:

Hvor er det billigst at købe vinduer?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor er det billigst at købe vinduer?
 2. Hvad koster det at få skiftet et vindue?
 3. Hvor er det bedst at købe vinduer?
 4. Hvem ejer Vinduesgrossisten?
 5. Hvem ejer Bedst og billigst vinduer?
 6. Kan man få tilskud til udskiftning af vinduer?
 7. Hvad er forskel på 2 og 3-lags vinduer?
 8. Hvilke vinduer er bedst kvalitet?
 9. Hvem laver de bedste vinduer?
 10. Hvad koster koblede vinduer?
 11. Kan nye vinduer trækkes fra i skat?
 12. Er udskiftning af vinduer en forbedring?
 13. Er det et krav at sætte 3-lags vinduer i?
 14. Hvad er A mærkede vinduer?
 15. Er der tilskud til udskiftning af vinduer?
 16. Hvad er vinduer hos vinduesgrossisten?
 17. Kan du bestil billige vinduer?
 18. Har vi sikret vinduer og døre?
 19. Hvordan fremstiller vi vinduer?

Hvor er det billigst at købe vinduer?

Hvor energieffektive er dine nye vinduer? En stor del af boligens varmetab sker gennem vinduerne, og dermed kan der være mange penge at spare på varmeregningen i de efterfølgende år ved at købe vinduer med energiruder og overveje om de skal have 2- eller 3 -lags glas.

Hvor lang tid kan du forvente dine nye vinduer kanholde? Pris og kvalitet følger også her hinanden. Producentens garanti giver et fingerpeg på, om du kan forvente vinduer, der holder længe. Hvis producenten kun giver 5 års garanti, så kan du forvente en langt lavere kvalitet end hos den producent, der giver 10 års garanti.

Hvad koster det at få skiftet et vindue?

Prisen for montering af et vindue koster mellem 1850 kr. og 2850 kr. afhængigt af, om vinduet er under eller over 2,3 m2. Dertil skal du budgettere med en række tillæg til prisen, herunder kørselstillæg, bortskaffelse, indvendig afslutning af vinduet samt evt. montage over stueplan.

Prisberegneren tager udgangspunkt i nedenstående prisliste, som er et gennemsnit af priser indhentet fra 32 forskellige tømrerfirmaer. Bemærk, at foruden selve monteringen af vinduet, vil tømren typisk fakturere en række tillæg såsom kørselstillæg, tillæg for montering af 3-lags glas, tillæg for montage i en vis højde, tillæg for bortskaffelse af gamle vinduer samt tillæg for indvendig afslutning på vinduet.

Prisen på montering af vinduer vil bl.a. afhænge af antallet af vinduer, hvor vinduerne ønskes placeret (ved 1. sals montering påregnes typisk et tillæg) samt om tilbuddet også skal inkludere bortskaffelse af eksisterende vinduer og/eller indvendig afslutning.

Det er altid en god idé at få en tømrer og/eller en glarmester på besøg, som kan vurdere de eksisterende vinduers stand. Derved undgår du at udskifte alle vinduer, selvom det måske ikke er nødvendigt eller kan vente et par år.

Du kan også selv undersøge vinduernes stand. Du bør særligt være opmærksom på, om vinduesrammens træ er råddent og mørt. Træet må ikke være blødt og til at trykke i, idet det kan være tegn på fugtbeskadigede vinduesrammer. Ligeledes vil revner langs vinduesrammens åreretning være tegn på, at vinduet skal skiftes. Hvis vinduets vindueramme er i god stand, vil det også være muligt kun at udskifte vinduets glas, som kan medføre betydelige besparelser på varmeregningen.

Der behøver ikke nødvendigvis være en umiddelbar årsag til at udskifte vinduerne såsom råd og fugtskader i vinduesrammen. Hvis boligen i øjeblikket har enkeltlagsvinduer, kan det som regel være en særdeles rentabel investering at udskifte disse med f.eks. lavenergivinduer eller at montere forsatsvinduer, da det sparer gevaldigt på varmeregningen.

