:

Hvem har skrevet sangen Langebro?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem har skrevet sangen Langebro?
 2. Hvornår skrev Kim Larsen Langebro?
 3. Hvad er den mest kendte Kim Larsen sang?
 4. Hvad er Kim Larsens yndlingssang?
 5. Hvem arver Kim Larsens formue?
 6. Hvornår blev Langebro skrevet?
 7. Hvor stor var Kim Larsens formue?
 8. Hvad fejlede Kim Larsen?
 9. Hvor mange penge har Kim Larsen tjent?
 10. Hvad var den sidste sang Kim Larsen?
 11. Hvem arver mine pensioner?
 12. Hvor meget arver en ægtefælle?
 13. Hvorfor hedder det Langebro?
 14. Hvor gammel er Langebro?
 15. Hvor mange penge efterlod Kim Larsen?

Hvem har skrevet sangen Langebro?

”Christianshavns Kanal” er både titlen på en sang og kanalen på Christianshavn. Og når man har sagt Christianshavn, har man også sagt Gasolin.

En del af sangene handler om at rejse og drømme sig væk. Som for eksempel i første vers i sangen af samme navn, der lyder: Venner, jeg har sejlet i mange mange år, på et skib som ingen vegne når, jeg har taget hyre som bolværksmatros, på et skib som ikke har nogen lods, skibet hedder Christianshavns kanal.

Kærligheden til Christianshavn går også igen i ”Se din by fra tårnets top”, der handler om Vor Frelsers Kirkes høje tårn, hvor det første vers lyder: Se din by fra tårnets top, ta' f.eks. ud til Frelserkirken, og så snegl dig op, mærk vinden suse i dit hår, den kommer måske helt ude fra Klampenborg.

Hvornår skrev Kim Larsen Langebro?

Kim Mellius Flyvholm Larsen, eller bare Kim Larsen, (23. oktober 1945 – 30. september 2018) var en dansk sanger, sangskriver og guitarist. Han slog igennem som guitarist og forsanger i den danske rockgruppe Gasolin’, som indtog de danske hitlister og koncertsale med hits som ”Rabalderstræde”, ”Langebro”, ”Kvinde min”, ”Masser af succes”, ”Det bedste til mig og mine venner” og ”This Is My Life”, indtil de i 1978 gik i opløsning. Opløsningen fik dog ikke Kim Larsen til at lægge guitaren på hylden. Tværtimod.

Hvad er den mest kendte Kim Larsen sang?

Selve teksten fokuserer på savnet efter et sted hvor man ikke skal passe sig selv, men være en del af et fællesskab. Fællesskabet kunne være det fællesskab i hippiemilljøet, der refereres til.

I artiklen ”Danskerne har stemt: Her er Kim Larsens største hit” (se kilder) fremgår det, at 17% af de knap 28.600 adspurgte i DR’s store undersøgelse peger på nummeret ”Om lidt”, skarpt forfulgt af ”Kvinde min” og ”Langebro”.

Joanna‘-Søren om sine ungdomsår med Kim Larsen: ‘Det var meget ‘Midt om natten’-agtigt’ Der var to sider af Kim Larsen. Den offentlige gavflab og den kærlige, private Kim. Sådan husker Søren Bernbom i dag tilbage på sin gamle mentor, der tog ham under sine vinger og gjorde ham landskendt med sangen ‘Joanna‘.

I 1975 udgav bandet Gasolin et album med sangen ”Kvinde min”. ”Kvinde min” blev utroligt populær og sangteksten ses i kilden nedenfor. Du kan høre sangen her.

Kim Larsen skrev sangen til filmen Midt om natten fra 1983. Sangens omkvæd besynger hengivelsen som hemmeligheden bag lykken: livets mening er at dele det med andre. Teksten er uregelmæssig og burde være svær at synge, men er det ikke i praksis på grund af sangens popularitet og de mange genhør.

Hvad er Kim Larsens yndlingssang?

