:

Hvilke busser må man ikke have cykel med?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvilke busser må man ikke have cykel med?
  2. Hvilke busser må man have cykel med i?
  3. Kan jeg tjekke min cykel ind på rejsekort?
  4. Hvad koster det at have cykel med på rejsekort?
  5. Hvad koster en cykel i bus?
  6. Kan du miste dit kørekortet på cykel?
  7. Hvor meget koster en cykelbillet?
  8. Hvor køber jeg en cykelbillet?
  9. Kan man have cykler med i bus?
  10. Er det gratis at tage cykel is tog?
  11. Er cykel gratis i toget?
  12. Hvad koster det at køre 2 på cykel?
  13. Kan man få en bøde for at cykle med høretelefoner?
  14. Er det ulovligt at cykle med telefon i hånden?
  15. Er cykler gratis i toget?

Hvilke busser må man ikke have cykel med?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er mange, der går rundt og tror, at cykler er forment adgang i busserne.

Hvilke busser må man have cykel med i?

08-06-2022

Den er god nok. Du må tage din cykel med i bussen. Og fra 1. juli 2022 bliver det også gratis. Det sker, når Movia det næste år frem i alle Movias almindelige busser, som et forsøg, gør det gratis at kombinere cyklen med bussen noget af vejen til arbejde, i biografen eller en tur i skoven.

Kan jeg tjekke min cykel ind på rejsekort?

Her finder du svar på de typiske spørgsmål om cykler i bus, tog og metro.

Spørgsmål og svar om cykler

Hvad koster det at have cykel med på rejsekort?

  • Tag cyklen med gratis i S-tog, busser, havnebusser og lokaltog
  • I nogle busser, tog og metro er der begrænsninger for cykelmedtagning – læs om begrænsningerne her
  • Pris for en cykelbillet til Metroen er 14 kr. med en varighed på 1 timer og 30 minutter. Billetten hedder Cykelbillet Metro.
  • Cykelpladsbillet til DSB fjern- og regionaltog koster 20 kr. Cykelpladsbillet dækker rejsen og pladsen i DSB Fjern-& regionaltog

Hvad koster en cykel i bus?

Du må gerne tage kufferter, rygsække, tasker eller lignende gratis med i det omfang, der er plads. Det enkelte stykke bagage må maksimalt måle 30 x 60 x 100 cm. Personalet kan give nærmere anvisninger om placering af den medbragte bagage. Det er altid personalet, der vurderer, om der er plads, og om bagagen er til gene.

Du må gerne medtage musikinstrumenter, løbehjul, sammenklappede kørestole og ski, skistave, snowboards, små slæder og kælke, hvis de kan placeres, så de ikke generer.

Som bagage kan også medtages sammenklappede cykler. Herudover kan medtages sammenklappede cykelanhængere, hvor hjulene er taget af. Det samlede rummål for en sammenklappet cykel eller en anhænger må ikke overstige rummålet for håndbagage.

Kan du miste dit kørekortet på cykel?

Som forælder har du ansvaret for at lære dit barn at færdes sikkert i trafikken. Men måske er du usikker på, hvad dit barn er klar til?

Vi sender alderssvarende nyhedsbreve 3-4 gange om Ã¥ret, du skal derfor vælge den alder dit barn er tættest pÃ¥, sÃ¥ vi kan sende dig gode rÃ¥d der passer til dit barns alder. Helt fra valg af autostol, de første cykelture og til den dag, hvor dit barn vil tage kørekort.

Hvor meget koster en cykelbillet?

Her finder du svar på de typiske spørgsmål om cykler i bus, tog og metro.

Spørgsmål og svar om cykler

Hvor køber jeg en cykelbillet?

Reglerne for at tage din cykel med i toget varierer fra selskab til selskab, så det er vigtigt at tjekke med det pågældende selskab, før du rejser. Her kan du finde retningslinjerne for de danske togselskaber.

Der er nogle generelle regler, som alle cyklister skal følge, når de tager deres cykel med i toget:

  • Cykler skal opbevares i de dertil indrettede områder i toget
  • Cykler må ikke blokere døråbninger, gange eller udgange
  • Cyklister må ikke køre på deres cykler i toget
  • Cyklister må ikke læne deres cykler mod sæderne

DSB har skrevet en fin side om deres regler og priser. DSB har gjort deres billet til cykel meget mere enkel.

Når du skal have din cykel med InterCity, InterCityLyn, +Lyn og Regionaltog skal du med DSB købe en cykelpladsbillet til din cykel. Cykelpladsbilletten dækker både rejsen for din cykel og sikrer plads til cyklen i følgende togtyper: InterCity, InterCityLyn, +Lyn og Regionaltog.

