:

Hvem står bag mad og kaffe?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvem står bag mad og kaffe?
  2. Hvor får man den bedste brunch i København?
  3. Hvad tid slutter brunch?
  4. Hvor køber man god kaffe?
  5. Hvad er svensk kaffe?
  6. Hvad klok spiser man brunch?
  7. Hvor spiser man billigt i København?
  8. Hvad må ikke mangle til brunch?
  9. Hvor mange rundstykker pr person til brunch?
  10. Hvilken kaffe smager bedst?
  11. Hvad er verdens bedste kaffe?
  12. Hvilket land har bedst kaffe?
  13. Hvor mange rundstykker pr person?
  14. Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?
  15. Hvor spiser man sent i København?
  16. Where is mad & Kaffe in Copenhagen?
  17. Is mad & Kaffee a good place to eat?
  18. Is mad og kaffe a good place to eat in Amagerbro?
  19. Where is mad & Kaffe in Copenhagen?
  20. Is mad & Kaffee a good place to eat?
  21. Is mad og kaffe a good place to eat in Amagerbro?

Hvem står bag mad og kaffe?

Man kan komme meget langt med en god idé og gåpåmod. Hvis man er heldig, kan man i processen samtidig skabe og forme sit eget arbejdsliv på den måde, der matcher én selv perfekt.

Et eksempel på det kan man se, hvis man slentrer rundt i de københavnske brokvarterer. Her ligger tre cafeer, som bærer navnet »Mad & Kaffe«, samt én under navnet »Møller – Kaffe og Køkken«. Alle sammen er etableret, ejet og drevet af de to unge og driftige iværksættere, Benjamin Geisler-Helsted og Joakim Lykke Wridt. De er i dag henholdsvis 27 og 30 år og har i dag ca. 100 ansatte.

Hvor får man den bedste brunch i København?

Selve ordet ”brunch” er en sammentrækning af ordene ”breakfast” og ”lunch” – altså morgenmad og frokost. Som regel vil en brunch indeholde elementer fra begge måltider og gerne i bred variation. Mange caféer opererer med både lette og tunge brunchmenuer. En brunch i den tungere ende kan minde om en engelsk eller amerikansk morgenmad og indeholder typisk bacon, æg, pølser, vafler eller pandekager samt eventuelt baked beans og andre retter med masser af gods i.  

  Den lette brunch har ofte mere til fælles med en klassisk "continental breakfast," som du måske kender den fra hoteller rundt omkring i verden. Her får du mere frugt og grønt, måske laks eller en let skinke til bagværket og gerne en yoghurt eller skyr med bær og knas. En brunchmenu vil typisk være ledsaget af brød og smør samt pålæg, for eksempel ost eller charcuterie. De fleste caféer og restauranter, som serverer brunch, tilbyder samtidig drikkevarer ad libitum som eksempelvis kaffe, te, juice, most og saft. Og så er der de særlige champagnebrunches, hvor du kan nyde dit tidlige måltid i selskab med et glas bobler.  

Befinder du sig i vor smukke danske hovedstad, enten fordi du bor her eller i forbindelse med ferie eller besøg? Så bør du prøve en af de fantastiske caféer, som serverer brunch i København. København udmærker sig ved de mange fine og hyggelige caféer, som har været en integreret del af bybilledet i årtier. Uanset om du befinder dig i Indre By eller på Christiandshavn, i et af brokvartererne eller på Amager kan du finde caféer, som står klar til at diske op med brunch i verdensklasse.

Her på siden kan du læse mere om de bedste brunchcaféer på Østerbro, Vesterbro, Nørrebro, Amager og Frederiksberg samt i Valby og København NV. Du kan blive klogere på, hvor de enkelte caféer befinder sig, og om de tilbyder den brunch, du drømmer om. Vi hjælper dig med at finde den bedste morgenmad, frokost eller brunch i København. Følg med her på siden, som jævnligt opdateres med de bedste brunchcaféer i hovedstaden.  

Københavns Indre By er og bliver centrum for caféer og restauranter i hovedstadsområdet. Det er i de små gader i København K, du finder det bredeste udvalg og den højeste koncentration af spisesteder, som tilbyder alt fra tidlig morgenmad og brunch over frokost og snacks til lækre aftensmåltider i alle prisklasser.

