:

Hvor afholdes Danmarks største julemarked?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor afholdes Danmarks største julemarked?
 2. Hvor er der julemarked 2022?
 3. Hvor er der julemarked på Sjælland?
 4. Hvornår bliver juletræet tændt i Hillerød?
 5. Hvornår starter julemarked i Prag 2023?
 6. I hvilken by kan man komme til hedensk julemarked i 2022?
 7. Hvor er det bedste julemarked?
 8. Hvornår er der julemarked på Gammel Estrup?
 9. Hvornår er det bedst at tage juletræet ind?
 10. Hvornår bliver juletræet tændt i Nakskov?
 11. Hvornår er der julemarked i Tivoli?
 12. Hvornår starter julemarked i Tyskland?
 13. Er der julemarked i Hamburg 2022?
 14. Hvor skal man tage hen på juletur?
 15. Hvornår er der julemarked på Gavnø?
 16. Hvor finder du julemarkedet?
 17. Hvor er grønlandsk julemarked 2020?
 18. Hvor er hyggeligste julemarkeder 2019?

Hvor afholdes Danmarks største julemarked?

NB! Mange af julemarkederne offentliggør først åbningsdatoer og -tider i oktober/november. Men du kan sagtens planlægge din juletur efter sidste års datoer.

Da det er en virkelig udførlig guide, kan du klikke her og få et overblik over juleshopping og de bedste julemarkeder i den storby, som du overvejer at besøge:

Min families favoritby til en juletur er helt klart Berlin. Vi har været på juletur til Berlin tre gange. Og har du ikke oplevet julemåneden i Berlin, kan jeg varmt anbefale dig, at du booker en tur dertil. Vil du ikke helt så langt væk, vil jeg anbefale dig at tage på juletur til København eller Hamborg. Begge byer er højt på min liste over favoritbyer med de bedste julemarkeder og juleshopping.

Sidste år gik familiens juletur til en helt ny juleby, som ingen af os havde besøgt ved juletid før; nemlig Wien. Jeg havde fået Wien anbefalet på det varmeste. og forventningerne var tårnhøje, især fordi vores juletur til Wien blev aflyst de to tidligere år på grund af Covid-19. Og waauwwww, jeg er helt blæst bagover. Jeg er faktisk lidt i tvivl, om Wien bør overtage førstepladsen som byen med de bedste julemarkeder i Europa. Det er ihvertfald en af de smukkeste og mest tradtionsrige julebyer, der findes.

Familiens juletur i 2023 skal gå til München. Og vi har booket flybilletter og Airbnb i juli måned. Valget af årets juleby skyldes især to ting.

Der er utroligt mange byer i Danmark og udlandet, som gør noget ganske særligt ud af deres juleudsmykning, og som det er en fryd at opleve på en juletur. Samtidig kan du ind imellem spare mange penge på at tage på juleshopping i udlandet. Hvor du vælger at tage på juletur i 2023, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pengepung er, og om du mest er til det velkendte, eller om du har lyst til at gå på opdagelse i en ny by.

Priserne på flybilletter er så lave, at fantastiske New York for mange er helt opnåelig som rejsemål for en juleshoppingtur.

For over 30 år siden da jeg var Au Pair i USA, var jeg selv i New York ved juletid, og det var en eventyrlig oplevelse. Jeg husker især de trillionmange julelys i de sneklædte gader og den store stemningsfulde skøjtebane ved Rockefeller Center midt i centrum. Men da det jo er så mange år siden, kontaktede jeg mit netværk for at få nogle opdaterede tips til, hvad du skal se i New York i december måned. Og ja, julelysene og Rockefeller Center er stadig nogle af byens største højdepunkter.

Hvis du har lyst til at kigge på overdådige julevinduer, der får selv Tivolis overdådige juledekorationer til at blegne, bør du besøge Saks, Macy’s, Barneys, and Bergdorfs. Disse forretninger er meget dyre men perfekte til lidt vindueskiggeri. Men New York er et shoppingmekka for alle pengepunge, og hvis du er ude efter unikke gaver, bør du især besøge Soho og nogle af de mange vintagebutikker. Et godt tip er at bestille mange af dine gaver over Internettet og så få dem sendt frit leveret til dit hotel i New York. På den måde er du sikker på at få varerne til den bedste pris.