Tidligere skulle man købe en cykelbillet hos DSB, men hvis man også ville sikre sig plads til sin cykel skulle man også have en cykelpladsbillet. Det er fra 1. juli 2022 lavet om, så man kun skal købe en cykelpladsbillet.

Vi har to togudbydere af regionaltog i Danmark: DSB og Arriva. Her gennemgår vi reglerne for de to firmaer.

Kan man have cykler med i bus?

I København kan du medbringe både hund, cykel og barnevogn i offentlig transport, bare du er opmærksom på reglerne.

En voksen med en gyldig billet kan medbringe to børn under 12 år gratis. Rejser børnene alene, skal de købe en børnebillet, indtil de fylder 16 år. Læs mere her.

Er det gratis at tage cykel is tog?

Med en profil får du adgang til rabat på blandt andet kaffe til turen, restaurantbesøg og oplevelser, som du kan tage toget til.

Er cykel gratis i toget?

We use cookies from other companies in order to show you ads off of our Products, and provide features like maps, payment services and video.

We use cookies from other companies in order to show you ads off of our Products, and provide features like maps, payment services and video.

Hvad koster det at køre 2 på cykel?

Selvom der nok er mange, der netop tager cyklen, når de ved, de skal have sig en tår at drikke, så er det faktisk ifølge færdselslovens § 54, stk. 3, jf. stk. 2 ulovligt at køre på cykel i spirituspåvirket tilstand. Eller hvis man er for træt eller på anden måde påvirket til at kunne føre cykel på en betryggende måde.

"Det koster 1.500 kr." fortæller Jørgen Andersen, leder af politiets færdselsafdeling på Fyn til tv2.dk.

"Men det beror på et skøn hos politifolkene - og som regel vil det være, hvis vi ikke kan finde ud af noget fornuftigt sammen med den pågældende, at der falder en bøde for spirituskørsel. Men det er ikke noget, vi har særligt mange sager omkring," fortsætter han.

Kan man få en bøde for at cykle med høretelefoner?

Hvorvidt man skal, kan og må høre musik, mens man cykler, er stadig til diskussion både blandt motionister, politikere og forskere. Men spørgsmålet er langt mere kompliceret som så, viser forskningen.

Hver dansker cykler i gennemsnit cirka halvanden kilometer om dagen, og ifølge en undersøgelse fra Megafon brugte hver fjerde dansker i 2014 musik eller radio i ørerne, når de fragtede sig af sted på jernhesten. For de 18-29-årige var tallet lidt over halvdelen. 15 % af samme gruppe kunne finde på at sende sms’er, mens de cykler.

Er det ulovligt at cykle med telefon i hånden?

Vidste du, at du kører mod færdselsretningen, hvis du i et venstresving trækker tilbage og venter på grønt? Eller at du kan få en bøde, hvis begge dine fødder ikke er placeret på pedalerne?

Horsens: De fleste voksne cyklister har rimeligt styr på at cykle i højre side af vejen, og selvom det for en del af cyklisterne glipper at vise af, når de skal svinge eller stoppe, så ved de egentlig godt, at det er sådan man bør gøre.

I en serie sætter vi fokus på Horsens som cykelby.

Er vi overhovedet det? Hopper vi på cyklen, når vi skal på arbejde, eller snupper vi bilen, fordi det er nemmere og hurtigere?

Vi spørger politikerne og embedsværket: Gør vi nok for cyklisterne? Er der tal på, hvor mange der cykler? Og hvordan er det gået med tidligere kampagner?

Ja, men kun hvis det ikke er til gene for andre. Det betyder, at man gerne må køre to og to, så længe der er plads på vejen. Men hvis vejen er smal, skal man cykle enkeltvis på række, ligesom man også skal ind på enkeltrække, hvis der kommer modkørende, eller hvis nogen vil overhale. 

På trehjulede og ladcykler samt cykler med anhænger skal man altid køre enkeltvis.

Er cykler gratis i toget?

Der er en DSB Billetautomat på alle vores stationer.

I Billetautomaten kan du købe:EnkeltbilletterVoksenBarn (0-11 år)Barn (12 - 15 år inkl.)Hund (købes som barn (12-15 år))Ung (gælder ikke på Sjælland, Lolland, Falster og Møn, i Nordjylland, samt strækningerne Esbjerg-Varde-Nørre Nebel og Vemb-Lemvig-Thyborøn banen)Pensionist 67+-billetCykelpladsbilletPladsbillet