:

Hvordan ser en positiv test ud?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvordan ser en positiv test ud?
 2. Kan man stadig få en PCR-test?
 3. Hvor kan man købe hjemmetest?
 4. Hvem skal testes for Corona?
 5. Hvad skal man gøre hvis man er testet positiv i kviktest?
 6. Hvor sikker er en kviktest?
 7. Hvor lang tid kan der gå før man tester positiv Corona?
 8. Hvor sikker er en hjemmetest?
 9. Hvor præcis er hjemmetest?
 10. Kan man blive testet uden tidsbestilling?
 11. Kan man stole på en positiv kviktest?
 12. Hvor længe holder en kviktest Corona?
 13. Hvor meget kan man stole på kviktest?
 14. Hvor lang tid virker en kviktest?
 15. Hvor lang tid efter man har været sammen med en smittet?

Hvordan ser en positiv test ud?

De fleste kvinder har set en graviditetstest. De har måske været i en situation hvor de har følt det var en god ide at tage en for at finde ud af om de var gravide eller ej.

Selv om en graviditetstest virker som et simpelt værktøj som man kan bruge til at finde ud af om man er gravid, så kan der opstå mange spørgsmål

Derfor har jeg skrevet denne artikel, hvor jeg vil besvarer følgende spørgsmål

En graviditetstest kan være udformet på mange måder. Oftest er de udformet som en strimmel eller en stav. Igennems tiden har der været mange variationer af graviditetstest på markedet gennem årene. Alt lige fra graviditetstests udformet som en kassette eller en plastik kop med en indbygget graviditetstest.

Hvordan en graviditetstest skal bruges afhænger til dels af testens udformning men det er altid vigtigt at du læser producentens brugervejledning ,så du sikre dig at du bruger graviditetstesten korrekt.

En graviditetstest virker ved at vise forekomsten af hormonet HCG i urin. Når graviditetstesten kommer i kontakt med urin, suger den urinen ind i testen og analyserer derefter om urinen indeholder HCG hormonet som gravide producerer. Her efter vil graviditetstesten enten vise en eller to streger – hhv. negativ eller positiv resultat.

Kan man stadig få en PCR-test?

En hjemmetest er en coronatest til hjemmebrug, som giver dig testresultatet 15 minutter efter podningen.

Vores hjemmetest er CE-godkendt til privatbrug, så du selv kan teste uden sundhedsfagligt personale. Det er dog ikke den samme test, som anvendes af sundhedsfagligt personale.

En hjemmetest er en coronatest til hjemmebrug, som giver dig testresultatet 15 minutter efter podningen.

Vores hjemmetest er CE-godkendt til privatbrug, så du selv kan teste uden sundhedsfagligt personale. Det er dog ikke den samme test, som anvendes af sundhedsfagligt personale.

Hvor kan man købe hjemmetest?

Med en Corona Corona SARS-CoV-2 hjemmetest /selvtest får du svar indenfor 15-30 minutter om du har Corona. Så slipper du for at stå i kø i op til flere timer da du kan teste dig selv for Coronavirus hjemme i stuen. Testen er CE mærket og godkendt til hjemmebrug. Kittet indeholder 5 test pr. pakke. Kendt fra Falcks test centre

Med en selvtest fra Falck kan du nemt og hurtigt teste dig selv for COVID-19, uanset hvor du befinder dig. Testen du kan købe er en hurtigtest, som du kender fra Falcks testcentre.  

Hvem skal testes for Corona?

10 MAR 2022

Smittetallene falder, og antallet af indlæggelser er lave og stabile. Det skyldes den høje tilslutning til vaccinationsprogrammet og immuniteten blandt en stor del af befolkningen efter smitte med omikron-varianten. Samtidig er vi nu på vej ind i foråret. Derfor kan vi gå mod mere normale tilstande og lempe på anbefalingerne for, hvornår man behøver at tage en test for covid-19.

Hvad skal man gøre hvis man er testet positiv i kviktest?

I marts lukkede alle landets lynteststeder, mens mange af pcr-teststederne holdt skansen indtil maj.

