:

Hvad hittede i 90 erne?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad hittede i 90 erne?
 2. Hvilke bands og kunstnere var store i 90 erne?
 3. Hvilke bands og kunstnere var store i 80 erne?
 4. Hvem var kendt i 80 erne?
 5. Hvad er 90 er stil?
 6. Hvem optræder til 90 fest?
 7. Hvad er det mest populære band i verden?
 8. Hvad er den mest hørte sang nogensinde?
 9. Hvad hår man på til 80 er fest?
 10. Hvilket tøj gik man ii 80 erne?
 11. Hvilke farver var in i 90 erne?
 12. Hvilke kendetegn har minimalismen fra 1990 erne?
 13. Hvem spiller til vi elsker 90 erne 2023?
 14. Hvem står bag vi elsker 90 erne?
 15. Hvad er verdens mest berømte sang?

Hvad hittede i 90 erne?

Hiphop har aldrig været mere cool end på ’The Low End Theory’. Albummet spiller med en moden ro og selvsikker charme, der spænder fra bunden af de jazzede kontrabasgange til frontmanden Q-Tips nasale vokal, der ligger på beatet som en trompetsolo. Attituden er ligeså meget Miles Davis som den er Run-DMC, og det kan være svært at forstå, at gruppens medlemmer kun var 21 år gamle, da de indspillede pladen.

De støvede jazz-samples og eftertænksomme tekster var blot et snapshot af New Yorks rapscene anno ’91, men ’The Low End Theory’ har med årene distanceret sig fra epokens andre hovedværker gennem sin unikke tidløshed. Q-Tips beats emmer af musikalsk finforståelse: Samplingerne komplementerer ikke kun hinanden i toneart, men helt ned i deres grundlæggende feel, som kunne Tip trække de forskellige musikere op af pladernes riller og få dem til at spille sammen.

Albummet blev øjeblikkeligt udråbt til et mesterværk og har inspireret alle fra The Roots og J Dilla til Dr. Dre, men få er nogensinde kommet i nærheden af A Tribe Called Quests ubesværede coolness. EH

Et indspilningsbudget så eksorbitant (angiveligt 250.000 pund), at det nær ruinerede pladeselskabet Creation Records. En bandleder (Kevin Shields) så excentrisk, at optagelserne i 19 forskellige studier ofte foregik bag gardiner med studieteknikerne (16 styks) efterladt i vildrede. Sjældent har en plade været omgærdet af så mange anekdoter som den irske kvartets andet album.

Shields havde en original vision, som indebar guitarer spillet med vibratoarm, så de går ind og ud af stemning, trommeloops og -samples, samt vokaler mixet lavt i en wall-of-sound-produktion. En vision, der for alvor definerede shoegaze-genren med ‘Loveless’ som noget nær den hellige gral.

Bag de tykke guitarteksturer skinner funklende popmelodier i ‘Only Shallow’, ‘When You Sleep’ og ‘I Only Said’, båret af Bilinda Butchers blide vokal. At bandet herefter gik i hi i knap tyve år var kun medvirkende til at maksimere My Bloody Valentines betydning og ’Loveless’ status, som siden har bundet inspirationssløjfer til såvel postrock, dreampop og støjrock. MG

»Here we are now! Entertain us!« Med denne proklamation fossede den alternative rock ind i den kommercielle mainstream. Med et trylleslag blev tre punkrødder fra Seattle et af verdens største bands, anført af ‘Smells Like Teen Spirit’ og de efterfølgende singler ‘Come As You Are’ og ‘Lithium’. Det var symbolsk, at dette album slog Michael Jacksons ‘Dangerous’ af førstepladsen på den amerikanske hitliste. Nu måtte poppens konge abdicere for beskidt og intens guitarrock.

Selv om Nirvanas karriere var kort og Kurt Cobains lys slukkedes alt for tidligt, er såvel hans status, bandets popularitet og ‘Nevermind’s succes vokset støt gennem årerne. ‘Nevermind’ transcenderede de kulturelle sfærer og gjorde grunge til et fænomen, der både indtog modeverdenen og definerede en hel ungdomsgeneration. Det blev cool at være moody og se ud som om man ikke gav en fuck. Omend både Pearl Jam, Alice in Chains og Soundgarden fulgte i grungens kommercielle slipstrøm, stråler ‘Nevermind’s fusion af punkenergi og popmelodier med usvækket styrke.

Nirvana peakede kunstnerisk med opfølgeren ‘In Utero’ (1993), men det er dette album, der står som gruppens defining moment og gjorde Cobain til en ikonisk rocklegende. MG

’Spiderland’ er uden tvivl det album på denne liste, der solgte mindst, dengang det udkom (angivet under 5.000 eksemplarer). Men ligesom den klassiske historie om Velvet Underground – at alle, der købte ’bananpladen’ gik ud og dannede et band – så kan albummets faktiske virkningshistorie siges langt at overskride dets kommercielle performance.