Hvor er det bedst at købe vinduer?

Valget mellem at bevare og istandsætte sine gamle vinduer eller købe helt nye kan være svært. Ofte kan man nøjes med at behandle træværket, udskifte det gamle et-lags glas eller termoruder, skifte tætningslisten og justere vinduet ind, så det lukker ordentligt igen.

Er du i tvivl, om du skal reparere eller udskifte vinduerne, så kan du få en byggeteknisk rådgiver til at vurdere deres holdbarhed.

Det kan nemlig være dyrt at købe nye vinduer, og derfor kan du måske nøjes med en grundig renovering af de gamle, hvis de ellers er i god forfatning.

Når du skal vælge nye vinduer til dit hus, er der en række forhold, som du skal være opmærksom på. Hvilke vinduestyper passer bedst til netop dit hus?

Vil nye materialer også passe til huset? En tommelfingerregel er, at de vinduer, som sad i huset fra starten, også er de bedste rent arkitektonisk og proportionsmæssigt. Så find de gamle tegninger frem og se, hvilke vinduer der sad i huset oprindeligt. Eller opsøg en rådgiver (gerne en arkitekt), som kan hjælpe dig med de æstetiske overvejelser.

I den eksisterende boligmasse er der set mange dårlige eksempler på valg af nye vinduer, som ikke passer til huset. Andre steder har man erstattet de gamle vinduer med større vinduer, hvilket har givet problemer med indeklimaet.

Ja, der er stor forskel på kvaliteten af de vinduer, som sælges på det danske marked. Prisen på et almindeligt gennemsnitsvindue kan svinge fra omkring 1.000 kr. til ca. 15.000 kr., afhængigt af størrelse, materiale, isoleringseffekt og producent.

Som det gælder for mange andre byggematerialer, følges pris og kvalitet ofte ad. Det vil sige, at du kan være relativt sikker på, at et dyrt vindue på alle områder også er bedre end et billigt.

Hvem ejer Vinduesgrossisten?

Dine konkurrenter har brugt denne plads til at beskrive deres virksomhed. Vidste du, at du som virksomhedsejer let kan opdatere dine virksomhedsoplysninger her på Krak?

Hvem ejer Bedst og billigst vinduer?

Europas største vindueskoncern, Inwido, overtog for nylig aktiemajoriteten i Outrup Vinduer & Døre efter et overgangsforløb som mindretalsejer.

Læs også: Vindueskoncern følger dansk strømpil efter rekordår

Kan man få tilskud til udskiftning af vinduer?

Et politisk flertal besluttede i juni 2021 at ændre lidt på Bygningspuljen. Ændringerne betød, at:

 • Tilskuddet kun var til boliger med energimærke E, F og G  - dog kunne alle få tilskud til varmepumper.
 • Tilskudssatsen blev lavere end hidtil - til gengæld kunne flere søge.
 • 80 procent af pengene i puljen i 2022 skulle bruges på skift af opvarmningsform til varmepumpe. Derfor var der større chance for at få tilskud, hvis du søgte til varmepumpe.
 • Du kunne få tilskud til at skifte opvarmningsform til varmepumpe, hvor varmepumpen er en integreret del af en kombinationsløsning med ventilation, så du får varmepumpe og ventilationsanlæg samtidig.
 • Du kunne få tilskud til at erstatte elvarme med et nyt varmesystem baseret på vand, både ved konvertering til fjernvarme og varmepumpe. Før var det kun varmepumpe.
 • Det var også muligt at få tilskud til en stor varmepumpe - fx, hvis man bor i en boligforening uden for et fjernvarmeområde.

Hvad er forskel på 2 og 3-lags vinduer?

Når du kigger ud af et vindue, så kigger du faktisk ud gennem flere lag af glas. Vinduets energirude består nemlig af 2 eller 3 glas, der er er sat parallelt sammen med en afstandsprofil og efterfølgende forseglet.

Grunden til dette er for at gøre vinduet mere isolerende. Mellem glassene er der et hulrum ligesom man kender det fra en hulmur, som man isolerer. Med vinduer isolerer man også mellem glassene, men man bruger en gennemsigtig og ugiftig gas, der er meget tættere end luft.

