:

Hvor skal man spise på Djursland?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor skal man spise på Djursland?
 2. Hvor kan man spise i Hillerød?
 3. Hvor er det godt at spise i Århus?
 4. Hvor skal vi spise i København?
 5. Hvor skal man spise i Nordsjælland?
 6. Hvor skal man spise frokost i Nordsjælland?
 7. Hvor skal jeg spise i Nordsjælland?
 8. Hvor spiser man godt og billigt i Århus?
 9. Hvor meget skal jeg have at spise?
 10. Hvor spiser man godt og billigt i København?
 11. Hvor skal man spise brunch i København?
 12. Hvor skal man spise i Slesvig?
 13. Hvad tid skal man spise frokost?
 14. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
 15. Hvad er det billigste man kan spise?

Hvor skal man spise på Djursland?

Du finder denne gourmetrestaurant i Ebeltoft. Molskroen er et dejligt sted som ejeren selv beskriver som et åndehul i skønne naturomgivelser. Her er forkælelsen af gæsten i fokus og det gælder både for smagsløg og sjæl. 

Kroen byder på en gastronomisk oplevelse, og med et bæredygtigt grundlag bliver der her lavet spændende og lækker mad. Det er blevet bemærket og Molskroen fik derfor tildelt Michelin Guidens Grønne Kløver i 2019 samt vundet en pris som Best Nordic Seafood Restaurant i 2020.

I hjertet af Ebeltoft finder du denne fine restaurant. Mellem Jyder er en hyggelig familierestaurant, som kan dateres helt tilbage til 1610. Her bliver der serveret traditionel dansk kromad og der er sat fokus på friske og lokale råvarer. 

Hvor kan man spise i Hillerød?

Har du en stor kærlighed til mad, og sætter du pris på at overlade madlavningen til andre, så skal du ikke tøve med at besøge nogle af byens mange restauranter og caféer. For at finde det rette spisested skal du dog i første omgang overveje, om du vil have brunch, frokost eller aftensmad. Det er nemlig ikke alle spisesteder, der holder åbent hele dagen.

På en hverdag vil det typisk passe bedst ind for de fleste at spise aftensmad ude i byen, men i weekenden kan det være oplagt at nyde en god brunch eller en lækker frokost på en restaurant eller café i byen.

Hvor er det godt at spise i Århus?

Smilets by er absolut leveringsdygtig, når det kommer til skønne spisesteder. Uanset om du har lyst til en romantisk bistro-middag, gourmet, snask eller sprøde pizzaer, byder Århus ind med gode restauranter.

Er du i tvivl om, hvor og hvilken Århus restaurant, der er den bedste, så læs videre nedenfor i vores guide over de 15 bedste restauranter i Århus.

Se her hvilke Århus restauranter du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!

Hvor skal vi spise i København?

 • Besøg Tivoli Gardens – Denne ikoniske forlystelsespark ligger i centrum af byen og byder på en fantastisk oplevelse for alle aldre. Den er især smuk om aftenen, når lyset tændes, så du kan gå en romantisk tur.
 • Tag på en vandretur – En vandretur er en fantastisk måde at lære byen at kende på. Du kan udforske den gamle bydel, Nyhavn, det kongelige palads og meget mere.
 • Det runde tårn – Dette tårn fra det 17. århundrede byder på en fantastisk udsigt over byen fra toppen.
 • Danmarks Nationalgalleri – Dette galleri er hjemsted for noget af verdens bedste kunst, herunder værker af mestre som Rembrandt og Picasso.
 • Rosenborg Slot – Dette slot fra det 17. århundrede er et smukt eksempel på renæssancearkitektur og byder på en fantastisk rundvisning i det indre.
 • København er hjemsted for nogle af de bedste restauranter i verden. Byen er kendt for sit varierede køkken, lige fra Michelin-stjernede restauranter til afslappede spisesteder. Byen har også en fantastisk street food-scene og er hjemsted for nogle af de bedste barer og klubber. Der er noget for enhver smag i København, så hvis du er en foodie, så bør du helt sikkert udnytte alt det, som byen har at byde på.