Leder du efter brunch i København K, kan du her på siden finde alle de bedste steder i byen. Uanset om du foretrækker en eksklusiv champagnebrunch, eller om du er på jagt efter en billig brunchbuffet for hele familien, kan du finde, hvad du søger i centrum af København. Og vi står klar med en guide til de bedste steder.  

Hvad tid slutter brunch?

Weekender og ferier med lange morgener går hånd i hånd med en lækker, hjemmelavet brunch, som kan nydes mellem familie og venner. Den sene morgenmad er hyggelig at nyde sammen, og så er den ikke desto mindre utrolig lækker. De fleste af os kan uden problemer bruge hele formiddagen på at lave og nyde alle de små brunch-opskrifter. 

Det gode ved hjemmelavet brunch er, at du kan sammensætte lige de retter og brunch-opskrifter, som du bedst kan lide, og du kan nemt skalere op og ned alt efter, om du skal servere brunch for to, ti eller tyve personer. Har du brug for lidt inspiration til din hjemmelavet brunch, har vi samlet de bedste tips, brunch-opskrifter og ideer til brunch her. Du finder både kolde og varme retter og det drikbare. 

En god brunch skal være en blanding af alt det bedste fra morgenmad og frokost, og det betyder, at en hjemmelavet brunch bør bestå af både salte, søde, varme og kolde brunch-opskrifter. Du kan holde det helt enkelt og lave en brunchtallerken med godt brød og pålæg, æg og bacon, yoghurt med frugt og en lille pandekage. Men du kan også give den fuld gas og diske op med en stor brunchbuffet med chiagrød, french toast, avocadomad og frugtsalat. Der er masser af brunch-ideer her på siden, så det handler bare om at skræddersy din egen, lækre brunch-menu. 

Hvor køber man god kaffe?

Vi vil gerne have det bedste af det bedste, når vi står en tidlig morgen og skal brygge dagens første kop kaffe. Og for mange bliver det ikke bedre end kaffe af hele bønner, som de selv gør klar til at blive lavet til kaffe.

Når du bruger hele kaffebønner, kan du for eksempel købe en kaffekværn og bruge en stempelkande eller en almindelig kaffemaskine til den malede kaffe, eller du kan vælge en kaffemaskine med kværn. Så kan du bruge dine kaffebønner til en espressomaskine, som stempelkaffe eller en anden variant, du er vild med.

Smag dig frem til din yndlingsvariant – det giver dig mulighed for at udforske de forskellige regioners helt unikke smagsvariationer og særlige noter, eller måske finde en kaffeblanding der opfylder alle dine kaffeønsker. Kaffeblandinger består ofte af Robusta og Arabica kaffebønner: Robusta ikke er nær så fyldig som Arabica, men kan give en god, let bitterhed til den ellers mere aromatiske og milde Arabica-bønne.

Det primære spørgsmål, når du ikke bruger kaffekapsler, er, om du skal købe hele bønner eller formalet kaffe. Ægte kaffe-connaisseurs sværger til hele kaffebønner – og gerne friskristede kaffebønner, som giver endnu mere smag og aroma.

Den største forskel på hele bønner og formalet kaffe er, at de hele bønner pakkes umiddelbart efter ristning og derfor kan holde sig uåbnet i flere uger – og måneder for den sags skyld. Formalet kaffe ristes og males, før det pakkes, og det betyder, at en del smag og aroma forsvinder. Det skyldes, at bønnerne er malet så fint, at der trænger en masse ilt ind i kaffen, hvilket får den naturlige sødme, de bløde aromaer og de milde syrer til at blive bitre.

Det er ikke tilfældet med hele kaffebønner, hvor det på grund af størrelsen på bønnerne tager meget længere tid for ilten at nedbryde dem. Prisen er næsten den samme, så valget afhænger af, om du vil have de mere velbevarede smagsnoter og aromaer, og så til gengæld selv skal kværne bønnerne – eller lade din maskine om det, hvis den har en indbygget kaffekværn.

Hvad er svensk kaffe?

Ordet ”fika” betyder en pause med kaffe og kage, og det er et af det svenske sprogs vigtigste ord. Det er nemlig en stor del af den svenske kultur og tradition, at der naturligvis hører en kop kaffe og en lækker kage til, når man skal slappe af og hygge sig. Det er måske ikke så mærkeligt, at svenskerne går så meget op i at fika, for de er om nogen virkelig gode til at lave lækre, velsmagende kager, og hvem kender efterhånden ikke den traditionelle kanelbolle fra Sverige?