For mange er julen lig med tryghed og velkendte traditioner, og derfor stemte vores Facebook brugere de populære storbyer London, Paris, Prag, Rom og Berlin ind på en klar anden plads. Selv om Berlin hører til under kategorien populære juleshoppingbyer, har jeg valgt at placere byen under Tyskland længere nede i artiklen.

Især op til jul er London et af de mest populære rejsemål for danskerne. Og det er fuldt forståeligt, fordi det er et af de bedste steder at komme i julestemning.

I den smukt oplyste og elegant dekorerede hovedstad kan du bl.a.:

 • nyde den smukke julebelysning i Oxford street (fra 2. nov. 2022) Regent street, Picadilly og St. James området (fra 9. nov. 2022) – dog i begrænsede perioden af dagen.
 • opleve den altid spektakulære juleudstilling i stormagasinet Harrods.
 • slentre en tur gennem Covent Garden.
 • opleve et magisk univers for børn og barnlige sjæle i den stor legetøjsbutik Hamleys.
 • synge med på de engelske “Christmas carols” i St. Paul’s Cathedral.
 • beundre det kæmpemæssige juletræ på Trafalgar Square.
 • Trykke næsen flad og beundre juleudstillingerne i vinduerne i de store varehuse på Oxford Street, som næsten er kunst.

I julemåneden er den romantiske franske hovedstad pyntet op med lys overalt. Hvert sit kvarter har sin egen særlige fortryllelse af livlige udendørs aktiviteter med alt fra skøjtebaner, til mange charmerende julemarkeder som fylder gader og pladser.

Et af højdepunkterne i Paris omkring juletid er de storslåede vinduesudstillinger i de imponerende stormagasiner Galeries Lafayette og Printemps på boulevard Haussmann. Hvis vejret ikke arter sig, kan du finde også finde julestemning inden for i stormagasinerne eller i byens 25 overdækkede passager, hvor tre af de mest kendte er Passage Choiseul (fra 1827) nær metro Quatre-Septembre, Galerie de la Madeleine (fra 1845) nær metro Saint-Lazare og Passage du Grand Cerf (fra 1825) nær metro Etienne Marcel.

En anden fast juletradition i Paris er den offentlige skøjtebane, der anlægges på pladsen foran rådhuset, Hôtel de Ville (plejer at være åben fra midten af december). Endelig kan du ikke rejse hjem fra Paris uden også at have været en tur forbi det fine juletræ foran Notre Dame katedralen.

Hvor er der julemarked 2022?

Uanset hvor du bor, kan vi garantere, at der er et julemarked inden for en overskuelig køretid og måske endda lige om hjørnet. Udover storbyerne København, Aarhus og Odense, er der f.eks. også julemarkeder i Gribskov, Haslev, Bogense, Tønder og mange flere byer. Der er julemarkeder overalt i landet, så der er rig mulighed for at besøge hyggelige julemarkeder, uanset om du bor på Sjælland, Fyn, Jylland eller Bornholm. Du kan også tage et hurtigt smut til vores nabolande Sverige og Tyskland eller en kort tur over vandet til England og besøge skønne, stemningsfulde julemarkeder. Hvert år, allerede i november, starter sæsonen for julemarkeder, og der er masser at besøge! Se vores liste over julemarkeder i hele Danmark samt Sverige, Tyskland og England lige her:

Hvor er der julemarked på Sjælland?

Weekenden d. 9. og 10. november 2019

Julemarked på Kragerup Gods Lørdag og søndag kl. 10 - 16 Godset holder julemarked med mange spændende boder med alt fra smykker, børstenbinder, pileflet, hånddyppede lys til dekorationer og gode spegepølser og bøffer. Øl fra 2 bryghuse, ristede mandler, kager og gode bolsjer. Arbejdende stande og udendørsstande med gran og frugt. Kvaliteten er i højsædet som altid på Kragerups julemarked. Oplevelser for børn og voksne: En tur i hestevogn med Kjeld og hans 2 dejlige Oldenborgheste. Julemanden kommer på besøg om søndagen Go High aktivitetsbaner er åbne for børn over 7 år. Musik. I Vognremissen serveres blandt andet fasan- og højlandsburgere og grillpølser fra Kragerups skotske højlandskvæg. Desuden vand, gløgg og kaffe. Til den søde tand er der kager, æbleskiver. I år åbnes også den gamle historiske hovedbygning hvor der vil blive mulighed for at få kaffe og kage i spisestuen. Læs mere: Kragerup Gods.