På nuværende tidspunkt er der 30 centre tilbage på landsplan, hvor det kan lade sig gøre at få foretaget en pcr-test. Du kan finde deres placering på sundhedsmyndighedernes kort her.

Ved regeringens coronapressemøde onsdag lød det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at der på trods af stigende samfundssmitte ikke er planer om at genopføre de hvide telte med lyntests. Til gengæld er der mulighed for "hurtigt" at opskalere testkapaciteten for pcr-tests, sagde han.

Hvor sikker er en kviktest?

PCR er en meget følsom testmetode, der påviser covid-19’s RNA. Testen kan også påvise, hvilken virusvariant, du er smittet med. Testen foretages ved en podning i halsen og giver det mest sikre testsvar. 

Hvor lang tid kan der gå før man tester positiv Corona?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man lader sig teste i situationer, hvor et testsvar kan have betydning for behandling af covid-19.

Du anbefales at blive testet, hvis:

Hvor sikker er en hjemmetest?

Læs mere om de forskellige typer af coronatests her, og bliv klogere på hvad du skal være opmærksom på, når du køber test til hjemmebrug.

På Webapoteket kan vi tilbyde både en covid-19 antigentest og en antistoftest til hjemmebrug, samt antigen test til professionel brug på eksempelvis skoler og uddannelsesinstitutioner.

Hvor præcis er hjemmetest?

Christian von Buchwald, der er ansvarlig for projektet, understreger, at offentliggørelsen af resultaterne sker uden om peer-review. Derfor er det væsentligt at tage forbehold for resultaterne og deres validitet.

- Vi forventer ikke at have lavet lignende fejl som i det franske studie, men vi tager forbehold for eventuelle oversete metode- og regnefejl i pre-print-udgaven, som vil kunne påvirke brugbarheden af resultatet, siger Christian von Buchwald og fortsætter:

- Vores ambition er fortsat, at vi hurtigst muligt kan få resultaterne kigget efter i sømmene af uvildige forskere, så myndighederne har valide data at navigere ud fra. Så det afventer vi gerne.

Kan man blive testet uden tidsbestilling?

Skal man testes for coronasmitte, så opfordrer myndighederne til, at vi benytter PCR-test. Og nu bliver det muligt at tage forbi et PCR-testcenter uden at skulle bestille tid i forvejen.

Samtidig vil en negativ PCR-test fremover gælde i 4 dage fra det tidspunkt testen er taget, hvorimod en hurtigtest kun gælder i 3 dage. Denne ændring træder også kraft den 1. juli.

”Kan man planlægge sig ud af det, vil jeg opfordre til at benytte PCR-test af hensyn til epidemiovervågningen. PCR-test kan finde virusmutationer, og de er samtidig mere præcise, og gør nu dit coronapas gyldigt i 4 dage fra testtidspunktet i stedet for de tidligere 3. Og det er naturligvis stadig sådan, at hvis man har symptomer eller er nær kontakt, skal man få taget en PCR-test.” Anne-Marie Vangsted tilføjer, at ”Vi har herudover fået vores svartider rigtigt langt ned nu. Over 98 % af de testede får svar senest dagen efter, og hvis man er blevet testet om morgenen, vil man ofte opleve at få svar allerede samme dag.”

Kan man stole på en positiv kviktest?

Hvis du får taget en lyntest, og svaret viser, at du er smittet med coronavirus, kan du langtfra stole på det.

45 procent - altså næsten hver andet - positive testsvar fra lyntest er forkert. Det er det, der kaldes falsk positive svar.

Hvor længe holder en kviktest Corona?

Vi arbejder i øjeblikket på at lukke covid-19-sitet. Nogle data vil forsvinde, andre vil blive flyttet til andre sites eller dashboards. Arbejdet foregår i perioden medio august til medio december 2023.