Faktisk er fika sÃ¥ stort, at man i den svenske by AlingsÃ¥s, som kalder sig selv for ”The capital of fika”, er begyndt at holde sÃ¥kaldte fika-vandringer. Det er en guidet tur, hvor man kommer rundt til forskellige caféer i byen og smager et bredt udvalg af deres bedst ekager. Udover kage byder guiden ogsÃ¥ pÃ¥ smÃ¥ anekdoter og fortællinger om kagerne og byen. Der er ca. 30 caféer i den relativt lille by, og der er en meget stærk fika- og cafékultur.

Hvad klok spiser man brunch?

Som nævnt tidligere stammer begrebet brunch fra det engelske sprog, og det kan siges yderligere, at det stammer helt tilbage fra de engelske jagtfrokoster tilbage i 1800-tallet. Mellem de forskellige jagter mødtes mænd og kvinder på kryds og tværs for at nyde nogle mellemmåltider, der ofte lå mellem morgenmad og frokost. Her spiste de blandt andet æg og fik en drink af og til.

Ligeledes er det også populært i den moderne brunch rundt omkring på restauranter at nyde et koldt glas champagne eller en morgendrink med juice.

Det var dog først i slutningen af 1800-tallet at selve ordet ”brunch” blev italesat og dermed brugt i den daglige engelske tale. Henover starten af 1900-tallet blev brunch så populært, at det bredte sig over havene, og dermed blev det også en populær spise i USA.

Brunch er ordmæssigt en sammentrækning af to engelske ord og stammer derfor også herfra. De to ord er breakfast og lunch, der tilsammen danner brunch.

En brunchtallerken udgør for det meste en række af flere forskellige morgenmadsspiser, som for eksempel brød, ost, syltetøj, smør, æg, bacon, juice, kaffe, pølser, frugt, men kan også indeholde flere og færre ting.

Vigtigheden er primært tidspunktet og den enkeltes indgangsvinkel til måltidet. Man kan for eksempel godt spise brunch kun bestående af yoghurt og brød, hvis man selv mener at spise det mellem morgenmad og frokost efter ens egen tidsplan.

Hvor spiser man billigt i København?

Det Michelin-anbefalede Norrlyst åbnede i december søsterrestauranten Theo i Indre By, og her får du serveret moderne europæiske retter med inspiration fra kokkenes yndlingssteder i London, Paris og Barcelona.

Foruden at du kan finde større og mindre lækre retter som á la carte, har du også mulighed for at prøve Theos Menu, som er sammensat af 7 serveringer med alt fra Theos signatur tatar og stracciatella til havtaske og “Københavnerstang sundae”. Menuen fås også i en grøn udgave med bl.a. grillet pak choi og glaskål.

I den gamle Kaffesalons lokaler på Tagensvej er den italienske Casamadre blomstret op i løbet af vinteren. Som navnet hentyder, på dansk ”hjemme hos din mor”, går indehaverne efter en afslappet stemning med god mad, som var man på visit hos sin mor.

Menuen skifter hver uge, og der er både mulighed for frit at vælge mellem menukortets mange lækkerier og få kokkens anbefalede fem retters menu.

Lige ved Frederiksbergcenteret finder du June, hvor der serveres retter, der er bygget op på de franske køkkendyder og de klassiske dybe smage derfra. Grøntsager er i hovedfokus, og på menukortet finder du blandt andet gule beder med lakridsrod & røget blåmusling, tatar på krondyr og bøgehatte samt rehydrerede gulerødder, fermenterede karotter, rogn, havtorn og sauce nage

Der er også mulighed for at prøve smagsløgene af og bestille deres menu på enten fire eller ni serveringer. 

Hvad må ikke mangle til brunch?

  • Røræg stegte pølser og bacon
  • Røget laks med fed cremefraiche og karse og avokado
  • Forskellige oste leerdammer, tallegio, æblerøget cheddar og manchego
  • Chia-knækbrød
  • God rullepølse
  • Vafler
  • Hjemmelavet bærsyltetøj
  • Græsk yoghurt med yaconsirup bærsylt og nøddemysli
  • Frisk frugt melon og pomelo
  • Pålægschokolade 70%
  • Lidt grønt agurk, peberfrugt og tomat
  • Hjemmebagte boller helt almindelige
  • smør

Chia-knækbrød og nøddemysli havde jeg lavet dagen forinden. Jeg har næsten altid både chia-knækbrød og nøddemysli i huset, men tilfældet ville, at jeg var løbet tør for begge.

