:

Hvem spiller med i musicalen Matador?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem spiller med i musicalen Matador?
 2. Hvor spiller Matador The musical?
 3. Hvem spiller Misse Møhge i Matador musical?
 4. Er Annette Heick med i Matador musical?
 5. Hvor er Matador optaget?
 6. I hvilken by er Matador optaget?
 7. Hvor stammer Matador fra?
 8. Hvem har skrevet melodi til Matador?
 9. Hvem spiller Agnes mor i Matador?
 10. Hvem spiller børn i Matador?
 11. Er Matador optaget på Bakken?
 12. Hvorfor hedder det Matador?
 13. Hvor ligger Skovpavillonen i Matador?
 14. Er Matador spillet dansk?
 15. Hvorfor blev Hr Swan skrevet ud af Matador?

Hvem spiller med i musicalen Matador?

Holstebro Teater og hele Danmarks Musicalteater præsenterer

Det vi kender – og alt det nyeMATADOR bliver en festlig, varm og medrivende musikalsk fortælling om to konkurrerende familier, hvis skæbner med tiden væves tæt sammen. Et både storslået og nostalgisk drama om ambition, tradition og fornyelse, men også om mod, kærlighed og identitet. Musicalen bliver både et gensyn med alt det, vi kender – persongalleriet, de udødelige replikker og selve historien – og et møde med en række nye scener, situationer og dialogudvekslinger, som er skabt til den nye musical.

Hvor spiller Matador The musical?

Matador bliver en helt ny musical skabt fra bunden, som ikke har noget med DRs egen musicalversion af Matador fra 2007 at gøre. Det er Susanne Bier og Anders Thomas Jensen, der har skrevet manuskriptet, i tæt dialog med tv-seriens ophavskvinde Lise Nørgaard. De får følgeskab af Burhan G og Lise Cabble, som skal arbejde sammen for første gang og skrive alle de nye sange til musicalen. Og selvfølgelig er Bent Fabricius-Bjerres titelmelodi også med.

Susanne Bier og Anders Thomas Jensen har sammen stået bag en lang række store filmsucceser gennem de seneste 20 år, bl.a. Elsker dig for evigt, Brødre, Efter brylluppet, den Oscar-belønnede Hævnen og Den skaldede frisør, og på scenen Den skaldede frisør – The Musical – og for Susanne Biers vedkommende Den Eneste Ene. 

Igennem de seneste næsten to år har de arbejdet tæt sammen med Lise Nørgaard om at udvikle manuskriptet til den nye Matador-musical. I sensommeren 2022 gave Lise Nørgaard dette citat til brug for offentliggørelsen af musicalen:

Hvem spiller Misse Møhge i Matador musical?

I februar 2023 – en måneds tid efter at hun sov ind i en alder af 105 – kom det nemlig frem, at der er en helt ny musical om ”Matador” på vej. Den er skabt af filminstruktørerne Susanne Bier og Anders Thomas Jensen i tæt samarbejde med Lise Nørgaard, der har været med til at udvikle manuskriptet.

Den helt nye musical får premiere til næste år, og onsdag blev det på et pressemøde afsløret, hvem der skal spille de elskede karakterer, som så mange kender fra tv.

Se billederne af flere af skuespillerne som de folkekære karakterer her:

Er Annette Heick med i Matador musical?

V-ordfører kalder CO2-afgift på varer i køledisken en 'god idé'

Det er en god idé at lægge en kommende CO2-afgift på varer som mælk og oksekød frem for på produktionen i landbruget.

Det siger Erling Bonnesen, der er landbrugs- og miljøordfører for Venstre, til Jyllands-Posten.

Ny forskning viser, at Jorden er 'et godt stykke uden for det sikre råderum for menneskeheden'

I flere år har et stort forskerhold undersøgt, hvordan mennesker påvirker de globale miljøprocessor.

