:

Hvad kan man lave i sommerferien i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan man lave i sommerferien i Danmark?
 2. Hvor skal man tage hen på ferie i Danmark?
 3. Hvad kan man lave i sommerferien som ikke koster penge?
 4. Hvor skal man på sommerferie?
 5. Hvor er det billigt at rejse hen i sommerferien?
 6. Hvilke steder skal man besøge i Danmark?
 7. Hvor skal man tage hen i sommerferien?
 8. Hvor er det godt at holde ferie i Danmark?
 9. Hvad kan man lave i Danmark gratis?
 10. Hvad kan man lave i sommerferien med sine venner?
 11. Hvor skal man tage på sommerferie i 2023?
 12. Hvor får man mest for pengene sommerferie?
 13. Hvor skal jeg tage på ferie 2023?
 14. Hvor er det billigst at rejse til i august?
 15. Hvad er det smukkeste sted i Danmark?

Hvad kan man lave i sommerferien i Danmark?

Inviter til en olympisk turnering hjemme i haven. Det kan være en femkamp eller en tikamp, og du kan endda strække turneringen over flere dage. Planlæg konkurrencerne på forhånd: Hvem kan løbe hurtigst hen til hækken og tilbage? Hvem kan bedst ramme en hulahopring med en basketball? Lad alle prøve alle discipliner, og sørg for at tælle point sammen. 5 point til den bedste, 4 til den næstbedste osv. – og når I er igennem alle discipliner, kåres en vinder.

Tag en bus, du aldrig har taget før. Stå af på et stoppested, du ikke kender, og gå hjem derfra. Er du bange for, at der bliver for langt, så gå eksempelvis en time, vend om og gå tilbage til busstoppestedet igen. Hvis ikke du har hang til den helt ukendte, uplanlagte tur i sommerlandet, så tag en bus til en skov eller strand, du har aldrig har besøgt. Gå på opdagelse der. Husk et kort, så du kan finde hjem igen – og en mobiltelefon med masser af strøm, så du kan ringe efter et lift, hvis fødderne bliver for trætte.

Er der noget bedre end is? Ja! At lave sin egen is i en skål. Den billigste – og sjoveste – isbar får du, hvis du køber én slags is, for eksempel vaniljeis eller chokoladeis, i supermarkedet. Brug i stedet kræfter på at finde en masse forskellige slags toppings: bananer, popcorn, saltstænger, vingummi, blåbær, kokos, marmelade, krymmel, chokoladeknapper eller små chokoladestykker. Kun fantasien sætter grænser – og det er en eminent måde at komme af med en lille rest og dermed mindske sit madspild. Giv alle en kugle is i deres egen skål, og lad så børnene/de voksne/gæsterne selv hælde toppings på.

Hvor skal man tage hen på ferie i Danmark?

Glem ikke at besøge øens mange røgerier © Niclas Jessen/Visit Denmark

Bornholm! Bornholm! Bornholm! Du, min dejlige ferieø. Ja, solskinsøen i Østersøen er altid et oplagt valg, når der snakkes sommerferie i Danmark. Mange har dejlige lejrskoleminder fra Bornholm, men øen er bestemt også et besøg værd efter folkeskoleårene.

Check ind på et af Danmarks dejlige badehoteller, f.eks. i Hjerting © Frank Bach/Shutterstock

Skal sommerferien være romantisk, er det oplagt at besøge et af Danmarks skønne badehoteller. Takket være TV2’s dramaserie “Badehotellet” er de danske badehotellers popularitet boomet de sidste par år. Og vi forstår det godt. Der er nemlig intet så skønt som en daseferie ved stranden.

Hvad kan man lave i sommerferien som ikke koster penge?

Det er ferietid og vi er nogle, der skal have 4 uger til at gå med børnene (uden at kunne stikke af til et all-inclusive ferieresort med pools i tre størrelser, vandland, aktivitetsrum og børneklub). Man kan godt tage i et sommerland hver dag, hvis man lige har vundet i Lotto. Det har vi ikke, så vi må lægge hovederne i blød og finde på billige og gratis aktiviteter 🙂

Det er jo tiltænkt den danske sommer, så alle dem med en lille paraply er tiltænkt regnvejrsdage. Ved godt alle ikke har mulighed for alt – men mon ikke der skulle være en 10-15 ting, I kan give jer til.

