:

Hvad koster det at komme ind i Christiania?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad koster det at komme ind i Christiania?
 2. Er Christiania lovligt?
 3. Hvem ejer Christiania i dag?
 4. Hvilke mennesker bor på Christiania?
 5. Er det lovligt at ryge hash på Christiania?
 6. Hvor skal man spise på Christiania?
 7. Kan man bare flytte ind på Christiania?
 8. Er det sikkert at besøge Christiania?
 9. Er det sikkert at gå på Christiania?
 10. Hvor mange er døde på Christiania?
 11. Hvad koster 1 gram hash på Christiania?
 12. Hvor meget koster et gram hash?
 13. Er det lovligt at købe hash på Christiania?
 14. Kan man stadig købe hash på Christiania?
 15. Hvorfor betaler man ikke skat på Christiania?

Hvad koster det at komme ind i Christiania?

Christiania er karakteriseret som en lille by, hvor det vrimler med vægmalerier, gadekunst og kunsthåndværksudstillinger. Gaderne er farverige og livlige, og et bevis på det er, at Christiania Art Gallery ligger lige i centrum, hvor du kan tage billeder og lære om skabernes historie.

Indenfor møder du Marios og Stephanie, som kommer fra Sydafrika og købte huset i 2018 for at udstille deres kreationer. Du vil opdage en række ting, du kan købe, og der er altid sjove aktiviteter at dele med venner eller familie, såsom livejazz, madboder og udendørs grill i weekenden.

Chirstiania er en af de mere ekstreme destinationer, da den måde, byen fungerer på, er ret unik. Den Gamle Henrettelse kan virke som et mærkeligt sted at besøge, men det rummer interessante historier om livet i området under krigen og vil hjælpe dig med at forstå byens begyndelse.

Her finder du fascinerende historier og steder, såsom Den Gamle Henrettelseshytte fra 1946-1950, bedre kendt som Københavns Gamle Henrettelsesplads.

Denne plads blev brugt under Anden Verdenskrig og ligger nu ved Anden Redan, nær Aircondition-bygningen. Trævæggene er faldet ned i årenes løb, men man kan stadig se nogle af de betonkonstruktioner og strukturer, der blev brugt under krigen.

Hvis du vil have en anderledes og hyggelig aften, kan du tage til Pusher Street til BørneTeateret, også kendt som Christianias Jazzklub & Børneteater, et operahus, der er hjemsted for optrædener af lokale jazzkunstnere og børneteater. I de senere år har de tilføjet nye aktiviteter som comedy, hiphop, rock, elektronisk musik og country-aftener.

Jazz er en af de musikgenrer, der har repræsenteret Danmark siden 1920'erne, og udviklingen af dansk jazz i løbet af årene, især i 1940'erne, er i dag den dominerende i Christianias gader.

Er Christiania lovligt?

Ved indgangen er der skilte med vigtige anvisninger, som man skal følge. Man må blandt andet ikke løbe, tale i mobil eller tage billeder. Det kan dog være en ide slet ikke at have kamera med, da flere turister har oplevet at blive overfaldet, fordi han havde kamera med.

Også ejendomsskat, selv om de ikke ejer deres huse, og selv om de ikke får alle de ydelser, som ejendomsskatten dækker i resten af kongeriget. Renovation, vedligeholdelse af veje, rottebekæmpelse, skorstensfejning og den slags klarer christianitterne nemlig selv.

Når prisen varierede, var det i forhold til kvaliteten af hashen. »Priserne kan variere meget. Det handler om kvaliteten af hash, skunk og joints. De laveste priser starter ved 50 kroner for en joint, og det højeste er joints til 150 kroner. 23 Sept 2014

Derfor har hashrygning og hashsalg altid været accepteret i fristaden, selv om det konstant har været en torn i øjet på dens modstandere. Ved flere lejligheder har fristadens beboere begrænset den del af området, hvor der må sælges hash.

Hvem ejer Christiania i dag?

I kølvandet på 1960’ernes ungdomsoprør og protester mod det etablerede samfund både verden over og i Danmark flyttede en meget broget gruppe mennesker i september 1971 ind på det område, hvor den tidligere Bådsmandsstræde Kaserne havde ligget på Christianshavn. I slutningen af 1960’erne var Forsvaret begyndt at rømme området, og da det sidste militær forsvandt i april 1971, stod mange bygninger derfor tomme, og der lå ikke nogen planer klar for områdets benyttelse. Kort efter besøgte flere skrothandlere området for at hente gammelt jern, og senere brød nogle christianshavnere ind på området for at etablere en legeplads og få mulighed for at færdes i det grønne område.

