:

Hvad kan man lave nytårsaften med børn?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan man lave nytårsaften med børn?
 2. Hvad kan jeg lave nytårsaften?
 3. Hvor kan man fejre nytår?
 4. Hvordan fejrer man nytår?
 5. Hvad kan man lave med sine børn?
 6. Hvad kan man lave med børn om vinteren?
 7. Hvor mange sidder alene nytårsaften?
 8. Hvor skal man rejse hen nytårsaften?
 9. Hvor fejrer man først nytår?
 10. Hvor længe må man sige godt nytår?
 11. Hvad spiser flest nytårsaften?
 12. Hvordan fejrede man nytår i gamle dage?
 13. Hvor kan man tage hen med børn?
 14. Hvad kan man lave med børn indendørs?
 15. Hvor skal man tage hen til nytår?

Hvad kan man lave nytårsaften med børn?

Især for børn kan ventetiden være rigtig lang nytårsdag, og og mange af dem holder måske ikke engang ud til midnat, hvor raketterne skal op. Men måske kan dagen kan blive lidt sjovere og kortere, hvis børnene spenderer en smule tid på at lave deres egne nytårshatte.

Det er ret så let at lave hjemmelavede konfettikanoner og endda en del forskellige måder at gøre det på.

Gør det lidt ekstra festligt for børnene ved at pynte et superflot nytårsårsbord. Hiv en farverig dug frem og dæk med masser af pynt og bordbomber.

Hvad kan jeg lave nytårsaften?

De fleste af os forbinder nytår med dronningens nytårstale kl. 18 - og så fortsætter aftenen med alverdens ritualer. Lige fra at synge med fra første tone af "Vær velkommen, Herrens år" ved midnat til fyrværkeri og at holde et brag af en fest med masser af konfetti.

Men hvad er historien bag nytåret, som vi kender det? 

Det tidligst kendte eksempel i historien på noget, der minder om nytårsfejring, er ifølge Videnskab.dk babylonernes ”Akitu-fest” i det herrens år omkring 2.000 år f.Kr.

I de fleste kulturer i dag er nytår ikke forbundet med noget religiøst, men det er en fejring af at sige farvel til det gamle år og en overgang til det nye. 

Når vi i dag herjemme skal tage afsked med det gamle år, forbinder mange af os det med nytårsfesten. Om den er lille og intim eller stor og med forbundet med et lettere tungt hoved nytårsdag...

Men hvordan får DU bedst fejret nytåret? Få inspiration og gode råd her.

Hvor kan man fejre nytår?

Lad dig forkæle på årets sidste aften med en overdådig nytårsmiddag, gode vine og et lækkert hotelophold. Fra d'Angleterre i København til Fanø Krogaard - vi har fundet 9 hoteller rundt i hele landet, hvor du kan fejre nytår.

Skal du helt ned i gear – eller have god tid til at sove tømmermændene ud – så er Stammershalle Badehotel på Bornholm måske det helt rigtige valg til din nytårsaften. Her ankommer du allerede 30. december og checker først ud igen 2. januar. Nytårsaften vil der blive serveret en 4-retters festlig middag efterfulgt af musik, kransekage og fyrværkeri. Næste dag kan du se frem til at vågne op til nytårsbrunch og masser af tid til at nyde den omkringliggende natur. Badehotellet er placeret med udsigt over Østersøen kun 30 meter fra klippekysten mellem Gudhjem og Allinge. Tag en frisk dukkert fra hotellets badebro, gå en tur i Troldeskoven eller bliv indendøre og nyd et glas vin i dagligstuen.

Hvordan fejrer man nytår?

En gigantisk fest på Copacabana eller fyrværkeri ved Themsen? Se her hvordan man fejrer nytår i 12 lande.

Inden længe viser kalenderen 2010 i stedet for 2009, og vi skal fejre overgangen fra det gamle til det nye år.

Hvad kan man lave med sine børn?

Det er svært at nå det hele – også aktiviteter for børnene, som man jo ellers ofte gerne vil bruge lidt mere tid på.

Det behøver ikke at være noget stort. Det kan være små, hyggelige oplevelser i hverdagen, der kan være med til at gøre hele forskellen – både for børnene og forældrene. Spørgsmålet er bare, hvad skal du finde på at lave med ungerne?

Her finder du en masse idéer til hvilke aktiviteter, I kan tage på med ungerne. Her er noget for alle skemaer og budgetter. Nederst på siden finder I 5 idéer til gratis aktiviteter for børn.

