:

Hvor kan man kælke i København?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor kan man kælke i København?
 2. Hvor kan man købe kælke?
 3. Hvornår blev kælken opfundet?
 4. Hvor hurtigt kan en bobslæde køre?
 5. Hvad handler kælken om?
 6. Kan man gå til bobslæde i Danmark?
 7. Hvorfor hedder det en bobslæde?
 8. Hvilken genre er hovedstolen?
 9. Hvor meget vejer en bobslæde?
 10. Hvorfor hedder det hovedstolen?
 11. Hvad handler Månestrålesofaen om?
 12. Hvad er forskellen på en kælk og en slæde?
 13. Hvad er forskellen på hovedstol og restgæld?
 14. Hvad er temaet i hovedstolen?
 15. Hvad er temaet i Månestrålesofaen?

Hvor kan man kælke i København?

Lige nord for København ligger Geelskov - og her finder I Holtekollen! Et gammelt skihopsanlæg med en 40 meter høj kælkebakke. Der er både mulighed for en tur med god fart på og en mere stille og rolig tur for de små langs siderne af bakken. Der er desuden opsat et stort overdækket madpakkehus med langborde.

Ørstedsparken har op til flere gode bakker, som I kan suse ned ad. Men husk lige at bremse, inden I ender i søen. Hvis I besøger parken i weekenden, skal I selv have kælk med, men kommer I i hverdagene, kan I låne en gratis ved legepladsen.

Hvor kan man købe kælke?

Der behøver ikke nødvendigvis at være sol og 20 grader for, at man kan lege udenfor. Der er også rig mulighed for at bruge timevis udenfor om vinteren, når kulden og sneen gør sit indtog. I den anledning vil det i hvert fald være oplagt at besøge nogle af de mange kælkebakker. Der kan også arrangeres en stor sneboldkamp, eller man kan bygge igloer, hvis man mod forventning ikke er så glad for at kælke.

Er dine børn glade for at kælke, så skal de selvfølgelig have de helt rigtige remedier til formålet. De rette remedier – i form af vinterlegetøj – finder du selvfølgelig i vores sortiment. Vi har et unikt udvalg af legetøj til vinterbrug, der bl.a. tæller følgende:

 • Kælke
 • Slædemadrasser
 • Sneskrabere i børnestørrelser
 • Bobslæder
 • … og meget mere!

Hvornår blev kælken opfundet?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

En slæde, trækslæde eller kane er et transportmiddel på meder i stedet for hjul. Den bliver brugt til transport over sne- og isflader med lav friktion.

Hvor hurtigt kan en bobslæde køre?

At få en dansk bobslæde med til de olympiske vinterlege er et ambitiøst projekt, for i Danmark har vi hverken bjerge eller temperaturene til at dyrke sporten. Men til gengæld har vi et forbund og et bobslædehold, som aldrig giver op, og sammen er de lige nu ved at bevise, at deres tro på projektet gør det ud for de geografiske udfordringer.

Hvad handler kælken om?

IndledningHovedstolen er en punktroman fra 1998 skrevet af Christina Hesselholdt. Den består af 50 kortpro- sastykker, der skildrer fortællerens barndom, hvor forældrenes skilsmisse spiller en omfattende rolle.

Her er der valgt at tage udgangspunkt i 3 uddrag fra punktromanen, hvor den første hedder ’’Kæl- ken’’, den anden hedder ’’Månestrålesofaen’’ og den tredje hedder ’’Skridt’’.

Kan man gå til bobslæde i Danmark?

Annonce

Skou Gruppen er hovedsponsor for ”Bobslæden Danmark”, der om få dage rejser til USA og Canada for at deltage i kvalifikationen til OL i Beijing næste år.

Hvorfor hedder det en bobslæde?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Bobslæde bruges om en formstøbt pulk, som er meget udbredt i Danmark. Typisk har de meder der ikke går ret langt ned i sneen, og det meste af slædens overflade vil være i kontakt med sneen. Derfor bærer den godt selv på relativ tynd sne i modsætning til en kælk der som regel kræver mere eller hårdere sne.

Hvilken genre er hovedstolen?

Litterær analyse af samlingen "Hovedstolen" af Christina Hesselholdt med fokus på det selvbiografiske i ny dansk litteratur.

Opgaven tager udgangspunkt i følgende tre tekster: "Personerne", "Månestrålesofaen" og "Den røde taske".

Hvor meget vejer en bobslæde?

Etymologi Ordet bobslæde kommer fra engelsk bobsled, der er sat sammen af bob 'bevæge hurtigt' og sled 'slæde'.

Hvorfor hedder det hovedstolen?

Afdraget er den del af ydelsen, du betaler for boliglånet, der nedbringer restgælden på dit lån.

Nogle boliglån tilbydes med muligheden for at have afdragsfrihed i op til 10 år. I den afdragsfrie periode betaler du ikke afdrag på lånet, men du betaler kun renter og eventuelt bidrag for lånet. Du gør derfor ikke din restgæld mindre. Hvis du vælger et lån med afdragsfrihed, skal du betale afdragene over den resterende del af lånet løbetid, altså skal du betale et større beløb over kortere tid, end hvis du ikke havde valgt et lån med afdragsfrihed.