I løbet af ganske kort tid derefter flyttede omkring 150 mennesker ind på området. Der var tale om en sammensat gruppe af såkaldte slumstormere, hippier, kunstnere, hjemløse og narkomaner, der strømmede mod området for at realisere drømmen om et liv baseret på frihed, kreativitet og fællesskab i kaserneområdets mange bygninger. Beboerne kaldte den nye bydel Fristaden Christiania, og den 26. september 1971 blev udråbt som officiel fødselsdag.

Udsigt over Christiania fra Vor Frelsers Kirke på Amager. Området var militært terræn indtil april 1971. Fra: Wikimedia Commons 

Hvilke mennesker bor på Christiania?

‘Bevar Christiania’-trøjer ses på både unge og gamle over hele landet som et tegn på den mangeårige kamp for at bevare den fristad, der i 1971 opstod som en ulovlig besættelse af et forladt kaserneområde på Christianshavn i København. Mange af de aktivister, der flyttede ind på Christiania i begyndelsen, havde et ønske om at leve, arbejde og bo alternativt i forhold til normal-Danmark uden for fristadens grænser. Men stedet har også været omdrejningspunkt for en massiv hashhandel igennem årerne, og ‘Fristaden’ eller ‘Staden’ har været en øm tå og genstand for årtiers slagsmål mellem både de politiske partier og mellem christianitter, politi og kriminelle.

I dag er Christiania lovliggjort, men fristaden har siden 2000 haft store problemer med at leve op til kravene fra Folketinget. Det fik den daværende VK-regering til at kræve forholdene normaliserede og med den såkaldte Christianialov fra 1989 i hånden er et næsten samlet Folketing sammen med Slots- og Ejendomsstyrelsen, politiet og christianitterne selv i gang med en gennemgribende lovliggørelse af fristaden.

I august 2022 godkendte christianitterne et udspil fra S-regeringen om, at der skal bygges 15.000 kvadratmeter almene boliger på fristaden frem mod 2031. I parksis betyder det, at cirka 300 nye beboere får mulighed for at flytte ind på Christiania.

Det er vanskeligt at sætte en entydig etikette på Christiania eller Fristaden, som det gamle kaserneområde på Christianshavn også kaldes. Den bedste beskrivelse er måske, at Christiania på mange måder er anderledes end det omgivende samfund. På fristadens hjemmeside (se kilder) beskrives området som “byens grønne åndehul”: “Blandt brugerne er mange bistandsklienter, pensionister, nydanskere og klienter fra sociale institutioner. De enlige mødre kommer her også, for slet ikke at glemme de mange unge uden job og bolig. Grønlænderne, gadens folk og landevejenes vagabonder finder alle et fristed her. Alle kommer de til fristaden for at nyde det fredfyldte grønne miljø og den magiske blanding af landsbyliv og storstad i ét. Fordi de sjældent finder disse tilbud, hvor de bor. I mørke lejligheder og triste institutioner rundt omkring i København, hvor folk har for travlt til at snakke, og hvor det er ildeset eller helt forbudt at nyde en øl på bænken – hvis ikke mødestedet allerede er afskaffet.

Christiania er tabernes paradis, for de kreative og rekreative værdier, som vi alle søger, findes i rigt mål på området.

Christiania er en grøn og bilfri by med stier, grusveje og store vandområder. Så når du bruger området, må du være ligeglad med lidt mudder og vand.” 

Er det lovligt at ryge hash på Christiania?

Café Nemoland går ind for fri hash. Med det menes der, at vi går ind for legalisering af hash, og at det er op til den individuelle person, om vedkommende ønsker at ryge hash eller ej , dog frabeder vi os dette på vores område så længe det fortsat er ulovligt.

Café Nemoland går dog udelukkende ind for fri hash, og ser skarpt ned på andre stoffer som f.eks. kokain.

Hvor skal man spise på Christiania?

Før du besøger Christiania, så besøg Christiania.org. Det er fristanden hjemmeside og der kan du finde bykort på dansk og engelsk, aktivitets kalender, guides, billeder og videos fra staden.

Stadens bykort er inddelt i numre og farver på kortet, og på oversigten kan man læse hvad de er på nummeret. Den blå farve er Christianias virksomheder, den karrygule er Christianias restauranter og den lilla farve er kunst og kultur

Kan man bare flytte ind på Christiania?

Fonden Fristaden Christiania blev officielt stiftet af skuespiller Anne Marie Helger på Christianias fyrre års fødselsdag d. 26/9 – 2011

Fondens Formålsparagraf :

Er det sikkert at besøge Christiania?