Vi har samlet nogen aktiviteter for børn, som du kan lave året rundt.

Her er både til regnvejrsdagene eller dage, hvor vejret ikke er til at være ude i og der er brug for indendørsaktiviteter for børn.

Vi har også fundet nogle udendørsaktiviteter for børn frem, som er gode til de varmere dage – eller bare til dem, der ikke mener, at der findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Til sidst i indlægget kan du også finde nogle idéer til gratis aktiviteter for børn.

Der er noget eventyrligt over København, og det kan mærkes af folk i alle aldre.

Tag børnene med ud for at opleve de mange aktiviteter København byder på og få en hyggelig dag med oplevelser i børnehøjde.

Hvad kan man lave med børn om vinteren?

Samle sten på stranden og male små fine kunstværker på sten i alle størrelser, former og farver. Hele familien kan have brug for både frisk luft og mulighed for at fordybe sig i sine egne kunstværker. Stentusser fåes i de største supermarkeder, hobbybutikker eller boghandlere Se f.eks prisen på tusser her

Cykle eller gå rundt om søen med en kikkert om halsen i forsøget på at spotte både egern og fugle. Vi kan anbefale Brabrand Søen – her er både et fugletårn med fantastisk udsigt over søen og mulighed for at møde en fiskehejre på vejen. Vi har desuden set flere egern på sydsiden og et virkeligt rigt fugleliv henover søen. Der er bænke placeret rundt om søen, så man kan tage et hvil og en snack undervejs. Samlet rute ca 9,5 km. Mere info om Brabrand sø – her

Hvor mange sidder alene nytårsaften?

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Hvor skal man rejse hen nytårsaften?

 • Det kommer an på, hvor lang en nytårsrejse, du ønsker. Mange tager afsted på ferie til nytår efter julens helligdage, altså den 27. eller 28. december, og rejser frem til skolerne starter igen - i år er det mandag den 3. januar. I så fald kan du rejse en uges tid. Har du mere ferie, du kan bruge, så kan vi helt klart også anbefale at tage længere væk i 2 uger i nytårsferien. 

  Men det er også meget almindeligt med en kort nytårsgetaway til en storby. En forlænget weekend, kan vi nok godt kalde det for nytåret i år. Nu, når nytårsaften ligger fredag den 31. januar, så kan det være meget passende med en nytårsrejse i dagene umiddelbart før og efter nytårsaften. 

 • Det kommer an på, hvor længe du ønsker (eller har tid til) at rejse. Kan du sætte en uge af til nytårsrejsen, så er det yderst populært med De Kanariske Øer eller Kap Verde. Kan I rejse i mere end en uge, så er Thailand og Mexico gode bud på destinationer for nytårsrejsen. Har I blot et par dage lige omkring nytåret, så anbefaler vi en storby. 

 • Du kan sagtens være heldig at finde et godt tilbud på en nytårsrejse. Følg med her på siden, eller på vores tilbudsside, her. 

 • Der er stor sandsynlighed for at finde en afbudsrejse til nytår. Hold øje med vores afbudsrejse-side, hvis du er på udkig efter en spontan nytårsrejse. 

Hvor fejrer man først nytår?

Christian 10. var den første danske konge der holdt en nytårstale for hele Danmark. Det skete 1. januar 1941, og det foregik i radioen. Den første danske konge der ønskede Danmark et godt nytår i fjernsynet var Frederik 9., i 1958. Udsendelsen blev vist d. 31. december, og ikke d 1. januar, som der ellers var tradition for i radioen.

Det nye år begynder ved første slag fra rådhusklokkerne klokken 24, natten mellem d. 31. december og d. 1. januar. Københavns rådhus begyndte for første gang at ringe med klokkerne natten til d. 1. januar år 1900.

Hvor længe må man sige godt nytår?

17-12-2019

Om ganske få dage går de fleste af os på juleferie. Dermed er det også inden længe tid til at sige farvel til 2019, og med det også tid til at tage afsked med ikke bare et år, men også et helt årti, hvor man må sige, at digitalisering og data for alvor er kommet på dagsordenen - både herhjemme og internationalt.

Hvad spiser flest nytårsaften?

Hvad spiser danskerne nytårsaften

Vi har ud fra ca. 1500 brugere på Maduniverset.dk lavet en afstemning om hvad man spiser nytårsaften. Resultat ud fra afstemningen: Fondue: 244 Torsk: 78 Skaldyr: 140 Raclette: 173 Noget helt andet: 420 Tatar af fisk: 15 Laver ikke selv maden: 78 Sushi: 63 Saftig Bøf: 384 Så der er ingen tvivl om at en god Bøf er den foretrukne retter nytårsaften, men fondue er også godt med sammen med raclette og skaldyr. Torsken er ikke så populær mere som den var før i tiden.