Hvor skal man på sommerferie?

After a few years where many have held summer holiday in Denmark, and while we have had a good reason to discover Denmark's many glories and highlights, it probably tingles in most of us to get out into it big world. Gradually, few places are affected restrictions, and the countries need all the tourism they can get. Therefore, the summer holidays 2023 will probably also be a wild round, where you have to book well in advance if you want to be sure of getting the best trips.

That's why here you get the editors' best suggestions for where to go on summer vacation this year, so you can have a blast of a summer and catch up on the past few years.

Regardless of whether you are looking for something inside or outside Europe, there are plenty of options. However, as always, remember to be aware of entry requirements.

When we talk popular, delicious and sunny countries, then we will not get around Greece.

The Danes have always loved Greece; both the capital Athens, the delicious Greek food and the many wonderful little islands, located in the Greek archipelago.

Greece offers a mix of delicious beaches, exquisite delicacies – such as fresh olives and feta – and a rich history with plenty of cultural heritage; e.g. the Parthenon on top of the Acropolis and the knight's castle 'Grand Master's Palace' on Rhodes. In addition, there is of course ample opportunity for Shopping og nature experiences.

Hvor er det billigt at rejse hen i sommerferien?

Juni er normalt den billigste sommermåned at rejse i. Visse rejsemål såsom Tunesien, Tyrkiet, Grækenland og Spanien er dog også billige i august måned – selvfølgelig især når skolernes er startet op efter sommerferien.

Læs også: Sommerens billigste charterrejser – se billige tilbud i juni, juli og august Læs også: Billige charterrejser til Grækenland i juni, juli og august Læs også: Billige charterrejser til Spanien i juni, juli og august Læs også: Sommerens billigste All Inclusive rejser

Det er dog ikke prisen, som kun er afgørende for, om du skal vælge juni eller august.

Hvis du rejser med mindre børn eller uden børn, vil jeg anbefale, at du rejser i juni. Mange kan ikke få sol og varme nok, mens især småbørnsfamilier og ældre befinder sig bedst i mere moderate temperaturer. Derfor vil det også give mere mening for at dig at rejse i juni, hvor temperaturerne ofte knapt så høje i forhold til juli og august.

Læs også: Charterferie med børn – sådan får du den bedste ferie

Hvis du skal rejse med børn i skolealderen, vil jeg anbefale, at du vælger en af de første uger i skolernes sommerferie. I den sidste del af juni og den første uge af juli, dvs. uge 27 og 28, er højsæsonen nemlig stadig i sin spæde start, og her er priserne knapt så høje. Find billige tilbud i uge 27 og 28 her.

Lad mig starte omvendt og sige, at den specificerede charterrejse til populære hoteller med 3 stjerner og op som hovedregel er den dyreste form for solferie. Hvis du er meget tidligt ude, kan du dog sagtens finde forholdsvist billige charterrejser i højsæsonen. Mange af de allerbedste rejser forsvinder nemlig allerede i januar.

De billigste solferier er kør selv ferier, afbudsrejser, All Inclusive ferier og ferier, hvor du selv booker fly og feriebolig.

Hvilke steder skal man besøge i Danmark?

Når du besøker nettstedet vårt eller bruker mobilappene våre, samler vi inn visse opplysninger ved hjelp av informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på enheten din når du besøker et nettsted. Når du besøker et nettsted for første gang, sendes det en informasjonskapselfil til enheten din. Denne filen identifiserer nettleseren din.

Ved å bruke informasjonskapsler hjelper du Norwegian med å forbedre funksjonaliteten på nettstedet vårt. De er viktige for å redusere nedlastingstiden og forbedre brukeropplevelsen. Informasjonskapselen samler inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedene våre, og gir oss dermed nyttig informasjon om hvordan vi kan levere en bedre kundeopplevelse og forbedre tjenestene våre.

Hvor skal man tage hen i sommerferien?

