:

Hvad skal man lave på Vesterbro?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvad skal man lave på Vesterbro?
  2. Hvor skal man spise på Vesterbro?
  3. Hvor skal man spise på Christianshavn?
  4. Hvad er den bedste restaurant i Danmark?
  5. Hvor skal man spise henne i København?
  6. Hvad skal man spise i Kødbyen?
  7. Hvad kan man lave på Christianshavn?
  8. Hvorfor hedder det Christianshavn?
  9. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
  10. Hvilken restaurant har flest Michelin stjerner i Danmark?
  11. Hvor spiser man godt og billigt i København?
  12. Hvor skal man spise i København 2023?
  13. Hvad kan man lave i København uden penge?
  14. Hvad kan man lave i København billigt?
  15. Hvilken station er tættest på Kødbyen?

Hvad skal man lave på Vesterbro?

Der er flere hemmelige oaser i København, der alle er velegnede til et lille pusterum eller mÃ¥ske en hyggelig picnic. Besøg fx Det Kongelige Biblioteks Have midt i byen bag Christiansborg Slot. Bag Designmuseum Danmark ligger den fine Grønnegaard, hvor man kan slappe af med en kop kaffe fra museumscafeen. PÃ¥ Vesterbro kan du besøge Skydebanehaven, der ligger godt gemt bag en høj mur, og pÃ¥ Ã˜sterbro har du Classens Have, der ved første øjekast mest ligner en privat have.

Besøg Cisterne - Museet for moderne glaskunst, der efter sigende er det eneste museum i Europa, hvor der ikke trænger dagslys ind. Museet er indrettet i Københavns underjordiske drikkevandscisterner, der tidligere rummede 16 mio. liter vand. 

Hvor skal man spise på Vesterbro?

Lad din sociale side råde og nyd en stemnings- og smagfuld stund hos PUBLIC - The italian Social Dining på Vesterbro - Her kan man spise sin egen a la carte ret, dele 7 lækre serveringer eller nøjes med små herlige bar snacks som går perfekt til drinksene. PUBLIC byder på en indbydende og livlig atmosfære, der emmer af italiensk charme og hygge. Kombiner det med en fantastisk service og et stort udvalg af italienske vine og cocktails, og du har ingredienserne til en skøn aften med gode venner eller familie. LÆS MERE OM PUBLIC OG BOOK BORDET HER

Restaurant KöD på Vesterbro har specialiseret sig i kødudskæringer med lækkert tilbehør, så det er bare at give efter og smag på det som tiltaler dig. Hertil et godt udvalg af vine, bobler og forfriskende aperitiffer. Restauranten er indrettet med bløde læderstole og mørke træborde, hvilket giver en intim og hyggelig stemning, der er perfekt til en romantisk middag eller en aften med vennerne. De professionelle og venlige tjenere sørger for, at gæsterne altid får en god oplevelse og bliver godt taget af. LÆS MERE OM RESTAURANT KÖD OG BOOK BORD HER

Hvor skal man spise på Christianshavn?

Gastronomiske oplevelser, unikke udsigter og friske råvarer. Christianshavn i København er spækket med fantastiske restauranter, der vil stimulere alle dine sanser og give dig en spiseoplevelse på et helt nyt niveau. Nedenfor har vi listet vores favoritspisesteder på Christianshavn, og vi er sikre på, at der er et sted lige for dig.

Christianshavn er kendt for sine farvede huse og idylliske kanaler, og det siges at være en af Københavns mest maleriske bydele. Derudover er Christianshavn et af de mest eftertragtede bosteder i København, og det er et oplagt sted at gå en tur med en god kop kaffe eller nyde et lækkert måltid, eksempelvis italiensk. Ønsker du en god udsigt, æstetiske omgivelser og helt igennem fantastisk mad, skal du helt sikkert tage et smut forbi bydelen, som klart er stedet for gastronomiske særoplevelser – og vi guider herunder til de bedste restauranter på Christianshavn.