 • Susan Himmelblå/Haveje (1983 Medley, MdS 268)
 • Papirsklip/Volver Volver (1984 Medley MdS 269)
 • Tik Tik/Midt Om Natten (1984 Medley MdS 273 (54525))
  • også udgivet som 12" Maxisingle (1984 Medley MdX 273)
 • Knock Knock (engelsk version af Tik Tik)/Sköna Flicka (1984 Medley LFS 102)
  • også udgivet som 12" Maxisingle (1984 COOK 549 152)
 • 1910/Lille Pige (1984 Medley, MdS 302)
 • Kim Larsen – tekst, musik
 • Jacob Haugaard – tekst, musik
 • Henning Pold – musik, piano, kor, bas, harmonika, flasker, bas riff, guitar
 • Wili Jønsson – musik, kor
 • Mogens Mogensen – tekst
 • Søren Berlev – musik
 • Poul Bruun - producer, mixer
 • Søren Wolff – co-producer, synthesizer, kor, orgel, guitar, percussion, tekniker
 • Franz Beckerlee – co-producer, guitar, dør
 • Thomas Grue – guitar, trommer, kor
 • Jan Lysdahl – kor, trommer, guitar
 • Ole Madsen – trommer, kor, tam tam
 • Klaus Agerschou – keyboard, synth riff, synthesizer, piano
 • Peter Ingemann – keyboard, synthesizer
 • Det Danske Drengekor – kor
 • Claus Nauer – bas, guitar
 • Phil Barrett – guitar, synthesizer, Fairlight sampler, piano
 • Jens Walther – programmør
 • John Guldberg – guitar
 • Tim Stahl – piano, orgel
 • Steady Roland – trommer
 • Øyvind Ougaard – harmonika
 • Peter Bo Mikkelsen – tam tam, percussion
 • Nilla Pavlovski – Russer Karla
 • Erolff Linn – trommer
 • Ole Fick – kor
 • Flemming Rasmussen – tekniker
 • Gis Ingvardtsen – tekniker, mixer
 • Peter Grønbæk – tekniker
 • Per Gericke – tekniker
 • Jørgen Jessen – forsidefoto
 • Rolf Konow – bagsidefoto af cover

Hvem arver Kim Larsens formue?

Mick Kristensen, f. 1989, er ledende nyhedsredaktør på Finans. Han begyndte som praktikant på Morgenavisen Jyllands-Posten i februar 2012 og kom undervejs forbi redaktionerne jp.dk, sport og JP Aarhus. Efter afslutningen af sin uddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i sommeren 2014 var han tilknyttet de tre førnævnte redaktioner som freelancejournalist. I august 2015 kom Mick til Finans, hvor han siden skrev om investering, privatøkonomi, virksomheder, detailhandel og meget andet. Siden august 2020 har Mick været ledende nyhedsredaktør på Finans. Sport har en betydelig plads i Micks hjerte, og som sportsudøver har han gjort sig på eliteplan i golf, fodbold, tennis og springgymnastik. Desværre for Mick ligger hans største præstationer i sportens verden nok bag ved og ikke foran ham. I dagligdagen slår Mick sig op på at kunne snakke flydende rigsdansk. Men dette selvbillede krakelerer totalt, når han og kammeraterne mødes og slår over i en omgang næsten uforståeligt midtjysk.

Hvornår blev Langebro skrevet?

Den ældste forbindelse fra København til Christianshavn er Knippelsbro, som blev opført 1618-1620. Den havde flere navne bl.a. Langebro.

Navnet Langebro har skabt forvirring om, hvornår vore dages Langebro er anlagt. Det er en populær misforståelse, at den daterer sig til år 1686. Men dokumentet fra 1686 henviser til en reparation af vores dages Knippelsbro, dengang kaldt Langebro.

Den nuværende Langebro daterer sig til 1690, hvor den første bro byggedes på dette sted, mens den første dokumentation af Langebro er senere.

Den første Langebro betjente alene gående og ridende, men var for smal til hestevogne. Senere broer tillod først hestevogne i ét spor, og siden blev broen udvidet, så hestevogne kunne passere hinanden på broen.

I 1903 blev cykeltrafikken, herunder ladcykeltrafik, suppleret med jernbane og sporvogntrafik. Fra 1954 blev jernbanen flyttet til en separat bro, og fra 1972 ophørte sporvognstrafikken. Biltrafikken blev dominerende.

Fra 1954 har der gået veje under broen både på Kalvebod og Islands Brygge, så nord- og sydgående trafik kan komme under broen.

Hvor stor var Kim Larsens formue?