  Hvor skal man spise i Nordsjælland?

  På BEST OF Nordsjælland finder du et stærkt udvalg af områdets BEDSTE spisesteder, trendy caféer, traditionsrige restauranter, spændende sushishops og nyskabende tapasbarer, lokale værtshuse og skæve beværtninger + meget, meget mere. Så uanset hvor du måtte befinde dig i Nordsjælland, har vi gjort vores bedste for at give dig masser af inspiration til en glad aften. Velbekomme!

  Hvor skal man spise frokost i Nordsjælland?

  Knud - Et spisested i Hundested, med udsigt ud over vand og lystbådehavn.

  Det historiske Skipperhus fra 1757 ligger i baghaven til Fredensborg Slot ved bredden af Esrum Sø. Her finder du en hel særlig sjæl og charme med udsigt til skov, bådbro og Chaluphus med egen lille ha...

  Restaurant krydderiet er en del af Hotel Hillerød, som ligger i hjertet af Nordsjælland i gåafstand fra top-attraktionen Frederiksborg Slot og Hillerød centrum. Restauranten er åben for alle, også ude...

  Restaurant Sletten ligger midt i det idylliske Sletten havn i Humlebæk. Køkkenet har afsæt i det franske og nordiske køkken, med stor fokus på den enkelte råvare. 

  Hvor skal jeg spise i Nordsjælland?

  Restaurant i Nordsjælland - Søstjernen RågelejeUnder 2 verdenskrig mødtes den danske modstandsbevægelse blandt andet her – og da stedet dengang hed Søstjernen, besluttede man efterfølgende at døbe den restaurant, som for over 50 år siden åbnede her, ved samme navn. Med sin tætte beliggenhed til badebyen Rågeleje er det maritime helt oplagt, og det går igen i menuen, hvor sild, rødspætter, fiskefrikadeller, krabber, jomfruhummere og laks kan nydes på klassisk, dansk manér. Søstjernen er i dag en hyggelig, familiedrevet restaurant med far Per Blom som driftsansvarlig og vinkyndig, og sønnen David Blom som chef i køkkenet. Der laves lækker mad til en fornuftig pris, så sommergæsterne kan gå derfra med en god fornemmelse i tegnebogen. Stedet ligger kun et stenkast bag Rågeleje Strand, og holder løbende skaldyrsarrangementer.

  Der står sicilianske ordsprog skrevet rundt omkring direkte på de hvide vægge, men Vito, som i årtier har drevet italienske restauranter i Nordsjælland, har valgt at basere maden i sin restaurant på klassiske retter fra Støvlelandets køkken. Skal man have sig en god vitello tonnato, en skålfuld pasta med hjertemuslinger, som så ofte nydes i Syditalien, eller en god omgang hjemmelavet lasagne, er det her hos Vito, det sker. Med en flot beliggenhed i Dronningmølle nær Hornbæk er sommergæsterne sikre kunder her, og med den børnevenlige strand næsten lige udenfor har Vito også sørget for børnevenlige retter for de mindre ved bordet. Glem heller ikke pizzaerne, som fås i stor variation på Il Vero Siciliano.

  Hvor spiser man godt og billigt i Århus?

  Early Bird har gjort det nemt for dig. De håndplukker byens bedste spisesteder og byder på alt fra den Michelin-anbefalede restaurantoplevelse til anmelderroste og prisvenlige bistroer. 

  Restaurant-tjenesten har længe været en succes i København, hvor de samarbejder med 125 kvalitetsrestauranter blandt andet 5 fra Michelin guiden. 

  Mere end 750.000 gæster har allerede booket bord med Early Bird, som anmeldes til ‘Fremragende’ på Trustpilot med 4,9 ud af 5 mulige.