Hvad er den bedste restaurant i Danmark?

Når vi taler om gastronomi og kulinariske oplevelser kommer vi ikke udenom Noma. Den 3-stjernede Michelin-restaurant er nemlig for femte gang blevet kåret som den bedste restaurant i hele verden. Her får du en sublim oplevelse fra det ny-nordiske køkken, der kan slå alle andre spillere af banen. Et besøg hos Noma kræver dog tålmodighed, bordene bliver nemlig revet væk, så snart de bliver offentliggjort, så du skal være hurtig.

Den københavnske restaurant Geranium blev i 2021 kåret som den anden bedste restaurant i verden – lige i hælene på Noma. Geranium var den første restaurant i Danmark til at modtage tre Michelinstjerner, og det er ikke uden grund. Her får du serveret kunst på en tallerken, når de tryller med sæsonens kødfri råvarer.

Vil du have en oplevelse udover det sædvanlige, så skal du aflægge Alchemist et besøg. Restauranten har modtaget to Michelinstjerner for sit magiske madunivers, der taler til alle sanser og sætter tankerne i gang. Her får du serveret 50 retter i en restaurant-oplevelse, du ikke kommer til at glemme lige foreløbigt.

Danmarks første Michelinstjerne gik til Kong Hans Kælder tilbage i 1983. Siden har de med fokus på velsmag og værtskab opretholdt det skyhøje niveau, og i 2021 fik de deres anden Michelinstjerne. I den smukke gamle kælder, har restauranten serveret fantastiske retter fra det franske køkken siden de åbnede i 1973, hvilket gør den til den ældste gourmetrestaurant i Danmark.

På Nørrebro i København ligger Kiin Kiin, der er den eneste thailandske restaurant uden for Thailand, som har modtaget en Michelinstjerne. Kiin Kiin betyder ‘kom og spis’, og den hjemlighed der ligger i navnet, afspejler sig i restaurantens hyggelige stemning. Her får du thailandsk gourmetmad på en kreativ, spændende og raffineret måde.

Hvad er bedre end én Michelin-restaurant? Det må være to Michelin-restauranter. Og det har Kadeau, der med to restauranter under samme navn har tilsammen tre Michelinstjerner. Midt i de bornholmske klitter med udsigt til strand og hav ligger den 1-stjernede restaurant Kadeau. Her får du smagen af Bornholm serveret som nordisk gourmetmad i smukke omgivelser. Den bornholmske oplevelse har du også mulighed for at få i København, hvor deres anden restaurant, med hele to stjerner, ligger.

Hvor skal man spise henne i København?

På denne side finder du de bedste gode restauranter København – specielt udvalgt for deres gode service og høje kvalitet. Vi har lavet denne side for at give et mere overskueligt overblik over de gode restauranter i København, da vi som par, har været ret trætte af dårlige restaurant oplevelser.

Listen her har restauranter fra Indre by, Østerbro, Vesterbro, Nørrebro og Amager – da vi kommer fra Københavns området. Skal du på date eller ud at spise med venner eller bekendte, så er disse restauranter et sikkert valg til god mad og til en oplevelse ud over det sædvanlige. Vi har valgt disse restauranter ud fra vores egen oplevelse. Vi regulerer listen løbende, som vi besøger stederne igen for at sikre os at kvaliteten stadig er i top.

Hvad skal man spise i Kødbyen?

I hjørnet i Kødbyen finder du Restaurant Gorilla, som er den bedste til at sætte den helt rette stemning. De har plads til rigtig mange mennesker, og du er, hver weekend, sikret en festlig stemning med dans, drinks og god stemning. I de lune sommertimer summer det med liv på den store udendørs terrasse på den bedste restaurant placeret i solen.

Nyd et glas naturvin, en lækker special lavet cocktail, en kold øl eller en god alkoholfri drink, både indendørs og udendørs. Vi anbefaler dog, at du bestiller et bord i god tid, da der ofte er fuldt booket lidt tid frem.

