:

Hvad kan man lave i efterårsferien på Sjælland?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad kan man lave i efterårsferien på Sjælland?
  2. Hvad kan man lave hjemme i efterårsferien?
  3. Hvor skal vi hen i efterårsferien?
  4. Hvad kan man lave i efterårsferien i Jylland?
  5. Hvad kan man lave af sjove ting på Sjælland?
  6. Hvad kan man lave gratis på Sjælland?
  7. Hvad kan man lave som par derhjemme?
  8. Hvad kan man lave i efterårsferien voksne?
  9. Hvor er det bedst at rejse hen i oktober?
  10. Hvor rejser man hen i uge 42?
  11. Hvad sker der i Ebeltoft i uge 42?
  12. Hvad sker i Ebeltoft i efterårsferien?
  13. Hvad skal man se på Sjælland med børn?
  14. Hvad kan man lave som ik koster penge?
  15. Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?

Hvad kan man lave i efterårsferien på Sjælland?

Tag hele familien med på oplevelser ved Vestkysten. Her er der fuld fart på aktiviteter, bl.a. Nordsøen Oceanarium, Fårup Sommerland, Børnesurfing, Sælsafari, Hajfodring og Nordisk mytologi. Efterårsferien ved Nordvestkysten kan noget særligt! 

Hvert efterår bliver Tivoli forvandlet til et fortryllet Halloween-univers med hekse, græskar og lanterner.

Kom og oplev den uhyggeligt udsmykkede have, som traditionen tro har særlige Halloween akti...

Hvad kan man lave hjemme i efterårsferien?

1) Sov i shelter i naturen

Rundt omkring i de dejlige danske skove kan du og familien sove gratis i shelter på en af de mere end 1000 naturlejrpladser. Så pak sovepose, liggeunderlag og skumfiduser til at riste over bålet og kom ud i naturen. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde et kort over de mange shelters.

Hvor skal vi hen i efterårsferien?

Efterårsferien markerer ofte overgangen til vinterens kulde. Måske er du en af de mange tusinde danskere, der gerne vil have batterierne ladet op inden vejret står på sne, sjap og frostgrader. Men hvor skal du tage hen for at få sol og varme i efterårsferien?

Det viser vi dig her, hvor vi både anbefaler dig europæiske charterklassikere og mere eksotiske rejsemål ude i den store verden. Uanset hvad du vælger, så er du sikker på sol og masser af plusgrader.

Hvad kan man lave i efterårsferien i Jylland?

Er du til gys og (u)hygge, så glæd dig til de mange græskar, skeletter, hekse og edderkopper, der myldrer frem i hele Aarhusregionen.

Til Halloween åbner flere attraktioner dørene til en magisk verden, hvor intet er, som det plejer at være.

Oplev Allehelgen i Den Gamle By, hvor du kan høre om overtro, dragedukker, mystiske genfærd, giftige planter og meget mere fra blandt andre præsten, gårdskarlene og køkkenpigerne. Deltag i de mange sj...

Glæd dig til en aften fyldt med magi og uhygge, når Gammel Estrup inviterer til Allehelgensaften. Hør spøgelseshistorier og oplev herregården kun oplyst af stearinlys.

Hvad kan man lave af sjove ting på Sjælland?

Trænger du til at komme ud i det fri? Naturen på Sjælland gemmer på et væld af oplevelser under åben himmel, hvad enten du er til vandreture, vandsjov på stranden eller afslappende skovture.

Tag på en tidsrejse på din næste udflugt på Sjælland. Vil du rejse helt tilbage til vikingernes tid, eller vil du dykke ned i koldkrigstiden og opleve en del af Danmarks forsvar?

Hvad kan man lave gratis på Sjælland?

Faxe Kalkbrud er et helt særligt sted i Danmark. Med sit azurblå vand, unikke historie og mulighed for at gå på fossiljagt er der masser af grunde til, at du mindst én gang i dit liv skal tage forbi dette sted.

Naturen på Sjælland er noget ganske særligt, og derfor anbefaler vi helt klart, at I tager en tur ud, og oplever den på egen hånd.

Nedenfor har vi samlet alle de bedste vandreruter, der er at finde på Sjælland. 

Botanisk have fungerer som et grønt åndehul midt i den pulserende storby København. 

Der er mulighed for at gå en tur i det smukke haveanlæg, hvor der findes mange spændende planter. I 2018 åbnede der desuden et indendørs sommerfuglehus, som man nu kan opleve når man besøger Botanisk Have. 

I Hillerød kan du prøve en ganske anderledes oplevelse, der er et hit særligt for børn. Her kan du nemlig besøge Monkey Worlds japanske have og komme helt, helt tæt på aber og fugle, der gerne spiser af din hånd.

Hvad kan man lave som par derhjemme?

Tag ungerne med i køkkenet og accepter, at alting tager lidt længere tid med små kokke i forklæderene. Lad dem hjælpe med til madlavningen og borddækningen, eller lad dem bage en lækker, velduftende eftermiddagskage, hvis de er store nok til at arbejde på egen hånd, og saml jer om spisebordet til en sød stund.