Vi er begyndt at planlægge vores sommerferie i Danmark. Det er så hyggeligt bare at køre ud i det blå og tage på eventyr, og #baredanmark er slet ikke så tosset.

Der er så mange fine steder rundt i hele landet, som er på vores sommerferieliste herhjemme.

Hvor er det godt at holde ferie i Danmark?

Danmark var den mest populære rejsedestination blandt danskerne sidste år. Det kan tilskrives tendenser som klimabevidsthed og et ønske om flere lokale oplevelser, lyder en turismeforskers vurdering.

Danskerne holder flere ferier i Danmark end tidligere. Det viser den seneste årlige undersøgelse af danskernes rejseadfærd fra 2018, som Dansk Kyst- og Naturturisme står bag i samarbejde med VisitDenmark.

Hvad kan man lave i Danmark gratis?

Ved Københavns havnebade kan sommervarmen nydes med familie og venner. De 3 største havnebade er Havnebadet Islands Brygge (billedet), Copencabana ved Fisketorvet og Havnebadet Sluseholmen, hvor der alle 3 steder er livreddere i sommersæsonen. Det samme er der på Badeanstalten Helgoland i Amager Strandpark og Svanemøllestranden på Østerbro.

Du må gerne hoppe i Københavns Havn for at bade flere steder. Der er badezoner: på Islands Brygge ud for Halfdansgade og i Havnevigen, på Refshaleøen ud for café Halvandet og Søndre Refshalebassin samt i Nordhavn ved Sandkaj. Du finder også badezoner ved Havnevigen på Amager, ved Kalvebod Brygge og ved caféen La Banchina på Refshalevej.

Hvad kan man lave i sommerferien med sine venner?

Inviter til en olympisk turnering hjemme i haven. Det kan være en femkamp eller en tikamp, og du kan endda strække turneringen over flere dage. Planlæg konkurrencerne på forhånd: Hvem kan løbe hurtigst hen til hækken og tilbage? Hvem kan bedst ramme en hulahopring med en basketball? Lad alle prøve alle discipliner, og sørg for at tælle point sammen. 5 point til den bedste, 4 til den næstbedste osv. – og når I er igennem alle discipliner, kåres en vinder.

Tag en bus, du aldrig har taget før. Stå af på et stoppested, du ikke kender, og gå hjem derfra. Er du bange for, at der bliver for langt, så gå eksempelvis en time, vend om og gå tilbage til busstoppestedet igen. Hvis ikke du har hang til den helt ukendte, uplanlagte tur i sommerlandet, så tag en bus til en skov eller strand, du har aldrig har besøgt. Gå på opdagelse der. Husk et kort, så du kan finde hjem igen – og en mobiltelefon med masser af strøm, så du kan ringe efter et lift, hvis fødderne bliver for trætte.

Er der noget bedre end is? Ja! At lave sin egen is i en skål. Den billigste – og sjoveste – isbar får du, hvis du køber én slags is, for eksempel vaniljeis eller chokoladeis, i supermarkedet. Brug i stedet kræfter på at finde en masse forskellige slags toppings: bananer, popcorn, saltstænger, vingummi, blåbær, kokos, marmelade, krymmel, chokoladeknapper eller små chokoladestykker. Kun fantasien sætter grænser – og det er en eminent måde at komme af med en lille rest og dermed mindske sit madspild. Giv alle en kugle is i deres egen skål, og lad så børnene/de voksne/gæsterne selv hælde toppings på.

Hvor skal man tage på sommerferie i 2023?

Du vil sikkert undre dig over, at der er fem eksperter og seks ferieforslag. Og ja, det er altså mig, som ikke kunne begrænse mig og nøjes med at nævne ét favoritsted. Jeg elsker nemlig øhop i Danmark. Men det kommer jo bare dig til gode. Du får mere at vælge imellem, og her er noget for næsten enhver smag og pengepung.

af Birgitte Oxlund, som er ansvarlig for Travelmarkets blog og nyhedsbreve

Bornholm er kendt som Danmarks solskinsø og er et af mest populære steder, nu hvor danskerne planlægger ferie i Danmark i 2023. Det kan jeg godt forstå. For et par år siden, var jeg på en uges sommerferie på Bornholm. Det var en varm og yderst solrig uge i slutningen af juli, hvor vi hver dag spiste udenfor på nogle af øens mange hyggelige spisesteder.

