:

Hvad kan man lave nær Gilleleje?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan man lave nær Gilleleje?
 2. Hvad er der i Gilleleje?
 3. Hvad kan man lave i Smidstrup?
 4. I hvilken kommune ligger Gilleleje?
 5. Hvor skal man spise i Gilleleje?
 6. Hvad skal vi lave i dag Nordsjælland?
 7. Hvem ejer Gilleleje Havn?
 8. Hvad kan man lave med sin mor derhjemme?
 9. Hvor mange bor fast i Gilleleje?
 10. Hvad hedder vandet ved Gilleleje?
 11. Hvad koster Gilleleje rugbrød?
 12. Hvad skal du lave i weekenden?
 13. Hvad kan man lave en hel dag?
 14. Hvor gammel er Gilleleje by?
 15. Hvor mange mennesker bor der i Gilleleje?

Hvad kan man lave nær Gilleleje?

Trænger du til at trække stikket og flygte lidt fra hverdagens trummerum?

Uanset om du drømmer om at tage af sted med dine veninder, din kæreste eller din familie, er Nordsjælland et oplagt udgangspunkt for en skøn weekendferie eller en endagstur med afslapning og kulturelle oplevelser.

Hvad er der i Gilleleje?

Sjællands nordligste by oser af charme, hvilket især skyldes at man har formået at bevare meget af det gamle fiskerlejes små stræder og gamle stråtagshuse. Få hjælp til at planlægge din tur til Nordsjælland ved at lade dig inspirere af nedenstående artikel.

I modsætning til mange andre sjællandske kystbyer, er der gang i Gilleleje hele året - også uden for turistsæsonen. Læg vejen forbi den kreative by og dens omkringliggende seværdigheder for at få én på opleveren.

Hvad kan man lave i Smidstrup?

Har I lyst til at bo på landet et par dage eller måske en uge. Børnene elsker det og forældrene har mulighed for at slappe af og nyde dem pragtfulde natur. Smukt moderniseret anneks med alle faciliteter. Der er fin plads til 2 voksne og 2 børn.

I vinterhalvåret kan i også  komme på bondegårdsferie. Mange par (også uden børn) nyder den skønne natur i området.

Her er stille og roligt og her kan man virkelig koble af fra den travle hverdag. Alt fra overnatninger til weekendophold og ferie på ugebasis tilbydes.

I hvilken kommune ligger Gilleleje?

Gribskovs kommunevåben. Våbenets blasonering: Mellem blåt og grønt en sølv bjælke foroven formet som en enkelt sinistervendt bølgetopskure og forneden som en enkelt antydet sinistervendt bølgetopskure.

Det tidligste belæg på navnet Gribskov er *1231 Gripscogh. Navnet er sammensat af et ældre dansk substantiv, grip, »jord, som frit kan indtages til opdyrkning«, og substantivet skov. De sammensatte substantiver gribsjord, »jord, som ikke var rebet, og som man frit kunne tage af til opdyrkning«, og gribsgods, »hvad enhver har lov til at tage, afbenytte o.l.«, åbner for den mulighed, at navnet er identisk med et lignende gammeldansk sammensat substantiv, *gripsskōgh, »skov til fri afbenyttelse«. Navnets betydning er i begge tilfælde »skoven, som ikke er ejet af nogen og derfor frit kan benyttes«.

Hvor skal man spise i Gilleleje?

Her finder du et samlet overblik over de bedste spisesteder og restauranter i Gilleleje. Oversigten indeholder også caféer, bistro, kroer m.v., hvor man kan finde god mad eller et hurtigt måltid. De restauranter og caféer som er placeret øverst på listen støtter VORES Gilleleje, og de er derfor også med til at støtte op om lokal livet i Gilleleje. Uanset hvad du søger, opfordrer vi derfor til, at du støtter disse udvalgte restauranter og caféer.

Her kan du også se de pågældende åbningstider og direkte kontakte spisestedet.

Skal din restaurant eller café ligge øverst på denne liste så kontakt VORES Gilleleje på [email protected] for mere information.

Hvad skal vi lave i dag Nordsjælland?

Kom indenfor i Esrum Klosters betagende oplevelsesunivers, der byder på et væld af aktiviteter året rundt.

Først og fremmest kan du fordybe dig i den mere end 800 år gamle klosterbygning, der byder på fortællinger om middelalderen og om de cisterciensermunke, der grundlage klostret i 1151.

I den smukke klosterhave dominerer den krydrede duft af mere end 200 middelalderlige lægeurter. Tag på fredelig havevandring og bliv klog på planternes medicinske brug og religiøse betydning.

I sommermånederne syder Nordsjælland af tilbud til den musikinteresserede, for her løber mange af landets mest populære festivaler inden for deres genre af stabelen.

Er du til moderne pop, rock og electro, klassisk kammermusik eller legende jazz?

