:

Hvilken spa er bedst?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvilken spa er bedst?
 2. Hvor skal man tage på spaophold?
 3. Hvad koster et spa ophold?
 4. Hvad er forskellen på spa og wellness?
 5. Hvad er forskellen på en jacuzzi og en spa?
 6. Er det sundt at gå i spa?
 7. Hvad koster det at tage et spabad?
 8. Er spa sundt?
 9. Hvad er forskellen på spa og boblebad?
 10. Hvor lang tid må man være i spa?
 11. Er det sundt at gå i spabad?
 12. Hvad er forskellen på et boblebad og et spabad?

Hvilken spa er bedst?

Dampbade og saunaer, ansigtsbehandlinger og massager, varme bade og absolut ro. Vi har fundet frem til 17 spahoteller rundt i hele landet, hvor du kan komme helt ned i gear i lækre og beroligende rammer.

I de kolde måneder findes der ikke noget bedre end at forkæle sig selv med et spaophold. Vi har fundet frem til 17 hoteller spredt rundt i landet, hvor du kan få varmet kroppen godt igennem og komme i zen.

Hop i den bløde badekåbe og følg med os mod den opvarmede pool, den helende sauna og det blødgørende dampbad.

Det legendariske Ruths Hotel er placeret i pittoreske Gammel Skagen og har eksisteret i over 100 år.

Udover at være placeret i idylliske og naturskønne omgivelser lige ved vandet tilbyder hotellet også spa og wellness. Spaafdelingen indeholder sauna, dampbad og terapibassin, og derudover kan man tilkøbe aromabad og ansigtsbehandlinger, hot stone massage, kalahari wrap og meget andet.

Nøgleordene for et kurbadsophold på Fjordgaarden er ro og nærvær. Og her midt i naturen ved Ringkjøbing Fjord og tæt på Vesterhavet er det umuligt ikke at slappe helt af.

Kurbadet er et helt velvære-univers, der består af varmtvandsbassin med massagedyser, store vinduer og kig til den flotte natur, varmt nærværsbassin, koldvandsskyl, afslappende dampbad, hele fire saunaer: salt, finsk, aroma og infrarød og endelig det opvarmede udendørs fjordbassin, der er placeret på taget med udsigt til fjord, mark og skov.

Skal det være ekstra luksus, kan man booke sig ind i kurbadssuiten, som er et lukket spa-rum for to, hvor man kan forkæle sig selv med et mælkebad, skumbad eller et C-vitamin boost (blandt andet). Er du ikke på udkig efter en hotelovernatning, så tager kurbadet også imod dagsgæster. Der er desuden placeret daybeds overalt i kurbadet, og i omklædningsrummene er der fri afbenyttelse af lækre produkter.

Hvor skal man tage på spaophold?

Lange dage på kontoret, på værkstedet, i skolen, på daginstitutionen. Hårde dage med rengøring i hjemmet, madlavning og planlægningen til morgendagens gang. 

De mange sure stunder, hvor det hele virker til at ramle for øjnene af dig. 

Sådan ser den mere dystre og triste side ud af hverdagens lange og hårde tag i os. I de dage, hvor det ser rigtig surt ud, er det nogle få ting, som holder os kørende. 

Vi ser specielt i dag, at det er parforholdene, der giver sig selv lov til selvforkælelsen.

Parrene er dygtige til at vide med hinanden, hvornår det er tid til at koble fra. Hvornår det er tid til at forkæle sig selv og hinanden for at gøre hverdagen nemmere at holde sammen på.

Men parforholdet har bestemt ikke patent på at nyde opholdene med spa, wellness, massage, terapi, varme-sten og lignende. Venner, veninder, brødre, søstre, mor og datter osv. er også mere end velkomne på f.eks. et spaophold i Aarhus.

Historien bag spaopholdet er faktisk ret enestående og underholdende.Ligesom så meget andet, vi dagligt tager for givet i vores liv i den vestlige verden, er også spa-oplevelsen først beskrevet af de ældgamle grækere. 

For over 2500 år tænkte de tanker om samfund, lovgivning, krigsførelse, kærlighed og filosofi, som stod uden fortilfælde i historien. 

Måske af samme årsag var de gamle grækere i stand til at se, at samlivet i Athen og andre store græske byer med diskussioner, forretninger og krige behøvede et frirum. Frirummet skulle være uden krig og ufred, men med ro, fordybelse og fornøjelse i bassinerne. 

Nok med historien. Du vil gerne på spaophold, og det hjælper vi dig til.

Allerførst må I gøre jer bevidst om, hvorvidt opholdet skal være i Danmark eller i udlandet. Her vil spørgsmålet ofte være, om pengene og tiden er til en udlandsrejse. 

I kan tage et hurtigt smut til Tyskland, Sverige eller med en flyver længere væk. Dog er de danske spa-steder i absolut topklasse. I behøver måske ikke at rejse længere end til nabokommunen. 

Hvad koster et spa ophold?

Du mærker med det samme, hvordan skuldrene sænker sig, når du tjekker ind til et spaophold i Danmark. I de afslappende omgivelser falder pulsen til ro, mens du forkæler krop og sjæl med luksus og wellness.

Vil du overraske en du holder af med et gavekort eller blot give dig selv en tiltrængt pause fra hverdagen, er du på rette spor.

Her på siden kan du gå på opdagelse i de mange spaoplevelser, der venter rundt omkring i landet.