Hvilke vinduer er bedst kvalitet?

Vi har set nærmere på markedet for vinduer for at se nærmere på, hvilke vinduer der er bedst i test. Vi har udvalgt fem gode producenter af vinduer, som er udvalgt på baggrund af antallet, samt af hvor gode anmeldelser vinduerne har fået.

 • Bedste vinduer: Spar vinduer er de vinduer på markedet, der har de fleste og bedste anmeldelser
 • Klar vinduer: Klar vinduer har også mange gode anmeldelser, kun overgået af Bedste vinduer
 • KPK: Med vinduer fra KPK får du vinduer med gode, men ganske få anmeldelser
 • Outline: Har ligesom KPK vinduer få men gode anmeldelser
 • Ottrup: Har ligesom KPK og Outrup få men gode anmeldelser

Hvem laver de bedste vinduer?

I denne gør det selv vejledning har vi samlet alt det, du skal vide, når du køber nye vinduer.

Valget af vinduer hænger uløseligt sammen med husets stil og alder: Den gamle murermestervilla skal ikke have store, brede ruder, og 60’er-parcelhuset bliver lidt løjerligt med småsprossede bondehusvinduer. Tingene skal passe sammen. Og i sidste ende er det din smag, der bestemmer. Men uanset designet, så skal du vælge, hvilket materiale rammerne til vinduet skal være lavet af. Og her er der typisk tre muligheder at vælge imellem: træ, træ-alu og plast.

Alle typer fås med høj isoleringsevne, så du kan holde på varmen. Her skal du gå efter den laveste U-værdi for det samlede vindue, altså ramme og ruder. Den skal gerne ligge under eller tæt på 1,0 i et moderne vindue.

Hvad koster koblede vinduer?

Vinduespladsen har tre forskellige showrooms rundt omkring i Danmark, hvor det er muligt at komme ind og se vores døre og vinduer.

 • Udstillingen i Vojens har åbent mandag til torsdag fra kl. 9-16.30 og fredag fra kl. 9-15.
 • Udstillingen i Skovlunde har åbent onsdag til torsdag fra kl. 9-16.30 og fredag fra kl. 9-15.
 • Udstillingen i Åbyhøj er åben efter aftale. Du kan aftale tid på tlf. 46 76 91 00 eller skrive en mail til [email protected]

Du kan læse mere om vores showrooms samt deres præcise adresser og åbningstider her.

Kan nye vinduer trækkes fra i skat?

Håndværkerfradraget gav dig mulighed for at søge om tilskud til dine nye vinduer og døre.

Fradraget blev desværre afskaffet 01/04-22. Læs mere på SKAT hjemmeside.

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, så giver vi dig besked hvis et lignede fradrag genindføres.

Er udskiftning af vinduer en forbedring?

I dette afsnit gennemgås reglerne for, hvornår en udgift på fast ejendom kan anses for en fradragsberettiget vedligeholdelsesudgift, og hvornår der er tale om forbedringsudgifter.

Efter statsskatteloven er der ikke fradragsret ved indkomstopgørelsen for udgifter, der er afholdt til forbedringer på den faste ejendom. Se SL § 6, stk.1, litra e, sammenholdt med paragraffens sidste stykke.

Det er derfor nødvendigt at afgøre, om en konkret afholdt udgift er en fradragsberettiget vedligeholdelsesafgift, eller om der er tale om en udgift, der er en ikke fradragsberettiget forbedring af ejendommen.

Fradraget for vedligeholdelsesudgifter omfatter kun fradrag for udgifter til vedligeholdelse af ejendommen på grund af ejendommens forringelse ved slid og ælde i den nuværende ejers ejertid.

Er det et krav at sætte 3-lags vinduer i?

