:

Hvad er det bedste mobilabonnement i Danmark?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er det bedste mobilabonnement i Danmark?
 2. Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?
 3. Hvilket teleselskab er det bedste?
 4. Hvilket abonnement har vundet bedst i test?
 5. Hvem har Danmarks bedste mobilnetværk?
 6. Hvilket teleselskab har bedst dækning i Danmark?
 7. Hvilket net er OiSTER på?
 8. Hvem har bedste mobil dækning?
 9. Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement?
 10. Hvilket mobil abonnement er billigst?
 11. Er YouSee og Telenor det samme?
 12. Hvilket mobil netværk er bedst?
 13. Hvorfor er OiSTER så billigt?
 14. Er der noget galt med OiSTER?
 15. Hvem har flest mobilmaster?

Hvad er det bedste mobilabonnement i Danmark?

Mobilabonnementspriser, og mobiltelefoni generelt, varierer meget fra selskab til selskab, men de har dog nogle fællestræk. Stort set alle abonnementer indeholder taletid, data, fri sms og mms, men det er blandt andet mængden af de forskellige, der afgør, hvad der er de bedste mobilabonnementpriser for dig. Hvis du vil se forskellige og billige mobilabonnementer, så tryk her.

Taletiden i dit mobilabonnement kan svinge fra alt mellem en enkelt time til fri tale, taletid har dog kun en mindre påvirkning på prisen af abonnementet. De dyreste mobilabonnement priser indeholder ofte fri tale, mens billigere løsninger har færre timer.

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

Oversigten rangerer alle mobilabonnementer efter pris. De billigste abonnementer er listet øverst. Ved at angive dit eksakte mobilforbrug kan du enkelt finde de billigste abonnementer, der matcher dit forbrug.

Hvilket teleselskab er det bedste?

Så hvem skal man som forbruger finde et abonnement hos, hvis man vil have den hurtigste dataforbindelse? Flere uafhængige udbydere (Ookla, Tutela og Opensignal) har testet hastighed, forsinkelse og pålidelighed på de danske mobilnetværk: 3, Telia, Telenor og TDC. Selvom resultaterne af Ookla, Tutela og Opensignal tests afviger en smule fra hinanden, er konklusionen den samme.

Vil man have det generelt hurtigste netværk, er det et abonnement hos TDC eller 3, man skal tegne. TDC og 3 ligger tæt i både download- og uploadhastighed, dog vinder TDC på en kortere forsinkelse. De er dog begge betydeligt hurtigere end Telia og Telenor, som man kan se i denne eksempel i undersøgelsen fra Opensignal:

 • 3: 82,2 Mbps i download og 24,9 Mbps i upload
 • TDC: 81,1 Mbps i download og 16,6 Mbps i upload
 • Telenor: 52,2 Mbps i download og 15,1 Mbps i upload
 • Telia: 54,4 Mbps i download og 15,7 Mbps i upload

Hvilket abonnement har vundet bedst i test?

I samarbejde med vores søstersite, Telefakta.dk, har vi undersøgt markedet og identificeret de bedste mobilabonnementer netop nu. Følgende parametre er blevet vægtet i vores vurderinger:

 • Valgmuligheder: Er der mange pakker at vælge imellem, og passer de til dine behov? Det er vigtigt, at teleselskabet har flere pakker, så du kan op- eller nedgradere til et passende abonnement.
 • Brugervenlighed: Er det nemt at administrere dit mobilabonnement? Betale regninger? Følge dit forbrug? Opsige dit abonnement? Det skal være hurtigt og enkelt at klikke sig til de ønskede funktioner på hjemmesiden, så du ikke spilder unødigt tid på dette.
 • Kundeservice: Er kundeservice tilgængelig, når du har brug for det? Kan den kontaktes via sociale medier, e-mail, telefon og chatvindue? Vi har sammenlignet kontaktmulighederne og svartiderne på tværs af alle udbydere.
 • Priser: Er abonnementerne prissat fornuftigt, og får du hvad du betaler for? På trods af den høje konkurrence mellem udbyderne, er der store prisforskelle. Vi holder øje med priserne, så du kan spare penge på dit mobilabonnement.
 • Vilkår: Er der bindingsperiode på dit mobilabonnement? Kan det opsiges med kort varsel? Kan du op- eller nedgradere fra dag til dag? Det er vigtigt, at du ikke er bundet af en besværlig kontrakt, så vi har undersøgt vilkårene ved de enkelte teleselskaber.

