:

Hvor får man den bedste gløgg?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor får man den bedste gløgg?
 2. Hvilken slags rødvin er bedst til gløgg?
 3. Hvilken alkohol er der i gløgg?
 4. Hvor stærk er gløgg?
 5. Er gløgg sundt?
 6. Hvad koster gløgg på Hviids Vinstue?
 7. Hvad feder mest af rødvin eller hvidvin?
 8. Kan gløgg blive for gammel?
 9. Kan man koge alkohol ud af gløgg?
 10. Hvornår drikker man gløgg?
 11. Er det sundere at drikke vin end øl?
 12. Hvad feder mest vin eller cola?
 13. Kan man blive fuld af gløgg?
 14. Hvilken vin skal man bruge til gløgg?
 15. Hvilket alkohol er sundest at drikke?
 16. Hvor er den bedste gløgg i København?
 17. Hvad er gløgg essens?
 18. Hvad er valget af vin til gløgg?
 19. Hvor er den bedste gløgg i København?
 20. Hvad er gløgg essens?
 21. Hvad er valget af vin til gløgg?

Hvor får man den bedste gløgg?

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekorn i sukker og kom det i gryden, sammen med den tomme vaniljestang, muscovadosukker, muskatnød, nelliker, kanelstænger, kardemommefrø, peberkorn, allehånde, stjerneanis, lakridsrod, ingefær og appelsinjuice.

Rør det godt sammen og varm langsomt op til kogepunktet til sukkeret er smeltet. Lad det koge i 5 minutter og tag gryden af varmen.

Hvilken slags rødvin er bedst til gløgg?

Mange vælger bare en billig vin, når gløggessensen skal spædes op. Og det kan også være helt fint, men der er nogle fælder og gode råd, man bør kende.

Hygge med æbleskiver og gløgg rykker hastigt tættere på. Derfor kan det være godt at få styr på, hvilke vine man skal købe til sin gløggessens.

Hvilken alkohol er der i gløgg?

Ordet gløgg stammer fra det svenske uttrykket «glödgat vin» og er fra begynnelsen av 1600-tallet. Glödgat betyr oppvarmet og henspiller på tilvirkningsmetoden, der en sukkertopp dyppes i cognac og antennes. Flammen smelter sukkeret som tilflyter brygget og gir den sødme.

Gløgg ble opprinnelig holdt for å være en sunn og helsebringende drikk. Den stammer fra omkring år 400 e.Kr og ble opprinnelig kalt «ypocras» eller «hipocras», etter Hippocrates (460–377 f.Kr.). De gamle grekerne inntok drikken etter måltidet, fordi den skulle være god for fordøyelsen.

I Frankrike lagde man for mer enn 400 år siden en egen gløggvariant av varm armagnac eller cognac med sukker (sukkeret ble smeltet i flammen fra brennevinet, som ble antent). Drikken ble tilsatt sitron og vanilje og enten servert varm som den var eller i kaffe. Derfor mener fortsatt mange at ekte julegløgg bør inneholde armagnac eller cognac. Også franskmennene har imidlertid tilsatt stadig mer rødvin i sin gløgg.

Hvor stærk er gløgg?

I denne smagstest af gløgg testes de færdigblandede varianter, der kan købes i supermarkederne.

Selvom juletid er gløggtid, er det ikke altid man lige har fået lavet hjemmelavet gløgg, men så kan man ty til de færdigblandede varianter på karton eller flaske fra supermarkedets hylder.

Der kan være stor forskel på prisen, men hvor stor forskel er der egentligt på smagen?

Gløgg er varm rødvin krydret med julens krydderier som kardemomme, kanel, nellike, allehånde og citrus.

Den varme krydrede vin er sødet med sukker og er i nogle tilfælde tilsat stærk alkohol som rom, snaps eller portvin.

Gløgg bør have en dejlig krydret smag af julekrydderier og en behagelig sødme, der afbalancerer syren i rødvinen. Og så må der gerne være lidt varme fra alkoholen.

Er gløgg sundt?

– Gløgg er nok den verste i klassen blant juledrikkene, rent kalorimessig. Når søt gløggsaft blandes med alkohol, og spisedrikkes med mandler og rosiner, blir det mye kalorier i ett, bekrefter en annen ernæringsfysiolog, Lise von Krogh, i Bramat.no

– Fordelen er derimot at nøtter og rosiner også inneholder andre næringsstoffer, som gjør at drikken ikke kun består av sukker og alkohol, sier von Krogh, som gjerne tar seg en kopp gløgg i julen.

For nesten uansett hvor du skal i julen, så blir det servert gløgg. Det være seg både i garderoben i barnehagen, i køen på apoteket og selvfølgelig i juleselskapet.

Hvad koster gløgg på Hviids Vinstue?

Hvor går du hen, når Hviids Vinstue er proppet, eller du gerne vil have noget andet end klassisk gløgg? Vi giver dig her fem tips til, hvor og hvad du skal varme krop og sjæl med den næste måneds tid.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på [email protected], hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres.

Det ligner et uskyldigt kaffebord men R Vinbar anbefaler, at man lader bilenstå, hvis man har planer om at drikke deres gløgg.

Hvad feder mest af rødvin eller hvidvin?

Der er ikke helt det samme antal kalorier i alle slags hvidvin eller rødvin. Nedenstående er et gennemsnit af de to slags vine, hvor udgangspunktet er et standard glas af hver:

Svaret på hvad der feder mest af rødvin og hvidvin er, at hvidvin feder en anelse mere end rødvin.

Kan gløgg blive for gammel?

none id="readability-page-1" class="page">

Havde du set frem til en Sankt Hans-aften, med bål, bajere og hygge, så er der nu en lille ændring du er nødt til at være opmærksom på: Bålet er aflyst.

Kan man koge alkohol ud af gløgg?

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekorn i sukker og kom det i gryden, sammen med den tomme vaniljestang, muscovadosukker, muskatnød, nelliker, kanelstænger, kardemommefrø, peberkorn, allehånde, stjerneanis, lakridsrod, ingefær og appelsinjuice.

Rør det godt sammen og varm langsomt op til kogepunktet til sukkeret er smeltet. Lad det koge i 5 minutter og tag gryden af varmen.

Hvornår drikker man gløgg?

For at finde ud af, hvor gløgg, som vi kender drikken i dag, blev opfundet, skal vi meget langt tilbage i tiden.

Faktisk skal vi helt tilbage til det 4. århundrede, hvor der findes beretninger om, at Romerne drak en drik, der muligvis kan være den første forløber til gløgg. Denne udgave bestod af massevis af honning, let vin, pinjekerner, peber og andre krydderier og… glødende kul!

Det er dog ikke helt den gløgg-udgave, vi drikker i dag. En anden variant, der minder mere om den slags gløgg, vi drikker i dag, stammer fra Tyskland.

Er det sundere at drikke vin end øl?

Når den gennemsnitlige dansker er i supermarkedet, er det oftere vin end øl, der ryger ned i kurven, men det er ikke så længe siden, den landsdækkende indtagelse af vin begyndte at overstige indtagelsen af øl.

 • I 1997 udgjorde vin 35,1 procent af danskernes samlede forbrug af alkohol. Øl udgjorde 53,7 procent.
 • I 2010 så det omvendt ud: 45,0 procent af det samlede forbrug var vin og 37,8 procent var øl.

Vinens popularitet er blevet hjulpet på vej af et tungtvejende reklamebudskab: Det er sundt at få et glas om dagen.

Konferencen havde deltagelse af professorer fra ind- og udland, som kunne liste følgende fordele ved at drikke øl:

 • Det forebygger hjertekarsygdomme hos mænd og 35 og kvinder over 45 år.
 • Et moderat alkoholforbrug sænker risikoen for diabetes, mens intet eller højt alkoholforbrug øger risikoen.
 • Øl kan sænke risikoen for knogleskørhed, særligt for kvinder der har været i overgangsalderen.
 • Humle gemmer på en masse stoffer, som øjensynligt kan forebygge en lang række sygdomme, blandt andet kræft, Alzheimers, overvægt og depressioner. Yderligere forskning på området er dog nødvendig.

Derudover ser øl i begrænsede mængder ikke ud til at føre til overvægt.

Hvad feder mest vin eller cola?

Hvis du gerne vil tabe dig eller bare generelt tænker over, hvor du kan spare kalorier, så hold øje med dit alkoholforbrug.

Alkohol indeholder nemlig rigtig mange kalorier, og ved at skære ned på alkoholen sparer du derfor en del kalorier.

Måske kan du slå to fluer med et smæk og tabe dig alene ved at skære ned på alkoholen eller ved at give dig selv en hvid januar.

Kan man blive fuld af gløgg?

I vinterkulden eller det fugtige efterår er sæsonbestemte forkølelser og lidelser ivrige efter at få fat i, at ødelægge humøret og følelsen af velvære. Forskellige nationer har opskrifter, der kan holde dig varm og behagelig. En berømt drik, der er et must til jule- og nytårsfesterne, er gløgg. Den har for længst overskredet landegrænserne og har fået mange tilføjelser til den klassiske opskrift, men den er stadig populær og en favorit blandt dem, der bor i de nordlige dele af Europa.

 • Hvad er gløgg
 • Sammensætning og kalorier
 • Sådan serveres den korrekt
 • Sådan drikker du gløgg korrekt
 • Hvad kan du krydre den med.
 • Sådan drikker du gløgg på flaske
 • Skal jeg drikke gløgg kold?
 • Kan jeg genopvarme gløgg en anden gang?
 • Kan jeg drikke gløgg, hvis jeg har feber?
 • Kan jeg drikke gløgg, hvis jeg er gravid?
 • Sådan laver du gløgg derhjemme
 • En klassiker
 • Honning aroma
 • Hvid fantasi
 • Hindbærglæde
 • Æble Gluhwein
 • Nytten og ulemperne ved gløgg
 • Interessante fakta om gløgg

De fleste alkoholiske drikkevarer anbefales at blive drukket afkølet, kun gløgg er skoldet varm. Den er varmende og åbner sig indeni med flere smagsniveauer, som en usædvanlig blomst. Hvis du forbereder den korrekt, holder den forkølelse væk og giver dig styrke til nye bedrifter.

 • rødvin;
 • sukker;
 • en knivspids muskatnød;
 • ingefær;
 • kanel;
 • nelliker.

Der findes to typer gløgg - med og uden vand. Forskellen ligger i styrken af drikken og tilberedningsmetoden. I den svagere version åbner krydderierne smagen i vandet, og derefter tilsættes vin.

Hvilken vin skal man bruge til gløgg?

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekorn i sukker og kom det i gryden, sammen med den tomme vaniljestang, muscovadosukker, muskatnød, nelliker, kanelstænger, kardemommefrø, peberkorn, allehånde, stjerneanis, lakridsrod, ingefær og appelsinjuice.

Rør det godt sammen og varm langsomt op til kogepunktet til sukkeret er smeltet. Lad det koge i 5 minutter og tag gryden af varmen.

Hvilket alkohol er sundest at drikke?

»Øl har flere kalorier pr. genstand, men der er flere ting, som spiller ind,« forklarer Arne Astrup, professor og institutleder ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

»Der er foretaget studier, der viser, at hvis folk drikker vin til maden, har de en tendens til at spise mere, end hvis de drikker øl. Der sker et eller andet, som påvirker mæthedsoplevelsen. Vi ved ikke helt hvad,« siger Arne Astrup.

Han argumenterer for, at der kan være flere forklaringer. En af dem er, at når du drikker noget med en højere promille, bliver du hurtigere påvirket. Det påvirker din dømmekraft.

Hvor er den bedste gløgg i København?

Gløgg i København: Her skal du nyde den varme juledrik 1 Noorbohandelen i Torvehallerne. For tredje gang er Noorbohandelen kåret til den bedste gløgg i København. 2 R Vinbar. De gløgg-kendere, vi har spurgt her på ALT.dk, anbefaler samstemmigt R Vinbar, når spørgsmålet falder på, hvor... 3 Bevar’s. Hvis du synes, at gløgg med en alkoholprocent på over 20 er lige i overkanten,... More ...

Hvad er gløgg essens?

Gløgg essens 1 1 dl snaps, smagsneutral (kan undlades) 2 1 1/2 dl mørk rom 3 6 dl portvin 4 3 dl appelsinjuice, friskpresset 5 200 g rørsukker 6 200 g muscovadosukker 7 1/2 tsk muskatnød, fintrevet 8 4 kanelstænger 9 20 nelliker 10 10 kardemommekapsler, frøene herfra 11 10 peberkorn 12 1 tsk allehånde 13 5 stjerneanis 14 1 lakridsrod, (kan undlades, eller tilføjes flere hvis man er til mere lakrids) 15 1 vaniljestang More ...

Hvad er valget af vin til gløgg?

1 Valg af vin til gløgg: Vi bruger gerne en god portvin og rom til gløggekstrakten – og så er vi knap så feinschmecker,... 2 Mindre alkohol: undlad snaps og erstat med mere portvin, som giver en herlig julet smag. 3 Denne gløgg kan holde sig længe, jeg har haft en flaske stående i et år, som stadig var frisk og lækker. Undladen... 4 Bitterhed og citrusfrugterne i skiver: Den... More ...

Hvor er den bedste gløgg i København?

 • Gløgg i København: Her skal du nyde den varme juledrik 1 Noorbohandelen i Torvehallerne. For tredje gang er Noorbohandelen kåret til den bedste gløgg i København. 2 R Vinbar. De gløgg-kendere, vi har spurgt her på ALT.dk, anbefaler samstemmigt R Vinbar, når spørgsmålet falder på, hvor... 3 Bevar’s. Hvis du synes, at gløgg med en alkoholprocent på over 20 er lige i overkanten,... More ...

Hvad er gløgg essens?

 • Gløgg essens 1 1 dl snaps, smagsneutral (kan undlades) 2 1 1/2 dl mørk rom 3 6 dl portvin 4 3 dl appelsinjuice, friskpresset 5 200 g rørsukker 6 200 g muscovadosukker 7 1/2 tsk muskatnød, fintrevet 8 4 kanelstænger 9 20 nelliker 10 10 kardemommekapsler, frøene herfra 11 10 peberkorn 12 1 tsk allehånde 13 5 stjerneanis 14 1 lakridsrod, (kan undlades, eller tilføjes flere hvis man er til mere lakrids) 15 1 vaniljestang More ...

Hvad er valget af vin til gløgg?

 • 1 Valg af vin til gløgg: Vi bruger gerne en god portvin og rom til gløggekstrakten – og så er vi knap så feinschmecker,... 2 Mindre alkohol: undlad snaps og erstat med mere portvin, som giver en herlig julet smag. 3 Denne gløgg kan holde sig længe, jeg har haft en flaske stående i et år, som stadig var frisk og lækker. Undladen... 4 Bitterhed og citrusfrugterne i skiver: Den... More ...