Hvem ejer Gilleleje Havn?

HAVNEKONTORET - GILLELEJE HAVN

Havnen ejes af Gilleleje Havnelaug, og består af Yderhavn, N-lige Bassin, S-lige Bassin og lystbådehavn.

Hvad kan man lave med sin mor derhjemme?

Snart er det mors dag, og har du ikke lige fundet på, hvad du kan lave med din mor, så læs med her. Det kan nemlig både være gratis og megahyggeligt at have en mor-datter-dag, og lige meget hvad vil din mor elske at bruge noget tid sammen med dig.

Her er ideer til mors dag:

Hvor mange bor fast i Gilleleje?

Geodemografi

”At være sin egen lykkes smed” er et gammelt udtryk. For vores Lykkesmed betyder det, at de enten er selvstændige, som er aktive med eget erhverv eller tager ansvar ved at lede eller bestyre for andre

Hvad hedder vandet ved Gilleleje?

Denne områdeplan omfatter en række mindre arealer langs eller nær Nordkysten: Hyllingebjerg, Helenekilde, Vieholmgård, Strandbjerggård, Rågegården, AP Møllergrunden, Gilbjerggård, Nakkehoved og Søborg Slotsruin.

Hvad koster Gilleleje rugbrød?

Alle produktnavne, logoer og mærker tilhører deres respektive ejere. Resten tilhører Tilbudsugen.dk. Vi er ikke ansvarlige for fejl i stavning, priser, gyldighed af tilbud og/eller grafik i tilbudsaviser, eller for onlinetilbud eller andre tilbud/andet indhold, som vi tilbyder links til. Vi tager forbehold for eventuelle tastefejl i priser og gyldighedsperioder. Det er altid den pris og gyldighedsperiode, der er angivet i avisen, som er gældende. © 2023 Tilbudsugen.dk - Alle rettigheder forbeholdes.

Hvad skal du lave i weekenden?

Jeg starter lige med det her råd: Tag i skøjtehallen! Det var der én der foreslog og det var faktisk det vi endte med at gøre. Jeg har ikke stået på skøjter siden Lillefar og jeg var nyforelskede (læs i øvrigt historien om hvordan vi mødte hinanden HER). Og det var virkelig et hit! Børnene elskede det og der var sådan nogle stativer de kunne køre rundt med, som kunne støtte dem lidt på balancen. Faktisk ret diskriminerende, at de ikke havde nogle stativer til voksne…hilsen hende der brugte 85% af tiden, med fjæset lige ned i isen. Men virkelig…det var en kanon fed aktivitet! Kan klart anbefales! Vi var i Frihedens Idrætscenter (lige ved Friheden station). Måske vi ses en dag? Det er som nævnt mig der ligger og raller rundt nede på isen.

Jeg starter lige med det her råd: Tag i skøjtehallen! Det var der én der foreslog og det var faktisk det vi endte med at gøre. Jeg har ikke stået på skøjter siden Lillefar og jeg var nyforelskede (læs i øvrigt historien om hvordan vi mødte hinanden HER). Og det var virkelig et hit! Børnene elskede det og der var sådan nogle stativer de kunne køre rundt med, som kunne støtte dem lidt på balancen. Faktisk ret diskriminerende, at de ikke havde nogle stativer til voksne…hilsen hende der brugte 85% af tiden, med fjæset lige ned i isen. Men virkelig…det var en kanon fed aktivitet! Kan klart anbefales! Vi var i Frihedens Idrætscenter (lige ved Friheden station). Måske vi ses en dag? Det er som nævnt mig der ligger og raller rundt nede på isen.

På Frederiksberg ligger et (for mig) totalt uudforsket univers! Et kæmpe indendørs slaraffenland, med klatrelabyrint, rutsjebaner og en masse andet sjovt. Alle barnets sanser bliver stimuleret og kroppen udfordret på den fede måde. Det er klart en ting der nu er på vores To-Do liste. Jeg kan simpelthen ikke spore hvad (og om?) det koster noget at komme ind. Men synes at de følgere der anbefalede det, skrev at det var gratis. Og det ser enormt fedt ud!

Hvad kan man lave en hel dag?

Varje stad är känd för något, Linköping för mycket! Kanske beror det på vem du frågar och du får olika svar – associationerna till Linköping är flera -  flyg, två kanaler, en blodig historia, ett häftigt universitet, eller framgångsrika hockey- och fotbollslag, you name it!! Oavsett hur länge ditt besök i Linköping varar eller om du är Linköpingsbo, finns det några pärlor här du bara inte får missa. Låt dig inspireras av topp 5 att se och göra i Linköping!