De har introduceret begrebet "planetære grænser", som beskriver, om menneskehedens belastning af Jorden er overskredet.

Katastrofale oversvømmelser i den libyske kystby Derna kan have kostet mellem 18.000 og 20.000 mennesker livet.

Grønlands Politi efterforsker, om der er sket noget ulovligt i sag om grundstødt krydstogtskib

Drabsmand, der beskrives som 'en af Norges farligste', skal prøveløslades

Byretten i Oslo har besluttet, at den norske drabsmand Stig Millehaugen skal prøveløslades.

Hvor er Matador optaget?

I Maude og Hans Christian Varnæs hjem gik tre ord igen, når de helt rette møbler skulle findes: Velstand, provinsialisme og tradition.

- Familien Varnæs var meget traditionelle. De slog sig lidt løs ved at få en grammofon, og de fik også inspiration efter deres rejse til Paris. Men ellers var de meget provinsielle og ikke så meget med på noderne. Deres møbler skulle signalere, at de havde mange penge og gik op i stil, fortæller Magnus Magnusson.

Det traditionelle gik også igen, da familien Varnæs på et tidspunkt investerede i en ny sofa. Den skulle være flot, men ikke for moderne. Her fik Magnus Magnusson en møbelpolstrer til at lave et særligt betræk til både sofa og to stole, fordi han ikke syntes, han kunne finde noget, der passede.

Holdet bag Matador fik stor hjælp af byarkivet i Køge og gennemlæste bl.a. en hel årgang af Østsjællands Folkeblad fra 1930'erne og 1940'erne.

Mange ting, der sker i Korsbæk, er hentet direkte fra rigtige historier, der har været beskrevet i Østsjællands Folkeblad. Bl.a. historien om aborten og den ståhej, det skabte i byen.

I hvilken by er Matador optaget?

(The English episode titles are taken from the English subtitle track on the 2006 Region 0 DVD collection. Many of the original episode titles are based on Danish puns and expressions.)

Hvor stammer Matador fra?

Advarsel! - Handling, afslutning og/eller plot afsløres i det følgende.

I begyndelsen møder Mads Skjern, der har åbnet en tøjforretning i provinsbyen Korsbæk, modstand fra byens fine gamle familier, primært familien Varnæs. Bankdirektør Hans Christian Varnæs nægter, for at beskytte sin ven Albert Arnesen der ejer Damernes Magasin, at låne Mads Skjern kapital. Mads Skjern har andre ressourcer, og det lykkes ham at udkonkurrere Damernes Magasin ved skarp og kompetent forretningsdrift.

Omkring denne hovedhistorie følger vi livet hos høj og lav i Korsbæk. Der er grisehandler Oluf Larsen, der bliver Mads Skjerns svigerfar, tjener Boldt, der på Jernbanerestauranten serverer for stamgæsterne, der ud over grisehandleren består af kommunisten Lauritz "Røde" Jensen og maleren Frede "Fede" Hansen. Vi følger tjenestefolkene hos familien Varnæs; den tro kokkepige Laura og den ambitiøse Agnes, der ender med at eje sin egen virksomhed – og blive ansat hos Skjern. Der er romancen mellem Kristen Skjern og Elisabeth Friis (Maude Varnæs' søster), og i alle husene og på tværs af sociale skel og ven- og fjendskaber aflægger dr. Hansen sine sygebesøg. Hertil en masse roller, der alle har deres historie. Da det blev klart, at serien skulle fortsætte efter de første 6 afsnit, blev serien udbygget med forholdet mellem "Røde" og Agnes, således at den kunne tilføjes et nuanceret billede af arbejderklassen.[4]

Historien om to familier i en provinsby var oprindeligt stof til en roman, som Lise Nørgaard ikke kunne finde tid til at færdiggøre. DR var på udkig efter en afløser til Huset på Christianshavn, og ved Erik Ballings mellemkomst[b] blev projektet nævnt for den nye chef for DR's underholdningsafdeling, Jørgen Ifversen, der så et potentiale.[6] Der var kun planlagt seks episoder, hvor hver episode skulle spænde over et årti, men efter at Balling og Ifversen havde læst synopsen til første episode, mente de, at der var rigeligt stof til seks episoder i den alene.

