:

Hvor er godt at spise i København?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor er godt at spise i København?
  2. Hvor spiser man godt og billigt i København?
  3. Hvilke restauranter skal man besøge i København?
  4. Hvor skal man spise i København 2023?
  5. Hvor spiser de unge i København?
  6. Hvor skal man spise brunch i København?
  7. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
  8. Hvad er den bedste restaurant i Danmark?
  9. Hvem spiser mest ude?
  10. Hvor skal man spise på Christianshavn?
  11. Hvad tid på dagen spiser man brunch?
  12. Hvor skal jeg spise på Vesterbro?
  13. Hvad er Danmarks bedste restaurant?
  14. Hvad koster en middag på en Michelin restaurant?
  15. Hvor meget koster det at spise på Noma?

Hvor er godt at spise i København?

Som en metropol i gastronomisk verdensklasse, venter der store madoplevelser, når du besøger København. Fra allerøverste hylde med Michelinstjernerne til det varierede og brede udvalg af restauranter, hvor du får høj kvalitet for relativt beskedne penge. Og så selvfølgelig kaffebarerne, vinen og den tiltrængte frokost med smørrebrød. Du finder det bedste af det hele lige her.

Hvor spiser man godt og billigt i København?

Det Michelin-anbefalede Norrlyst åbnede i december søsterrestauranten Theo i Indre By, og her får du serveret moderne europæiske retter med inspiration fra kokkenes yndlingssteder i London, Paris og Barcelona.

Foruden at du kan finde større og mindre lækre retter som á la carte, har du også mulighed for at prøve Theos Menu, som er sammensat af 7 serveringer med alt fra Theos signatur tatar og stracciatella til havtaske og “Københavnerstang sundae”. Menuen fås også i en grøn udgave med bl.a. grillet pak choi og glaskål.

I den gamle Kaffesalons lokaler på Tagensvej er den italienske Casamadre blomstret op i løbet af vinteren. Som navnet hentyder, på dansk ”hjemme hos din mor”, går indehaverne efter en afslappet stemning med god mad, som var man på visit hos sin mor.

Menuen skifter hver uge, og der er både mulighed for frit at vælge mellem menukortets mange lækkerier og få kokkens anbefalede fem retters menu.

Lige ved Frederiksbergcenteret finder du June, hvor der serveres retter, der er bygget op på de franske køkkendyder og de klassiske dybe smage derfra. Grøntsager er i hovedfokus, og på menukortet finder du blandt andet gule beder med lakridsrod & røget blåmusling, tatar på krondyr og bøgehatte samt rehydrerede gulerødder, fermenterede karotter, rogn, havtorn og sauce nage

Der er også mulighed for at prøve smagsløgene af og bestille deres menu på enten fire eller ni serveringer. 

Hvilke restauranter skal man besøge i København?

På denne side finder du de bedste gode restauranter København – specielt udvalgt for deres gode service og høje kvalitet. Vi har lavet denne side for at give et mere overskueligt overblik over de gode restauranter i København, da vi som par, har været ret trætte af dårlige restaurant oplevelser.

Listen her har restauranter fra Indre by, Østerbro, Vesterbro, Nørrebro og Amager – da vi kommer fra Københavns området. Skal du på date eller ud at spise med venner eller bekendte, så er disse restauranter et sikkert valg til god mad og til en oplevelse ud over det sædvanlige. Vi har valgt disse restauranter ud fra vores egen oplevelse. Vi regulerer listen løbende, som vi besøger stederne igen for at sikre os at kvaliteten stadig er i top.

Hvor skal man spise i København 2023?

Det Michelin-anbefalede Norrlyst åbnede i december søsterrestauranten Theo i Indre By, og her får du serveret moderne europæiske retter med inspiration fra kokkenes yndlingssteder i London, Paris og Barcelona.

Foruden at du kan finde større og mindre lækre retter som á la carte, har du også mulighed for at prøve Theos Menu, som er sammensat af 7 serveringer med alt fra Theos signatur tatar og stracciatella til havtaske og “Københavnerstang sundae”. Menuen fås også i en grøn udgave med bl.a. grillet pak choi og glaskål.