Som led i vores undersøgelse har vi også indhentet tal på teleområdet fra Energistyrelsen.

Hvem har Danmarks bedste mobilnetværk?

 • Der er fire mobilnetværk i Danmark: TDC, Telia, Telenor og 3.
 • Telia og Telenor deler master og frekvenser, men ikke den bagvedliggende transmissionsteknologi. Derfor kan der være små forskelle på dækningen.
 • TDC har for 6. år i træk Danmarks bedste mobilnetværk, målt på landsresultat.
 • Forspringet er dog minimalt, og dækningen er generelt meget god.
 • TDC har den bedste dækning på det hurtige 5G netværk.
 • Der kan være store lokale forskelle på mobildækning. Dette skyldes placeringen af antenner og master.
 • Den største forskel mellem mobilnetværkerne ses ved brug af store datamængder via 4G og 5G.
 • Almindelige telefonsamtaler er stort set fejlfrie i hele landet, og på tværs af alle netværk.
 • Det kan ikke altid betale sig at købe mobilabonnement ud fra testresultater.
 • Tjek masternes placering i dit lokalområde, hvis du vil være sikker på at have god dækning.

Sammenlign mobilabonnementer nu (vi sammenligner alle danske mobilabonnementer, så du kan spare penge).

Hvilket teleselskab har bedst dækning i Danmark?

Hvis du skal have teleselskabet med den bedste dækning, hastighed og ventetid (latency), skal du vælge et teleselskab, som bruger TDC’s mobilnet, kendt som TDC NET. Det kunne være YouSee eller Telmore.

Det fastslår en ny rapport fra analysefirmaet Tutela Technologies, der har analyseret tusindevis af tests.

Hvilket net er OiSTER på?

Tjek dækningen på din adresse via vores dækningskort her.

Dækningskortet er vejledende og baseret på udendørsdækning. Dækningskortet kan derfor ikke tage højde for terræn og bygninger, som kan afskærme signalet.

Hvem har bedste mobil dækning?

De fleste har prøvet at sidde med en telefon eller en tablet og gentagende gange at opleve at kvaliteten er dårlig på de videoer man gerne vil se eller at det næsten er umuligt at tale med venner og bekendte via Skype, Messenger eller lignende. Dette kan give anledning til stor irritation og fortvivlelse, men man kan faktisk gøre noget ved det.

Generelt afhænger mobildækningen af kvaliteten på de netværk der findes i dit nærområde. I Danmark findes der 3 netværk som råder over alle mobilmasterne i landet. Disse selskaber er TDC, 3 Mobil og Telenor og Telia deles om det tredje netværk. Der findes selvfølgelig mange flere selskaber i landet, men alle disse selskaber lejer sig ind hos de 4 store udbydere.

Hovedudbyderne råder derfor over samtlige mobilmaster i landet, og hvor god en mobil dækning du har afhænger således af hvor mange master tilhørende dit selskab der findes i dit nærområde eller hvor tæt du er på en specifik mast.

For at finde det bedste selskab til dine personlige behov, så kan det anbefales at kigge på et dækningskort, det vil sige et geografisk kort, der giver dig et overblik over hvilket selskab der har det bedste tilbud til hvilken landsdel, kommune eller bydel.

