:

Hvor foregår Ironman?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor foregår Ironman?
 2. Hvad koster en Ironman billet?
 3. Hvad tid starter Ironman København?
 4. Hvor slutter Ironman?
 5. Hvor meget træning kræver en Ironman?
 6. Hvor lang tid har man til at gennemføre Ironman?
 7. Hvor lang tid tager det at gennemføre en Ironman?
 8. Hvad er den hurtigste tid på en Ironman?
 9. Hvad er forskellen på triathlon og ironman?
 10. Hvad er den hurtigste tid på en ironman?
 11. Hvad er forskellen på en triatlon og en ironman?
 12. Hvad er forskellen på triathlon og Ironman?
 13. Hvor lang tid tager det at gennemføre ironman?
 14. Hvor meget træning kræver en ironman?

Hvor foregår Ironman?

IRONMAN ER KONGEDISTANCEN I TRIATHLON Ironman på vej op af vandet ved stævne

Hvis man vil gennemføre en Ironman, så er det nødvendigt at have godt styr på detaljerne omkring distancen. Derfor har vi samlet de vigtigste informationer, og giver svar på de mest almindelige spørgsmål omkring Ironman.

Hvad koster en Ironman billet?

Jeres holdkaptajn betaler den fulde pris for en stafetbillet ved registrering af holdet. Derefter får holdkaptajnen et registreringslink til holdkammeraterne, som så kan registrere sig som værende holdmedlemmer uden yderligere omkostninger. Aldersgrænsen for at være holdkaptajn er 18 år.

Vi anbefaler at holdmedlemmerne på stafeholdet alle er mindst 13 år.

Hvad tid starter Ironman København?

Søndag hopper 2700 jernatleter nemlig i løbeskoene, på cyklen og i badetøjet i håbet om at kunne få en Ironman-medalje om halsen.

Det sker, når den 10. udgave af Ironman Copenhagen skydes i gang, hvor det forventes, at mere end 200.000 tilskuere følger deltagerne rundt på ruterne.

Deltagerne begynder i vandet ved Amager Strandpark klokken 07, hvor de svømmer 3,8 kilometer.

Hvor slutter Ironman?

Søndag hopper 2700 jernatleter nemlig i løbeskoene, på cyklen og i badetøjet i håbet om at kunne få en Ironman-medalje om halsen.

Det sker, når den 10. udgave af Ironman Copenhagen skydes i gang, hvor det forventes, at mere end 200.000 tilskuere følger deltagerne rundt på ruterne.

Deltagerne begynder i vandet ved Amager Strandpark klokken 07, hvor de svømmer 3,8 kilometer.

Hvor meget træning kræver en Ironman?

Det at lave en Ironman virker ved første øjekast som et komplet umuligt projekt, men ligesom så mange andre større udfordringer bliver det mere overskueligt, hvis man bryder en Ironman end i de delelementer den består af.

Det at lave en Ironman kræver rigtig meget forberedelse, men er man i stand til at finde motivation og tid til det, så er det at lave en Ironman muligt for langt flere end man skulle tro.

Eksempelvis er der rigtig mange der har løbet et maraton. Har man det, så er vejen til at træne sig op til en ironman ikke så lang som du måske måtte tro. Læs en artikel her i har skrevet på Løberne.dk.

Hvor lang tid har man til at gennemføre Ironman?

Ironman-udtrykket stammer fra en konkurrence afholdt på Hawaii i 1978, og netop Hawaii er central i flere sammenhænge, når snakken falder på Ironman-disciplinen.

Det er nemlig også på Hawaii, at verdensmesterskabet i Ironman hvert efterår afholdes.

Hvor lang tid tager det at gennemføre en Ironman?

Atleten Chris Nikic blev d. 10 November 2020, den første person med Downs Syndrom, til at gennemføre en fuld Ironman. Chris Nikic gennemførte 'The Panama City Beach Ironman' i Florida i tiden 16 timer, 46 minutter og 9 sekunder. Det var 14 minutter inden tidsgrænsen på 17 timer.[3]

Hvad er den hurtigste tid på en Ironman?

First of all, it is important to know that "long distance" is not necessarily synonymous with Ironman. Indeed, long distance triathlons encompass the L to XXL formats established by the French Triathlon Federation (FFTRI). The Ironman competition, on the other hand, is a label held by the World triathlon corporation (WTC) and is equivalent to an XXL triathlon.

So what is the total distance of an Ironman? You'll need to cover no less than 226 km in order to complete an Ironman!"

Hvad er forskellen på triathlon og ironman?

