:

Hvor lang tid tager det at sejle til ven?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor lang tid tager det at sejle til ven?
 2. Hvordan kommer vi til ven?
 3. Hvad kan man lave på ven?
 4. Hvor langt er der rundt om ven?
 5. Hvor langt kan man sejle på en dag?
 6. Hvor mange sømil kan man sejle på en dag?
 7. Hvad skal man gøre for at få venner?
 8. Hvor finder man nye venner som voksen?
 9. Kan man sejle gratis til Hven?
 10. Hvor lang tid tager det at sejle fra København til Hven?
 11. Er Ven dansk eller svensk?
 12. Hvor langt kan en båd sejle pr liter?
 13. Hvor høj en promille må man sejle med?
 14. Hvor stor en motor må jeg sejle med?
 15. Hvor mange venner er det normalt at have?

Hvor lang tid tager det at sejle til ven?

Du kan ringe eller maila turistinformationen for at få svar på dine spørgsmål om Hven. Vores telefontider er mandag-fredag kl. 10.00-13.00. Hvis vi ikke har mulighed for at svare så læg en besked, så ringer vi tilbage, så snart vi kan.

Telefon: + 46 418-47 00 00Mail: [email protected]

Hvordan kommer vi til ven?

Du kan ringe eller maila turistinformationen for at få svar på dine spørgsmål om Hven. Vores telefontider er mandag-fredag kl. 10.00-13.00. Hvis vi ikke har mulighed for at svare så læg en besked, så ringer vi tilbage, så snart vi kan.

Telefon: + 46 418-47 00 00Mail: [email protected]

Hvad kan man lave på ven?

Hven er kendt for de stejle skråninger, som kaldes bakkefald. Nogle steder er bakkerne op til 40 meter høje, og de omkredser næsten hele øen, men de er mest dramatiske i syd. De får øen til at se ud som om, at den har rejst sig fra havet i et ryk, visse steder som klinter andre som grønne bakker med blomsterflor og træer. Disse bakkefald er skyld i, at øen er et fredet naturreservat, så allemandsretten gælder ikke her. Vejret på Hven er forståeligt nok som på Sjælland, og dog. Stjernerne står klarere på Hven, fordi der ikke er lys om natten. Og der er mere mildt om vinteren og mere behageligt om sommeren end på Sjælland, men det er der dog ikke ført videnskabeligt bevis for.

Man siger, at Hvens historie er god for skoleelever, for den er så nem at huske: Først skete ingenting. Så kom Tycho Brahe (1546-1601). Så flyttede han, og så skete der intet. Det er nu ikke helt rigtigt, men sandt er det, at øens historiske højdepunkt er fra 1576 til 1597, da Tycho Brahe boede der. Han fik øen foræret af den danske kong Frederik 2, for at give ham gode muligheder for at kigge på stjerner. Selv om Brahe gjorde Hven berømt, var han ikke populær på øen, for han var benhård over for øboerne. Han lod dem bygge sig et palæ og observatoriet, Uranienborg, men de rev det ned igen, så snart han var ude af døren. Hans underjordiske observatorium, Stjerneborg, kan man stadig se. (Se nr. 3)Efterfølgende blev der opført et nyt Uranienborg af Christian IV, som han forærede elskerinden, Karen Wincke. Efter års forfald blev også det revet ned. Et 3. Uranienborg opstod i 1800-tallet, da Sveriges jagtgale kong Oscar II opførte det som jagtslot. Blandt sine gæster var Danmarks kong Christian IX, som ofte kom på harejagt sammen med sin svigersøn, zar Alexander 3.

I danskertiden hørte øen til Birkerød Sogn på Sjælland, men folk på Ven passede sig selv – velforsynede som de var af de fede jorde og sild i Øresund. De undgik krig og ballade. Men kort før Freden i Roskilde blev Hven administrativt lagt under Helsingborg Sogn, og derfor var den blevet en del af Skåne og måtte afstås til Sverige. Der går mange vandrehistorier om noget med en byttehandel med Bornholm, men den enkle forklaring er, at Hven officielt var en del af Skåne. Svenskerne lod dem dog nogenlunde være i fred i modsætning til danskerne i Skåne. I mange hundrede år boede bønderne oppe på bakkerne i midten af øen, søfolk boede i Kyrkbacken mod vest og industrifolk, der lavede teglsten, boede i Nørreborg mod øst. Mange store palæer på øen er bygget af teglværksejere. Det kulminerede i 1940’erne. Man kan se rester af tegl langs nordøstkysten, enorme mængder ligger og blinker i solen.

Hvor langt er der rundt om ven?

139 KM: Du kan gå hele vejen rundt om Langeland. Turen er på 139 km. Den er delt den op i 10 etaper, den korteste er 10 km, den længste 19. Turen begynder i Spodsbjerg, du går med uret rundt om øen og passerer alle de fire havnebyer, Spodsbjerg, Bagenkop, Rudkøbing og Lohals.

