:

Er valentinsdag altid den 14?

Indholdsfortegnelse:

 1. Er valentinsdag altid den 14?
 2. Hvornår er det Valentines Day?
 3. Hvad kan man lave på valentinsdag?
 4. Er Valentins dag en helligdag?
 5. Hvor mange fejrer Valentin i Danmark?
 6. Hvad betyder navnet Valentin?
 7. Hvad giver man sin kæreste til Valentinsdag?
 8. Hvad skal man lave med kæresten?
 9. Er den 23 en helligdag?
 10. Hvad betyder Valentins dag?
 11. Kan man hedde Valentin?
 12. Hvad skal man vide om sin kæreste?
 13. Hvad er en god gave til sin kæreste?
 14. Hvad kan man lave med sin kæreste som ikke koster penge?
 15. Hvordan kan man glæde sin kæreste?
 16. When is Valentine's Day 2023?
 17. What is Galentine's day 2023?
 18. How many Valentines were executed in the Roman era?
 19. When is Valentine's Day 2023?
 20. What is Galentine's day 2023?
 21. How many Valentines were executed in the Roman era?

Er valentinsdag altid den 14?

Nei, valentinsdagen er ikke en rød dag. Men hvorfor ikke ta fri, så dere kan gjøre hele dagen romantisk!

Sjokolade og roser er to klassikere som i disse dager selger like godt som smør smelter på varmt svaberg om sommeren. Eller vis kjærligheten din med et kult Tinder-krus!?

Hvornår er det Valentines Day?

Bagsiden 14.02.18 Kl. 00:00

Valentinsdag er i årevis blevet fejret især i England og USA. Men hvornår kom skikken til Danmark, og hvor stammer nutidens traditioner fra? Kristeligt Dagblad har fulgt kærlighedssporet i arkivet

Hvad kan man lave på valentinsdag?

Som vi alle ved, så nærmer vi os Valentinsdag. Én af datefabrikkens favoritdage på hele året, hvor kærlighedens dag løber af stablen d. 14 februar hvert år. Dog kan man hurtigt føle, at der er forventninger til, at man har planlagt, hvad der skal ske denne dag. Derfor har vi samlet 14 gode idéer Valentinsdag, store som små, så I kan gøre jeres Valentinsdag mere speciel. 

Ofte er det de små ting, der tæller. Derfor rammer Valentinsdags idéer som denne altså bare det rigtige sted! Noget så simpelt som at skrive små søde beskeder på en post it og gemme dem forskellige steder kan betyde så meget for din partner. 

Eksempelvis kan man skrive en lille besked med, at man håber, de får en god dag, og at man elsker dem, og gemme den i jakkelommen eller tasken. 

Man kan også skrive et kompliment, såsom at de ser dejlige ud, eller at man glæder sig til at se dem. Man kan skrive lige det, man har lyst til, og gemme dem, hvor det passer. Det er KUN fantasien, der sætter grænser. 

Valentinsdags idéer kan være svære at finde på, men vi synes, den her passer super godt ind til den skønne dag.

Hvert afholdes der Copenhagen Light Festival, men i år bliver det større end nogensinde, da København bliver “The Capital of World Architecture”. 

Tag hinanden i hånden og gå på opdagelse i vores dejlige hovedstad og se over 35 forskellige lysinstallationer. 

Er Valentins dag en helligdag?

17th of May and 1st of May are not helligdager, they are høytidsdager. The distinction isn’t super important, but it’s there since there’s nothing holy about those two days.

Also, høytidsdager and helligdager are colloquially referred to as røde dager, because they are marked in red on calendars.

Hvor mange fejrer Valentin i Danmark?

Siden midten af 1990´erne har Valentinsdag vokset sig stadigt stærkere i Danmark, for endeligt at slå igennem ved århundredets slutning.

I 2000 begyndte fx TV-stationer og andre landsdækkende medier at markere dagen - fx med særligt romantiske TV-programmer og lignende. På samme måde satsede visse supermarkeder på dagen gennem annoncer og særlige varer, fx hjertelyskæder, hjerteformet pasta, etc.

Hvad betyder navnet Valentin?

 • ^ Hop op til: a b "Den hellige Valentin av Roma (av Terni) ( -~270)". katolsk.no. 14. januar 2019. Hentet 14. februar 2022.
 • ^ Hop op til: a b "St. Valentine". catholic.org. Hentet 14. februar 2022.
 • Hvad giver man sin kæreste til Valentinsdag?