Her får du svar på typiske spørgsmål og svar omhandlende spaophold. Hvis du mangler svar på et specifikt spørgsmål, så er er du altid velkommen til at kontakte os på [email protected]

Et spaophold giver dig velvære fra start til slut, og du mærker hurtigt, hvordan kroppen kommer ned i gear og tankerne sættes på standby. I de behagelige omgivelser får du en velfortjent pause fra dagligdagens mange pligter og jobbets krævende møder.

De fleste spahoteller har en aldersbegrænsning på ned til 12 år, men nogle steder skal du være fyldt 14 eller 16 år, før du får adgang til wellnessafdelingen.

Vil du spare penge på dit weekendophold med spa? Det altid en god idé at undersøge, hvor du får den bedste deal på spaophold. Udover fri adgang til wellnessafdelingen vil disse tilbud ofte inkludere flere fordele, for eksempel middag med vin, champagne på værelset ved ankomst eller en lækker massage.

Prisen på dit wellness ophold afhænger også af, hvilken type du vælger. Herunder kan du se, hvad forskellige billige spaophold koster: 

Hvad er forskellen på spa og wellness?

Ordet ‘spa’ kan få selv den travleste til slappe af. ‘Spa’ betyder ‘helse gennem vand’, og vandet spiller en central rolle på alle spaophold. De varme vandoplevelser menes nemlig at have mange positive egenskaber for kroppen. Blandt andet gavner det dine muskler og led, påvirker stresssymptomer og hævninger, udrenser kroppen, styrker immunforsvaret og reducerer træthed.

Hvad er forskellen på en jacuzzi og en spa?

Mange mennesker bliver forvirrede over, hvad de faktisk burde være på udkig efter, når det kommer til en fritidsspa, så bare for at afklare situationen er definitionerne som følger.

Er det sundt at gå i spa?

Men heldigvis behøver du ikke tage til Belgien for at få spabehandling. I næsten alle større danske byer finder du spabade.

Et spabad er ud over at være afstressende og afslappende ren selvforkælelse med plejende og duftende olier.

Spabade kombineres ofte med andre former for wellness-behandling. For hele spa-konceptet bygger på helse, mindre stress, mere energi, bedre velbefindende og bedre balance mellem krop og sjæl.

Hvad koster det at tage et spabad?

Strømforbruget for dit spabad kan variere meget fra produkt til produkt. Det gælder både det almindelige spabad, men bestemt også de oppustelige varianter. En oppustelig udendørsspa kan du heldigvis købe i mindre størrelser, så du ikke behøver at bruge alt for mange penge på både strøm og vand. Udespaens strømforbrug er typisk meget lavere end de helt store varianter. 

Vælger du en af de smarte udendørsspaer, som du selv puster op, kan du godt regne med et strømforbrug på din oppustelige spa, der koster omkring 10-15 kroner om dagen afhængigt af størrelsen på spaen. Det er nemlig det, strømforbrug for udespa koster, hvis du vil holde vandet varmt 24 timer i døgnet.

Er spa sundt?

De fleste af os, der har været i et langt parforhold, kender det – man kan blive så trygge ved hinanden, at man mister filteret. Man kommer til at hakke lidt mere på, og diskutere lidt mere med, partneren, end man egentlig har lyst til.

Hvad er forskellen på spa og boblebad?

Mange mennesker bliver forvirrede over, hvad de faktisk burde være på udkig efter, når det kommer til en fritidsspa, så bare for at afklare situationen er definitionerne som følger.

Hvor lang tid må man være i spa?

— Menn er den gruppen som øker mest hos oss. Menn har alltid vært litt redd for å slippe seg løs og la andre ta på seg. Vi ser at når par kommer hit, så er menn de ivrigste på dag nummer 2, sier Rune Solberg, salgssjef ved Hankø Fjordhotell & Spa. Flere av de norske spahotellene har innført egne spabehandlinger for menn for å møte etterspørselen. Behandlingene går blant annet under navnene "Ny mann!", "Gentlemans behandling" og "Mannens ansiktsopplevelse". - Egne spabehandlinger for menn har vi mest for å appellere til menn. De er redd for å bli assosiert med noe feminint. Vi bruker selvfølgelig produkter som er mer tilpasset deres hud, og som lukter litt mer mann. Litt mer maskulint, sier spasjef Tone Skjellaug på Vestlia Resort.- 40 prosent av våre gjester i spaavdelingen er menn, så det kommer seg absolutt. Menn bestiller ofte massasje første gangen, for det vet de hva er. Etter hvert prøver de seg på hudpleie og kroppsinnpakninger. Å ha egne behandlinger for menn, gjør at det er mer naturlig for menn å bruke det. Og når de først har vært på spa, er det ingen som er så lojale som det menn er, sier Skjellaug.

Er det sundt at gå i spabad?

Men heldigvis behøver du ikke tage til Belgien for at få spabehandling. I næsten alle større danske byer finder du spabade.

Et spabad er ud over at være afstressende og afslappende ren selvforkælelse med plejende og duftende olier.

Spabade kombineres ofte med andre former for wellness-behandling. For hele spa-konceptet bygger på helse, mindre stress, mere energi, bedre velbefindende og bedre balance mellem krop og sjæl.

Hvad er forskellen på et boblebad og et spabad?

Der bruges mange forskellige betegnelser for et indendørs spabad. Boblebad, Indespa, Jacuzzi, Whirlpool, Spabad, er bare nogle af de mest brugte ord for det samme produkt. Det ene ord kan være lige så rigtigt som det andet. De dækker allesammen over et indendørs installeret badekar, som har monteret en række dyser til vandcirkulation, eller luftindblæsning.

Ordet Jacuzzi, er dog navnet på en producent af spabade.. Så det svarer lidt til, at kalde alle biler for en Opel.