På nogle strækninger vandrer du på Øhavsstien, den 220 km lange vandresti rundt om Det Sydfynske Øhav. Her står skilte, som viser vej. Men resten af turen er ikke skiltet, så kig på de kort og tekster, vi har lavet (download og print dem evt.) og hold dig tæt på kysten. Du kan også downloade etaperne som GPX-filer, hvis du kender og bruger det format.

Hvor langt kan man sejle på en dag?

Der findes forskellige typer af kajakker. De varierer i størrelse, dimensioner for cockpit, udstyr og materiale. Det er hhv. hav- og turkajakkerne, der er de mest udbredte typer herhjemme.

Som nybegynder anbefales det, at du vælger en havkajak. Denne model er lettest at håndtere, og den er udstyret med et stort cockpit, der gør det nemt for dig at stige op og ned fra din båd. Den store fordel ved havkajakken er, at den er relativ tung, så du oplever sikkerhed på vandoverfladen.

Hvor mange sømil kan man sejle på en dag?

Disse sejler om natten, og giver en mulighed for at ankomme udhvilet og klar til den videre rejse. Hvis man rejser til England over det Irske Hav, er der afgange fra Dublin og Belfast til Liverpool, og begge overfarter tager omkring 8 timer.

Priserne starter fra £23 pr. bil pr. vej. Find yderligere oplysninger på Eurotunnels hjemmeside https://www.eurotunnel.com/uk/tickets/.

Det danske landshold har med sejren over Skotland onsdag aften vundet de første fire kampe i kvalifikationen. Det er aldrig sket før. – Det her landshold har altså virkelig klasse.

USA rykker nærmere Fra midten af 1800-tallet syntes Danmark årti for årti at rykke USA stadig nærmere. Med overgangen fra sejl– til dampskibssejlads i årtierne efter 1850 blev turen over Atlanten hurtigere, sikrere og mere stabil. Sædvanligvis varede rejsen nu højst 14 dage.

Eksempel på krydstogt fra København til USA for kun 2.900,- kroner all inclusive. Prisen for en sådanne tur er kun 2.900,- kroner og det er all inclusive. Når der sige all inclusive, så skal det nævnes at der kan komme betaling for drikkevarer ud over vand, kaffe, te, juice.

Hvad skal man gøre for at få venner?

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil finde nye venner og bekendte. Det kan fx være, hvis du

 • er flyttet til en ny by.
 • leder efter nogen at dele en hobby med eller savner selskab i din hverdag.
 • savner nogen at tale med om din sorg over at have mistet en ægtefælle eller en nær slægtning.
 • selv eller en af dine nærmeste er blevet ramt af alvorlig sygdom.
 • er blevet skilt og har måske mistet en del af din omgangskreds.
 • ikke er på arbejdsmarkedet mere og savner det kollegiale fællesskab.

Hvor finder man nye venner som voksen?

Barndommens venskaber står i et helt særligt lys. Bedsteveninden var elsket overalt på jorden, og man kunne ikke overleve én skoledag uden hende.

Som voksen ser virkeligheden lidt anderledes ud. Nu skal der smøres madpakker, holdes sene møder, passes børn, børnebørn eller andelsbestyrelse. Venner. Dem lever vi foruden i mange dage. Ofte uger. Eller måneder.

– I 40’erne har vi fuldt fokus på arbejde og familie. Måske også på forældre, der begynder at blive syge. Som yngre har vi været vant til at have et stort netværk, men arbejde og alt muligt andet fylder så meget, at der ikke er overskud til at se vennerne, forklarer psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard, der blogger om relationer på Psykologviden.dk

Lige indtil den dag vi igen får hårdt brug for vennerne. Skilsmisse, flytning, fyring, børn, der flytter hjemmefra, er alt sammen livsbegivenheder, der kan få os til at mangle lige præcis dén brik, som venner udgør.

– Vi ved godt, at gode venskaber er værdifulde, men der er rigtig mange udfordringer i at vedligeholde venskaber, når man er voksen. Det kan heldigvis lade sig gøre at få nye venner som voksen, men det kræver noget andet. Man skal se på venskaber på en ny måde, mener hun.

Godt 100.000 danskere mellem 30 og 60 år kæmper med alvorlig ensomhed, ifølge Mary Fonden. Op mod 350.000 personer føler ensomhed i hverdagen.

Kortvarig ensomhed er helt normalt og uskadeligt, mens langvarig ensomhed både kan ødelægge vores sociale kompetencer og skade vores krop.

Vedvarende ensomhed øger risikoen for forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdomme og depression.

Kan man sejle gratis til Hven?