Hvor mange rundstykker pr person til brunch?

Leveres klar til servering

Vi leverer brunchbuffet ud af huset til alle slags begivenheder. Uanset, hvilken anledning, du ønsker at fejre, så er der garanti for, at du kan sidde og hygge dig i timevis med vores brunch ud af huset. Vores brunch ud af huset er velegnet til både store og små selskaber. Vi leverer både til barnedåb, fødselsdag og andre store og små anledninger.

Hvilken kaffe smager bedst?

Hvis ikke man er kaffeekspert, kan det være utrolig svært at finde ud af hvilken kaffe man er til. Den eneste måde kan finde ud af det på er at prøve sig frem ved at smage forskellige kaffebønner med forskellige aromaer og ristninger.

Forskellen på typerne af ristninger af kaffebønnerne er store og er måske ikke lige som du går og tror. Vi forklarer dig om de forskellige typer her.

Lysristede kaffebønner har en lysebrun farve og de har ikke noget olie på deres overflade. De har typisk en skarp syrlighed, en blød krop og lyse smage. Man lysrister kaffen, fa man på den måde kan bevare kaffebønnens unikke egenskaber. Bønnerne kan producere et bredt udvalg af smage, aromaer og eftersmag, så længe kaffebønnerne er blevet dyrket, forarbejdet og ristet godt. Lysristede bønner har ofte frugtige og florale smage. Grunden til at folk elsker lysristninger skyldes dens evne til at bringe mere levende og unikke smage af kaffebønnen. Denne type ristning fremhæver de unikke egenskaber ved kaffens oprindelse mere end andre ristningstyper. Ved lysristning, når den indre temperatur op på 180 til 200 grader. Bønnerne når her ikke deres “første crack”, som er et stadie, hvor dampene inde i bønnerne bryder gennem ydervæggen og skaber en knæk-agtig lyd.

Hvad er verdens bedste kaffe?

Det kræver et helt særligt klima for at dyrke kaffe, og langt de fleste kaffeproducerende kaffe ligger derfor tæt ved ækvator. Der findes over 80 forskellige lande, hvor Brasilien er det største land med en andel på ca. 35 % af verdens produktion. Af øvrige lande kan nævnes Colombia, Vietnam, Indonesien, Etiopien, Kenya, Guatemala, Peru, Mexico, Honduras, Uganda, Indien og mange flere.

Brasilien er kendt for at producere smagfulde arabica bønner, som er mere eftertragtede end robusta bønner. Et land, som udelukkende producerer vasket arabica bønner, er Columbia og står for ca. 6-8 % af verdens produktionen. Columbiansk kaffe er kendetegnet ved den sødmefulde, let frugtagtige smag med noter af citrus og nødder. Kaffe fra Kenya er elsket af mange, da kaffen har en fyldig body med kraftig smag, god aroma og fuldt syreindhold. De rige smagsnuancer byder blandt andet på en markant frugtighed og en vinøs smagsoplevelse. 

Hvert land har deres individuelle profil, og derfor finder du mange blends, hvor man har kombineret kaffebønner fra forskellige lande og/eller regioner for at opnå en helt bestemt sammensætning af smag. Nedenfor kan du læse om kaffe fra fire udvalgte lande og få forslag til bønner. 

Inden for kaffens verden er der identificeret mere end 800 forskellige smags- og aromabærende stoffer, hvilket er med til at gøre kaffe til en af de mest komplekse fødevarer, der findes. Derfor findes der også så mange forskellige varianter på markedet. Aromaer er de sanseindtryk, som du oplever, når du dufter og smager på kaffen. Man skelner mellem den direkte og indirekte. Den direkte aroma er den, du oplever, når du dufter til kaffen. Den indirekte aroma er den, du oplever, når du drikker kaffen.