Det er aldrig kedeligt at besøge Christiania, og stedet har et væld af aktiviteter for alle aldre. Tag for eksempel på en oplevelsesrig gåtur, eller lej en berømt christianiacykel, og iagttag de mange farverige huse, specielle bygninger eller områdets natur. Du kan også tage på galleri, deltage i en workshop, spise bæredygtigt på byens mange spisesteder eller falde i snak med en christianit. Eller måske du har lyst til at besøge stedets mikrobryggeri eller tage til koncert på spillestedet Loppen?

Er du bidt af Christianias utraditionelle by, historie og kultur, bør du ikke gå glip af en af de guidede gåture. Lokale beboere, som har levet det meste af deres liv på Christiania, giver dig en personlig rundtur og et større indblik i Christianias levende historie, dagligdag og det politiske og kulturelle liv i fristaden.

Er det sikkert at gå på Christiania?

Sirid har altid boet her. I dag bor hun i Fredens Ark på Christiania, mens hun driver sin egen skønhedsklinik, Abra, på Ahornsgade på Nørrebro.

- Folk forventer ikke, at jeg har en skønhedsklinik og bor på Christiania. Det gør de bare ikke. Det siger måske noget om, at der netop stadig er de her fordomme om, hvad en christianit er. Det er en hippie, der render rundt i farverigt tøj og ryger hash, ik’?, spørger 27-årige Sirid Kjær Christensen retorisk.

- Selvfølgelig kan 'almindelige' mennesker bo inde på Christiania. Jeg har ikke forældre, der er misbrugere. Jeg har forældre, der har haft normale jobs, og som er velfungerende. Og i princippet kunne min familie ligeså godt have boet på Christianshavn som på Christiania, tilføjer hun.

Hvor mange er døde på Christiania?

Natten til torsdag er der blevet fundet en død person i vandet i en kanal ved Christiania i København.

Hvad koster 1 gram hash på Christiania?

Reddit and its partners use cookies and similar technologies to provide you with a better experience.

By accepting all cookies, you agree to our use of cookies to deliver and maintain our services and site, improve the quality of Reddit, personalize Reddit content and advertising, and measure the effectiveness of advertising.

Hvor meget koster et gram hash?

Reddit and its partners use cookies and similar technologies to provide you with a better experience.

By accepting all cookies, you agree to our use of cookies to deliver and maintain our services and site, improve the quality of Reddit, personalize Reddit content and advertising, and measure the effectiveness of advertising.

Er det lovligt at købe hash på Christiania?

I alt er 283 personer blevet noteret for at være i besiddelse af hash i tiden op til Roskilde Festival, hvor politiet ifølge avisen har været massivt til stede med narkohunde i området omkring Christiania på Christianshavn.

- Det er mere end sædvanligt, og det skyldes selvfølgelig, at vi har intensiveret patruljeringen. Men det bliver også åbenlyst for os, når vi taler med folk, at mange tror, at det er lovligt, siger han.

Kan man stadig købe hash på Christiania?

Christiania har i nat forsøgt at lukke hashhandlen med barrikader, men allerede nu har maskerede mænd fjernet dem. Det er op til forbrugeren (hashrygeren) at hjælpe, hvis banderne ikke skal vinde, skriver Emil Norsker i denne klumme.

Nu må alle hashrygere tage sig sammen. Det har de sikkert hørt mange gange før, og nu får de det også at vide af Christiania. Hvis I vil fristaden det godt, så køb jeres hash et andet sted.

Hvorfor betaler man ikke skat på Christiania?

Pusherne på Christiania betaler en slags skat, bare ikke til den danske stat. Det mener Københavns Politi. Og det vil der ifølge anklagemyndigheden blive ført bevis for, når sagerne mod en række pushere begynder i Københavns byret til september.

Gennem hen ved halvandet års overvågning, aflytning og observation af Pusherstreet på Christiania har Københavns Politi samlet bevismateriale til at rejse tiltale mod 75 personer. Under efterforskningen er politiet stødt på et begreb, der af christianitter kendes som »aktionsdag«. Der er tale om nogle dage om året, hvor Christianias virksomheder og værtshuse holder lukket i dagtimerne. I stedet møder christianitterne op for at deltage i en fælles arbejdsdag, hvor der for eksempel ryddes op på alle fristadens udendørsarealer. Og da det hedder sig på Christiania, at man skal være christianit for at kunne sælge hash i Pusherstreet, ses det også gerne, at pusherne deltager i aktionsdagene. Det er politiets opfattelse, at der på disse aktionsdage kun er to hashboder åbne. Inden politiets aktion i marts var der omkring 30 hashboder i Pusherstreet. På en aktionsdag sælges der, ifølge politiet, 16 kilo hash og 3.000 joints. Og overskuddet fra handlen – angiveligt tæt på en halv million kroner – går til projekter på fristaden, som fællesskabet ikke selv kan eller vil finansiere.