Kim Larsen efterlader en formue. I det seneste regnskabsår slog han indtjeningsrekord i sit firma, der nåede et overskud på 12,5 millioner kroner før skat, skriver BT.

Hvad fejlede Kim Larsen?

Hvordan var Kim Larsens opvækst? Kim Larsen blev født i København og tilbragte de første fem år af sit liv sammen med sine forældre, Alfred Mellius Larsen og Eva Flyvholm Olsen, samt sin storebror, Tore. Familien boede i Sølvgade i Indre København, indtil faren forlod dem i 1950.

Kim Larsen var en dansk sanger, guitarist og komponist. I 1969 var han initiativtager til rockgruppen Gasolin’, der indtil sin opløsning i 1978 var en af Danmarks mest populære. I denne periode optrådte han dog ved flere lejligheder som solist eller som sanger i forskellige andre grupper.

Han har yderligere udgivet musik i konstellationerne Gasolin‘ (1969–1978), Starfuckers (1978), Kim Larsen & Jungledreams (1982), Kim Larsen & Bellami (1986–1992), og Kim Larsen & Kjukken (1995–2018).

Dynekongens sidste hvilested bliver en diskret grav blot 200 meter fra hans elskede hjem. Når urnen med rigmanden Lars Larsens aske om nogle dage sættes i jorden i Sejs-Svejbæk ved Silkeborg, bliver det på en diskret plads i udkanten af kirkegården.

Dig og mig” er en sang med den danske pop/rock-gruppe Dieters Lieder. Den udkom som en single i 1984, men blev genindspillet til Wikke & Rasmussens tv-serie Sonny Soufflé Chok Show, der havde premiere i januar 1987.

Hvor mange penge har Kim Larsen tjent?

Selvom Kim Larsens CD'er og plader sælger godt, og der også kommer indtægter fra streamingtjenester, så er det koncerterne, som for alvor giver penge:

- Den største indtægtskilde er koncertturnéerne, hvor vi både havde en sommerturné med 40 koncerter og en vinterturné med 25. Hovedparten af lagkagen stammer fra koncerterne, forklarer Jørn Jeppesen.

Overskuddet på 13 millioner kroner for regnskabsåret 2017/2018 fremgår af regnskabet, der blev godkendt på generalforsamling den 14. september. Regnskabsåret går fra 1. maj til 30. april. Overskuddet var lidt større end foregående regnskabsår, som gav et overskud på 12 millioner kroner. Resultatet efter skat var 10 millioner kroner, og Kim Larsen betalte 2,9 millioner kroner i skat for regnskabsåret 2017/2018.

Hvad var den sidste sang Kim Larsen?

Kim Larsen was born in Copenhagen. Inspired by The Beatles and rock and roll, he began as a songwriter and guitarist. In 1969 he met Franz Beckerlee [da; de; nl] and Wili Jønsson [da; no], and the three founded Gasolin' which, later joined by drummer Søren Berlev [da; sv], became one of the most successful Danish rock bands. The band dissolved in the late 1970s.

In 1979, Larsen participated in the Danish stage of the Eurovision Song Contest with the song "Ud i det blå" (lit.: Out into the blue). He came third out of 17 participants. The song was included on this album 231045-0637.

Around 1980, Larsen moved to New York. He released two albums but was not successful in breaking through in America and returned to Denmark after a few years.

Larsen frequently voiced his opposition to established society and instead advocated the right to be different from the mainstream. The album and movie Midt om natten revolves around this subject – in fact you can compare the movie action to the real Danish BZ movement BZ, Sorte Hest and also Freetown Christiania, located in Copenhagen. The same opposition is also shown by the album 231045-0637 – the title is Kim Larsen's personal identification number which is strictly personal. Larsen was against the big database of every citizen, implied by this title.

Kim Larsen was a heavy smoker, and he was critical of Danish anti-smoking laws. In August 2008, he paid for an advertising campaign which showed the text "Tillykke med rygeforbudet – Gesundheit macht frei !!!". The first sentence means "Congratulations on the smoking ban" in Danish, and the second sentence means "health makes (you) free" in German, a reference to the Nazi phrase Arbeit macht frei. Claiming that smoking bans are made not to protect smokers, but non-smokers, Kim Larsen made a connection between smoking bans and Nazism.[7]

The biography Mine unge år – Kim Larsen (lit.: My young years – Kim Larsen) by writer & journalist Jens Andersen together with Kim Larsen, was incomplete before his death and the book was finished without Kim Larsen.[8]

Hvem arver mine pensioner?