Nogle af de aromaer, som oftest optræder i kaffe er følgende:

  • Chokoladeagtige aromaer er mest fremtrædende i de mellem- til de mellemmørk-ristede kaffer. Smags- og aromamæssigt er chokolade næsten ligeså kompleks som kaffe, og derfor vil du ofte have en fornemmelse og følelse af, at din kaffe har lidt eller mange chokolade noter uden at kaffen faktisk har chokoladeagtige aromaer.
  • Nøddeagtige aromaer findes ofte i lys- og mellemristede kaffer. Her finder du eksempelvis hasselnødde, valnødde- og mandelagtige aromaer.
  • Frugtagtige aromaer kan være bær som eksempelvis solbær, blåbær eller jordbær. Det kan også være for eksempel æble, mandarin eller citrus.
  • Florale aromaer er de aroma - også kaldet den blomsteragtig aroma - der er de mest sjældne at finde i kaffen. For at producere en kaffe med florale aromaer skal processen fra bonde til ristning til barista foregå meget omhyggelig for at de ikke forsvinder undervejs. De florale aromaer er eksempelvis jasmin, syren og lilje.

Hvilket land har bedst kaffe?

For at producere virkelig god kaffe kræves den perfekte kombination af temperatur, nedbør, højde og jordbund. En næringsrig jord med en pH-værdi på mellem 5 og 6 er optimal til dyrkning af kaffe af rigtig høj kvalitet.

Brasilien er verdens førende producent af kaffebønner og har været det i mere end 150 år, så du har efter al sandsynlighed drukket kaffe, der stammer her fra. Kaffeplantager dækker ca. 27.000 kvadratkilometer af Brasiliens overflade. De fleste ligger i Minas Garis, Sao Paolo og Parana.

Hvor mange rundstykker pr person?

Det er hverken sjovt at lave for meget eller for lidt mad til familie og gæster, så her får du et fingerpeg om, hvor meget du cirka skal beregne pr. person (voksen). Uanset om du inviterer til 3-retters middag eller fest, kan du som tommelfingerregel regne med, at gæsterne spiser 6-800 gr. mad pr. person, alt i iberegnet, også brød. Når du tilrettelægger menuen, kan du derfor lægge mængderne sammen og gange op med antal deltagere, så rammer du næppe helt ved siden af.

Hvad er den dyreste restaurant i Danmark?

Forvent det uforventelige! Det er mantraet på den 2-stjernede Michelin-restaurant, Alchemist. Bag restaurantens massive bronzedøre venter en 50-retters menu, teater, kunst og en holistisk spiseoplevel...

Geranium i København er en af to restauranter i Danmark med tre stjerner i Guide Michelin Nordic Cities 2022.

noma - historien om restauranten, der satte Danmark på det gastronomiske verdenskort og skabte en madrevolution i København.

Tilbage i 2003 slog Rene Redzepi dørene op, til hvad der skulle vise sig a...

Hvor spiser man sent i København?

Absalon er din udvidede dagligstue. Din morgenmadscafé, dit kaffested, din lokale bar og dér, hvor du spiser sammen med 180 andre mennesker fra hele byen - hver dag. 

Where is mad & Kaffe in Copenhagen?

Mad & Kaffe took Copenhagen by storm in 2015 and has shone its light on Vesterbro ever since. Now they also opened at Amager and Frederiksberg. Most Copenhageners have Mad & Kaffe on their brunch bucket list.

Is mad & Kaffee a good place to eat?

We had brunch at mad & kaffee and it was delicious and well-balanced. You have a great variety of food. It took half an hour to get our food and it was quiet expensive for a decent service… over all we recommend the place to... More This review is the subjective opinion of a Tripadvisor member and not of Tripadvisor LLC.

Is mad og kaffe a good place to eat in Amagerbro?

Mad og Kaffe in Amagerbro is a little corner gem! The menu has the traditional Danish smorrebrod with a nice and tasty twist as well as fashionable juices and other drinks. The service is very attentive and friendly. Only minus is the lack of acoustics...

Where is mad & Kaffe in Copenhagen?

  • Mad & Kaffe took Copenhagen by storm in 2015 and has shone its light on Vesterbro ever since. Now they also opened at Amager and Frederiksberg. Most Copenhageners have Mad & Kaffe on their brunch bucket list.

Is mad & Kaffee a good place to eat?

  • We had brunch at mad & kaffee and it was delicious and well-balanced. You have a great variety of food. It took half an hour to get our food and it was quiet expensive for a decent service… over all we recommend the place to... More This review is the subjective opinion of a Tripadvisor member and not of Tripadvisor LLC.

Is mad og kaffe a good place to eat in Amagerbro?

  • Mad og Kaffe in Amagerbro is a little corner gem! The menu has the traditional Danish smorrebrod with a nice and tasty twist as well as fashionable juices and other drinks. The service is very attentive and friendly. Only minus is the lack of acoustics...