Har du spørgsmål, kan du skrive til os på [email protected]

 • Se Indenrigs- og Sundhedsministeriets hjemmeside for information om covid-19-vaccination målrettet borgere. 
 • Har du i øvrigt spørgsmål om vaccination, er der mulighed for at ringe til forskellige hotlines. Læs mere her.
 • På coronasmitte.dk er der også information om covid-19 til borgere.
 • Sundhedsstyrelsen har lavet retningslinjer for covid-19-vaccination, læs mere i Retningslinje for vaccination mod covid-19, influenza og pneumokoksygdom.

Comirnaty®, Comirnaty Original/Omicron BA.1® og Comirnaty Original/Omicron BA.4-5® Comirnaty® var den første vaccine, som kom til Danmark, og blev i starten af covid-19-pandemien kaldt BNT162b2 samt Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, efter det firma som producerer den. Aktuelt anvendes Comirnaty® til primærvaccination. De to variantopdaterede vacciner, Comirnaty Original/Omicron BA.1® og Comirnaty Original/Omicron BA.4-5®, beskytter begge to mod den oprindelige stamme af SARS-CoV-2 fra Wuhan, samt mod nye varianter, henholdsvis omikron BA.1 og omikron BA.4-5. De anvendes udelukkende til boostervaccination.

Spikevax®, Spikevax bivalent Original/Omicron BA.1® Spikevax® var tidligere kendt som COVID 19 Vaccine Moderna®, efter firmaet som producerer vaccinen. Ligesom beskrevet ovenfor beskytter de variantopdaterede vacciner Spikevax bivalent Original/Omicron BA.1® og Spikevax bivalent Original/Omicron BA.4-5® mod både den oprindelige SARS-CoV-2-stamme samt mod nye varianter, henholdsvis omikron BA.1 og omikron BA.4-5. Spikevax® anvendes som primærvaccination og de to bivalente vacciner anvendes udelukkende til boostervaccination. (Spikevax bivalent Original/Omicron BA.4-5® er endnu ikke tilgængelig i Danmark).

Hvor meget kan man stole på kviktest?

Den bedste fanger til gengæld 94 procent, viser stor undersøgelse af test godkendt til det danske marked.

Danske forskere har undersøgt 46 forskellige test. BÃ¥de test, som er godkendt til hjemmebrug og test, som benyttes af hurtigtestcentre og af regionerne pÃ¥ blandt andet folkeskoler og plejehjem. (Foto: Â© BJARKE ØRSTED, Hvidovre Hospital)

Hvor lang tid virker en kviktest?

 • Testen foregår ved en blodprøve.
 • Blodprøven analyseres umiddelbart for både HIV antistoffer og HIV antigen (Kombi-test).
 • Resultatet af en kombi-test er fuldt pålidelig fra 4 uger efter mulig smitte til testtidspunkt. 

Hvor lang tid efter man har været sammen med en smittet?

Tiden skal skrues tilbage til den 5. januar 2020. Verdenssundhedsorganisationen WHO oplyser om et muligt udbrud af lungebetændelse med ukendt årsag i Kina. Udbruddet har relation til et fiskemarked i byen Wuhan. Seks dage senere skete det første registrerede covid-19-dødsfald i Kina. Herefter blev der udsendt information om coronavirus til det danske sundhedspersonale, og så gik det stærkt. De positive covid-19-tests dukkede op i Tyskland, Frankrig og Italien, før den første dansker blev testet positiv den 26. februar.

De første meldinger fra Kina i 2020 om en ny alvorlig epidemi fandt SSI’s nuværende direktør Henrik Ullum voldsomt bekymrende, og han påpeger, at der samtidig var en stor mangel på information.

”På grund af mangel på diagnostisk kapacitet var det svært at vurdere det reelle antal tilfælde, men dermed også risikoen for indlæggelse og død. At det ville blive en kæmpe udfordring, også for Danmark, stod for mig klart, da de første meldinger om overbelastede sygehuse kom ud fra Lombardiet i Italien. Når infektionen kunne bringe sygehusvæsenet i en så veludviklet region i knæ vidste jeg, at vi i Danmark også havde et problem,” siger SSI’s direktør Henrik Ullum.