:

Hvad laver man på Refshaleøen?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad laver man på Refshaleøen?
  2. Hvad kan man spise på Refshaleøen?
  3. Hvad kan man spise på Reffen?
  4. Kan man spise på Papirøen?
  5. Hvor spiser man frokost i Ribe?
  6. Hvor spiser man godt på Djursland?
  7. Hvornår åbner Reffen i 2023?
  8. Er Refshaleøen en del af Amager?
  9. Kan man spise indendørs på Reffen?
  10. Hvad er bedst på Reffen?
  11. Hvor skal man spise på Christiania?
  12. Er Papirøen lukket?
  13. Hvad tid skal man spise frokost?
  14. Hvornår spiser man frokost i Italien?
  15. Hvem spiser mest ude?

Hvad laver man på Refshaleøen?

Et 10.000 m2 stort udendørsareal på Refshaleøen bliver fra 3. til 30. juni forvandlet til en udstillingspark med det bedste inden for fotografi og linsebaseret kunst. Det er fotofestivalen Copenhagen Foto Festival, der finder sted.

Foruden udstillingsparken på Refshaleøen vil der være mere end 30 udstillinger fordelt på gallerier, museer og kunstinstitutioner i København og Sydsverige.

Hvad kan man spise på Refshaleøen?

Den moderne arkitektur på Refshaleøen er en del af fortællingen om det nye København, hvor du kan opleve den særlige, industrielle, urbane atmosfære, som præger området.

Broerne i København har gjort Amager og Refshaleøen til det nye København, hvor du finder de tre mest fashionable steder Amager Bakke, Urban Rigger og Noma. Hele øen er et slaraffenland for mad-, kultur-, kunst- og arkitekturoplevelser.

Hvad kan man spise på Reffen?

Vi starter ud med Danmarks første filippinske street food-vogn. Thrilla in Manilla drives af Alfie Escabarte, som også var at finde med en vogn på Papirøen. Sammen med sin kone, Carmelita, serverer Alfie retter fra det udsøgte filippinske gadekøkken. Prøv deres velkrydrede svine-sticks direkte fra grillen sammen med ris, syltede rødløg samt en forfriskende salat med de bedste smagsgivere fra Østen.

Trænger du til et sundhedsboost? Så skal vejen lægges forbi GRO, hvor økologi og næring er i højsædet. Kommer du til Reffen i morgentimerne, finder du hos GRO et væld af grønne morgenmadsretter som chiagrød, avocado toast, havregrød samt koldpressede juices og forfriskende smoothies.

På Reffens madmarked kan du også tage på en kulinarisk rejse til Grækenland. Hos The Real Greek serverer Lazaros Michailidis og Theologos Kampouris nemlig den græske street food-klassiker, gyros, med kylling eller svinekød, hjemmelavet tzatziki, tomat og løg. Derudover kan du smovse i andre græske favoritter som halloumi, grillede pitabrød samt græske salater.

Kan man spise på Papirøen?

Vi har besøkt Københavns nyeste attraksjon, Copenhagen Street Food, på Papirøen. En mathall med «food-trucks», som serverer deilig og autentisk mat fra de mange verdenshjørner, til en rimelig penge.

Papirøen, som ble Ã¥pnet i april, har allerede rukket Ã¥ bli en hipp bydel og et populært sted Ã¥ være for københavnerne. Her samles de for mat og hygge,  i et nytt, fargerikt og folkelig sted i København. Navnet til Papirøen er ikke helt tilfeldig. Øya som ligger overfor Skuespilhuset, rett ved siden av Operaen, var tidligere hjemmet for tonnevis av avispapir.

Hvor spiser man frokost i Ribe?

Vores hyggelige restaurant ligger midt i smukke Ribe i bunden af den gamle cikoriefabrik med udsigt til Ribe Å og den smukke Skibbro.

Bygningen emmer af historie og er gennem renoveret med respekt og sans for detaljer. Når vejret tillader det, kan I sidde udenfor på vores sydvestvendte solterrasse med den brusende å i baggrunden.

Vores spisekort tager udgangspunkt i det danske og nordiske køkken med elementer fra det klassiske franske køkken. Vi laver maden fra bunden – spørg løs hvis du vil vide mere eller der skal tages særlige hensyn.

Hvor spiser man godt på Djursland?

