:

Hvem ejer Tivoli?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvem ejer Tivoli?
 2. Hvad hed Tivoli før?
 3. Hvorfor hedder det Tivoli?
 4. Hvem byggede Tivoli?
 5. Hvor mange er døde i Tivoli København?
 6. Hvor mange penge tjener Tivoli?
 7. Hvad er ældst Bakken eller Tivoli?
 8. Hvor mange penge er Tivoli værd?
 9. Hvordan døde pigen i Cobraen?
 10. Hvordan døde den 14 årige i Tivoli?
 11. Hvad koster en aktie i Tivoli?
 12. Hvor mange ansatte er der i Tivoli?
 13. Er Tivoli eller Bakken størst?
 14. Hvor meget er Tivoli værd?
 15. Kan man komme gratis i Tivoli?

Hvem ejer Tivoli?

Tivoli er en verdenskendt forlystelsespark, beliggende i det centrale København. Den blev åbnet af Georg Carstensen i 1843 efter inspiration fra udlandet, og parken var en øjeblikkelig succes.

Hvad hed Tivoli før?

Tag med på en gennemgang af Tivolis historie fra grundlæggelsen i 1843, opførelsen af Nimb og Koncertsalen til introduktionen af Jul i Tivoli og Fredagsrock

Hvorfor hedder det Tivoli?

Georg Carstensen var inspireret af parker, han havde set i udlandet, da han fik kongens tilladelse til at åbne Tivoli. 15. august 1843 slog Haven portene op. Publikum var bjergtagede af det elegante og eksotiske anlæg. Blandt gæsterne var H.C. Andersen, der blev inspireret til eventyret Nattergalen.

Carstensen fandt på nyt hele tiden for at fastholde publikums interesse. I 1844 opfandt han Tivolis æresgarde, Tivoli-Garden. Fra at stå til pynt og give stemning i Haven voksede Tivoli-Garden til et populært, kulturelt indslag og en af Danmarks bedste musikuddannelser for børn. I dag er Garden både for drenge og piger.

Det har altid kostet entré at komme ind i Tivoli; oprindeligt kostede billetten 1 Mark. For at skabe gæsteloyalitet kunne man fra 1845 blive abonnent i Tivoli, altså købe Tivolikort. Der var både kort til 1 Herre, 1 Herre med 1 Dame og 1 Herre med 2 Damer; kortene kostede hhv. 8, 12 og 16 Rigsdaler. Der gik 6 Mark på en Rigsdaler.

Carstensen var kun direktør for Tivoli i 5 år. I 1848 drog han i krig i Schleswig, og Tivolis bestyrelse fyrede ham for kontraktbrud. Carstensen forlod Danmark, men vendte siden tilbage og forsøgte at skabe en konkurrent til Tivoli, Alhambra på Frederiksberg, der åbnede i sommeren 1857. Carstensen oplevede ikke åbningen; han døde af lungebetændelse i januar det år, i en alder af 44 år.

Helt fra begyndelsen var pantomimer en del af Tivolis program. Det nuværende teater blev opført i 1874 og er dermed Tivoli ældste egentlige bygning. Teatret er fredet. Mottoet Med Folket Fælles Glæde, der står på kinesisk over scenen, passer perfekt til Tivoli.

Den populære musikdirektør H. C. Lumbye stod i spidsen for musikken i Tivoli fra starten i 1843. Han var violinist og komponist og skrev omkring 800 polkaer, valse og galopper. Mange af kompositionerne skrev han til Tivoli, for eksempel Champagnegaloppen. Om vinteren turnerede Lumbye med sit orkester, der var populært blandt andet i Tyskland, hvor han kaldtes Nordens Strauss.

Tivolis oprindelige indgang var blot en træport med et billethus på hver side. I 1890 blev den nuværende hovedindgang og facadebygningerne indviet. Facadebygningerne var oprindeligt mere omfattende med Apollo Teatret mød øst og Restaurant Wivel – senere Wivex – på hjørnet af Vesterbrogade og ned langs Bernstorffsgade. Restauranten var vandhul for ’gulaschbaroner’ under 1. verdenskrig. Senere sendte radioen Middagskoncert fra Wivex, der lukkede i begyndelsen af 1960erne.

Hvem byggede Tivoli?

Gamle Scene blev indviet den 15. oktober 1874, og er dermed Det Kongelige Teaters ældste nuværende bygning. Programmet ved Ã¥bningsforestillingen var angiveligt som følger: Elverhøj-ouverture, oplæsning af Carl Plougs prolog ved Wilhelm Wiehe, Holberg Apoteose udarbejdet af August Bournonville, Holbergs Det lykkelige skibbrud, og et tableau til Oehlenschlägers ære sammensat af Bournonville.