Hvis du køber en andelsbolig, bliver du medlem af en andelsboligforening eller andelsboligselskab. Du får et andelsboligbevis, som giver dig ret til at bo i andelsboligen. Du ejer ikke din andelsbolig på samme måde som en ejerbolig, men i stedet ejer du en andel af foreningen, som giver dig brugsret til andelsboligen. Du kan ikke få de samme lån til en andelsbolig som til ejerboliger.

Bidraget eller bidragssatsen er et gebyr, som realkreditinstitutter opkræver for at administrere dit realkreditlån. Bidraget betales som en del af ydelsen på realkreditlånet.

Det fremgår af lånebetingelserne, at realkreditinstituttet har mulighed for at ændre bidragssatsen under bestemte forudsætninger. Realkreditinstituttet skal dog varsle eventuelle stigninger over for dig, før stigningen kan træde i kraft.

Bidragssatsen kan afhænge af, hvilken type lån du har, samt om du har et lån med eller uden afdragsfrihed.

Boliglån er en samlet betegnelse for alle de typer af lån der kan bruges til at finansiere en ejerbolig. Grundlæggende kan du vælge mellem to typer lån. Bankboliglån som finansieres af din bank, og realkreditlån som finansieres med realkreditobligationer gennem realkreditinstitutter.

Bruttoydelsen er ydelsen på boliglånet, før skattefradraget. Den kan fx være opgjort hver måned eller hver termin.

CITA er en rentesats, der offentliggøres dagligt af NASDAQ OMX og viser hvad en bank kræver i rente for at låne penge til en anden bank. CITA-renten benyttes ofte som reference-rente, fx for rentetilpasningslån med kort rente. Det betyder, at lånets rente fastsættes på baggrund af CITA-renten plus et eventuelt tillæg.

Hvad handler Månestrålesofaen om?

IndledningMånestrålesofaen som er skrevet af Christina Hesselholdt i 1998 er en kortprosa som er fortalt i 1. person ental. Hun har lavet en punktroman som hedder ”Hovedstolen” – denne punktroman indeholder 50 kortprosastykker.

Christina er født d. 19 december 1962 i København og fik litteraturen ind med ske i sin barndom. Hun opdeler sine punktromaner i korte afsnit, som der umiddelbart ikke kan sættes sammen til en fremadskridende handling. Som læser skal man selv afkode betydninger ud af opsplittede handlingsforløb.

Hvad er forskellen på en kælk og en slæde?

Kælke har traditionelt været brugt til leg om vinteren. Enkelte vintersportssteder har udlejning af kælke. En variant af kælk har monteret et rat til styring. I Bergen var det så udbredt at rende ned ad de bratte gader på en "krøbbe", (egentlig "krybbe", dvs. en kasseformet kælk) at det måtte forbydes. 29. december 1774 udstedte Christian 7. i København et reskript - tilskyndet af politimester Ole Brose i Bergen - hvor kongen nedlagde forbud mod den såkaldte "Krybbe-Renden der i Byen", karakteriseret som en lige gammel som farlig uskik. Reskriptet fastslog, at synderne "uden Skaansel af hvad Stand og Køn de ere" ville være hjemfaldne til en måneds tugthus eller en bøde til fordeling mellem anmelderen, politiets kasse og byens fattige, dertil sagsomkostninger.[1] John Paulsen fortalte fra sin barndom i 1850'ernes Bergen, at betjentene kunne komme farende ud fra en smøge i enden af gaderne for at arrestere "krøbbe"-renderne. Betjentene fik nemlig en halv daler for hver "krøbbe", de indbragte på politistationen.[2]

Hvad er forskellen på hovedstol og restgæld?

Hovedstol er et begreb, du vil støde på, når du optager et lån. Hovedstolen angiver nemlig det beløb, du har lånt. Hovedstolen falder ikke i takt med, at du betaler af på lånet, da den kun angiver det beløb, der skal betales tilbage, før lånet kan anses for at være indfriet.

Hovedstolens saldo kan forklares meget enkelt og konkret med følgende definition: den oprindelige størrelse af en gæld.

Hvad er temaet i hovedstolen?

”Er du ikke bange for at tage af hovedstolen?”, spørger journalisten og ser bekymret på mig. Jeg vrider mig lidt på stolen. Har ikke den fjerneste idé om, hvad jeg skal svare.

”Hvad mener du?”, prøver jeg forsigtigt.

Hvad er temaet i Månestrålesofaen?

"Månestrålesofaen" er ikke en typisk novelle eller kortprosatekst. Den optræder i et værk af Christina Hesselholdt, der hedder Hovedstolen, men den læses ofte for sig selv som en ultrakort novelle eller som en kortprosatekst. Vi analyserer den i vores analyse mest som en kortprosatekst.

Hovedpersonen i "Månestrålesofaen" er jegfortælleren, og vi kigger i vores analyse nærmere på, hvad hendes udseende, sprogbrug og handlemåde kan fortælle os om hende. Vi kigger også på forældrene og deres forhold til til datteren, og vi gennemgår, hvilken virkning det har, at personerne er almindelige.