:

Hvad skal man lave i sin sommerferie?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad skal man lave i sin sommerferie?
 2. Hvad kan man lave i sommerferien billigt?
 3. Hvad kan man lave om sommeren med sine veninder?
 4. Hvor skal vi tage hen på sommerferie?
 5. Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?
 6. Hvad kan man lave når man keder sig med sine venner?
 7. Hvad kan man lave når man ingen penge har?
 8. Hvad kan man lave når man keder sig med en ven?
 9. Hvad kan man lave 2 personer?
 10. Kan man holde 3 ugers sommerferie?
 11. Hvor får man mest for pengene sommerferie?
 12. Hvad kan man lave når man keder sig alene?
 13. Hvad kan man lave to mennesker?
 14. Hvilke ting er gratis i Danmark?
 15. Hvad kan jeg lave selv?

Hvad skal man lave i sin sommerferie?

Faktisk har det anerkendte rejsemedie Lonely Planet i år kåret de 20 bedste strande i Europa, og her hylder de særligt en dansk strand for sit fine sand. Det drejer sig om Dueodde Strand på den smukke klippeø Bornholm, som deres rejseeksperter har kastet deres kærlighed på.

Men hvis du ikke lige har planer om at besøge Bornholm i år, kan du blot give dig i kast i denne guide til de 14 bedste strande i hele landet. Det kræver ikke andet end, at du pakker dit håndklæde, en solcreme og en god bog, før du kan slænge dig på den nærmeste strand – pak eventuelt en lækker picnickurv, hvis du tager på udflugt.

Find et Danmarkskort frem, luk øjnene og sæt din finger et vilkårligt sted på kortet. Der, hvor fingeren lander, skal du tage til.

Danmark har mange charmerende smørhuller, som du måske aldrig var kommet til at opleve, hvis du ikke havde gjort det på denne måde. Det kan være, du ender i en lille havneby med områdets bedste friske fisk? Eller måske du får en helt uventet naturoplevelse, du ikke troede, Danmark kunne byde på?

Hvis du har mod på et eventyr, så er det altid sjovt at udforske en fremmed by. Du kan selvfølgelig også bare planlægge, hvor du har lyst til at tage hen.

Mangler dine stuevægge en klat maling? Eller har dit klædeskab brug for en ordentlig rengøring? Så sæt en dag af til at give dit hjem lidt kærlighed, og hav det sjovt med at være indretningsarkitekt for en dag eller to.

Hvis du mangler kreative bud, har vi masser af artikler om, hvordan du selv kan give nyt liv til dit hjem med kreative DIY-løsninger.

Hvad kan man lave i sommerferien billigt?

Sommeren er den tid på året, hvor mange af os ser frem til at slappe af og nyde varmen. Men det behøver ikke at koste en formue at have det sjovt. Der er masser af billige aktiviteter, man kan lave i sommerferien, uanset om man er alene, sammen med venner eller med familien.

Sommerferie i Danmark kan være en virkelig dejlig oplevelse, med uendelige muligheder for sjov, afslapning og eventyr. Uanset om du leder efter smukke strande, fantastiske naturlandskaber eller spændende kulturelle aktiviteter, så har Danmark det hele.

Hvad kan man lave om sommeren med sine veninder?

1. Få noget kulør! Læg dig ud i solen og steg lidt som en olieindsmurt kylling - selvfølgelig bare indsmurt i en solcreme med høj faktor, så du ikke går hen og bliver forbrændt. Udover at blive rig på D-vitamin, så kan du måske også blive rig på sommerflirts!

2. Hvis du er i udlandet, så køb en masse flotte postkort og find "blymanden" frem, for nu skal der sendes postkort til veninderne og gamle tante Yrsa. Veninderne bliver glade… og tante Yrsa, hun finder måske på en endnu bedre fødselsdagsgave næste gang!

Hvor skal vi tage hen på sommerferie?