Hvornår bliver juletræet tændt i Hillerød?

 • perm_identity

  Personalised ads and content, ad and content measurement, audience insights and product development
 • devices

  Store and/or access information on a device

Your personal data will be processed and information from your device (cookies, unique identifiers, and other device data) may be stored by, accessed by and shared with third party vendors, or used specifically by this site or app.

Hvornår starter julemarked i Prag 2023?

Prags julemarkeder starter den 27. november og kører dagligt i hele december til 5. januar. Markederne er åbne fra 09.00 til 19.00 (i weekenden indtil 20.00 eller endnu senere).

Store markeder er placeret omkring Wenzels pladsen og det gamle torv, mens mindre kan findes rundt Havelske Trziste, Namesti Miru og Namesti Republiky. Et andet er placeret ved Prags messecentre, Vystaviste. Men det smukkeste er nok det på den gamle rådhusplads, hvor et kæmpe juletræ lyser op i midten af pladsen, mens rummet omkring er forvandlet til en markedsplads med dekorerede træhytter. Markedsboderne sælger alle former for små håndværk og tjekkiske delikatesser, herunder udskåret legetøj, keramik, glas figurer og Julepynt. For virkelig at mærke markedets atmosfære endnu mere, kan du prøve nogle velsmagende honningkager, grillede pølser, varm punch og gløgg, alt imens gadekunstnere, lokale og internationale kor, sammen med musikensembler, tage sig af underholdningen.

I hvilken by kan man komme til hedensk julemarked i 2022?

Tekst og foto Hasse Jørgensen, søndag den 28. okt.

Der er i årets løb mange attraktioner og begivenheder at gå efter i Ribe, og nu kommer der en ny begivenhed til.

Hvor er det bedste julemarked?

Find de store og små markeder og events i nærheden af dig med vores digitale kort.

OBS! Vi er i gang med at tilføje arrangementer for 2023, så vi igen i år kan have over 400 markeder og events på kortet.

Hvornår er der julemarked på Gammel Estrup?

Find de store og små markeder og events i nærheden af dig med vores digitale kort.

OBS! Vi er i gang med at tilføje arrangementer for 2023, så vi igen i år kan have over 400 markeder og events på kortet.

Hvornår er det bedst at tage juletræet ind?

Vælg en normannsgran, hvis dit juletræ skal holde sig frisk indendørs i flere uger. Tager du først juletræet ind i hjemmet den 23. december og smider det ud igen til nytår, kan du dog sagtens vælge en billigere sort, f.eks. rødgran. 

Vent tre dage med at tage juletræet ind i stuen. Lad det stå et beskyttet sted udenfor eller i et køligt rum. Træet skal nemlig have tid til at akklimatisere sig, før det kommer ind i en varm stue – ellers begynder det at drysse med det samme. 

Det er let at vande et lille juletræ, men hvordan skal du vande et stort juletræ? (Foto: Getty Images)

Hvornår bliver juletræet tændt i Nakskov?

Allow the use of cookies from Facebook on this browser?

We use cookies and similar technologies to help provide and improve content on Meta Products. We also use them to provide a safer experience by using information we receive from cookies on and off Facebook, and to provide and improve Meta Products for people who have an account.

Hvornår er der julemarked i Tivoli?

Kom til magisk Jul i Friheden i Aarhus, hvor hele parken bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og julekugler overalt fra den 18. november 2023.

Mærk julestemningen ligeså snart, du træder ind i parken med vores kæmpe lystunnel med intet mindre end 50.000 julelys. Glæd dig til at opleve julestemningen sprede sig hos små og store.

Kom til magisk Jul i Friheden i Aarhus, hvor hele parken bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og julekugler overalt fra den 18. november 2023.