Et mobil-dækningskort viser ganske enkelt hvilket netværk der er stærkest hvor, og hvor mange Mbit du kan forvente i dit nærområde.

Men ikke blot udbyderne påvirker mobildækningen, der er også andre faktorer der kan have indflydelse på kvaliteten af den mobile dækning du til dagligt oplever.

Signalet til og fra din telefon er luftbåret, ligesom med en radio. Det vil sige at du ofte vil opleve at signalets styrke varierer alt efter hvor du befinder dig geografisk. De fleste har i den forbindelse oplevet bøvl med dårlig dækning, når de tager på vandretur dybt inde i skoven eller besøger deres gamle bedstemor på en nedlagt landejendom langt ude på landet.

Jo længere væk du kommer fra mobilmaster, desto dårligere vil din dækning automatisk være. Dertil skal det tilføjes at bakker også kan forstyrre signalet, så bor man i en dal, så vil man unægtelig opleve problemer med mobildækningen.

Også træer kan genere dækningen, så bor du eller befinder du dig i et skovområde, så kan det også have negativ indvirkning på dit mobilnetværk.

Det er ikke blot udbyderne og placeringen der har indflydelse på din mobildækning. Også din telefon kan påvirke hvor godt du kan streame film eller surfe på nettet. Har du en ældre smartphone, så vil teknologien ikke altid helt svare til dine aktuelle behov for styrken på dækningen.

Ikke alle telefoner performer lige godt, når det kommer til modtagelsen af signal. Og har man kigget grundigt på et dækningskort, og valgt det netværk der umiddelbart egner sig bedst til ens nærområder, men oplever man stadig store problemer med dækningen, så bør man overveje at investere i en nyere smartphone.

Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement?

Find det bedste mobilabonnement til dig i Forbrugerrådet Tænks test. Hvad får du af taletid, data og dækning? Find svaret i vores i test.

Hvilket mobil abonnement er billigst?

Forbrugerrådet Tænk udfører flere gange om året en mobilabonnement test.

I vores seneste test fra december 2022 har vi testet 184 mobilabonnementer fra 30 forskellige selskaber.

I testen ser vi på taletid, hvor meget data du får, roaming i og uden for EU, priser, kundeservice og meget mere.

Du finder det bedste og billigste abonnement, som passer til dig, hvis du kender dit behov. Hvor mange timer taler du om måneden? Ringer du til eller fra udlandet? Og hvor mange GB data bruger du hver måned?

Hvis du betaler for mere tale og data, end du bruger, kan du spare penge ved at skifte abonnement.

Er YouSee og Telenor det samme?

Er du i dag kunde hos YouSee, Telia, Telenor og 3 betaler du med stor sandsynlighed alt for meget for dit mobilabonnement. Og ikke nok med at du betaler for meget, så er indholdet i dit abonnement sikkert også ringere, end hvis du skiftede til et billigere abonnement. De billigere mobilabonnementer finder man hos teleselskaber som Call Me, CBB, dukaTale, eesy, Greentel og Oister – de såkaldte lavprisselskaber.

Men frygt ikke. Selvom de kaldes for lavprisselskaber, er kvaliteten altså ikke ringere. Du betaler bare en lavere pris og får mere for dine penge.

Lad os lave en lynhurtig sammenligning, så du ved hvad vi mener. Hos Yousee koster det billigste abonnement 149 kroner om måneden, hvor man får fri tale, 20 GB data og 20 GB roaming. Hos en udnyder som Oister betaler du 89 kroner for fri tale, 30 GB data og 10 GB EU-data. Det er en besparelse på 720 kroner på ét år, og du får endda mere data.

Hvilket mobil netværk er bedst?