Ett stenkast från Linköpings centrum hittar du stadens egen lilla oas, Bergs slussar vid Göta Kanal. Njut av båtglada resenärer, underbara sommardagar och smakrika matupplevelser i hamnlivet som myllrar i området sommartid. Tänk vilken lyx att kunna kombinera citypulsen med den lugna hamnidyllen, med bara en cykeltur emellan!

I Bergs slussar finns allt från kulturhistoriska upplevelser, grön natur, smakfullt restaurangliv och slussande båtliv. Hjärtat i Bergs slussar, som enligt många är själen i hela Göta kanal, är Carl Johans slusstrappa. Trappan imponerar med sina sju sammankopplade slussar som tillsammans är kanalens längsta slusstrappa. Det är en hisnande upplevelse att se båtarna lyftas eller sänkas de 18,8 meter mellan Roxen och Bergs gästhamn.

Vad kan då besökaren själv säga om platsen? Det finns många härliga recensioner på TripAdvisor från de som besökt platsen och gett full pott i betyg! Här kommer en av många som hade en underbar vistelse i Bergs Slussar:

När du närmar dig Linköping kommer du se ett kyrktorn som sträcker sig mot himlen. Ett kyrktorn som visar dig vägen in till hjärtat av staden. Det är Linköping Domkyrkas höga torn på du tagit sikte på. Väl framme på plats kommer du förmodligen att känna dig liten i jämförelse med det imponerande 107 meter höga tornet! 

Linköpings domkyrka är Sveriges bäst bevarade medeltida katedral och här finns mycket att upptäcka; de gotiska blindarkaderna med sina märkliga stenfigurer, Golgata - glasskulpturen från Orrefors, Maria som brer ut sin mantel av blommor över oss från ett av fönstren. När du är inne i kyrkan kan det bli så att du tappar andan av dess skönhet. Det här är verkligen ett måste för alla historieupptäckare!

Vad kan då besökaren själv säga om platsen? Det finns många härliga recensioner på TripAdvisor från de som besökt platsen och gett full pott i betyg! Här kommer en av många som hade en spännande upptäcktsfärd i Linköpings Domkyrka:

Hvor gammel er Gilleleje by?

Tag en slentretur rundt på havnen, køb en is, eller nyd en kop kaffe og kage fra Vaffelbageriet eller en af havnecaféerne. Har du ungerne med, så besøg legepladsen på Stejlepladsen, som er et eldorado for børn med rutsjebane, klatrestativ, skibssandkasse, åleruse og marsvinegynger. Her kan de små fange fisk, og forældrene kan tage en kaffe to go og nyde den forbløffende smukke legepladsudsigt.

Skulle sulten melde sig, byder havnen på mange indbydende restauranter med terrasse- og gårdmiljøer. Du kan også købe friske fisk hos fiskehandlerne, hvor der er alt, hvad hjertet begærer i glasmontrerne: jomfruhummere, laks, rødspætter, røgvarer til lune fiskefrikadeller og lækre fiskeanretninger.

Hvor mange mennesker bor der i Gilleleje?

Navnet, udtalt med tryk på tredje stavelse, er en sammensætning af de to ord "gil", som er en kløft eller sprække, og "leje", som er et sted hvor fiskere kommer på særlige årstider for at fiske, eller hvor de trækker deres både på land. Det er sandsynligvis en sammentrækning af Gilbjerg Leje fra området Gilbjerg vest for byen, hvor en klint vender ned mod vandet. Byer, der slutter på -leje, er ofte fra det 16. århundrede, hvor fiskere begyndte at slå sig ned, og byer opstod. Sammenlign med den svenske endelse läge.

En alternativ mulighed er, at det første led stammer fra ordet gilde, som betyder et broderskab eller lav.

En lokal beboer vil i nordsjællandsk dialekt omtale sig selv som "['gil-lejer]" med tryk på første stavelse.

De tidligste permanente bosteder i "Gyldeleye" (en tidligere stavemåde for "Gilleleje"), som er bekræftet, er fra det tidlige 1500-tal. En udgravning foretaget i 1979 af byens museum afslørede en hustomt under nogle sandlag. Huset var sandsynligvis bygget kort efter 1536, da en mønt dateret 1534-36 blev fundet på stedet. Da der også blev fundet keramiske genstande, der mindede om andre fund, antager arkæologerne, at kulturlaget kan dateres til det sene 1400-tal.[kilde mangler] Yderligere blev huset fundet på adressen Fabersvej 10, som ikke ligger tættest på stranden, og vanen dengang var at bygge fra vandet og indad.

Omkring dette tidspunkt vides det også, at byen havde penge nok til at bygge en kirke og ansætte en præst. Det krævede betydelige midler, og den generelle opfattelse er således, at overgangen fra sæsonfiskeri til helårsfiskeri samt bebyggelsen af området skete i årene omkring 1500. Rådhuset har sat 1488 som det "officielle" år for Gillelejes grundlæggelse for at gøre jubilæer nemmere.