Ønsker man ikke at modtage fysiske reklamer og gratis aviser, findes 2 ordninger: "Reklamer - Nej tak" og "Reklamer og gratis aviser - Nej tak".

Man kan tilmelde sig ordningerne ved kontakt til FK Distribution via internettet eller på telefon 70 10 40 00. Her kan man også vælge, hvis der er reklamer, som man gerne vil modtage.

Hvor meget arver en ægtefælle?

Hvis du opretter et testamente, kan du i stor udstrækning selv bestemme, hvordan arven skal fordeles. Dog er ægtefælle, børn og børns efterkommere såkaldte tvangsarvinger, så de har krav på at arve en del af din formue. Du bestemmer selv over resten.

Hvorfor hedder det Langebro?

Completed in 1690, the first bridge located roughly where Langebro is today was known as Kalvebodbro (Kalvebod Bridge) and connected the Western Rampart's Rysensteen Bastion on Zealand with Christianshavn Rampart's Christianshavns Vold#Kalvebod Bastion on Christianshavn. It was a wooden structure with a drawbridge in the middle that allowed ships to pass. The bridge was built for the military but was also open to civilian pedestrians.[1]

 • Søren Kierkegaard's pseudonymous author, Hilarius Bookbinder, mentions the bridge in Stages on Life's Way (1845): "Langebro [Long Bridge] has its name from its length; that is, as a bridge it is long but is not much as a roadway, as one easily finds out by passing over it. Then when one is standing on the other side in Christianshavn, it in turn seems that the bridge must nevertheless be long, because one is far, very far away from Copenhagen." (Stages on Life's Way p. 259)
 • Langebro is a play by Hans Christian Andersen, named for the bridge in Copenhagen.[6]
 • The Danish-American 1961 giant monster film Reptilicus includes Scenes from a panic-stricken Langebro are featured in.[7]
 • Langebro is seen in many of the Olsen-banden films, including The Olsen Gang, The Olsen Gang in a Fix (1:14:47)[8] and The Olsen Gang on the Track (1:29:16).[9]
 • "Langebro" is the name of Gasolin's 1971 adaption of Joan Baez's version of Geordie, where the setting is shifted from London to Copenhagen and Langebro takes the place of London Bridge.[10]

Hvor gammel er Langebro?

Completed in 1690, the first bridge located roughly where Langebro is today was known as Kalvebodbro (Kalvebod Bridge) and connected the Western Rampart's Rysensteen Bastion on Zealand with Christianshavn Rampart's Christianshavns Vold#Kalvebod Bastion on Christianshavn. It was a wooden structure with a drawbridge in the middle that allowed ships to pass. The bridge was built for the military but was also open to civilian pedestrians.[1]

 • Søren Kierkegaard's pseudonymous author, Hilarius Bookbinder, mentions the bridge in Stages on Life's Way (1845): "Langebro [Long Bridge] has its name from its length; that is, as a bridge it is long but is not much as a roadway, as one easily finds out by passing over it. Then when one is standing on the other side in Christianshavn, it in turn seems that the bridge must nevertheless be long, because one is far, very far away from Copenhagen." (Stages on Life's Way p. 259)
 • Langebro is a play by Hans Christian Andersen, named for the bridge in Copenhagen.[6]
 • The Danish-American 1961 giant monster film Reptilicus includes Scenes from a panic-stricken Langebro are featured in.[7]
 • Langebro is seen in many of the Olsen-banden films, including The Olsen Gang, The Olsen Gang in a Fix (1:14:47)[8] and The Olsen Gang on the Track (1:29:16).[9]
 • "Langebro" is the name of Gasolin's 1971 adaption of Joan Baez's version of Geordie, where the setting is shifted from London to Copenhagen and Langebro takes the place of London Bridge.[10]

Hvor mange penge efterlod Kim Larsen?

Kim Larsen efterlader en formue. I det seneste regnskabsår slog han indtjeningsrekord i sit firma, der nåede et overskud på 12,5 millioner kroner før skat, skriver BT.