Gamle Scene er tegnet af Vilhelm Dahlerup, der også har tegnet mange andre markante københavnerbygninger, såsom Statens Museum for Kunst, Ny Carlsberg Glyptotek, Hotel D’Angleterre, Pantomimeteatret i Tivoli og Dronning Louises Bro.

Hvor mange er døde i Tivoli København?

36 personer blev kvæstet, da forlystelsen Rainbow i Liseberg styrtede ned tirsdag aften. Tre personer er fortsat indlagt efter ulykken.

Men på trods af de mange tilskadekomne i Liseberg i går, så fastholder den danske direktør for den europæiske brancheorganisation for forlystelsesparker, IAAPA, Andreas Veilstrup Andersen, at sikkerheden i forlystelsesparkerne er høj.

Hvor mange penge tjener Tivoli?

Tivoli er Danmarks største turistattraktion med millioner af gæster fra hele verden hvert år. Som oplevelsesbrand byder Tivoli på aktiviteter året rundt: forlystelser, musik, scenekunst, restauranter, en have der skifter med årstiden, spil, hoteldrift og undervisning. Som Københavns største kulturudbyder er der tusindvis af billetter til salg til alt lige fra musicals og ballet til koncerter i forskellige genrer. Dertil kommer den gratis underholdning, som kan opleves i Tivoli: pantomimer, alverdens events, Tivoli-Garden og musik på Havens scener. Helårsaktiviteterne omfatter blandt andet Nimb Hotel og Nimb-restauranterne, Tivoli Hjørnet med Tivoli Food Hall og Tivoli Erhvervsklub. Sæsonaktiviteter med kørende forlystelser omfatter sommersæsonen, Halloween i Tivoli og Jul i Tivoli.

Hvad er ældst Bakken eller Tivoli?

I Dyrehaven, midt i den grønne bøgeskov, ligger Bakken, verdens ældste forlystelsespark. Siden Kirsten Piil opdagede den helbredende kilde for mere end 400 år siden, har Bakken tiltrukket millioner af sommerglade gæster fra nær og fjern - indland og udland. I dag er Bakken den anden mest besøgte attraktion i Danmark med hele 32 forlystelser, spil, revy og et væld af spisesteder, der stadig den dag i dag drives af dedikerede teltholdere samt deres familier.

I Dyrehaven, midt i den grønne bøgeskov, ligger Bakken, verdens ældste forlystelsespark. Siden Kirsten Piil opdagede den helbredende kilde for mere end 400 år siden, har Bakken tiltrukket millioner af sommerglade gæster fra nær og fjern - indland og udland. I dag er Bakken den anden mest besøgte attraktion i Danmark med hele 32 forlystelser, spil, revy og et væld af spisesteder, der stadig den dag i dag drives af dedikerede teltholdere samt deres familier.

Hvor mange penge er Tivoli værd?

Fantastisk service, efter en tur i Biergarten.. kom der endelig lys over land.. det har så også kun taget næsten et år at udskifte 2 pære til toiletterne hvor der var mørkt som i graven når man skulle ned/op ad trapper. men efter man til Manageren gjorde opmørksom på problemet igen igen igen og indskærpede sikkerheden kunne det pludselig løses på 30 min - godt gået !

Ifm. en Fredagsrock koncert i slutningen af august valgte jeg at købe et årskort, da den forhøjede billetpris på 225kr. ifm Fredagsrock ville være tjent ind ved blot to koncerter. Jeg finder så efterfølgende ud af, at mit årskort ikke er gyldigt for et år, men kun til 31. juli 2024, altså løbende måned plus 11 mdr. som Tivoli efterfølgende oplyste mig om. Det står selvfølgelig i deres standard betingelser, men hvem læser lige dem igennem? Så synes bare det er dårlig stil og lige lovlig smart at sælge et “årskort”, som kun er gyldigt i 11 mdr. plus et par dage.

Flot show i Glassalen over Otto Brandenburg’s liv, men hvorfor kan man ikke købe billetter UDEN at entre er inkluderet ??? Alle os med årskort behøver jo ikke at have billetter inkl entre!!!!

Man bliver taget i r.... allerede ved indgangen.og så forsætter det med stort set alt hvad der kan købes....

Hvordan døde pigen i Cobraen?

Torsdag omkom en 14-årig pige i Tivoli Friheden i Århus, da hun blev klemt i en vogn i Cobraen. I samme ulykke fik en 13-årig dreng skader på den ene hånd.