Mærk julestemningen ligeså snart, du træder ind i parken med vores kæmpe lystunnel med intet mindre end 50.000 julelys. Glæd dig til at opleve julestemningen sprede sig hos små og store.

Hvornår starter julemarked i Tyskland?

Begynder din rudolf-næse at lyse af fryd ved tanken om glühwein og din nissehue at sitre, nÃ¥r du ser julelys, honningkager og nisser i alle afskygninger? Der er fÃ¥ steder i Europa, hvor julestemningen nÃ¥r samme højder som pÃ¥ de traditionsrige julemarkeder i Tyskland. SÃ¥ hvis du drømmer om at give hyggen ekstra skrue i Ã¥r, sÃ¥ er en smuttur til vores dejlige naboland lige sagen. Blot fÃ¥ timers kørsel fra Danmark finder du juleshopping til gode priser, overdÃ¥dige juleudsmykninger og masser af julefryd for hele familien 

Vil du vide, hvor du finder Tysklands bedste julemarkeder? Vi guider dig på vej.

Er der julemarked i Hamburg 2022?

Nødvendige cookies hjælper med at gøre en hjemmeside brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom side-navigation, login og adgang til sikre områder af hjemmesiden og for at sikre den korrekte font, billedkarrusel og andre webstedsindstillinger. Hjemmesiden kan ikke fungere ordentligt uden disse cookies.

Præference cookies gør det muligt for en hjemmeside at huske oplysninger, der ændrer den måde hjemmesiden ser ud eller opfører sig på. F.eks. dit foretrukne sprog, eller den region, du befinder dig i.

Hvor skal man tage hen på juletur?

Det er jo ingen hemmelighed, at bÃ¥de Morten og mig er vilde med USA og i særdeleshed New York, som vi har besøgt ikke mindre end 7 gange………….og planlægningen af det 8. besøg er faktisk sÃ¥ smÃ¥t i gang, for den. 1. november stÃ¥r den pÃ¥ en uges efterÃ¥rsferie i byen.

Ofte har jeg beskrevet vores ture her pÃ¥ bloggen og det har igennem tiden affødt en hel del mailes med spørgsmÃ¥l fra Jer derude, nÃ¥r I selv gÃ¥r i gang med at planlægge ture “over dammen”. Derfor har jeg nu forsøgt at strikke den  ultimative “Jeg skal til New York ” guide sammen til Jer. Guiden indeholder en hel del praktiske oplysninger – oplysninger som jeg ville ønske, at nogen havde gjort mig opmærksom pÃ¥, den første gang vi besøgte byen. Derudover der er et par hÃ¥ndfulde med tips til “must see” attraktioner, som de fleste nok pÃ¥ et eller andet niveau kender til i forvejen, som jeg jeg bare synes, hører til i en guide samt en lille shopping/spiseguide mm.

Hvornår er der julemarked på Gavnø?

LÆS OGSÅ: Julegave til hende: Se 40 bud gaver til kvinderne i dit liv

Gisselfeld Slot på Sydsjælland er kendt for deres traditionsrige julemarked kaldet ’Gisselfeld Juletorv’.

Julemarkedet er igen i år tilbage med julehygge, masser af inspirerende stande og underholdning for både store og små. Julemanden tager imod børn og barnlige sjæle i "Julemandens Hule" under Slottet, og der er også ponyridning, musik, samt salg af juletræer og pyntegrønt.

Derudover åbner slottet også dørene op, hvor man kan opleve stedet med fuld julepynt, så der ingen undskyldning er for ikke at komme i ægte julestemning. 

Slotsgården er pyntet flot op og fyldes snart med hyggelige juleboder. (Foto: PR/Kronborg Slot)

Julefreden sænker sig de to første weekender i advent over Danmarks storslåede renæssanceslot Kronborg, hvor stedet er pyntet op til jul med lysfyldte juletræer, duften af æbleskiver - og lyden af julejazz og gospelkoncerter.

Traditionen tro vil slotsgården være fyldt med omkring 80 juleboder med alt fra brugskunst, designvarer, legetøj, juledekorationer, tøj, delikatesser og meget mere. Derudover er der for de mindste også kreative værksteder og højtlæsning.