  De helt traditionelle valentinsdagsgaver er blomster, chokolade og et sødt kort. Disse gaver synes vi er super romantiske og lever helt op til forventningerne på denne dag. Vi synes faktisk ikke, at en valentinsgave behøver at være større end dette, da dagen blot skal bruges til at symbolisere din taknemmelighed for kærligheden imellem jer. Disse gaver lægger meget op til at være gaver til kvinder. En nyere og mere moderne “tradition”, som vi tror, nogle mænd må have fundet på, finder sted præcis en måned efter valentinsdag – nemlig den 14. marts. Dette er “mændenes version” af valentinsdag. Denne har vi dog ikke tænkt os at kommentere mere på her, af børnevenlige årsager. Vil du alligevel gerne give din mand eller kæreste en gave på valentinsdag, så har vi også samlet gaver her på siden, der fungerer kun til ham, til par eller til begge køn.

  Det er også blevet meget populært at tage ud på restauranter og spise på denne romantiske dag. Det kan faktisk være svært at finde ledige borde rundt omkring i byen, hvis man ikke har været ude i god tid. En lækker middag i sig selv kunne være et alternativ til en god valentinsdagsgave.

  Hvad skal man lave med kæresten?

  Den kolde tid på året er den perfekte tid til forkælelse og tosomhed. Vejret kalder på inde-hygge for alle pengene. Efteråret og vinteren er nemlig årstider, som rigtig mange forbinder med god dansk hygge. Vi finder striksokkerne frem, putter os med tæpper på sofaen til en god film, tænder stearinlys i lange baner og hvad vi ellers kan finde på i det kolde vejr.

  Vil du gerne gøre lidt ekstra for kæresten i denne tid, så er en forkælelsesdag det helt rette valg. Læs med her og få gode ideer til, hvordan du kan arrangere den perfekte forkælelsesdag for dig og din bedre halvdel.

  Er den 23 en helligdag?

  Trettondedag jul eller trettondagen er den trettende dag efter juleaften, og falder således altid 6. januar. Det er samme dag, som vi i Danmark fejrer den kristne højtid Helligtrekonger

  (Svensk: palmsöndagen) Palmesøndag er den sidste søndag før påske og indleder påskeugen.

  (Svensk: skärtorsdagen). Skærtorsdag er dog ikke en officiel arbejdsfri dag, på mange arbejdspladser er det en dag med kortere arbejdstid.

  Hvad betyder Valentins dag?

  Valentinsdag bliver fejret den 14.februar, og er kendt som ”de elskendes helligdag”. Valentinsdag er dermed en dag dedikeret til kærlighed. Det er derfor en oplagt dag at vise din udkårne, hvor meget han eller hun betyder for dig.

  Valentins-traditionerne strækker sig helt tilbage til 500 år f.Kr. Dengang var den 14. februar en dag, hvor romerne ærede guden Juno, som var dronning over de romerske guder. Juno var symbol for kvinder og ægteskab. Dagen var optakt til frugtbarhedsfestival – Lupercalia. 

  Den første valentinshilsen, vi kender til, blev skrevet i 1415 af hertugen af Orleans, da han sad fanget i Tower of London. Kortet er i dag udstillet på British Museum. Det var dog først i 1840’erne, at det blev muligt at købe valentinskort i butikkerne, som vi kender det i dag.  

  Kan man hedde Valentin?

  Helligdagen blev indført af pave Gelasius i 496 e.v.t. og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin. Hvem han var, er stadig usikkert. Legenden fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater.

  Valentin hører til den gruppe af personnavne, der både fungerer som fornavn og efternavn. Mens der i 2021 som nævnt ifølge Danmarks Statistik var 541 danske mænd og drenge med Valentin som fornavn, så hed 940 danskere af begge køn Valentin til efternavn.

  Lav en lækker middag, og invitér veninderne eller kæresten over. Husk levende lys og måske lidt hjerter på bordet, så der er en rigtig romantisk stemning. 3. Skal du bare slappe af, så skriv nogle søde valentins-kort til dem, du holder af.

  • Se jeres yndlings Disney-film sammen.
  • Leg Bagedyst ude i køkkenet.
  • Hold Zoom-parmiddag med jeres venner eller søskende.
  • Hold hjemme spa-aften med ansigtsmasker, fodbad, massage, frugt og bobler.
  • Lav hjemmelavet 3-retters middag sammen.
  • Hold dance-party til alle de gode 90’er-hits.
  • Se gyserfilm under dynerne.

  Hvad skal man vide om sin kæreste?

  I et sundt kæresteforhold vil man fokusere på at lære hinanden godt at kende. Det er i virkeligheden, hvad ethvert seriøst forhold går ud på.