Er du til en lækker, og muligvis den bedste, fiskerestaurant i Kødbyen, kan du med ro i maven kigge forbi Fiskebaren, som er en af de bedste spisesteder og restaurant i Kødbyen og med den bedste placering midt i Kødbyen, er den nem at komme til hurtigt, uanset hvor du befinder dig i Kødbyen. 

De serverer noget af det bedste fisk og de bedste råvarer i København, og de har øje for æstetikken og detaljen. Hvis du dog spiser på en anden restaurant i Kødbyen, kan du altid komme forbi Fiskebaren både inden og efter din middag til en drink i solen.

Hvad kan man lave på Christianshavn?

Ved Københavns havnebade kan sommervarmen nydes med familie og venner. De 3 største havnebade er Havnebadet Islands Brygge (billedet), Copencabana ved Fisketorvet og Havnebadet Sluseholmen, hvor der alle 3 steder er livreddere i sommersæsonen. Det samme er der på Badeanstalten Helgoland i Amager Strandpark og Svanemøllestranden på Østerbro.

Du må gerne hoppe i Københavns Havn for at bade flere steder. Der er badezoner: på Islands Brygge ud for Halfdansgade og i Havnevigen, på Refshaleøen ud for café Halvandet og Søndre Refshalebassin samt i Nordhavn ved Sandkaj. Du finder også badezoner ved Havnevigen på Amager, ved Kalvebod Brygge og ved caféen La Banchina på Refshalevej.

Hvorfor hedder det Christianshavn?

I kølvandet på 1960’ernes ungdomsoprør og protester mod det etablerede samfund både verden over og i Danmark flyttede en meget broget gruppe mennesker i september 1971 ind på det område, hvor den tidligere Bådsmandsstræde Kaserne havde ligget på Christianshavn. I slutningen af 1960’erne var Forsvaret begyndt at rømme området, og da det sidste militær forsvandt i april 1971, stod mange bygninger derfor tomme, og der lå ikke nogen planer klar for områdets benyttelse. Kort efter besøgte flere skrothandlere området for at hente gammelt jern, og senere brød nogle christianshavnere ind på området for at etablere en legeplads og få mulighed for at færdes i det grønne område.

I løbet af ganske kort tid derefter flyttede omkring 150 mennesker ind på området. Der var tale om en sammensat gruppe af såkaldte slumstormere, hippier, kunstnere, hjemløse og narkomaner, der strømmede mod området for at realisere drømmen om et liv baseret på frihed, kreativitet og fællesskab i kaserneområdets mange bygninger. Beboerne kaldte den nye bydel Fristaden Christiania, og den 26. september 1971 blev udråbt som officiel fødselsdag.

Udsigt over Christiania fra Vor Frelsers Kirke på Amager. Området var militært terræn indtil april 1971. Fra: Wikimedia Commons 

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

Danmark dyreste restaurant hedder WH, og er at finde i den lille by Trige, der ligger en smule nord for Århus. En menu koster 2000 kroner, og skal du have afstemt vin til, så må du lægge det samme oveni.

Toer med stjernePudsigt nok, er det ikke glimmeret fra de nys uddelte Michelin-stjerner, der trækker prisen mest op. Era Ora, der ligger på andenpladsen, fik nemlig, modsat WH, en stjerne da Michelin- komiteen for nylig var på gastronomisk turné. På Era Ora kan du slippe 200 kroner billigere for en menu med vin end hos WH.

Hvilken restaurant har flest Michelin stjerner i Danmark?

Systemet med karakterer som stjerner blev indført i 1930'erne. I guiden vurderes maden på spisestederne med en karakter fra en til tre michelinstjerner:

  • 1 stjerne: En god restaurant i sin kategori.
  • 2 stjerner: Rigtig godt køkken, værd at køre en omvej efter.
  • 3 stjerner: Ekstraordinær køkkenkunst, værd at rejse efter.

