:

Hvad er de brune værtshuse?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er de brune værtshuse?
 2. Hvor mange brune værtshuse er der i Danmark?
 3. Hvor mange værtshuse er der i København?
 4. Hvad er Danmarks ældste værtshus?
 5. Hvorfor hedder det Bodega?
 6. Hvilken by i Danmark har flest værtshuse?
 7. Hvad er det ældste værtshus i København?
 8. Hvilken by har flest værtshuse i Danmark?
 9. Hvilken by er Danmarks ældste by?
 10. Hvem ejer bodegaen?
 11. Hvad betyder ordet bar?
 12. Hvad er verdens ældste hovedstad?
 13. Hvad er den ældste by i verden?
 14. Hvor meget tjener en bar?
 15. Hvad hedder en bar i flertal?

Hvad er de brune værtshuse?

Det er Anders Højberg Kamp, der har valgt, at interviewet skal foregå på Café Fuglereden. Det har han, dels fordi det er ét af de steder, han har kært. Men også fordi det er godt eksempel på en ifølge ham ærgerlig tendens. Bygningen, værtshuset ligger i, har i årevis været truet af nedrivning fra adressens ejer, som hellere vil have opført ungdomsboliger. Men den står endnu. Det samme har man ikke kunnet sige om mange af hovedstadens andre værtshuse, der er gået fra et antal på omkring 1.000 til nu 220.

“Det er jo et mødested for folk fra hele kvarteret. Her kommer folk fra alle samfundslag, og det har de gjort i noget, der minder om hundrede år. Det er derfor, der er så meget modstand mod nedrivning af bygningen, som også har stået her siden 1888,” fortæller Anders Højberg Kamp.

Han har sammen med journalistkollega Johannes Jacobsen og fotograf Thomas Skou besøgt ikke bare nogle af, men alle de resterende værtshuse af den gamle skole og med adresse inden for hovedstaden. Det har taget dem godt halvandet år og en masse ølbestillinger, før de nu har lagt sidste hånd på arbejdet.

Hvor mange brune værtshuse er der i Danmark?

Tømmermænd efter Covid-19 og stigende elpriser tvinger flere og flere værtshusejere til at dreje nøglen om.

Eftermiddagen ser sin begyndelse i Fredensborg gågade. Der er en ro, kun afbrudt af delvise latterudbrud fra det lokale værtshus, hvor døren står på klem. De første fyraftensøl er allerede langet over disken.

Hvor mange værtshuse er der i København?

I 1980’erne var der 1.000 værtshuse i København og på Frederiksberg. Men gennem de seneste årtier er størstedelen af de brune beværtninger forsvundet. Tilbage er nu 220 værtshuse.

Dem er der nu skabt overblik over i bogen ’Stamsteder’.

Hvad er Danmarks ældste værtshus?

Forestil dig, at der blev sat tre låse på hovedindgangen til din ejendom.

Forestil dig så, at du ikke kunne få udleveret nøgler til låsene.

Hvorfor hedder det Bodega?

 • Alhambra Pub, Godthåbsvej 41
 • Alléenberg, Allégade 4
 • Bartof Café, Nordre Fasanvej 46
 • Blondie's Pub 2000, Roskildevej 78
 • Bodega 48, H.C. Ørsteds Vej 48
 • Café Domhuset, Hospitalsvej 5
 • Café Francke, Falkoner Allé 100
 • Café Godthåb, Godthåbsvej 53
 • Café Intime, Allégade 25
 • Café Postgaarden, Frederiksberg Allé 4
 • Café på Hjørnet, Gammel Kongevej 132
 • Café Sekseren, Nordre Fasanvej 6
 • Det Gamle Posthus, Borups Allé 121
 • Domdal Bodega, Peter Bangs Vej 99
 • Frederik VI, Frederiksberg Allé 42
 • Gravens Rand / Fasan Bodega, Søndre Fasanvej 24
 • Guldfasanen, Nordre Fasanvej 1
 • Hos Robert, Vesterbrogade 161
 • Indskudspubben, Borup Allé 109 (lukket siden bogen udkom)
 • Pub 53, Finsensvej 53
 • Solbakken, Nordre Fasanvej 14
 • Vinstue 90, Gammel Kongevej 90
 • Vinstuen 29, Falkoner Allé 29
 • Vintønden, Godthåbsvej 71
 • Vodroffslund Bodega, Vodroffsvej 28 (lukket siden bogen udkom)
 • Western Saloon, Smallegade 10
 • Øland's Pub, Godthåbsvej 176

Kilde: 'Stamsteder' af Anders Højberg Kamp, Johannes Jacobsen, Thomas Skou, Kasper Bjerre og Peter Buch Hansen

'Stamsteder' er hverken et faglitterært eller et historisk værk, men alligevel noget af det nærmeste man kommer en lokal bodegabibel. Bogen rummer fortællinger fra samtlige værtshuse og bodegaer i København og på Frederiksberg inddelt efter bydele og krydret med en række bidrag fra diverse værtshusbegejstrede personligheder.

Hvilken by i Danmark har flest værtshuse?

Men rockerkrigen alene kan ikke forklare de 41 drab, der har ramt Amager i perioden 1992-2016.

- Amager har jo også tiltrukket flere drabsmænd af særlig karakter, som for eksempel Palle Sørensen, Conevski (Femøren) og sidst Amagermanden, forklarer Preben Jørgensen.

