, som man finder i bunden af Herslev Bugten. Man må ikke køre bil på Bognæs. Denne ‘hindring’ giver ligeså et fantastisk sted med uberørt fiskeri - da de fleste vælger nemmere fiskepladser ved Roskilde Fjord end Bognæs Pynten.

Hvad koster en færgebillet til Færøerne?

Rejs med Smyril Line til Færøerne eller Island. Her har du mulighed for at tage bilen med og køre rundt på øerne og opleve deres fantastiske natur og kultur. Få 10% Ældre Sagen rabat. Rabatten opnås ved køb af færgebilletter over 3.000 kr pr. person.

Hvor mange dage skal man bruge på Færøerne?

AKUTHJÆLP - Er uheldet ude, ring 112. 

ALKOHOL - Færøerne har monopolsalg, Rusdrekkasøla Landsins. Der findes afdelinger i alle områder på Færøerne. 

Hvor mange sømil kan man sejle på en dag?

Det sker fortsat nogle enkelte gange, indtil jeg helt har vænnet mig til den størrelse Small, jeg er gået ned i, med det nylige skift fra S/Y Hanne-Kjerstine på 39 fod og 11 tons, til S/Y Mathildes beskedne 26 fod og godt tre tons: jeg står i kahytten og kigger agterud – og går i panik: vi synker! Havoverfladen virker som om, den står alt for højt, nærmest i min øjenhøjde! Så vender sund fornuft tilbage: hvis vi sank nu, ville jeg nok som minimum have våde sokker. Og så går det op for mig, at jeg bare er i et ganske lille skib nu. Havet er tættere på, jeg kan række hånden ud over siden og nå det nordkolde saltvand i én bevægelse. Det er ikke den eneste måde, kontrasten mellem sommerens to togter manifesterer sig på. Det nyligt fuldbragte sommertogt til den vestsvenske skærgård var en udpræget dasetur, vi lå i havn i op til en uge hvert sted og lavede intet andet end at bade, spise og sove. Det var komfort, nydning, afslapning, det søde liv. Se dette lille videosammenkog af togtet (husk lyd!):

Her er en ganske anden slags sejler”ferie”: en mission, et langt større hav, et vildere klima, et mindre skib. Fremdrift hele tiden, hver time, det er muligt. Strategisk planlægning, benhård disciplin med alle ressourcer. Der er vitterlig lige så mange måder at sejle på, som der er sejlere. Jeg selv praktiserer nu to forskellige måder, i to forskellige skibe. Det kræver lidt omstilling, men den kommer hurtigt. Mathilde og jeg kender hinanden utrolig godt, med vores fælles, tusinder af sømil bag os. Handsken passer, også selvom den er Small.

Hvor stor en båd må man sejle uden bevis?

For ikke at risikere at blive mødt af krav om betaling af moms ved anløb af andet EU-land skal medbringes dokumentation for, at skibet er dansk. Denne dokumentation kan være Dansk Nationalitetsbevis, udstedt af Søfartsstyrelsen, eller International Certificate for Pleasure Craft, udstedt af Dansk Sejlunion eller Danske Tursejlere. Husk, at der skal være overensstemmelse mellem oplysningerne i dokumentet og det på båden anførte navn og hjemsted, og bådejerens navneoplysninger i passet.

For i øvrigt at få en gnidningsfri kontakt til myndighederne, bør du, ud over dokumentation for skibets nationalitet, selvfølgelig medbringe de nødvendige certifikater til brug af VHF, eventuelle ”kørekort” (obligatorisk, hvis du kommer ad floder/kanaler (Kanalbevis og duelighedsbevis)), og en besætningsliste med fuldt, nøjagtigt navn og pasnummer på alle ombordværende. Medbring også gerne en bekræftelse fra dit forsikringsselskab på, at skibet er forsikret.

Dansk Sejlunion modtager jævnligt forespørgsler om, hvorvidt man skal have Søfartsstyrelsens Duelighedsbevis for at sejle til Tyskland, Sverige eller andre lande. Spørgsmålene skyldes ofte modstridende oplysninger fra sejlerkammerater. Vi har, for at få klarhed over sagen, spurgt Søfartsstyrelsen om hvorledes reglerne er.

Søfartsstyrelsen oplyser, at så længe man ikke sejler ind på de indre vandveje, er det flagstatens regler som gælder, hvilket betyder, at man ikke skal have duelighedsbevis eller andet bevis, når man i en dansk båd for eksempel sejler til de tyske havne på Østersøkysten. Her skal det understreges at Kielerkanalen anses for internationalt farvand og IKKE for indre vandveje, hvorfor der ikke kræves et kanalbevis for at besejle Kielerkanalen.

Hvor stor motor må man sejle med uden bevis?

Hvis du skal sejle en speedbåd, skal du aflægge speedbådsprøven. Den består af en afprøvning af din håndtering af speedbåden, dit kendskab til bl.a. søvejsreglerne og farvandsafmærkninge​​r.

Hvor langt kan en båd sejle pr liter?

Dette spørgsmål er næsten umuligt at svare på. Men du kan bruge denne lille smarte beregner til at estimere hvor meget brændstof din bådmotor ca. vil forbruge i timen. Husk, at tallene kun er estimater og er beregnet ved Wide Open Throttle (WOT). Det er dog sjældent der sejles med WOT i længere tid.