Åbningsdage: 26.-27. november og 3.-4. december (alle dage fra kl. 10-17)

Hele familien er velkommen til et af Storkøbenhavns mest kendte julemarkeder ved Advedørelejren, som i år for 17. gang afholdes af Cirkusmuseet og Forstadsmuseet.

Her er omkring 70 boder med til at skabe masser af julehygge med smagsprøver og julegaveidéer, mens de sælger alt fra nisser og julepynt til håndlavede ting og lokale delikatesser. Derudover er der på dagen fri entré til marked, museum og masser aktiviteter og underholdning for hele familien.

Verdens ældste forlystelsespark åbner igen i år op for hyggelige dage, når de alle fredage, lørdage og søndage fra 25. november til 18. december skruer ekstra op for julehyggen rundt om på hele Bakken.

Her finder du mange boder i Bakkens gader og stræder, der funkler i lys og julepynt for at skabe en magisk stemning. I år kan du kysse din udkårne under intet mindre end Danmarks største mistelten på hele seks meter, og de store barnlige sjæle kan kaste sig over Bakkens ’Jule 5-kamp’ og en ’Juleøl tour’. I det hele taget er der mange events undervejs i løbet af weekenderne og muligheder for julefrokoster. 

De små kan komme til Pjerrots Juleshow, og der er mulighed for at købe billetter til familiemusicalen "Nissebanden i Julemandens Land", som vises i TELTET på Bakken fra den 3. december 2022.

Elsker du julelys og smukke omgivelser, er det oplagt at tage en tur til Birkegårdens Haver. Her afholdes der alle fire weekender i advent et julemarked, hvor stedets mange haver samtidig vil være forvandlet til "julehaver" pyntet med tusindvis af funklende lys.

I Juleladen er der et lille hyggeligt udvalg af juleboder, hvor stadeholderne løbende skiftes ud. I kan også nyde æbleskiverne i Julecaféen og shoppe i den store Julebutik. Der er desuden børneaktiviteter med fx kreativt værksted, æselridning, skattejagt og dans om juletræet. Hver lørdag og søndag deler julemanden gratis slikposer ud til børnene.

Åbningsdage: Hver fredag, lørdag og søndag fra 25. november til 18. december (alle dage kl. 14-19)

Oplev det traditionsrige årlige julemarked på Esrum Kloster, når de igen i år åbner op for besøgende. Fokus er på "håndens arbejde", hvilket vil sige, at boderne alle selv fremstiller eller designer de varer, de sælger. Du kan købe bæredygtige lækkerier fra hele landet og fra europæiske klostre, dansk kunsthåndværk, samt Esrums egne produkter. Der vil også være mulighed for at købe juletræer og pyntegrønt.

For børn og barnlige sjæle vil der være hyggelige juleaktiviteter, og Møllecafeen har sammensat en julemenu specielt til lejligheden, hvor mor og far også kan nyde frisktappet klosterøl.

Hvor finder du julemarkedet?

Selve julemarkedet består af over 25 boder fyldt med fine og søde sager, hvor du fx kan møde Peters Jul, Bagsværd Lakrids og Mett-Mari blandt årets stadeholdere. Markedet er placeret rundt i gader og stræder og pyntet med lys, gran og julepynt for at skabe en magisk stemning.

Hvor er grønlandsk julemarked 2020?

Grønlandsk julemarked 2020 - Det Grønlandske Hus Julemarkedet i Det Grønlandske Hus er en oplagt mulighed for at finde grønlandsk kunsthåndværk i København. Her vil der i år være 22 boder med skønne, håndlavede sager, som sælger alt fra moskusuld og sælskind til perler og klenodier.

Hvor er hyggeligste julemarkeder 2019?

De hyggeligste julemarkeder 2019 1 SJÆLLAND 2 Jul på Bakken - julemagi i Dyrehaven. Det er blot andet år i træk, at verdens ældste forlystelsespark åbner op for denne "tradition", hvor de hver weekend fra 22. ... 3 Gisselfeld Juletorv 2019 - juleboder fra hele landet. På Gisselfeld Juletorv kan du komme i julestemning, når de over to weekender i november afholder deres traditionsrige julemarked ved Gisselfeld Slot ...