Politiet er fredag fortsat i gang med tekniske undersøgelser og vidneafhøringer i den 64 år gamle forlystelsespark.

Men det er altså ikke første gang, at rutsjebanen med en topfart på 70 kilometer i timen er ramt af en alvorlig ulykke.

Hvordan døde den 14 årige i Tivoli?

En pige på 14 år er omkommet efter en ulykke med en rutsjebane i forlystelsesparken Tivoli Friheden i Aarhus.

En anden gæst, en et år yngre dreng, har fået kvæstet hånden.

Hvad koster en aktie i Tivoli?

Tivoli ligger i en faldende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har solgt til stadigt lavere kurser for at komme ud af aktien og indikerer en negativ udvikling for virksomheden. Aktien har støtte ved cirka 662 kroner og modstand ved cirka 756 kroner.

Tivoli ligger i en faldende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har solgt til stadigt lavere kurser for at komme ud af aktien og indikerer en negativ udvikling for virksomheden. Aktien har støtte ved cirka 662 kroner og modstand ved cirka 756 kroner.

Hvor mange ansatte er der i Tivoli?

Tivoli-Garden har 3 afdelinger med hver deres opgave. Alt i alt er der 102 drenge og piger i Tivoli-Garden i alderen mellem 8 og 16 år pr. 2017.

 • Musikkorps (MK) – 50 drenge/piger.
 • Tambourkorps (TK) – 17 drenge/piger.
 • Fanevagt (FV) – 22 drenge/piger.
 • Guldkaret (GK) – Nedlagt, ikke længere en del af Tivoli-Garden.
 • Marine Artilleri (MA) – Nedlagt, ikke længere en del af Tivoli-Garden.
 • Prinsen og prinsessen (i guldkaret) var tidligere en del af paraderne, men de var ikke en del af selve Tivoli-Garden. Prinsen var som regel en dreng fra tamburkorpsets elevskole.

Nedenfor ses nogle af de seneste rejser hele Tivoli-Garden har været på.

 • Bergen – Hele Tivoli-Garden af sted for at fejre Norges nationaldag 17. maj i Norge.
 • Geilenkirchen – Hele Tivoli-Garden i Tyskland for at fejre NATO-basen i Geilenkirchens 25-års jubilæum.
 • Paris 2023 – Hele Tivoli-Garden i Frankrig for at fejre Disneyland Paris 30-års jubilæum

Er Tivoli eller Bakken størst?

Hvilke attraktioner i Danmark er egentlig de største og mest populære? Se de 50 mest besøgte steder i 2022 her.

Hvor meget er Tivoli værd?

Fantastisk service, efter en tur i Biergarten.. kom der endelig lys over land.. det har så også kun taget næsten et år at udskifte 2 pære til toiletterne hvor der var mørkt som i graven når man skulle ned/op ad trapper. men efter man til Manageren gjorde opmørksom på problemet igen igen igen og indskærpede sikkerheden kunne det pludselig løses på 30 min - godt gået !

Ifm. en Fredagsrock koncert i slutningen af august valgte jeg at købe et årskort, da den forhøjede billetpris på 225kr. ifm Fredagsrock ville være tjent ind ved blot to koncerter. Jeg finder så efterfølgende ud af, at mit årskort ikke er gyldigt for et år, men kun til 31. juli 2024, altså løbende måned plus 11 mdr. som Tivoli efterfølgende oplyste mig om. Det står selvfølgelig i deres standard betingelser, men hvem læser lige dem igennem? Så synes bare det er dårlig stil og lige lovlig smart at sælge et “årskort”, som kun er gyldigt i 11 mdr. plus et par dage.

Flot show i Glassalen over Otto Brandenburg’s liv, men hvorfor kan man ikke købe billetter UDEN at entre er inkluderet ??? Alle os med årskort behøver jo ikke at have billetter inkl entre!!!!

Man bliver taget i r.... allerede ved indgangen.og så forsætter det med stort set alt hvad der kan købes....

Kan man komme gratis i Tivoli?

Med et Tivoli Årskort kan du opnå massevis af attraktive medlemsfordele, som gør din Tivoli-tur endnu sjovere. Der er medlemsfordele for enhver smag til enhver lejlighed. Gå på shopping i butikkerne, spis noget let på cafeer og fastfood-restauranter eller benyt dig af dine parkeringsfordele næste gang, du tager bilen til Tivoli – alt sammen kan du opnå rabat på med dit årskort.

Børn mellem 3-7 år kommer gratis ind i selskab med årskortholdere. Årskort, Sølvkort, Wild Card må medbringe op til to børn, Guldkortholdere må medbringe op til fire børn.