Betjening, stemning og øvrige indtryk vurderes med 1-5 korslagte bestik; særligt gode steder får bestik i rød farve.

Hvor spiser man godt og billigt i København?

Hos Mahalle får du autentisk libanesisk mad og stemning for alle pengene (om end få penge). De serverer lækre deleretter, og du kan blandt andet sætte tænderne i halloumi, falafler, citrussalat og baba ganoush.

Adresse: Mahalle holder til på fem forskellige adresser i København, du kan se dem her.

Gaza Grill er et autentisk arabisk og økologisk spisehus, som tager dig på en smagsrejse til det rige mellemøstlige køkken med retter såsom falafler, muhammara, friturestegte blomkål med mere. Ifølge Gaza Grills hjemmeside er maden 90-100% økologisk og så lokalt, traditionelt, hjemmelavet og frisklavet som muligt.

Hvor skal man spise i København 2023?

TorvehallerneKBH er et fødevaremarked, hvor I kan finde de bedste og mest friske råvarer i hele København.  Fødevaremarkedet fungerer som et trækplaser for mere end 115.000 københavnere om ugen! 

Gå en tur rundt i TorvehallerneKBH og bliv inspireret af de forskellige stader, som byder på alt fra friskfanget havkat til kaffebønner i verdensklasse. 

Den Danske Spiseguide er en anerkendt guide, der siden 1978 har anmeldt restauranter, som serverer mad udover det sædvanlige i forskellige prisklasser. Madanmelder Bent Christensten står bag spiseguiden, som indeholder over 250 forskellige restauranter i hele landet. 

Se guiden over de bedste restauranter i København og på den resterende del af Sjælland. 

Hvad kan man lave i København uden penge?

Tag på jagt efter de seks imponerende trækæmper (© Thomas Dambo), som gemmer sig i skovene uden for København.

Rundt omkring i seks forstadskommuners smukke naturområder kan du støde på kæmperne, som...

Den ultimative gåtur i København finder du langs havnens kant, hvor stier, fortove og broer danner den 13 kilometer lange gang- og cykelrute, Havneringen

I Botanisk Have i København findes blandt andet et arboret med over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Haven udgør 5.000 m2 under glas, heraf er omkring 2.000 ...

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset.

Hvad kan man lave i København billigt?

Vil du opleve København pÃ¥ egen hÃ¥nd og komme hurtigt fra sted til sted, sÃ¥ bør du overveje at leje en bycykel. Du finder bycyklerne over hele byen. For at leje en cykel følger du blot retningslinjerne pÃ¥ tabletten, som sidder pÃ¥ cyklen – det er meget enkelt. København har masser af seværdigheder, som du nemt kan cykle til og fra pÃ¥ kort tid. Du kan sÃ¥ledes hurtigt opleve bÃ¥de Rundetaarn, Kongens Nytorv, Marmorkirken, Amalienborg, Operaen og Refshaleøen pÃ¥ samme tur. Udover at fÃ¥ en masse motion sparer du bÃ¥de tid og penge, sammenlignet med, hvis du vil rundt i byen via bus eller metro.  

En anden billig mÃ¥de at opleve København pÃ¥, er ved at tage en guidet tur rundt i København med Netto-bÃ¥dene. PÃ¥ din tur vil du blandt andet sejle forbi Holmen som var Københavns flÃ¥destation i mere end 300 Ã¥r. Her finder du i dag Den Danske Filmskole, Musikkonservatoriet, Marinestationen og meget mere.

Hvilken station er tættest på Kødbyen?

17 stationer i det indre København

M3 Cityringen blev indviet i september 2019 og forbinder med sin 15,5 kilometer lange underjordiske tunneler København H, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg. Linjen har 17 underjordiske stationer, og på to af stationerne, Frederiksberg og Kongens Nytorv, kan du skifte til de øvrige metrolinjer.