Du finder denne gourmetrestaurant i Ebeltoft. Molskroen er et dejligt sted som ejeren selv beskriver som et åndehul i skønne naturomgivelser. Her er forkælelsen af gæsten i fokus og det gælder både for smagsløg og sjæl. 

Kroen byder på en gastronomisk oplevelse, og med et bæredygtigt grundlag bliver der her lavet spændende og lækker mad. Det er blevet bemærket og Molskroen fik derfor tildelt Michelin Guidens Grønne Kløver i 2019 samt vundet en pris som Best Nordic Seafood Restaurant i 2020.

I hjertet af Ebeltoft finder du denne fine restaurant. Mellem Jyder er en hyggelig familierestaurant, som kan dateres helt tilbage til 1610. Her bliver der serveret traditionel dansk kromad og der er sat fokus på friske og lokale råvarer. 

Hvornår åbner Reffen i 2023?

Du er minimum 20 år og kan forstå og tale dansk og engelsk. Måske endda et tredje sprog? Det vil være en fordel, da vi har mange turister. Du har erfaring fra madmarkeder, festivaler, barer, restauranter, caféer eller lignende. Vi har ca. 7 barer og en kaffebar på Reffen. Hver bar har sit eget koncept og udvalg – derfor er det en fordel hvis du har et godt kendskab til og interesse for øl, gin, vin, cocktails eller kaffe

Hvis du ser dig selv passe til en af beskrivelserne og føler dig tiltrukket af atmosfæren på Reffen, så send venligst dit CV med billede, og vedlæg en kort motiveret ansøgning.

Er Refshaleøen en del af Amager?

In 1624, a block house was built on the original island, then much smaller, to guard the entrance to Copenhagen harbor together with St. Ann's Fortress (now Kastellet) on the coast just north of city.[1] Reclamation increased the size of the island considerably in the 1870s when the port's waterways were made deeper. Burmeister & Wain established a shipyard on the island in 1871. At its height, the shipyard employed 8,000 people, and so appears as an icon of Danish industrial history.[2]

Since the shipyard's bankruptcy in 1996, the area has undergone significant changes. The abandoned buildings are now home to a mixture of creative entrepreneurs, small craft, flea markets, storage facilities and cultural and recreational uses.

The residents include the theater Asterions Hus, the restaurant AMASS,[3] opened by Mathew Orlando, former head chef at Noma,[4] the art gallery YARD and the creative community Skabelonloftet.[5]

Since April 2011 there are again boats at the old shipyard, as Copenhagen Yacht Services opened the first Danish yacht garage on the island - an indoor Marina for motorboats on the American model.[2]

Kan man spise indendørs på Reffen?

On Refshaleøen in Copenhagen is the Nordic region's largest street food market. When Papirøen closed down (the Street Food hall), they set about finding a new place to give Copenhageners the opportunity to eat sustainably and varied. It was Reffen .

Reffen fyller 6000 kvm og består av to områder: «The Village» er et område som er litt overdekket slik at man kan sitte der når de nordiske sommerkveldene blir litt for kalde. På «Avenuen» ligger matbodene ned mot havet. Men det er ikke bare mat å få på Reffen. Også butikker, verksteder og eventer finner du her. På nåværende tidspunkt er det ca 40 kokker og 10 kreative verksteder på Reffen. Det er i alt 17 forskjellige nasjonaliteter tilstede. Ingen er konkurrenter så du vil ikke finne tre forskjellige aktører som driver med taco. Det finnes tre forskjellige meksikanske matboder på Reffen, men de tilbyr forskjellig konsept.

Hvad er bedst på Reffen?

Vi starter ud med Danmarks første filippinske street food-vogn. Thrilla in Manilla drives af Alfie Escabarte, som også var at finde med en vogn på Papirøen. Sammen med sin kone, Carmelita, serverer Alfie retter fra det udsøgte filippinske gadekøkken. Prøv deres velkrydrede svine-sticks direkte fra grillen sammen med ris, syltede rødløg samt en forfriskende salat med de bedste smagsgivere fra Østen.

Trænger du til et sundhedsboost? Så skal vejen lægges forbi GRO, hvor økologi og næring er i højsædet. Kommer du til Reffen i morgentimerne, finder du hos GRO et væld af grønne morgenmadsretter som chiagrød, avocado toast, havregrød samt koldpressede juices og forfriskende smoothies.