Den portugisiske øgruppe Azorerne kan bedst beskreves som Europas Hawaii – ni frodige vulkanøer, der ligger langt ude i Atlanterhavet.

Azorerne er et af de mest eksotiske steder i Europa med alt fra vulkaner, kratersøer og varme kilder til vandfald, unikke strande og et rigt dyreliv. Oplev fantastisk dykning og snorkling med farverige fisk – og måske du også er heldig at se hvaler og delfiner.

Går du efter oversete rejsemål, er Azorerne en oplagt idé til en unik sommerferie. Som en af de mest afsides rejsedestinationer i Europa er øerne langt mindre besøgte end de populære i Middelhavet.

Det græske ø-hav byder på skønne feriedestinationer i massevis – og her er øen Kefalonia ingen undtagelse!

På trods af at det er den største blandt de Joniske øer, er Kefalonia – indtil videre – gået under radaren hos de fleste turister, der ofte flokkes mod populære destinationer som Santorini, Mykonos, Kreta og Rhodos.

Men det gør ikke øen til et mindre spændende rejsemål. Tværtimod!

Norge er de seneste år blevet et (endnu mere) populært rejsemål – og med god grund! Vores nabo mod nord byder nemlig på nogle af de smukkeste steder i Europa.

Et af dem er Hardangerfjorden i den sydvestlige del af Norge, hvor du bliver mødt af enestående udsigter, dybe kløfter og brølende vandfald.

Bestig den ikoniske Trolltunga-klippe, oplev områdets prisvindende cider, og besøg den mægtige Folgefonna-gletsjer, hvor du kan stå på ski midt på sommeren.

Drømmer du også om at besøge postkort-skønne Cinque Terre? Så må du ikke glemme at tage forbi den oversete naboby Portovenere i samme omgang.

Portovenere ligger kun et stenkast fra den berømte kyststrækning, der hvert år tiltrækker tusindvis af turister, der enten går eller sejler mellem de fem små byer. Men denne glemte nabo er bestemt også et besøg værd.

Nyd de lokale italienske delikatesser, se de smukke, farvede huse, og gå på opdagelse i den gamle middelalderbys smalle gader – alt sammen uden de mange turister.

Hvad kan man lave som ikke koster mange penge?

 • Det behøver ikke at koste penge at have det sjovt. Denne liste inkluderer 10 ting, som er gratis, og som de fleste uden videre kan gå i krig med.

Se den fulde liste her og læs om de enkelte punkter nede i artiklen:

Så ligger man dér på sofaen. Overvejer hvad man kan tage til på endnu en søndag. Ofte er det ting, der involverer penge, som dukker op i tankestrømmen. Cafébesøg, biograftur, en tur på museum og så videre.

Men der er faktisk overraskende mange ting, man kan tage sig til, uden det koster en krone. Eller i hvert fald meget, meget lidt. Og det er pointen med denne artikel. At begynde at sætte kreativiteten i et nyt gear, når man overvejer, hvad man skal tage sig til i sin fritid. For så mange glæder og fornøjelser i livet er helt og aldeles gratis.

Denne liste er på ingen måde udtømmende. Der er hundredvis af andre ting, man kan lave, der er gratis, hvis man blot gider at tænke udover de sædvanlige merkantile trivialiteter.

Intet er så befriende at løbe en tur i naturen. Om det er langs stranden, i skoven eller i andre grønne områder spiller ingen rolle. Det handler bare om at få pulsen lidt op, få sved på panden og så ellers nyde omgivelserne og den friske luft. Der behøver ikke at gå sport i den med løbeur, tidstagning og sådan.

Det vigtige er at nyde turen. Og kan man ikke løbe, så er en rask gåtur i naturen også fantastisk. Prøv at gå eller løbe lidt længere, end du plejer. Så dit hoved og ben er næsten helt udtømte, når du er færdig. Det giver en afslappende, bekymringsfri følelse, når man er hjemme igen, og alle tanker, hvad enten de angår privat- eller arbejdsliv, plejer at falde på plads.