  Restauranterudvalget skifter dagligt på Early Bird, da restauranterne selv styrer, hvornår de har ledige borde, som de ønsker at sælge.

  Her kan du se et udpluk af nogle af de restauranter, du kan booke bord hos.

  Michelin anbefaling og Bib Gourmand status – spis Michelin, der er til at betale.

  Hvor meget skal jeg have at spise?

  Uanset om du gerne vil tabe dig, bevare vægten eller tage på, er kalorier nødvendige for din krop. Den mad vi spiser, bliver betegnet som kroppens brændstof, som vi bruger til at bevæge os, tænke og leve vores liv. Med andre ord er brændstof energi, som kroppen får tilført via mad.  

  Har du været på slankekur, har du formentlig prøvet at tælle kalorier for at holde dig til en energireduceret kost. Energien i mad kan nemlig måles, og man benytter her to forskellige måleenheder. 

  De to måleenheder for energi i madvarer kaldes for kilokalorier, i daglig tale kalorier, og kilojoule. Kigger du på næringsindholdet på en specifik madvare, vil begge til fremgå, ligesom du også vil kunne se fordelingen af fedt, proteiner, kulhydrater mm. i produktet. Langt de fleste benytter måleenheden kalorier til at udregne, hvor meget energi, der er i en madvare. 

  Hvor spiser man godt og billigt i København?

  Hos Mahalle får du autentisk libanesisk mad og stemning for alle pengene (om end få penge). De serverer lækre deleretter, og du kan blandt andet sætte tænderne i halloumi, falafler, citrussalat og baba ganoush.

  Adresse: Mahalle holder til på fem forskellige adresser i København, du kan se dem her.

  Gaza Grill er et autentisk arabisk og økologisk spisehus, som tager dig på en smagsrejse til det rige mellemøstlige køkken med retter såsom falafler, muhammara, friturestegte blomkål med mere. Ifølge Gaza Grills hjemmeside er maden 90-100% økologisk og så lokalt, traditionelt, hjemmelavet og frisklavet som muligt.

  Hvor skal man spise brunch i København?

  Guiden vil primært omfatte morgenmad og til dels brunch. Jeg håber det vil kunne give lidt inspiration – måske til dig som allerede bor i byen eller til dig, som planlægger at udforske København. Jeg vil løbende opdatere guiden med nye besøg, jeg gør mig.

  Smid gerne en kommentar, hvis du kender et sted som du synes mangler eller blot for inspiration til andre læsere der ønsker morgenmad i København.

  Mirabelle er endnu en perle i København, og et sted som jeg kommer en del – mest til deres aftenserveringer – jeg er nemlig svært glad for pasta. Jeg har dedikeret et helt indlæg til dem lige her, hvor jeg også viser lidt flere billeder.

  Men for at komme ind på deres morgenmad, som denne guide jo omhandler, så vil jeg slå et slag for deres fantastiske brød, som du kan se på billedet ovenfor. De er virkelig godt!

  Et sted jeg er begyndt at komme ofte, fordi jeg er meget tilfreds med deres morgenboller, kaffe og juice. Ej at forglemme – det ligger på Østerbro og derfor ikke mere end 1,5 km fra mig. Jeg går nogle gange derhen, og har tit mødtes med en veninde her.

  Stedet ligger på Østerbro, hvor jeg selv bor – jeg har derfor allerede lagt vejen forbi et par gange nu. En hyggelig café med fornuftige priser, en minimalistisk indretning og farverig mad.

  Det er sjældent at jeg kommer forbi Islands Brygge, men jeg cykler altså gerne dertil for Il Buco. De laver nemlig noget skønt bagværk, som de desuden leverer til en del andre kaffebarer, caféer og restauranter i København.

  Il Buco har desuden restauranten La Banchina på Refshaleøen, som jeg også anbefaler her i guiden.

  Hvor skal man spise i Slesvig?