Oprindeligt var det planen, at serien skulle have samme forfatterteam som Huset på Christianshavn, hvilket dog viste sig at være besværligt at gennemføre. Modsat arketyperne i Huset på Christianshavn udviklede[7] personerne i Matador sig i løbet af serien, og kun Lise Nørgaard havde en klar forestilling om, hvilken retning serien skulle tage. Hun har selv udtalt, at den skulle vise "rigtige mennesker", hvis liv påvirkes af "overgangen fra bonde- og håndværkersamfundet til industrisamfundet, som for alvor slog igennem i mellemkrigsårene"[8] Det blev derfor i høj grad Lise Nørgaard, der som hovedforfatter sørgede for, at alle manuskripter var i overensstemmelse med hendes forestilling om personerne og sammen med Balling rettede medforfatternes bidrag til. Nørgaard omskrev store dele af de øvriges manuskripter for at få en ensartet sprogtone og troværdige replikker.[9] Lise Nørgaard var særlig kritisk overfor Hammerichs afsnit, som hun har omtalt som "uden hverken hoved og hale",[10], men krediterede ham dog for det store arbejde, det var at udarbejde en komplet rolleliste og en oversigt over de væsentligste danske og internationale begivenheder i perioden.[11] Jens Louis Petersen savnede ved sin gennemlæsning af synopsen en kritisk kommenterende person, der ikke var involveret i konflikterne, og således blev Doktor Louis Hansen en del af personkredsen. Dette indfriede samtidig Erik Ballings ønske om at finde en passende rolle til Ove Sprogøe.[12]

Balling havde en grundstamme fra Huset på Christianshavn og Olsen-banden i tankerne til nogle af de centrale roller. For at kunne supplere med dem, han skønnede var de bedste, tog han rundt på teatrene for at få et førstehåndsindtryk af unge talenter. Dette førte blandt andre til engagementerne med Sonja Oppenhagen, Kirsten Olesen, Kurt Ravn og Per Pallesen.[34]

Balling havde det afgørende ord vedrørende rollebesætningen, men rådførte sig med Lise Nørgaard. Sidstnævnte har selv fortalt, at hun foreslog Virkner som Maude og Schwartz som Elisabeth, hvortil Balling svarede, at de begge skulle have en hovedrolle, men den modsatte af det foreslåede.[35]

Hvem har skrevet melodi til Matador?

At Matador og dens musik blev så stor en succes, havde hverken Erik Balling eller Bent Fabricius-Bjerre regnet med, men komponisten satte pris på det.

»For mig er det bare en lykkelig omstændighed, at serien og melodien er ramlet sammen, og så er melodien blevet spillet så meget, at folk har taget den til sig. Jeg tror ikke, melodien havde klaret sig så godt uden tv-serien. Temaet til Matador skal såmænd nok overleve nogle år ud over min tid. Der er jo mange, der bruger min melodi til klaverundervisning, fordi den er ret let at spille. Måske bliver det endda sådan én, man trækker frem a la Jacob Gades Tango Jalousie. Men på et eller andet tidspunkt holder man jo nok også op med at spille den,« sagde han.

Fabricius-Bjerre og Balling begyndte at arbejde sammen i slutningen af 1950’erne, og da jeg for ti år siden skrev en bog om Balling og hans værk, mødte jeg for første gang komponisten og talte med ham om de to herrers kreative samspil. Fabricius-Bjerre var allerede en anerkendt komponist og pladeselskabsdirektør, men han havde kun lavet musik til nogle enkelte af Jørgen Roos’ kortfilm.