Forbered en skæg lille skattejagt derhjemme - børnene vil leve sig helt ind i mysteriet. Måske skal ungerne sendes rundt i hele huset efter poster, løse en gåde eller quizze om deres yndlingsdyr. Skatten kan være alt fra en pose slik til nyt modellervoks eller en fin bog.

Ryd spisebordet og find lim, pailetter, pap, piberensere, glimmere, karton og meget mere frem. Så er det bare op til ungerne at vælge, om der skal produceres Halloween-pynt, påklædningsdukker, fisk, robotter eller noget helt femte. Lad fantasien flyde!

Hvad kan man lave i efterårsferien voksne?

Tag hele familien med på oplevelser ved Vestkysten. Her er der fuld fart på aktiviteter, bl.a. Nordsøen Oceanarium, Fårup Sommerland, Børnesurfing, Sælsafari, Hajfodring og Nordisk mytologi. Efterårsferien ved Nordvestkysten kan noget særligt! 

Hvert efterår bliver Tivoli forvandlet til et fortryllet Halloween-univers med hekse, græskar og lanterner.

Kom og oplev den uhyggeligt udsmykkede have, som traditionen tro har særlige Halloween akti...

Hvor er det bedst at rejse hen i oktober?

Hvis du vil rejse til destinationer, som har omkring 28 grader i gennemsnit, så kan Spanien eller Cypern være gode bud at rejse til i oktober.

Hvor rejser man hen i uge 42?

Rejs pÃ¥ efterÃ¥rsferie i uge 42 med Apollo! Nyd et afbræk fra hverdagen, koble af og nyd tiden med dem, du holder af i efterÃ¥rsferien. Husk at mange afgange hurtigt bliver udsolgt! Book din efterÃ¥rsferie i uge 42 nu, hvor du stadig kan vælge blandt mange hoteller fra København, Billund og Aalborg. 

Herunder får du det fulde overblik over de mange muligheder i skolernes efterårsferie i uge 42.

Hvad sker der i Ebeltoft i uge 42?

Ebeltoft er fyldt med aktiviteter for børn og voksne i efterårsferien.

Når kalenderen siger uge 42 og vejret sikkert er blevet både mørkere og koldere, er der traditionen tro efterårsferie for mange børn.

Hvad sker i Ebeltoft i efterårsferien?

Herunder kan du finde en liste over årets tilbagevendende og store begivenheder. Vil du se kommende events – store som små – så skal du gå til vores kort:

Hvad skal man se på Sjælland med børn?

Andre aktiviteter for børn på Sjælland kunne være at besøge “Skovtårnet”. “Skovtårnet” er 45 meter højt og befinder sig på adressen Skovtårnsvej 1, 4683 Rønnede.  Det koster 150 kr for personer i en alder af 7 eller derover at komme “ind” og 90 kr for børn i alderen 3-6 år. Tårnet er en rigtig god måde for børnene at opleve den smukke natur på Sjælland, når I går igennem skoven på den 3,2 kilometer lange hævede gangsti rundt om alle de forskellige træer og smukke bække. Efterfulgt af dette når I frem til selve “Skovtårnet”. Her kan I gå op ad tårnet og se mere og mere af den utrolig flotte natur. Det vil helt sikkert være et hit blandt de børn, som er glade for naturen. 

Et eksempel på en andre gode oplevelser for børn på Sjælland, kunne være at smøre nogle sandwiches, tage nogle hyggelige brætspil eller eksempelvis et “Kongespil” med ind i Kongens Have. Her kan du og børnene nyde de dejlige omgivelser, spise jeres frokost og ikke mindst få brændt noget krudt af i den store have. 

Hvis du og børnene derimod hellere vil prøve noget rigtig sjovt indendørs, så kan vi anbefale at besøge JumpYard, som ligger på adressen Arne Jacobsens Allé 12, 2. sal, 2300 København S. Her kan børnene få brændt en masse energi af ved at hoppe løs på de mange trampoliner og mange andre forhindringer, der befinder sig i JumpYard. Yderligere er der også er rig mulighed for at prøve en masse sjove aktiviteter såsom stikbold osv., så du er sikker på, at dine børn får sig en rigtig god oplevelse.

Hvad kan man lave som ik koster penge?

Langt de fleste af os danskere holder af spændende og sjove oplevelse, og endnu flere af os holder af gratis ting. Derfor er gratis oplevelser også noget, som størstedelen af os sætter pris på.

Det kan dog nogle gange være lidt svært at finde frem til gode og gratis oplevelser, da mange oplevelser typisk koster penge, hvad enten det er en tivolitur, en omgang ræs på go cart-banen eller noget helt tredje. Der findes dog alligevel en hel del gratis oplevelser rundt omkring i Danmark, som vi ønsker at sætte fokus på og oplyse om her på Funguide.

Hvad kan man lave i København som ikke koster penge?

Tag på jagt efter de seks imponerende trækæmper (© Thomas Dambo), som gemmer sig i skovene uden for København.

Rundt omkring i seks forstadskommuners smukke naturområder kan du støde på kæmperne, som...

Den ultimative gåtur i København finder du langs havnens kant, hvor stier, fortove og broer danner den 13 kilometer lange gang- og cykelrute, Havneringen

I Botanisk Have i København findes blandt andet et arboret med over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Haven udgør 5.000 m2 under glas, heraf er omkring 2.000 ...

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset.