:

Hvad kan man lave med børn i Randers?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad kan man lave med børn i Randers?
 2. Hvad kan man lave af aktiviteter med børn?
 3. Hvor kan man tage på tur med børn?
 4. Hvad kan man lave med børn i Kolding?
 5. Hvilke aktiviteter kan man lave?
 6. Hvad kan man lave af sjove aktiviteter?
 7. Hvad kan man lave med børn udendørs?
 8. Hvad kan man lave med hele familien?
 9. Hvad kan man lave i Østjylland med børn?
 10. Hvad skal jeg lave med mine børn i dag?
 11. Hvad kan man lave udendørs med børn?
 12. Hvad skal vi lave i dag med børn Jylland?
 13. Hvad kan man lave af hyggelige ting?
 14. Hvad kan man lave af aktiviteter udenfor?
 15. Hvad kan man lave spontant?
 16. Hvad er sjove aktiviteter til børn?
 17. Har andre børn behov for udfoldelse?
 18. Hvad er aktiviteterne for dig som forælder?

Hvad kan man lave med børn i Randers?

Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan finde på af aktiviteter i naturen. Her er seks bud på sjove oplevelser med børn i Naturpark Randers Fjord.

Hvad kan man lave af aktiviteter med børn?

 • Bage muffins, boller med glasur eller vafler med frugtfarve
 • Så karse
 • Lave en hjemme-biograf med hjemmelavede biograf- og popcornbilletter
 • Klippe gækkebreve
 • Lave et hjemmespa
 • Dryppe stearinlys
 • Lave perler 
 • Sy noget af stofrester
 • Male
 • Spille brætspil
 • Lege med modellervoks
 • Samle puslespil 

Hvor kan man tage på tur med børn?

Juhuu! – vi skal på tur. Børn elsker ture. Især, hvis det er ture for børn. Mange børnefamilier tager hver weekend på tur. Børn gider ikke museer og borgruiner, så derfor er det vigtigt at finde nogle ture for børn såvel som for voksne. Heldigvis er der massere ture for børn, som også appellerer til voksne. Nogle ture er aktuelle i kort tid, som fx en koncert, teaterstykke eller et julemarked. Derfor kan altid finde aktuelle arrangementer på sider som aoa.dk og aok.dk

Men vi har i højere grad specialiseret os i at i levere et overblik over generelt ture for børn, som er aktuelle hele året. Nogle af dem er bedst i regnvejr og nogle kræver solskin. Nogle er småture og andre er heldagsture. Der er fokus på storkøbenhavn og øvrige sjælland.

Hvad kan man lave med børn i Kolding?

Kolding har en enestående central placering i trekantsområdet midt i Danmark. Herfra er der ikke langt til andre byer og områder, som også er et besøg værd og har mange spændende attraktioner. Man kan blandt andet hurtigt komme til de større byer Herning og Vejle, ligesom det heller ikke tager lang tid at køre til Fyn eller Sønderjylland.

På Fyn kan man blandt andet besøge den folkekære forfatter H.C Andersens barndomshjem og vælger man i stedet at drage længere sydpå Kan Dybbøl banke opleves. Her findes Dybbøl Mølle sammen med spændende museer om slaget i 1864. Det var under dette slag at Danmark mistede Slesvig/Holsten. Et besøg værd, hvis du interesserer dig for Danmarkshistorie. Har man alligevel begivet sig til Sønderjylland kan man passende også besøge Gram slot, der er et gammelt kongeslot og utroligt velbevaret. Det er i dag en kulturinstitution, hvor der samtidigt drives et professionelt landbrug.

Hvilke aktiviteter kan man lave?

SPONSORERET indhold

Coronavirussen har i den grad begrænset vores sociale aktiviteter, og mange bruger derfor langt mere tid i hjemmet, end de ellers ville gøre. Og hvad skal man så lige finde på? Vi har samlet vores bedste bud på hyggelige aktiviteter for både enlige og for familier lige her.

Hvad kan man lave af sjove aktiviteter?

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan være en udfordring at fÃ¥ aktiveret sine børn, mens samfundet er lukket ned. 

Hvad kan man lave med børn udendørs?

Der er noget helt magisk ved at campere under stjernerne sammen med venner og kære, og du behøver ikke at tage langt væk for at opleve det! Forvandl din baghave til en mini-campingplads ved at sætte telte op, som alle kan sove i, og skab en hyggelig stemning ligesom på en rigtig campingplads. Når solen går ned, og natten begynder, kan du samle alle omkring dig for at lave et lejrbål og dele historier og grin, mens de knitrende flammer danser på den blanke himmel. Og hvad er camping uden at grille skumfiduser? Tag nogle pinde, rist skumfiduserne til den smørre perfektion, og lav nogle lækre s’mores for at få en ekstra lækkerbisken. Camping i baghaven er en perfekt måde at tilbringe kvalitetstid med venner og familie på, mens du skaber uforglemmelige minder i dit eget hjem!

Hvad kan man lave med hele familien?

En gåtur er en sund måde at være aktiv på.

Når man går, styrker man nemlig både sin krop og sit sind - og så er gåtur noget, alle kan være med til. I høj grad også børnene, der kan have godt af at komme ud og bevæge sig lidt i den friske luft, når de nu ikke kan være sammen med kammeraterne i skolen eller til fritidsaktiviteter.

I Grindsted-området er der mange stier og søer (for eksempel Engsøen eller Tronsøen), som man kan gå tur rundt om - både til lange og kortere ture.

De fleste – eller mange familier – har lidt garn eller tråd liggende.

Når man nu er hjemme med børnene, kunne det være en god anledning til at lære husstandens yngste at strikke, hækle eller måske sy.

Der findes masser af inspiration og opskrifter på nettet. Har man ikke materialer liggende, kan det købes i garnbutikken Cirkeline eller i Kvickly.

Hvad kan man lave i Østjylland med børn?

Ta' ud af byen, hvor der er åbne vidder og højt til himmelen. Snus til livet på landet, og lad børnene komme helt tæt på køer, grise og kaniner. Et besøg på en bondegård er den perfekte familieudflugt, selv med helt små børn.

Historiens mest ikoniske uhyrer vender tilbage! Fra d. 1. september til d. 22. oktober spøger det på gangene og rasler i krogene i NORD. Oplev monstre som fx zombier og varulve eller Dracula og Frankenstein, som er opfundet af tidens største gyser-forfattere.

I Væksthusene og Botanisk Have kan I nyde den smukke natur. I Væksthusene kan I gå på opdagelse i 4 forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. Det er en stor oplevelse for børnene at træde ind i det fine glashus. Gratis entre.

Besøg Steno Museet i Aarhus, der tirsdag 15. august inviterer til rumfest med åbning af udstillingen ”Rumstationen – på mission med Andreas Mogensen.” Der vil være gratis adgang til museet, gratis planetarieforestillinger og astronomiformidling.  Deltag også i rumfesten fredag d. 25. august 2023 på Steno Museet, hvor der også vil være gratis adgang, og hvor der livestreames Andreas Mogensens opsendelse. Hold øje med www.sciencemuseerne.dk for det endelige program. 

Hvor og Hvornår? Steno Museet, rumfest 15. august og 26. august / Den nye udstilling kører fra 15. august - 20. december 2023

Tag familien med på en hyggelig gåtur i Marselisborgskovene, og oplev dyrene, der bevæger sig frit rundt blandt træer og parkens besøgende. Det er også et dejligt sted at være vidne til årstiderne, der skifter på smukkeste vis. I kan også gå en tur op forbi slottet, hvor der er vagtskifte hver dag kl. 12, hvis de royale er hjemme.

Hvad skal jeg lave med mine børn i dag?

Hvis du kommer forbi København i løbet af efteråret, så er vores efterårsguide fuld af familievenlige tips. Hvis du har større børn med til byen, kan de dykke ned i en række spændende fortællinger med disse podcasts om nogle af Københavns mest kendte steder.

Husk at der er mange penge at spare med Copenhagen Card, som giver fri adgang til 87 attraktioner og museer samt gratis offentlig transport.

Hvad kan man lave udendørs med børn?

Har du større børn, skal du lægge vejen forbi Paintball Arena på Amager. Her er mange fede aktiviteter og mange forskellige spil – også meget andet end paintball.

I kan f.eks. også dyste i klatrestafet, sumobrydning, høvdingebold eller sumostafet. Saml gerne hele familien eller dyst mod naboerne eller jeres gode venner.

Hvad skal vi lave i dag med børn Jylland?