Hvor får man mest for pengene sommerferie?

Svakere privatøkonomi påvirker nordmenns ferieplaner, viser en ny undersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av Fremtind, ifølge NTB.

I undersøkelsen opplyser nær halvparten av de spurte at endring i økonomien påvirker ferieplaner for sommeren. Halvparten av disse velger et lavere feriebudsjett. 36 prosent av dem dropper utenlandsreisen.

Hvor skal jeg tage på ferie 2023?

Nyt år, nye rejser at planlægge. Vi kan ikke nævne 2023 uden at tænke på årene forinden - selvom vi helst vil glemme alt, der handler om pandemien! Men nu er det tid til at tage revanche og rejse igen! Følg med os rundt i verden og drøm dig væk til kendte og nye destinationer. Vi har samlet nye og spændende destinationer og gamle favoritter. Her kan du læse om 7 rejsemål du kan besøge i 2023!

Rejser rejser rejser! Findes der noget bedre end følelsen når man skal bestille en rejse? Planlægningen, spændingen, forventningen. Okay, vi i TUI er nok lidt mere rejegale end gennemsnittet, men det er faktisk ikke kun os, der har rejsefeber i år. De seneste års unikke omstændigheder har gjort, at mange er helt klar til at pakke kuffertten og rejse ud i verden, både på sommerferie og vinterferie. Og heldigt nok har vi en masse at tilbyde af begge slags!

Hvor er det billigst at rejse til i august?

Vil du rejse så billigt som muligt, og er du fleksibel i forhold til, hvor rejsen skal gå hen? Her er de fire billigste tilbud på charterrejser i august:

Jerez de la FronteraHotel Jerez & SpaSpanien (7 nætter)Dobbeltværelse

Hvad er det smukkeste sted i Danmark?

Første stop var Nationalparken Mols Bjerge på Djursland. At bruge betegnelsen bjerge er måske at overdrive bare en anelse, men der skal vitterligt ikke meget til at begejstre os danskere. At vandre i kuperet terræn gør i hvert fald mig helt glad i låget.

Hele 137 meter er Mols Bjerges højeste punkt Agri Bavnehøj skarpt efterfulgt af Trehøje med deres 127 meter. Fra toppene er der en skøn udsigt over det unikke bakkede landskab med det bølgende græs og de spredte træer. Mols Bjerge byder også på Danmarks største runddysse nemlig Porskær Stenhus. 

I Mols Bjerge boede vi på Thorup Guesthouse i den lille by Knebel lige klods op af Nationalparken.

Næste stop var denne fine naturpark. Lille Vildmose er et mere end 70 kvadratkilometer stort moseområde i Himmerland og det eneste sted i Danmark, hvor du kan se elge. Du kører nemt din bil over færisten og ind i parken, hvor du kan parkere ved et af de mange udsigtstårne. Her kan du kan spejde ind over det uendelige moselandskab, og måske få øje på en kongeørn eller en elg.

Der er i alt 25 elge i det store område, så der er langtfra garanti for at se dem – desværre. Men med lidt tid og tålmodighed kan det sagtens lade sig gøre. Og hvis ikke det lykkes, er der stadig masser af andre dyr at se. Lille Vildmose huser fx også Danmarks måske mest berømte rævehvalpe, som er utrolig nemme at se i maj og juni. Og så er her både kronhjorte, vildsvin og et væld af fugle.

Læs meget mere om Lille Vildmose og hvordan du spotter elge og rævehvalpe i mit blogindlæg her

Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor jeg aldrig har været ved Rebild Bakker før, for hold da op hvor er her smukt! De stejleste grønne bakker beklædt med lilla lyng og får, der ligner små hvide prikker i landskabet. Og sikke en udsigt fra toppen!

Ved Rebild Bakker boede vi helt genialt på Comwell Rebild Bakker kun 500 fra indgangen til Rebild Bakker.

Du kan i øvrigt læse meget mere om oplevelser i Rebild i mit blogindlæg her