  Hvad er en god gave til sin kæreste?

  Leder du efter inspiration til den perfekte gave til kæresten, så behøver du ikke lede længere. Vi er sikre på, at du på vores liste her kommer til at finde flere interessante ideer til gaven til din udkårne. Vi har kønsopdelt vores gaveforslag, så du hurtigt kan blive præsenteret for de mest relevante gaveforslag for dig. Klik blot på den sektion, du tænker, er mest relevant for dig, og du vil blive ført direkte til denne.

  Vær opmærksom på, at der optræder affiliate-links på siden.

  Hvad kan man lave med sin kæreste som ikke koster penge?

  Tag en kurv med lækker mad og find en hyggelig park, hvor I kan nyde hinandens selskab. Glæd jer til at slappe af i det grønne og nyd naturens skønhed sammen.

  Tænd stearinlysene, find brætspillet frem eller lav en liste med spørgsmål til hinanden. Det er den perfekte mulighed for at lære hinanden bedre at kende og have en sjov aften sammen.

  Tag en romantisk tur langs stranden ved solnedgang. Lyden af bølgerne og det smukke syn af solen, der forsvinder i horisonten, vil skabe en utrolig stemning.

  Find en hobby, I begge kan lide, og dyrk den sammen. Om det er at lave mad, danse eller male, giver det jer mulighed for at skabe noget sammen og lære hinanden bedre at kende.

  Hvordan kan man glæde sin kæreste?

  Dette er en formidabel overraskelse til kæresten. Tænd stearinlys i hele stuen, og læg derefter dyner og puder derind. Du skal ydermere også sørge for kæresten yndlingsdrik og derefter give hende en top-til-tå behandling. Det er vigtigt, at du husker på, at det handler om kærestens nydelse, hvorfor det er dig, der skal sørge for ham/hende. Sørg for at kæresten føler sig tæt, tryg og elsket.

  Der er rigtig mange, der værdsætter en hjemmelavet gave fra kæresten en gang imellem. Det vidner om at man tænker på ham/hende, og derfor gerne vil lave noget specielt til ham eller hende. Hvad end du finder på, er ikke hvad, der er af betydning, men det er mere selve princippet i, at du har lavet noget til ham/hende.

  Hvis I plejer at gå i biografen eller på restaurant, så bryd vanen og tag kæresten med til et sted, hvor I ikke plejer at gå hen. Vi viser af natur langt mere interesse og opfindsomhed, når vi oplever noget vi ikke er vant til, hvorfor i med garanti vil finde mere glæde i hverdagen, hvis i bryder vanen.

  Du kan også: Tjekke de her oplevelser i København og Århus.

  When is Valentine's Day 2023?

  Valentine's Day 2023 is Tuesday, February 14. Best Valentine's Day gift baskets to give in 2023: Tasty treats for everyone you love How did Valentine's Day start? Valentine's Day as we know it, full of love, candy and flowers, is very different from the holiday's origins. Valentine's Day has roots in Christianity, according to History.com.

  What is Galentine's day 2023?

  Finding its origin in a popular sitcom, Galentine's Day is a special way to tell your pals and gals that you appreciate them. Here's how to celebrate the holiday, and what day it falls on in 2023. When is Galentine's Day 2023? Galentine's Day 2023 will be Monday Feb. 13, 2023.

  How many Valentines were executed in the Roman era?

  Which one is a question of debate. It is thought that at least two Valentines: Saint Valentine of Rome and Saint Valentine of Terni, were executed on February 14 by Roman Emperor Claudius II. Both Valentines lost their heads for converting Romans to Christianity and performing miracles.

  When is Valentine's Day 2023?

  • Valentine's Day 2023 is Tuesday, February 14. Best Valentine's Day gift baskets to give in 2023: Tasty treats for everyone you love How did Valentine's Day start? Valentine's Day as we know it, full of love, candy and flowers, is very different from the holiday's origins. Valentine's Day has roots in Christianity, according to History.com.

  What is Galentine's day 2023?

  • Finding its origin in a popular sitcom, Galentine's Day is a special way to tell your pals and gals that you appreciate them. Here's how to celebrate the holiday, and what day it falls on in 2023. When is Galentine's Day 2023? Galentine's Day 2023 will be Monday Feb. 13, 2023.

  How many Valentines were executed in the Roman era?

  • Which one is a question of debate. It is thought that at least two Valentines: Saint Valentine of Rome and Saint Valentine of Terni, were executed on February 14 by Roman Emperor Claudius II. Both Valentines lost their heads for converting Romans to Christianity and performing miracles.