- Hven er en fantastisk lille ø midt i Øresund. Man kan cykle den rundt på 90 minutter. Så har du også set tre små havne og fire små bysamfund, et top-moderne og verdenskendt destilleri, astrologen Tycho Brahes museum, middelalderkirken Sankt Ibb, mange små cafeer og restauranter, hvoraf mange af dem tager udgangspunkt i de råvarer, der er på Hven. Øen har så meget at tilbyde danske turister, siger Hans Froholdt.

Han fortæller videre, at Sundbusserne siden 9. juli har sejlet som før corona-perioden. Danskerne skal ikke i karantæne, når de kommer fra udvalgte dele af Sverige. Skåne, som Helsingborg og Hven er en del af, var et af de første områder, man åbnede for. Smittetrykket er lavt i Skåne.

Hvor lang tid tager det at sejle fra København til Hven?

Hven er en flot ø midt i Øresund kun fem km fra det svenske fastland og 7,5 km fra Sjælland. Landbruget dominerer, men de høje græsbevoksede skrænter mod havet, de dejlige cykel- og vandrestier og den spændende historie gør Hven til et oplagt udflugtsmål for en dags- eller weekendtur.

Øen er kun godt fire km lang og lidt over to km bred, og den ca. 13 km lange cykelrute øen rundt kan tilbagelægges på en time. Hvis du ankommer i sejlbåd, kan du lægge til i en af de tre små havnebyer med gæstepladser til sejlere. Den lille Bäckviken på østkysten af øen, havnebyen Norreborg på nordkysten og Kyrkbacken på vestkysten af Hven. Der er offentlige toiletter i de tre havnebyer.

Kortet er oprettet af sydsverige.dk.Havnebyer, overnatning og oplevelser. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.

Kysterne er naturreservat, derfor gælder allemandsretten ikke. Du må derfor ikke slå teltet op på stranden eller i en lund ved kysten for at overnatte. Benyt i stedet en af øens mange overnatningsmuligheder. Lige nord for Bäckviken med udsigt til havet ligger vandrehjemmet (svensk: Vens Vandrarhem). Hven har også en campingplads "Vens Camping & Stugby" i Norreborg på nordkysten. Se flere overnatningsmuligheder hos Visit Hven under Links.

De stejle skråninger - eller bakkefald - ned mod havet er nogle steder op til 40 meter høje og omslutter hele øen. Fra kanten af skråningerne har man en flot udsigt over havet. Det meste af øen er opdyrket landbrugsland, og bakkefaldene, der veksler mellem nøgne skrænter og grønklædte skråninger med blomster og træer, er blandt de få naturlige miljøer, der stadig er på øen. Derfor er hele kysten med de karakteristiske bakkefald naturreservat, i alt 140 hektar der løber som et grønt bånd rundt om hele øen.

Er Ven dansk eller svensk?

Hven er kendt for de stejle skråninger, som kaldes bakkefald. Nogle steder er bakkerne op til 40 meter høje, og de omkredser næsten hele øen, men de er mest dramatiske i syd. De får øen til at se ud som om, at den har rejst sig fra havet i et ryk, visse steder som klinter andre som grønne bakker med blomsterflor og træer. Disse bakkefald er skyld i, at øen er et fredet naturreservat, så allemandsretten gælder ikke her. Vejret på Hven er forståeligt nok som på Sjælland, og dog. Stjernerne står klarere på Hven, fordi der ikke er lys om natten. Og der er mere mildt om vinteren og mere behageligt om sommeren end på Sjælland, men det er der dog ikke ført videnskabeligt bevis for.

Man siger, at Hvens historie er god for skoleelever, for den er så nem at huske: Først skete ingenting. Så kom Tycho Brahe (1546-1601). Så flyttede han, og så skete der intet. Det er nu ikke helt rigtigt, men sandt er det, at øens historiske højdepunkt er fra 1576 til 1597, da Tycho Brahe boede der. Han fik øen foræret af den danske kong Frederik 2, for at give ham gode muligheder for at kigge på stjerner. Selv om Brahe gjorde Hven berømt, var han ikke populær på øen, for han var benhård over for øboerne. Han lod dem bygge sig et palæ og observatoriet, Uranienborg, men de rev det ned igen, så snart han var ude af døren. Hans underjordiske observatorium, Stjerneborg, kan man stadig se. (Se nr. 3)Efterfølgende blev der opført et nyt Uranienborg af Christian IV, som han forærede elskerinden, Karen Wincke. Efter års forfald blev også det revet ned. Et 3. Uranienborg opstod i 1800-tallet, da Sveriges jagtgale kong Oscar II opførte det som jagtslot. Blandt sine gæster var Danmarks kong Christian IX, som ofte kom på harejagt sammen med sin svigersøn, zar Alexander 3.I danskertiden hørte øen til Birkerød Sogn på Sjælland, men folk på Ven passede sig selv – velforsynede som de var af de fede jorde og sild i Øresund. De undgik krig og ballade. Men kort før Freden i Roskilde blev Hven administrativt lagt under Helsingborg Sogn, og derfor var den blevet en del af Skåne og måtte afstås til Sverige. Der går mange vandrehistorier om noget med en byttehandel med Bornholm, men den enkle forklaring er, at Hven officielt var en del af Skåne. Svenskerne lod dem dog nogenlunde være i fred i modsætning til danskerne i Skåne. I mange hundrede år boede bønderne oppe på bakkerne i midten af øen, søfolk boede i Kyrkbacken mod vest og industrifolk, der lavede teglsten, boede i Nørreborg mod øst. Mange store palæer på øen er bygget af teglværksejere. Det kulminerede i 1940’erne. Man kan se rester af tegl langs nordøstkysten, enorme mængder ligger og blinker i solen.