A triathlon is a multi-sport event that includes three specific disciplines sequenced back to back. Athletes first complete a swim segment, then transition to a bike segment, and then finish with a run.

Between each of the three segments of the triathlon race, there is a “transition,” where the athlete swaps their gear or kit before embarking on the next portion of the event.

The transition time is part of the race time, so the more efficiently you transition, the better.

Hvad er den hurtigste tid på en ironman?

Det kommer som et chok for de færreste, at verdensrekordholderen på ironman-distancen for herrernes vedkommende, skal findes hos Jan Frodeno.

Da han smadrede alle rekorder med sin tid på 7:35:39 i Challenge Roth 2016, troede man at der skulle gå lang tid, før nogen skulle nærme sig eller måske endda slå rekordtiden. En rekordtid, der i øvrigt slog den hidtige rekord sat af Andreas Raelert i samme race tilbage i 2011, med lige knap seks minutter.

Kun lidt over et år skulle der dog gå, før britiske Tim Don i IRONMAN Brasil, kom faretruende tæt på. Her kørte han nemlig i tiden 7:40:23, hvilket dermed var sølle fire minutter fra at vippe Frodeno af pinden.

Hvad er forskellen på en triatlon og en ironman?

Jeg har været i det her game i et år, og sidste sommer vidste jeg nærmest ikke, hvad Triatlon eller Triathlon egentlig dækkede over (og staves det egentlig med eller uden H?)

Nu ved jeg lidt mere, både om distancer, konkurrencer og de afledte discipliner.

Hvad er forskellen på triathlon og Ironman?

De fleste kender vel efterhånden historien og myten om, hvordan den legendariske, Hawaii Ironman blev til. En skabelsesberetning, som rummer langt mere end tre mænds opgør, om hvilken af de tre discipliner: Svømning, cykling eller løb, der giver den bedste fysiske form. Udfordringens fysiske rammer var "jernmandens" 3.8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og endelig maratonløbets 42.2 kilometer.

På et mere filosofisk niveau var udfordringen selve livet, kroppens grænser og viljens sejr over materien. Senere er længden af de tre discipliner blevet varieret, og mest kendt er nok den såkaldte OL-distance på 1.500 meter svømning, 40 kilometer cykling og 10 kilometer løb. På trods af variationer, er der altså i alle tilfælde tale om en Triathlon. Hvilken distance, man vælger, handler selvfølgelig i første omgang om fysisk form - om hurtighed kontra udholdenhed.

Hvor lang tid tager det at gennemføre ironman?

Mængden af træning varierer naturligvis individuelt og afhænger af ens mål og forudsætninger. Med andre ord er der forskel på, om man stræber efter at opnå den øverste placering eller blot ønsker at fuldføre med en positiv oplevelse. Vores erfaring viser imidlertid, at det som et minimum kræver omkring 10 timer om ugen i gennemsnit for at kunne gennemføre en IRONMAN-konkurrence. En hensigtsmæssig tilgang ville være at inkludere 3 svømmetræninger om ugen, 3 cykeltræninger om ugen samt 3 løbetræninger om ugen. Selv med den mængde træning kan det blive en hård omgang. De forudsætninger som du kommer med i bagagen spiller også en stor rolle – her er det især vigtigt at kigge på din tidligere træningserfaring samt dine nuværende forudsætninger ift. træningstid. Er du i tvivl om, hvorvidt det er realistisk at træne op mod en IRONMAN, så er du velkommen til at kontakte os [Vigtigt! Skriv uddybbende omkring dig selv]

Hvor meget træning kræver en ironman?

Du har sikkert hørt ordet ’’Ironman’’ (på dansk kaldet: jernmand) i forbindelse med folk, som dyrker triathlon, hvor svømning, cykling og løb kombineres, og hvor man udfører alle tre discipliner efter hinanden. Ironman er navnet på den mest populære distance indenfor triathlon, hvilket også er kendt som ’’kongedistancen’’ her i Danmark. Navnet opstod i 1978 efter en konkurrence på øen Hawaii, hvor kun 15 mænd deltog. Flere sportsfolk havde førhen diskuteret, hvilken udholdenhedskonkurrence der var hårdest af gennemføre af disse tre – Waikiki Rough Water Swim på 3,8 km, Around Oahu Bike Race på 180 km og Honolulu Marathon på 42,2 km. Diskussionen endte med, at de besluttede sig for, at teste menneskets udholdenhed ved at kombinere alle tre sportsgrene. Derefter blev triatlonsporten og Ironman distancen skabt. Siden 1978 er verdensmesterskabet i Ironman afholdt på Hawaii.

Læs også dette indlæg: Triathlon – Sådan kommer du i gang!