De mørke, kuldslåede landskaber som albummet fremmaler, har nærmest egenmægtigt ageret fødselshjælper for en hel genre: Postrock.

Det fantastiske ved ’Spiderland’ er ikke hvor strukturelt skridsikker og velgennemtænkt musikken er, men hvor stærke følelser, den vækker i sin lytter. Guitarist David Pajo har siden sagt, at albummet bygger på ’teenagetraumer af værste skuffe’, og en af de vedholdende myter, der knytter sig til albummet, tager da også udgangspunkt i historier om medlemmernes sindssyge og tvangsindlæggelser.

Hvilke bands og kunstnere var store i 90 erne?

Stilskabende og højtelskede danske indierock-legender gør eksklusivt comeback på SYD FOR SOLEN.

Nogle bands sætter store og varige aftryk, selvom de kun eksisterer i få år. Sådan et band er danske luksus.

Energiske australske festaber lufter deres kærlighed til 90’er-dance, house, disco og electropop.

Confidence Man er det musikalske svar på en gigantisk farvestrålende cocktail i langstilket glas med neonsugerør, papirparasol, frugtskiver og stjernekastere. På deres to studiealbum ”Confident Music for Confident People” (2018) og ”Tilt” (2022) blander de således det bedste fra 90’ernes og 00’ernes dansemusik i numre, der er som skabt til at sætte ild til dansegulvet.

Hvilke bands og kunstnere var store i 80 erne?

FÃ¥ alt inden for kvindeliv, underholdning, kultur, mode, skønhed, sundhed og lækre opskrifter leveret direkte i din indbakke tre gange om ugen.

Hvem var kendt i 80 erne?

 • Bulletin board systemer og FidoNet blev populære.
 • CNN var blandt de første til at lave 24-timers nyhedskanal.
 • Glasnost og perestrojka i Sovjetunionen, Berlinmurens fald.
 • John Lennon skydes ned på gaden foran Dakota-bygningen i New York af den sindsforvirrede fan Mark David Chapman. Lennon-væg bliver lavet i Prag, og vedligeholdt af John Lennons fans.
 • Mordforsøg på den amerikanske præsident Ronald Reagan.
 • Mordet på den svenske statsminister Olof Palme.
 • MTV blev startet og ændrede musikindustrien.
 • Pc'en blev udbredt.
 • Steven Spielbergs E.T. the Extra-Terrestrial fik biografpremiere.
 • Tjernobylulykken i Ukraine, Sovjetunionen.
 • Bhopalulykken i Indien.
 • Udbredelsen af AIDS.
 • Kong Charles indgik ægteskab med Lady Diana Spencer, der så blev kendt som Prinsesse Diana.
 • USA's præsident Jimmy Carter til 20. januar 1981
 • USA's præsident Ronald Reagan 20. januar 1981 – 20. januar 1989
 • USA's præsident George H.W. Bush fra 20. januar 1989
 • Storbritanniens premierminister Margaret Thatcher - hele årtiet
 • Sovjetunionens generalsekretær Mikhail Gorbatjov fra 11. marts 1985
 • Vesttysk kansler Helmut Schmidt blev afløst af Helmut Kohl 1. oktober 1982 – årtiet ud
 • Frankrigs præsident François Mitterrand fra 21. maj 1981 – årtiet ud
 • Cubas diktator Fidel Castro hele årtiet.
 • Chiles diktator Augusto Pinochet hele årtiet.
 • Nordkoreas diktator Kim Il-sung hele årtiet.
 • Kinas Kommunistiske Partis generalsekretær Deng Xiaoping hele årtiet.
 • Israels premierminister Menachem Begin hele årtiet.
 • Egyptens præsident Anwar Sadat til 6. oktober 1981
 • Egyptens præsident Hosni Mubarak fra 14. oktober 1981
 • Iraks diktator Saddam Hussein - hele årtiet.
 • Libyens diktator Muammar Gaddafi - hele årtiet.
 • Det palæstinensiske selvstyre - Yasser Arafat - hele årtiet.
 • Pave Johannes Paul 2. - hele årtiet.

Hvad er 90 er stil?

 • Mode ved et korsvej
 • Dametøj
 • Mænds mode
 • Party billede

Mode har en tendens til at komme tilbage, og i dag selv nu er vi undertiden glædeligt nostalgiske for 90'ernes gale, da det tilsyneladende var iført alt, men på den anden side forstod alle klart, at det var "moderigtigt", og det var "scoop" og i går. " Den oprørske og trodsige stil på 90'erne er en god idé til en stiliseret fest eller diskotek.

Hvem optræder til 90 fest?

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver nostalgi for alle pengene i Holstebro på lørdag, når verdens største 90’er fest brager løs.

Hvad er det mest populære band i verden?