  Der er ikke nogen tvivl om, at Slesvig er en by, du nok skal besøge om sommeren. Overalt i den gamle bydel, kunne vi fornemme, hvor smuk og livlig byen må være i solskin med blomster og grønne blade på træerne rundt om i byen. Ja faktisk, må den være ualmindelig idyllisk om sommeren. Men selv, hvis du besøger byen om vinteren, vil du kunne få lidt eventyr ud af byen.

  Her får du en håndfuld grunde til, hvorfor du også bør overveje et mikroeventyr i Slesvig:

  Slesvig er ikke særligt stor. Der bor omkring 24.000 indbyggere, og når du kører ind i byen, fornemmer du hurtigt dens omfang og placering i området. Byen ligger inde i landet, men i bunden af en fjord, og har derfor også sin egen havn.

  Denne februardag, gik vi efter at opleve den gamle bydel, og det har vi ikke fortrudt. Den gamle bydel er, selvom den ikke er så stor, meget hyggelig.

  Hvad tid skal man spise frokost?

  Sundhed er andet end at træne og spise sundt. Sundhed handler også om mental velvære, god søvn og en hverdag uden stress. Vi giver dig inspiration til at leve et sundt liv – både fysisk og mentalt.

  SÃ¥dan holder du kroppen sund

  Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

  Det hele begyndte i en lille fransk by, Clermont-Ferrand i 1889, da de to brødre, Andre og Edouard Michelin, startede deres nu verdenskendte dækproducentfirma, Michelin. Dengang var der i alt kun færre end 3.000 biler i hele Frankrig, men brødrene var sikre op at kunne drive et succesfuldt dækproducentfirma i det relativt nye marked.

  For at få flere til at købe biler, og dermed øge deres salg, udgav brødrene deres første Michelinguide i 1900. Formattet var meget anderledes, end det, vi er vant til i dag. Den første guide blev udgivet i 35.000 eksemplarer og indeholdt landkort, instruktioner om at skifte og reparere dæk, men også en liste over hoteller, restauranter, gasstationer og diverse populære bilruter i Frankrig. 

  • En stjerne: En god restaurant i sin kategori
  • To stjerner: Rigtig godt køkken, værd at køre en omvej for
  • Tre stjerner: Ekstraordinær køkkenkunst, værd at rejse efter
  • Bib Gourmand: God mad til prisen
  • MICHELIN Green Star: Restauranter på forkant med branchen, når det kommer til deres bæredygtige praksisser

  Hvad er det billigste man kan spise?

  De forleden stigende priser på fødevarer følges heldigvis med den stigende miljøbevidsthed og stop-madspild-bevægelsen, der skaber muligheder for at få sund og billig mad med et lille budget. Fra madspildshylder i supermarkeder til deciderede webshops og apps for billig mad ud af huset – ja, man kunne næsten sige, at mulighederne aldrig før har været så mange.

  I denne artikel kigger vi på 3 gamechangere for dit madbudget – tag det som gode råd, der kan hjælpe dig med at få sund og billig mad på bordet året rundt.

  • ”Bedst før” – henviser til, at produktets kvalitet er bedst før den påtrykte dato, og at produktet er ufarligt at spise efter udløbsdatoen. Det kan blive mere kedeligt i smagen, men det bliver ikke sundhedsskadeligt, og den billige mad kan holde sig i længere tid under de rette forhold.

  • ”Sidste anvendelsesdato” – henviser til, at produktet kan blive sundhedsskadeligt efter den påtrykte dato. Denne mærkning ses ofte på tilberedte og ikke-nedfrosne fødevarer, som består at blandede og blendede ingredienser og har en patélignende eller porøs konsistens, hvor bakterier kan udvikle sig ekstra hurtigt.

  For at spare penge på mad, kan det godt betale sig at købe varer med udløbsdatomærkningen ”bedst før”, så snart de lander på madspildshylderne i supermarkeder eller madspildswebshops. Disse varer kan fint fryses ned og dække dit behov i op til flere måneder. Nedfrys dem i portioner – disse varer bør ikke genfryses efter optøning.