Hvad kan man lave når man keder sig med sine venner?

Invitér din veninde i biografen!

Det er jo seriøst hyggeligt at gå i biografen, og din veninde vil helt sikkert gerne med dig ind og se en god film!

Hvad kan man lave når man ingen penge har?

At bruge tid sammen med venner er ikke kun fantastisk, fordi det hjælper dig med at skabe minder, men også på grund af de fordele, der følger med det.

Hvad kan man lave når man keder sig med en ven?

Invitér din veninde i biografen!

Det er jo seriøst hyggeligt at gå i biografen, og din veninde vil helt sikkert gerne med dig ind og se en god film!

Hvad kan man lave 2 personer?

Mangler du idéer til, hvad du kan lave med din veninde? Vi giver dig 10 gode bud på, hvad I skal lave.

Kan man holde 3 ugers sommerferie?

Langt de fleste arbejdsgivere vil gøre alt for at imødekomme lønmodtagerens ferieønsker, men det er ikke altid muligt at få puslespillet til at gå op til alles tilfredshed.

Det er dog god stil, at lønmodtagere med skolebørn kan holde ferie i skolens sommerferie,

Hvor får man mest for pengene sommerferie?

Denne artikel er fra arkivet og blev bragt d. 18. juni 2021

Mange længes nok mod varmere himmelstrøg efter en sommer i 2020, der var præget af corona og rejserestriktioner, og fra den 26. juni bliver det lettere at rejse rundt i Europa.

Hvad kan man lave når man keder sig alene?

Invitér din veninde i biografen!

Det er jo seriøst hyggeligt at gå i biografen, og din veninde vil helt sikkert gerne med dig ind og se en god film!

Hvad kan man lave to mennesker?

Elsker du også at tilbringe tid med din bedste veninde? Men er I også ved at køre lidt død i shoppeture og dyre fornøjelser? Bare rolig, Vi Unge har svaret på, hvad I kan lave af ting, som ikke koster penge.

Lav jeres eget hjemmespa Selvforkælelse behøver ikke koste en formue, for faktisk kan man holde sin egen spa-og selvforkælelsesdag hjemme, og det er mindst lige så hyggeligt! Du og din bedste veninde kan hver især medbringe nogle lækre beauty-produkter, og så kan I lægge neglelak, lave ansigtsmasker og sludre i behageligt tøj på værelset. Lyder det ikke skønt?

Hvilke ting er gratis i Danmark?

Tag på jagt efter de seks imponerende trækæmper (© Thomas Dambo), som gemmer sig i skovene uden for København.

Rundt omkring i seks forstadskommuners smukke naturområder kan du støde på kæmperne, som...

Den ultimative gåtur i København finder du langs havnens kant, hvor stier, fortove og broer danner den 13 kilometer lange gang- og cykelrute, Havneringen

I Botanisk Have i København findes blandt andet et arboret med over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Haven udgør 5.000 m2 under glas, heraf er omkring 2.000 ...

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset.

Hvad kan jeg lave selv?

Smykkefremstilling er en sjov aktivitet, som du nemt kan lave med hele familien. Det er fedt at få lov at arbejde med noget mellem hænderne, og så findes der ikke noget bedre end at skabe noget smukt helt fra bunden, som du kan give i gave til en god ven, eller som du kan pryde dig selv med til daglig eller til fest.

Der er mange gode grunde til at give sig i kast med lav selv smykker, og med de rette teknikker, en smule øvelser og nogle flotte materialer, kan du faktisk nemt lave nogle smykker, som ser mindst lige så professionelle ud, som dem du kan finde nede din lokale smykkeforretning.

Du har desuden mulighed for at lave alle typer af smykker på egen hånd, og du kan derfor både komme til at iklæde dig et hjemmelavet armbånd, en hjemmelavet halskæde, hjemmelavede øreringe og meget andet.