Hvad er det ældste værtshus i København?

Det ældste jazz spillested i København bærer navnet La Fontaine og bag ruderne i den gamle bygning, hvor der med store blå bogstaver står L I V E  J A Z Z, finder du de stemningsfyldte lokaler med den dunkle belysning, hvor den lille scene foran det tunge lilla velour gardin har huset mange af tidens store jazz musikere. La Fontaine er en tidslomme, der rummer både de stille aftener, hvor der er plads til at læse en bog til lyden af rolig jazz fra en gammel grammofonplade og de livlige aftener, hvor både yngre og ældre samles til en af de legendariske jamsessions.

Live musik: Hver fredag og lørdag kl. 22-02 samt søndag kl. 21-01 Adresse: Kompagnistræde 11, 1208 København K Åbningstider: Alle dage kl. 20-05 Mere information: Besøg La Fontaine på Facebook eller se deres hjemmeside

Hvilken by har flest værtshuse i Danmark?

Tobias Valdemar Broe Knudsen

Søren Pape er da ikke en toppolitiker - han er kaptajn på en synkende skude som desperat vifter med armene og råber på en redningskrans. Fjollet lille mand

Hvilken by er Danmarks ældste by?

Professor og forskningsleder Søren Sindbæk fra Aarhus Universitet mener, at studiet kommer til at få stor betydning for vikingetidsarkæologien:

»Sarah viser i sit studie, at den model, man har haft i 30 år – den holder simpelthen ikke.«

Også den norske professor Dagfinn Skre finder studiet vældig vigtigt. Han nåede selv frem til en modstridende konklusion i 2007: At Ribe ikke var en by før sidst i 700-tallet, omkring år 780. Men indholdet af den nye videnskabelige artikel er meget overbevisende, fortæller han.

Udgravningen, som Sarah Croix’ analyser har taget udgangspunkt i, stammer fra Sct Nicolajgade 8, Ribe, og blev foretaget i 1985-86. Arkæolog Stig Jensen, som stod bag udgravningen, døde desværre selv, før han fik færdiganalyseret dataene. De har ligget urørt, indtil Sarah Croix tog dem op igen. Udgravningen var en af de allerførste byudgravninger i Danmark og var den første af sin slags, som blev lavet ud fra en metode ved navn ’single context’ (læs mere om metoden her). Metoden består af udgravning og dokumentation af enkelte arkæologiske jordlag hver for sig, i stratigrafisk rækkefølge, fra det yngste i toppen til det ældste ved bunden. Formålet er at samle så mange oplysninger som muligt, samt at sikre at alle fund, inklusiv genstande, er samlet ind. Single context stammer fra England og tillader ifølge Sarah Croix en meget detaljeret udgravningsdokumentation. Projektet er del af det arkæologiske forskningsprojekt ENTREPOT, der er finansieret af Det Frie Forskningsråds forskerkarriere-program Sapere Aude.

I vikingetiden foregik al vigtig handel via søvejen. Man sejlede på kryds og tværs af havene for at komme til de vigtigste knudepunkter for handel for at købe, sælge eller bytte sig til, hvad hjertet måtte begære.

Hvem ejer bodegaen?

Den gamle bygning nedrives og en ny fireetagers ejendom opføres og får navnet ”Emilienborg”.

Der indrettes slagterforretning i lokalet som i dag huser Teater Bodega.

Hvad betyder ordet bar?

Vi som driver denna webbplats är Life of Svea AB.

Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till [email protected], eller klicka här.

Hvad er verdens ældste hovedstad?

Der er nogle byer over hele verden, der har været en del af den menneskelige civilisation i århundreder. Disse byer har både religiøs, kulturel og økonomisk betydning både i fortiden og i dag. De blomstrede hovedsagelig som handelscentre strategisk placeret som mødepunkter for forskellige handelsruter. De fleste af disse byer er store turistattraktioner i nutidens alder og kan prale af monumenter, der vidner om den gamle civilisation. Nogle af de ældste byer, der har været konsekvent beboet vedvarende i tre årtusinder eller længere hver, ses nedenfor.

ad

Hvad er den ældste by i verden?

Man skelner imellem historisk tid 5.000 år tilbage og forhistorisk tid som er endnu før.

Hititterne er et anatolsk stammefolk, som er lige så gammelt som egypterne, dvs. det sene år. 3000 fvt. (Et kvalificeret gæt af Professor Christian Marek) Her skal “sene” forstås som år 3.100 år fvt. og det tidlige som år. 3.900 fvt. Man tæller ned til år 1 f.Kr. Man mener at de er indvandret fra Kaukasus bjergenes vestkyst og ned i Anatolien (Marek 2010 s. 104).

Hvor meget tjener en bar?

Hvis I er interesserede i Danmarkshistorie og vikingerne, er denne bustur i og omkring Roskilde mÃ¥ske noget for jer.

Turen er en kombineret bustur og vandretur. Hvis I kommer med tog til Roskilde, henter jeg jer pÃ¥ stationen. Km - angivelse er med kørsel fra København. Programmet kan justeres efter ønske.

Hvad hedder en bar i flertal?

serveringssted hvor man kan købe alkoholiske drikke og evt. lette måltider eller snacks og indtage dem, ofte siddende på en høj stol ved en disk fx selvstændigt, lille udskænkningssted eller lokale i tilslutning til en restaurant eller på et hotel

Eksempler hotellets bar  gå på bar  i baren  restauranter og barer