På Reffens madmarked kan du også tage på en kulinarisk rejse til Grækenland. Hos The Real Greek serverer Lazaros Michailidis og Theologos Kampouris nemlig den græske street food-klassiker, gyros, med kylling eller svinekød, hjemmelavet tzatziki, tomat og løg. Derudover kan du smovse i andre græske favoritter som halloumi, grillede pitabrød samt græske salater.

Hvor skal man spise på Christiania?

Det lille famøse bageri pÃ¥ Pusherstreet har sÃ¥ godt som altid Ã¥ben og er "stedet"  hvis man trænger til et stykke drømmekage selv i de sene nattetimer. Der er ingen butik man kan gÃ¥ ind i, i stedet er der et Ã¥bent vindue i facaden som man handler igennem.Du kan…

Grønsagen er grønthandler og hyggelig lille spisested i en. Her kan du både købe skønne grønne råvarer såvel som lækker mad fra det daglige frokost-buffet som typisk indeholder forskellige lækre salater, hummus og frikadeller. Og så er det superhyggeligt.

Er Papirøen lukket?

For almost 300 years, the island has housed a series of important functions for the city: from shipyard, to military hospital, to arsenal, to warehouses for coal and paper. Most Copenhageners remember the paper warehouses, and it is these that have provided Christiansholm with its name today: THE PAPER ISLAND.

It is only in recent years, that Copenhageners have had access to this island at the heart of the city’s harbour. The first initiative, a temporary food-market was a resounding success. Having remained inaccessible for almost 300 years, used only by the navy, industry and harbour traffic, THE PAPER ISLAND has now become a cultural centre and popular hangout for locals and tourists alike.

Hvad tid skal man spise frokost?

© Victor Jones

Hvis du gerne vil ændre tallet på badevægten, så er det ikke helt ligegyldigt, hvornår på dagen, du indtager dine måltider

Hvornår spiser man frokost i Italien?

Pizza, pasta og parmaskinke. Der er ikke mange mennesker i verden, som ikke elsker det italienske køkken, italiensk mad og alt det, der følger med. Først blev pizzaen og pastaen udbredt med de mange italienere, som udvandrede til Amerika og Australien, og som ikke ville undvære deres hjemlands mad. Dernæst kom charterturismen i 1960'erne, som for alvor gjorde nordeuropæernes smagsløg opmærksomme på lækkerierne, som er så langt fra vores egne køkkener – men i den grad får tænderne til at løbe i vand.

Frem til 1600-tallet blev italiensk gastronomi faktisk regnet for verdens fineste. Men i 1553 blev medici-prinsessen Catarina de Medici gift med den franske konge Henrik 2., og hun tog Italiens bedste kokke med sig til det franske hof. De lærte franskmændene at lave mad, og snart overtog det franske køkken 1. pladsen.

Italiensk mad er ikke sofistikeret og indviklet som fransk mad. Men en italiensk husmoder (i Italien hersker de klassiske kønsroller stadig) bruger alligevel utallige timer på at tilberede de to daglige, varme måltider. Færdigretter og take away-mad får ikke mange ben at gå på, for italienerne forlanger, at landets udsøgte produktion af kød og grøntsager tilberedes i så frisk tilstand som muligt. Med sit store net over armen køber husmoderen ind på byens torv og vender hjem med al den mad, familien skal bruge det næste døgn. Fisk, der er hevet op af havet samme nat. Vildsvin og vagtler, som jægerne om morgenen har skudt i omegnen. Røde tomater og krydderurter til pastasaucen, parmesanost til at rive over den og frugt og panino – det runde brød – foruden flaske efter flaske med olivenolie, vin og vand. Hvidløgsranken hænger over komfuret og bruges lige så flittigt som frisk basilikum, timian og salvie.

Hvem spiser mest ude?

8 broer, du kan gå på i Danmark

En bro kan have mange betydninger. En bro kan være noget, der skaber kontakt mellem parter. Noget, der lader dig passere forhindringer, som vandløb og fjorde. Hos Samvirke guider vi dig til 8 forskellige broer i Danmark. Både en rød genfunden bro ved Horsens og en blå bro i Randers. Broer, der fører dig tørskoet gennem rørskov og åløb. Og broer, der lader dig udforske middelalderlige borgruiner