I den gamle Kaffesalons lokaler på Tagensvej er den italienske Casamadre blomstret op i løbet af vinteren. Som navnet hentyder, på dansk ”hjemme hos din mor”, går indehaverne efter en afslappet stemning med god mad, som var man på visit hos sin mor.

Menuen skifter hver uge, og der er både mulighed for frit at vælge mellem menukortets mange lækkerier og få kokkens anbefalede fem retters menu.

Lige ved Frederiksbergcenteret finder du June, hvor der serveres retter, der er bygget op på de franske køkkendyder og de klassiske dybe smage derfra. Grøntsager er i hovedfokus, og på menukortet finder du blandt andet gule beder med lakridsrod & røget blåmusling, tatar på krondyr og bøgehatte samt rehydrerede gulerødder, fermenterede karotter, rogn, havtorn og sauce nage

Der er også mulighed for at prøve smagsløgene af og bestille deres menu på enten fire eller ni serveringer. 

Hvor spiser de unge i København?

Kan du ikke få nok af velsmagende fisk og skalddyr? Så skal du lægge vejen forbi Københavns hippeste fiskejoint, Hooked. Fiskeeventyret for Hooked startede i en lille blå foodtruck i 2017, og i dag er de indehaverne af to restauranter; en på Nørrebro og en i Kødbyen. Konceptet er simpelt; fisk og skalddyr street food style. Menukortet spænder vidt fra den klassiske fish and chips og fyldige fiskeburgere til hawaiianske poke bowls og sprøde tempura. Fiskerestauranterne på Nørrebro og i Kødbyen er begge råt indrettet med hvide fliser og beton og store langborde, hvor du og hele slænget kan samles og smovse i street food fra havet.

Hvor: Nørrebrogade 59, Halmtorvet 34Tlf.: 30 70 59 22 (Nørrebrogade), 30 70 89 23 (Halmtorvet)Nærmeste station: Nørrebro Runddel, Gasværksvej

Mæxico ligger inde med alle de rigtige ingredienser til en god fiesta: Hurtige tacos med et dansk twist, masser af smil og ikke mindst lækre margaritas. Og så må vi ej forglemme, at Mæxico, der tidligere gik under navnet Barburrito, naturligvis også serverer Københavns måske bedste burritos. Hos Mæxico er størstedelen af retterne lavet til at kunne blive delt mellem venner, så der er rig med mulighed for at komme hele vejen omkring menukortet. Prikken over I’et er, at Mæxico opfordrer til at bruge klør 5, når der skal tacos indenbords – fingermad når det er bedst!

Hvor: Skindergade 36, Guldbergsgade 3Tlf.: 35 86 16 16Nærmeste station: Strøget, Skt. Hans Torv

Poke bowls har for alvor indtaget Københavns madscene, og en af frontløberne for den hawaiianske madtrend er OLIOLI. OLIOLI slog i 2017 dørene op til Danmarks første poke bar på Frederiksberg, og siden da er der kommet intet mindre end 5 andre OLIOLI-butikker til på Østerbro, Amager, København K, Lyngby og Københavns Lufthavn.

Poke bowls er en lækker forening mellem sushi og salat, og hos OLIOLI kan du vælge en bowl fra den spændende menu af allerede sammensatte bowls. Hvis du selv vil bestemme smagen og ingredienserne i din bowl, kan du slå dig løs med en Build Your Own. Skyld din poke bowl ned med en af OLIOLIs friske smoothies – var det noget med en bromance eller en enerjoy?

Souls er til dig, der har lyst til at sætte tænderne i smagfuld cafémad uden dårlig samvittighed. Denne veganske café, der blev startet af to australiere, serverer veganske, økologiske, bæredygtige og så vidt muligt glutenfrie retter – på den lækre måde. Hos Souls finder du veganske retter til alle dagens måltider; quinoapandekager til brunch, salat og avocado smash til frokost, raw kager til kaffe og burger og pizza af boghvede til aften. Souls’ australske baggrund er lig med en hyggelig ‘straight forward yet laid back-vibe’, som Souls selv beskriver det, med grønne planter og glødepærer, der hænger fra loftet. Bonusinfo: Souls blev i 2018 kåret som Københavns bedste veganske og mest bæredygtige restaurant.