Vidste du, at Hven er opkaldt efter Venus. De ældste beskrivelser kalder den Venius. Sømænd kaldte den Skarlagensøen, men det fængede heldigvis ikke.

Hvor langt kan en båd sejle pr liter?

Det koster let 18.000 kroner at fylde 2.000 liter diesel på en Sunseeker 50 Camargue, men sejler man kun 8-9 knob kan det række til rigtigt mange timers sejlads ud for Kerteminde, hvor Henrik Lykke Nielsens ’Grannie’ holder til.

-Sejler du fuld hastighed med 33 knob så kan du sejle 200 meter på en liter, er du i planende hastighed med 22 knob, der sejler du 300 meter på en liter, men sænker du farten til 8-9 knob, så kan du sejle en kilometer på en liter og nogle gange sejler vi også i tomgangshastighed med 10 km i timen, så kan vi sejle to kilometer på en liter diesel. Faktisk drømmer jeg om sejle ud i verden med den lave hastighed, så ville vi kunne sejle 2-3000 kilometer på en tank, fx ned gennem floderne til Middelhavet, hvor vi i sin tid hentede båden, siger den 53-årige Kerteminde-sejler, der kan se andre pointer i, at sejle langsomt:

Hvor høj en promille må man sejle med?

Den 1. april 2006 trådte der nye regler i kraft om en fast promillegrænse til søs. Loven har konsekvenser for førere og besætninger på skibe over 15 meter, planende speedbåde samt vandscootere og lignende.

For ovenstående gruppe gælder en promillegrænse på 0,50 promille.

Hvor stor en motor må jeg sejle med?

Speedbådscertifikatet (eller speedbådskørekort) er et officielt bevis, der giver en person tilladelse til at føre en speedbåd. Dette certifikat er nødvendigt for at sikre, at speedbådsføreren har den nødvendige viden og kompetence til at navigere sikkert på vandet. I denne artikel vil vi gennemgå alt, hvad du behøver at vide om speedbådscertifikatet, herunder hvor det er påkrævet, hvordan du opnår det, og hvilke fordele det medfører.

Kravene til hvornår man skal have speedbådskørekort er lidt indviklede, men jeg vil prøve at forklare dem her, så alle kan forstå dem.Ren juridisk hedder det sig at man skal have speedbådskørekort hvis:

 • Din båd er mellem 4 og 15 meter lang
 • Din båd er planende
 • Fremdrivningseffekten i kW som minimum er lig med eller større end kvadratet på skroglængden plus 3 – ja, det er indviklet, men tjek nedenstående tabel. Den giver et godt overblik.

Hvor mange venner er det normalt at have?

Hvilke faktorer betyder noget, når vi vælger venner? Flere faktorer gør sig naturligvis gældende, men Kira Shaw, PhD-forsker i neurovidenskab ved University of Sheffield forklarede i 2014 til Videnskab.dk, at bekvemmelig er en ret væsentlig faktor i venskabet. Kira Shaw henviser til et studie, der undersøgte valget af venner blandt universitetsstuderende i en lejlighedsblok, og her viste det sig, at den fysiske og funktionelle nærhed – altså hvor tæt de rent fysisk var på hinanden og hvor ofte – var vigtigere for venskabet, end de studerendes fælles interesser.

Det mener i hvert fald den anerkendte professor i antropologi og evolutionær biologi ved Oxford University, Robin Dunbar, som i mange år har forsket i venskaber og menneskets sociale hjerne. Tallet 150 er bredt anerkendt og benævnes i forskerkredse som ’Dunbars tal’ – og det dækker både over familie, venner og bekendtskaber i det hele taget. Grunden til at tallet er 150, er fordi, Dunbar og hans forskerkollegaer har fundet frem til, at der er en direkte sammenhæng mellem størrelsen på primaters hjerne – og antallet af venner, man kan have.