Tag familien med til WOW PARK Skjern og oplev en dag fyldt med eventyr! Her kan både børn og voksne udforske trætoplegehuse, suse ned ad rutsjebaner og krydse hængebroer. Parken byder på sjove aktiviteter både oppe i træerne og på jorden, ideelt for alle aldre fra 2 til 102 år. Når sulten melder sig, kan I besøge den hyggelige skovcafé eller grille jeres egen mad.

Godt gemt væk i en vestjysk skov finder I denne perle, som består af et kunstmuseum uden vægge og under åben himmel. Musset fungere som en surrealistisk mellem træer og de over 80 forskellige kunstinstallationer, og kan betegnes som en hybrid mellem et kunstgalleri og en naturlegeplads.

Det populære udflugtsmål og kunstværk Den Uendelige Bro er beliggende ved Varna og Ballehage Strand syd for Aarhus. Der er masser af muligheder for aktiviteter ved kunstværket – I kan trække i badetøjet og hoppe i vandet, nyde udsigten til havet, skoven og stranden eller spadsere rundt og rundt i den evige cirkel. 

Hvad kan man lave af hyggelige ting?

Efterårsferien er lige rundt om hjørnet, og det er de vilde råvarer også. Tag selv på tur eller tag familien eller venner under armen og kom ud i naturen.

Den gratis app Vild Mad er et værktøj og en guide, der gør det nemt at gå på opdagelse i den spiselige natur og idémanden bag er kok og ejer af restaurant Noma René Redzepi. Du kan bruge appen i hele Danmark, og med den i hånden kan du finde råvarer i sæson, det nærmeste sted at sanke og hjælp til at identificere det du finder.

Læs mere om Vild Mad appen og hele konceptet her.

Nyd efterårsferien med en middag hos Neni Copenhagen, som man sent vil glemme.

Konceptet hos Neni består i, at man deler alle deres skønne og smagfulde retter på kryds og tværs. Her bliver den kulinariske mosaik af middelhavs, persisk- og østrigsk indflydelse virkelig vakt til live gennem alle ens sanser.

Lokalet i sig selv er også en fantastisk oplevelse. Man træder ind i et væld af smuk mosaik, fantastiske farver og langborde som leder op til samtale og god stemning.

Efterårsferien er den perfekte anledning til at få pyntet altanen, terrassen eller foran hoveddøren. Og hvad er mere perfekt end et udskåret græskar, der passer til sæsonen.

Vi har samlet en guide til, hvordan du skærer det klassiske, uhyggeligste og mest kreative græskar I efterårsferien. Læs mere om de forskellige teknikker her.

Hvad kan man lave af aktiviteter udenfor?

 • Sjove udendørsaktiviteter om sommeren
 • Udendørs aktiviteter om sommeren for voksne
 • Udendørs aktiviteter om sommeren for teenagere 
 • Udendørs aktiviteter om sommeren for familier
 • Vælg dine udendørsaktiviteter om sommeren med et spinnerhjul 
 • Nøgleforsøg
 • Ofte stillede spørgsmål – udendørs aktiviteter om sommeren

Hvad kan man lave spontant?

Hvis vejret er til det, er det klart hvor turen skal gå hen: Udenfor!

Her får du idéer og inspiration til ting, man kan lave udenfor.

Hvad er sjove aktiviteter til børn?

Sjove aktiviteter til børn 1 Find dyr i naturen. Denne aktivitet kræver intet andet end en blyant, en blok papir og passende overtøj. Tag afsted ud i... 2 Male på sten. Tag en tur til kysten, og saml flotte sten I kan dekorere smukt. De runde sten er nemmest at male på. 3 Tag på eventyrsklatring. Kunne du tænke dig at kravle rundt i træer, tage med høje svævebaner og svinge... More ...

Har andre børn behov for udfoldelse?

Når de er sammen med andre børn, fx på legepladsen i dagtilbuddet, har de oftest et højt aktivitetsniveau, og det behov for udfoldelse har de også, når de er hjemme. Nogle børn kan være forsigtige eller usikre, rent motorisk. De har også brug for at øve sig, men skal motiveres på andre måder.

Hvad er aktiviteterne for dig som forælder?

Afhængig af dit barns alder er aktiviteter som fx at lege med konstruktionslegetøj (Lego, plus-plus, klodser mv.) eller tegne og male med vandfarver gode at fordybe sig med, og kan give dig som forælder et pusterum.