Hvor: Melchiors Plads 3, Nørre Farimagsgade 63Tlf.: 34 10 01 01 (Melchiors Plads), 33 30 01 50 (Nørre Farimagsgade)Nærmeste station: Nordre Frihavnsgade, Nørre Farimagsgade

Du kender sikkert problematikken. Skal man bestille en pepperonipizza, en hawaii eller en margherita? Eller skulle man måske være modig og prøve en pizza med rødbede og gedeost? Men hvorfor skal man nøjes med én pizza, når man kan få tre? Pico Pizza har nemlig løst det evige problem ved at servere tre mini-pizzaer i stedet for én stor. Udover de klassiske toppings byder menukortet også på nogle mere eksperimenterende varianter som en Sloppy Joe med mozzarella og bolognese, en krydret lammepølse med radicchiosalat samt en vegansk pizza med butternutsquash og frisk salvie.

Hvor skal man spise brunch i København?

Kom her for: Deres gode kaffe og mere simple tilgang til en brunch.

”Vi vil hæve barren for, hvad et brunchsted kan være” – sådan lyder Ø12’s slogan, og det må man sige, at de gør. Her kan du nemlig få lækre kopper kaffe og billedværdige retter, der smager lige så godt, som de ser ud. 

Kom her for: Deres take på en mere trendy brunch og de mange vegetariske muligheder.

Kommer du ved Sidecar i hverdagen, kan du bestille et brunchbræt fyldt med lækkerier, mens brunchen i weekenden forvandler sig til en blanding af varme retter serveret direkte fra køkkenet og et tag-selv-bord af kolde valgmuligheder – alt sammen smækfyldt med god smag. Mums!

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

Det hele begyndte i en lille fransk by, Clermont-Ferrand i 1889, da de to brødre, Andre og Edouard Michelin, startede deres nu verdenskendte dækproducentfirma, Michelin. Dengang var der i alt kun færre end 3.000 biler i hele Frankrig, men brødrene var sikre op at kunne drive et succesfuldt dækproducentfirma i det relativt nye marked.

For at få flere til at købe biler, og dermed øge deres salg, udgav brødrene deres første Michelinguide i 1900. Formattet var meget anderledes, end det, vi er vant til i dag. Den første guide blev udgivet i 35.000 eksemplarer og indeholdt landkort, instruktioner om at skifte og reparere dæk, men også en liste over hoteller, restauranter, gasstationer og diverse populære bilruter i Frankrig. 

  • En stjerne: En god restaurant i sin kategori
  • To stjerner: Rigtig godt køkken, værd at køre en omvej for
  • Tre stjerner: Ekstraordinær køkkenkunst, værd at rejse efter
  • Bib Gourmand: God mad til prisen
  • MICHELIN Green Star: Restauranter på forkant med branchen, når det kommer til deres bæredygtige praksisser

Hvad er den bedste restaurant i Danmark?

  • ⭐- ⭐⭐⭐= Michelin stjerner

  • 😋 = Bib Gourmand

  • 🍽️ = Plate MICHELIN

  • 🍀 = Michelin Green Star

  • 💲-💲💲💲💲 = Prisniveau

Du kender måske Noma? Eller Kokkeriet? Hvad med Kadeau? Stederne er blandt de mest kendte og populære Michelin-restauranter i Danmark – men der er mange flere nævneværdige Michelin restauranter i Danmark. 

Listen her nævner Michelin-restauranter i hele Danmark – ikke kun i hovedstaden og i Aarhus. Her finder du også Michelin-restauranter i Jylland, på Sjælland og Bornholm. Her er tilmed nævnt én på Færøerne.

  • Hvad betyder en Michelin stjerne? ⭐ = “En rigtig god restaurant i sin kategori” ⭐⭐ = “En omvej værd” ⭐⭐⭐ = “Værd at rejse efter”

  • Hvad er Bib Gourmand? 😋 Bib Gourmand uddeles af Guide Michelin til restauranter, som leverer god mad til rimelige priser.

  • Hvad er Plate MICHELIN? 🍽️ The Michelin Plate uddeles til de allerbedste restauranter, hvor du får et godt måltid.