Michael Jackson Thriller 1982 Pop/R&B/rock/funk/soul 110 [1] Pink Floyd The Dark Side of the Moon 1973 Progressiv rock/blues 50 [2] AC/DC Back in Black 1980 Hard rock/blues 47 [3] [4] Arkivert 5. mars 2016 hos Wayback Machine. Toto Toto IV 1982 Rock/pop 45 [5] Céline Dion Falling Into You 1996 Pop/rock/soul/klassisk 45 [6] Céline Dion Let's Talk About Love 1997 Pop/rock/soul/klassisk 45 [7] Diverse artister / Whitney Houston The Bodyguard (lydspor) 1992 Pop/soul/R&B/lydspor 38 [8] James Horner/Céline Dion Titanic: Music from the Motion Picture 1997 Klassisk/lydspor 38 Diverse artister Dirty Dancing (lydspor) 1987 Pop/lydspor 37 [9] Diverse artister / Bee Gees Saturday Night Fever (lydspor) 1977 Disco/lydspor 37

[10]

Hvad er den mest hørte sang nogensinde?

Med 900.000 streams har en The Weeknd-sang fra 2019 vippet Ed Sheerans ‘Shape of You’ af førstepladsen som den mest streamede sang på Spotify.

Den 1. januar markerer altid et nyt år skudt ind med blændende lys fra raketter. Men for R&B-sangeren The Weeknd var 1. januar 2023 ikke kun ensbetydende med et nyt år, men også en ny rekord.

Hvad hår man på til 80 er fest?

En 80’er fest er en af de mest populære temafester overhovedet. Det skyldes uden tvivl, at de fleste voksne kan huske årtiet og alt det, som 80’erne havde at byde på. Mange er desuden opvokset i 1980’erne og har således gode barndomsminder om BMX-cykler, Commodore 64 og film som Tilbage til Fremtiden. Hvis du gerne vil holde 80’er fest, er du derfor sikker på engagerede og underholdte gæster, når du vælger dette årti som tema.

Her i artiklen har vi samlet alle vores gode forslag og idéer til din 80’er temafest. Det gør det nemt at planlægge din firserfest og giver dig måske ny inspiration til alt fra mad og drinks til udklædning og underholdning.

 • Underholdning til 80’er fest
 • Mad til 80’er fest
 • Drinks til 80’er fest

Hvilket tøj gik man ii 80 erne?

“Do you prefer fashion victim or ensembly challenged?” — Cher Horowitz, Clueless. What’s your favorite Clueless quote? Today on the site, see 5 outfits Cher would like, totally wear now. Link in bio. ✨

Hvilke farver var in i 90 erne?

Kommentarer pÃ¥:  Hvad var moden i 90'erne?

#2   18. jan 2009 I starten af halvfemserne var der, da bukserne var snittede fra den ene ende til den anden :o)))

Hvilke kendetegn har minimalismen fra 1990 erne?

Begreber og termer der er typiske for den periode: individualisme, ansvar, kompetence, ironi, genteknologi, fitness, værdier, anstændighed, nationalisme, menneskerettigheder, fragmentering, globalisering, risikosamfund, terrorisme og religion. Litterære genre typisk for denne periode: Postmodernistiske genrehybrider, minimalistiske 'punktromaner' og noveller, psykologiske og socialrealistiske noveller og romaner.

Det handler oftest om postmodernismen eller minimalisme. Novellerne/romanerne indeholder groteske overdrivelse, ironi, leg med sproget og brug af videnskabelig og filosofisk tilgang. 

Hvem spiller til vi elsker 90 erne 2023?

Vi bruger cookies og lignende teknologier som hjælp til at levere og forbedre indhold på Meta-produkterne. Vi bruger dem også til at skabe en mere sikker oplevelse ved at bruge oplysninger, vi modtager fra cookies på og uden for Facebook, og til at levere og forbedre Meta-produkterne for personer, der har en konto.

Nødvendige cookies: Disse cookies er påkrævede for at bruge Meta-produkterne. De er nødvendige for, at vores sites kan fungere efter hensigten.

Hvem står bag vi elsker 90 erne?

I opdateringen fortæller han, at han ikke har snakket med sin søster i mange år, og at han "aldrig kommer til det". Han nævner også, at han ikke har noget med sin søsters koncerter eller andre forretninger at gøre.

- Det jeg gerne vil sige er, at jeg ikke snakker med min familie. Jeg har intet med For Evigt at gøre. Vi Elsker 90'erne er bygget op med blod sved og tåre siden 2011 med ordentlige værdier, siger han til TV 2 Lorry.

På Facebook opfordrer han folk til at dele opslaget, så budskabet kan komme ud. Og det er der efter 20 timer over 1.000 mennesker, der har gjort. 

Hvad er verdens mest berømte sang?

Jumpstory -

Der er kun en Ed Sheeran - og han er bare ikke til at komme uden om, nÃ¥r det gælder de mest streamede sange nogensinde. Ed Sheeran topper i den grad listen over de mest streamede sange pÃ¥ Spotify, hvor den irske stjerne har intet mindre end fire af de 20 mest streamede sange nogensinde.