Hvem spiller Agnes mor i Matador?

I afsnittet ’Fødselsdagen’ er der et portræt af fru Fernando Møhge i Korsbæk Tidende. Selvom billedet og overskrifterne handler om fødselaren, så handler selve teksten om noget helt andet. Blandt andet om Johannes V. Jensens roman ’Dr. Renaults Fristelser’, som først udkom i 1935.

Og som om det ikke var nok, så foregår afsnittet to år før, bogen udkom.

- Korsbæk Tidende er jo oprindelig venstreavisen Østsjællands Folkeblad, som blev forsynet med et nyt hoved og lokale artikler og annoncer fra Korsbæk og omegn, inden den blev brugt i optagelserne.

Hvem spiller børn i Matador?

Fortællerstemme Ole Andreasen Medvirkende i 23 episoder: 2-24

Tjener Olsen. Overtjener på Postgaarden Holger Perfort Medvirkende i 15 episoder: 4-7, 10, 11, 13, 14, 16, 17, 19, 20, 22-24

Er Matador optaget på Bakken?

Det kræver sin arkitekt at bygge en tro kopi af en by, der aldrig har eksisteret. Ikke desto mindre lød opgavebeskrivelsen således til Martin Trier og hans medarbejdere fra Trier Arkitekter, da man skulle påbegynde arbejdet med at opføre Korsbæk på Bakken.

Korsbæk som ny, gammel byDa Matador blev produceret i Nordisk Films studier i Valby i årene 1978-1981, valgte instruktør Erik Balling at bygge Korsbæk op som en kulisseby, hvor alle scener blev skudt, foruden enkelte udvalgte locations i Dragør, Bagsværd, Ringsted og andre steder i landet. Da det sidste Matador-afsnit var færdigt, blev kulisserne genbrugt eller brændt. Det var så at sige at starte på en frisk for arkitekterne, der ikke nok med at skulle danne sig et overblik over bybilledet ud fra en tv-serie, men derudover skulle opfinde de dele af byen, som man aldrig ser i Matador.

Hvorfor hedder det Matador?

Bagsiden 13.06.23 Kl. 11:30

Haribo har fjernet den lille tyrefægter fra den elskede Matador Mix. Det kan skyldes, at motivet kan være "problematisk", mener ekspert

Hvor ligger Skovpavillonen i Matador?

Cachen ligger tæt ved Aldershvile slotspavillon.

Det var her optagelserne af Skovpavillonen (Sølyst) ved Korsbæk blev lavet. Skovpavillonen var stedet hvor overklassen tog hen for at spise middag.

Er Matador spillet dansk?

Mon ikke alle danske familier har prøvet at spille Matador? De små grønne, gule, blå og røde biler susede rundt, og det gjaldt om at komme først rundt og indkassere præmier. Samtidig skulle man købe huse og hoteller på Rødovrevej eller i den dyre ende på Bredgade og sikken en fryd, når man kunne placere sit lille hus på en dyr adresse. Kortbunken indeholdt altid overraskelser, og man kunne både få præmier, gå direkte i fængsel eller blive løsladt. Man skulle investere og købe grunde, og imens voksede stakken af matadorpenge, der var sådan nogle søde små nogen, foran de heldige.

Første økonomispil

Hvorfor blev Hr Swan skrevet ud af Matador?

Persongalleriet i Matador er fantastisk, og skal jeg fremhæve et par stykker som har gjort stort indtryk, så er det tysklærer Andersen og grisehandleren. Tysklærer Andersen, spillet af Helge Kjærulff Schmidt, er en undervurderet karakter i Matador, hvis man spørger mig. Det er de små ting i hans spil der gør udslaget, og jeg kan simpelthen ikke undgå at få sympati for hans figur. ja, det er jo ikke fordi han er specielt elskværdig, men der er alligevel noget ved ham som gør at jeg godt kan lide ham.