Fra årsskiftet må der kun bruges A-mærkede vinduer med 3-lags glas, fordi et vindue ikke må udlede mere varme end det optager gennem solens stråler. Ifølge Bygningsreglementet må energibalancen for referencevinduet ikke være mindre end 0 kWh/m2 pr. år. I de fleste tilfælde, når der skal nye vinduer til, er det nødvendigt med 3-lags glas, men enkelte producenter leverer 2-lags glas, der lever op til de skærpede krav. Vinduer svarende til energiklasse B må kun anvendes i sommerhuse og fritidshuse. Vinduesfirmaet Velfac giver et udemærket overblik over ændringerne her.

Hvad er A mærkede vinduer?

Energistyrelsen og VinduesIndustrien har indført en energimærkningsordning for vinduer. Ordningen gør det nemt at finde det mest energirigtige vindue.

Energimærkerne viser på en skala fra A til F, hvor energirigtigt vinduet er. Du kender skalaen fra andre produkter som køleskabe, opvaskemaskiner, biler, lyspærer m.m.

Er der tilskud til udskiftning af vinduer?

Her hos elberegner.dk kan du finde svar på alle dine spørgsmål omkring det nye Energitilskud fra Energistyrelsen. 

Vi giver dig nemlig en guide med alt hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal søge energitilskud, hvad du kan få energitilskud til og hvordan du kan finde en energitilskud beregner. Læs meget mere her på siden, og bliv klogere på Energitilskud 2022.

Energitilskuddet er ikke en ny opfindelse, men der er kommet nye regler for, hvornår og hvordan man kan ansøge om energitilskuddet. I juni 2021 har et politisk flertal nemlig besluttet, at der skulle ændres på Bygningspuljen, så der kan skabes flere grønne ændringer og løsninger i private hjem og i virksomheder. I dette afsnit vil vi gennemgå de nye regler for energitilskud

Ansøgningsrunde: Fra juni 2020 gælder det, at der er to årlige ansøgningsrunder til Energitilskuddet. Tidligere har der været tre årlige ansøgningsrunder. Du kan nu ansøge om tilskud til energirenovering i hhv. april eller september. 

Energimærke: De nye regler betyder også, at tilskuddet kun går til boliger, der har energimærke E, F og G. Det gælder for energitilskud isolering og vinduer – hvis du søger om energitilskud til en varmepumpe, behøver du ikke at kunne fremvise et gyldigt energimærke. 

Hvad er vinduer hos vinduesgrossisten?

 • Vinduer hos Vinduesgrossisten 1 Topstyrede vinduer. 2 Dannebrogsvinduer. 3 Sidehængte vinduer uden sprosser. 4 Indvendige New Yorker vinduer. 5 Bondehusvinduer. 6 Palævinduer. 7 Fastkarmsvinduer. 8 Fastkarmsvinduer med opluk. 9 Skråvinduer. 10 Udestueelementer. 11 Dreje-kip vinduer. 12 Dreje-kip vinduer med sprosser. Vi fremstiller billige vinduer og døre specifikt ud fra de mål, du giver os. More ...

Kan du bestil billige vinduer?

 • Gå blot på opdagelse i vores store sortiment her på siden og bestil billige vinduer direkte fra vor egen fabrik. Ud over at vi leverer billige vinduer i absolut topkvalitet, har vi også sikret vores vinduer så det bliver umådelig svært at være indbrudstyv i hjem, hvor Vinduesgrossisten har leveret elementerne.

Har vi sikret vinduer og døre?

 • Ud over at vi leverer vinduer og døre i absolut topkvalitet, har vi også sikret vores vinduer så det bliver umådelig svært at være indbrudstyv i hjem, hvor Vinduesgrossisten har leveret elementerne. Sikkerhedspakken, som i øvrigt er gratis, indebærer sikkerhedsbeslag, punktlimede ruder og sikkerhedslåse til vores døre.

Hvordan fremstiller vi vinduer?

 • Vi fremstiller specifikt ud fra de mål, du giver os. Derfor kan du vælge hvilken type dør der er bedst mulig til dit hus. Vinduesgrossisten lytter til dig og giver dig også gerne rådgivning. Dette gør, at du får dine vinduer i et materiale og design, lige som du foretrækker det.