  • Hvad er Michelin Green Star? 🍀 Michelins nye bæredygtighedspris er Den Grønne Kløver - bedre kendt som “Michelin Green Star”.

Hvem spiser mest ude?

På en gennemsnitlig fredag spiser knap én ud af fem danskere (19,2%) mad udefra, dvs. de går på restaurant, café, får take away eller henter en færdig ret i supermarkedet. Lørdag kommer ind på en andenplads. I gennemsnit spiser 14,5% mad udefra på en almindelig. Resultaterne stammer fra Coops Mad-O-meter, hvor 500 personer hver uge fortæller, hvad de har fået at spise de seneste 24 timer. I forbindelse med aftensmåltidet svarer de på, hvem der tilberedte maden/hvor maden kom fra.

Hvor skal man spise på Christianshavn?

‍Velkommen!‍Vores åbningstider er Frokostmandag-lørdag kl. 11.30-15.00Aftenonsdag-lørdag kl. 17.00-00.00‍Afbestillingsgebyret fra din booking træder kun i kraft, hvis du aflyser mindre end 8 timer før din reservation - eller slet ikke dukker op på dagen.

Vi tager meget gerne hensyn til allergier og lignende, hvis vi oplyses herom på forhånd. Noter det gerne i din booking - eller ring til os på +45 53 55 58 63

Forkæl dig selv og din familie med velsmagende indisk takeaway fra Restaurant Lola. Vores helt egen Sous chef David Selvam står bag menuen. Davids talenter kommer til udtryk, når han får lov at kaste omkring sig med garam masala, koldryge kyllingen til butter chicken og tykne saucen med cashewnødder.

Hvad tid på dagen spiser man brunch?

Weekender og ferier med lange morgener går hånd i hånd med en lækker, hjemmelavet brunch, som kan nydes mellem familie og venner. Den sene morgenmad er hyggelig at nyde sammen, og så er den ikke desto mindre utrolig lækker. De fleste af os kan uden problemer bruge hele formiddagen på at lave og nyde alle de små brunch-opskrifter. 

Det gode ved hjemmelavet brunch er, at du kan sammensætte lige de retter og brunch-opskrifter, som du bedst kan lide, og du kan nemt skalere op og ned alt efter, om du skal servere brunch for to, ti eller tyve personer. Har du brug for lidt inspiration til din hjemmelavet brunch, har vi samlet de bedste tips, brunch-opskrifter og ideer til brunch her. Du finder både kolde og varme retter og det drikbare. 

En god brunch skal være en blanding af alt det bedste fra morgenmad og frokost, og det betyder, at en hjemmelavet brunch bør bestå af både salte, søde, varme og kolde brunch-opskrifter. Du kan holde det helt enkelt og lave en brunchtallerken med godt brød og pålæg, æg og bacon, yoghurt med frugt og en lille pandekage. Men du kan også give den fuld gas og diske op med en stor brunchbuffet med chiagrød, french toast, avocadomad og frugtsalat. Der er masser af brunch-ideer her på siden, så det handler bare om at skræddersy din egen, lækre brunch-menu. 

Hvor skal jeg spise på Vesterbro?

En lang og begivenhedsrig dag på Vesterbro, skal selvfølgelig starte ud med et godt og solidt morgenmadsmåltid. Det er der heldigvis utallige muligheder for på Vesterbro.

Jeg fristes til at sige, at La Foretta er lidt af en institution på Istedgade. De laver de lækreste og mest greasy pizzaslices, og jeg tør godt garantere, at alle inkarnerede vesterbro-folk har smagt deres pizzaslices, som særligt egner sig godt til en frokost på farten.

Hvad er Danmarks bedste restaurant?

Når vi taler om gastronomi og kulinariske oplevelser kommer vi ikke udenom Noma. Den 3-stjernede Michelin-restaurant er nemlig for femte gang blevet kåret som den bedste restaurant i hele verden. Her får du en sublim oplevelse fra det ny-nordiske køkken, der kan slå alle andre spillere af banen. Et besøg hos Noma kræver dog tålmodighed, bordene bliver nemlig revet væk, så snart de bliver offentliggjort, så du skal være hurtig.