Hvordan fejrede man nytår i gamle dage?

September måned i året 1752 var rent kalendermæssigt højst usædvanlig i det britiske imperium, som ud over de britiske øer omfattede de oversøiske kolonier i blandt andet Amerika. Onsdag den 2. september blev efterfulgt af torsdag den 14. september. Det betød igen, at nytårsdag den 1. januar ikke faldt på det tidspunkt, som den havde gjort i hundredvis af år, men 11 dage tidligere.

Kalenderændringen og flytningen af nytåret vakte stor vrede. Der er endda kilder, der omtaler, at der udbrød ”kalenderuroligheder” i forbindelse med, at den britiske befolkning mistede 11 dage. Og kunstneren William Hogarth malede i 1755 et maleri, ”An Election Entertainment”, som forestillede tilhængere af Whig-partiet, som rustede sig til valgkamp mod det konservative Tory-parti, som var dem, der havde ændret kalenderen og flyttet nytåret. ”Giv os vores 11 dage tilbage”, står der på et banner på maleriet, som viser en valgkampstemning så ophidset, at der bliver kastet med stole.

Hvor kan man tage hen med børn?

Destination Sjælland er spækket med bÃ¥de sjove oplevelser og spændende aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Her indbyder flere hundrede kilometer børnevenlige trygge badestrande og kyster til udendørsaktiviteter for børn og voksne, ligesom I kan kaste jer i bølgen blÃ¥ fra vipperne ved Filmtorvet i Holbæk. 

Hvad skal vi lave i dag ?

Hvad kan man lave med børn indendørs?

Drag ud på eventyr på biblioteket:Er der noget hyggeligere end at tage på biblioteket og finde børnebøger og bøger til voksne? På biblioteket er der den hyggeligste stemning, og der er ofte et legehjørne til børn, hvor der kan leges og læses bøger. Nyd roen, nærværet og samværet med dit barn.

Fordelen ved landets biblioteker er, at det er et gratis sted at tage hen. Du kan ofte bruge timevis på biblioteket, og der er mange glæder for børn i alle aldre. Der er desuden ofte begivenheder på biblioteker til stor glæde for børn.

Hvor skal man tage hen til nytår?

Når det gælder nytårsfestligheder i London, er der én bestemt herre, der står i centrum for det hele. Han hedder Ben, og han er stor! Vi taler naturligvis om Londons ikoniske vartegn Big Ben, som oplyses af byens spektakulære fyrværkerishow, der finder sted et stenkast fra det noble klokketårn. Siden 2014 er der blevet solgt billetter til showet for at øge sikkerheden og gøre oplevelsen mere fornøjelig for alle.

Har du ikke lyst til at stå som sild i en tønde blandt de 250.000 mennesker, som samles foran London Eye på South Bank, så placer dig på den anden side af Themsen på Victoria Embankment, eller nyd synet fra området ved Palace of Westminster. Hvor du end befinder dig, så er showet så spektakulært, at du vil kunne se det lyse himlen op uanset, hvor i byen du befinder dig.Det skal du sige: ‘Happy New Year!’

Det kommer næppe som en overraskelse at ekstravagante Dubai, der er fuld af storslået arkitektur og overdådige shoppingcentre, også elsker et fyrværkeri eller to – eller for at være helt præcis 479.651.

Byen er siden blevet overgået af Ciudad de Victoria Bocaue på Filippinerne, hvis nytårsfestligheder i januar 2016 inkluderede ikke færre end 810,904 stykker fyrværkeri, som oplyste himlen i mere end en time og satte ny rekord.

Det bliver svært at finde et mere romantisk sted at byde det nye år velkomment end i charmerende Vilnius. Den litauiske hovedstads fyrværkeri er måske ikke så flamboyant, som det du kan opleve andre steder, men her får du et lige så stort brag for det halve af prisen. Derudover får du mulighed for at nyde denne oversete bys hyggelige charme, mens den fester for fulde gardiner.

På selve aftenen, hvor det går løs, bør du besøge én – eller flere – af de mange gode restauranter, natklubber og barer, der ligger i den barokke del af byen, eller tage ud i byens gader og stræder. Hér samles folk og bevæger sig mod pladsen foran katedralen i byens centrum for at se midnatsfyrværkeri og fejre det nye år.