Har været en meget tilfreds kunde indtil jeg for nylig var på ferie udenfor EU. Efter et par dage opdagede jeg, at der er trukket knap 70 kr for 6 opkald på 2 dage til telefonsvareren, som jeg ikke har foretaget. Jeg kontakter kundeservice og spørger til hvad der foregår. Jeg får at vide, at det er mere eller mindre min egen fejl, da jeg ikke har frameldt mobilsvar i hele verden og derfor skal betale for kald til mobilsvar som andre foretager. Problemet er bare, at der er ingen opkald på mobilsvar! Når jeg spørger mere ind til dette, får jeg at vide, at jeg åbenbart skulle have ringet op til et nummer, som jeg ikke kender (det er heller ikke mobilsvar nummeret) og længden på de 6 opkald er på mellem 0 (nul) og 5 sekunder!?Da Oister stadig mener, at de er i deres gode ret, er det desværre farvel, når jeg har fundet et andet selskab.

Jeg tilfreds med kundebetjening. Men jeg har hus i Hummingen og sommerhus i Maglehøj postnummer 4983 og dækningen er elendig i Maglehøj må vi lede efter den engang imellem . Jeg har mobilt bredbånd , det er nogenlunde . Så er da nok nogen der tænker hvorfor skifter han ikke til et andet selskab. Men da i har behandlet mig godt og er til at betale jeg håber på lidt mer signal

Hvorfor er OiSTER så billigt?

Har været en meget tilfreds kunde indtil jeg for nylig var på ferie udenfor EU. Efter et par dage opdagede jeg, at der er trukket knap 70 kr for 6 opkald på 2 dage til telefonsvareren, som jeg ikke har foretaget. Jeg kontakter kundeservice og spørger til hvad der foregår. Jeg får at vide, at det er mere eller mindre min egen fejl, da jeg ikke har frameldt mobilsvar i hele verden og derfor skal betale for kald til mobilsvar som andre foretager. Problemet er bare, at der er ingen opkald på mobilsvar! Når jeg spørger mere ind til dette, får jeg at vide, at jeg åbenbart skulle have ringet op til et nummer, som jeg ikke kender (det er heller ikke mobilsvar nummeret) og længden på de 6 opkald er på mellem 0 (nul) og 5 sekunder!?Da Oister stadig mener, at de er i deres gode ret, er det desværre farvel, når jeg har fundet et andet selskab.

Jeg tilfreds med kundebetjening. Men jeg har hus i Hummingen og sommerhus i Maglehøj postnummer 4983 og dækningen er elendig i Maglehøj må vi lede efter den engang imellem . Jeg har mobilt bredbånd , det er nogenlunde . Så er da nok nogen der tænker hvorfor skifter han ikke til et andet selskab. Men da i har behandlet mig godt og er til at betale jeg håber på lidt mer signal

Er der noget galt med OiSTER?

Kære OiSTERs, vi beklager!​ Vi har i skrivende stund ekstraordinært travlt, og du kan derfor opleve længere svartid end normalt. ​ ​ Alle vores skønne medarbejdere gør deres bedste for at give jer den bedst mulige oplevelse, og hjælpe alle hurtigst muligt. ​ ​ Husk du altid kan se dine regninger og finde hjælp til langt det meste på Mit OiSTER.​ ​ Find svar på spørgsmål vedrørende betalinger her;​ https://www.oister.dk/hjalp/betalinger/​ ​ Find svar på spørgsmål vedrørende dit abonnement og ekstra services her;​ https://www.oister.dk/hjalp/abonnement/​ ​ Vi takker på forhånd for forståelsen. ​ ​ Mange hilsner,​ OiSTER-teamet 💜

Hvem har flest mobilmaster?

Foreløbig har firmaet og deres partnere fundet 19 master, placeret fortrinsvis i langs kysterne, hvor der jo også er flest mennesker og legitime mobilmaster.

Ingen ved hvem der har opstillet de 19 master, eller hvor mange andre der potentielt står derude. Og ingen ved hvad de bliver brugt til.

Ikke desto mindre risikerer brugerne altså at deres mobiler forbinder sig til masterne helt automatisk, og dermed at deres data kan opfanges.