Den københavnske restaurant Geranium blev i 2021 kåret som den anden bedste restaurant i verden – lige i hælene på Noma. Geranium var den første restaurant i Danmark til at modtage tre Michelinstjerner, og det er ikke uden grund. Her får du serveret kunst på en tallerken, når de tryller med sæsonens kødfri råvarer.

Vil du have en oplevelse udover det sædvanlige, så skal du aflægge Alchemist et besøg. Restauranten har modtaget to Michelinstjerner for sit magiske madunivers, der taler til alle sanser og sætter tankerne i gang. Her får du serveret 50 retter i en restaurant-oplevelse, du ikke kommer til at glemme lige foreløbigt.

Danmarks første Michelinstjerne gik til Kong Hans Kælder tilbage i 1983. Siden har de med fokus på velsmag og værtskab opretholdt det skyhøje niveau, og i 2021 fik de deres anden Michelinstjerne. I den smukke gamle kælder, har restauranten serveret fantastiske retter fra det franske køkken siden de åbnede i 1973, hvilket gør den til den ældste gourmetrestaurant i Danmark.

På Nørrebro i København ligger Kiin Kiin, der er den eneste thailandske restaurant uden for Thailand, som har modtaget en Michelinstjerne. Kiin Kiin betyder ‘kom og spis’, og den hjemlighed der ligger i navnet, afspejler sig i restaurantens hyggelige stemning. Her får du thailandsk gourmetmad på en kreativ, spændende og raffineret måde.

Hvad er bedre end én Michelin-restaurant? Det må være to Michelin-restauranter. Og det har Kadeau, der med to restauranter under samme navn har tilsammen tre Michelinstjerner. Midt i de bornholmske klitter med udsigt til strand og hav ligger den 1-stjernede restaurant Kadeau. Her får du smagen af Bornholm serveret som nordisk gourmetmad i smukke omgivelser. Den bornholmske oplevelse har du også mulighed for at få i København, hvor deres anden restaurant, med hele to stjerner, ligger.

Hvad koster en middag på en Michelin restaurant?

Det vrimler nemlig med spisesteder med gourmet og Michelin-mad i særklasse. Og det gode er, at du kan spise på byens allerbedste restauranter, uden at blive ruineret. Du kan sågar nyde en 15-retters menu på en Michelin-restaurant for under 1000 danske kroner.

Her på redaktionen er vi selv kæmpe fan af smukke Budapest og ikke mindst byens alt for lækre restauranter. Vi guider dig gennem nogle af de bedste spiseoplevelser, som du kan få i den østeuropæiske hovedstad.

Alle priser er vejledende. Vær opmærksom på, at der ofte kommer service fee oven i prisen.

En TO-STJERNET Michelin-oplevelse til god pris. Kunne du godt tænke dig en middag med ungarsk gastronomi, så skal du helt bestemt smutte forbi her.

Stand modtog en Michelin-stjerne i 2019-guiden efter kun et års åbning, og de modtog den anden stjerne i 2022, så noget må de gøre helt rigtigt. Her hyldes ungarsk gastronomi og råvarer – dem er der mange muligheder i, mener de på restauranten. Her videreudvikles de klassiske retter med nye og moderne teknikker. Retterne er simple og gennemtænkte og fokus er på balancerede smage og harmoniske råvarer.

Bag gryderne på Stand står Szabina Szulló og Tamás Széll, som begge er velkendte ansigter inden for branchen. De har blandt andet erfaring fra Onyx, hvor de var med på holdet, da den modtog en Michelin-stjerne som den første restaurant i Ungarn, og Tamás Széll har også vundet guld ved det prestigefyldte Bocuse d’Or.

Hvor meget koster det at spise på Noma?

Noma er en af de sværeste restauranter i verden at få bord på. Men det er ikke umuligt, for restauranter, der som Noma i den grad bookes lang tid i forvejen – og i vid udstrækning fra udlandet – har også mange afbud og ombookninger, og således havde jeg heldet med mig en mandag formiddag, hvor der pludselig var hul igennem i online-bookingsystemet. Jeg troede ikke rigtig selv på det, før en mail rent faktisk bekræftede bookingen.

Lørdagen efter skulle jeg på Noma – sådan!