:

Hvor langt skal man kunne løbe inden halvmarathon?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor langt skal man kunne løbe inden halvmarathon?
 2. Hvor lang tid tager det at løbe 42 km?
 3. Hvor langt skal man kunne løbe inden marathon?
 4. Hvor lang tid tager det at træne op til et Marton?
 5. Kan man løbe 10 km hver dag?
 6. Kan man træne op til halvmarathon på en måned?
 7. Kan man løbe 5 km hver dag?
 8. Kan man løbe et maraton uden træning?
 9. Hvor mange km løb om ugen?
 10. Hvilket tidspunkt er det bedst at træne?
 11. Hvor meget taber man sig ved at løbe 10 km?
 12. Er det godt at løbe 2 dage i træk?
 13. Hvilket tidspunkt er bedst at løbe?
 14. Hvor ofte må man løbe 10 km?
 15. Er 30 min træning nok?

Hvor langt skal man kunne løbe inden halvmarathon?

Ung eller gammel, høj eller lav – alle kan gennemføre en halvmaraton, så længe man bare er villig til at acceptere, at det ikke går voldsomt hurtigt, og at man måske kommer til at gå noget af vejen.

Det fastslår løbetræner Claus Hechmann fra Hechmann Sport, der både tester og træner løbere for at hjælpe dem med at nå deres mål. Han er kendt for at arbejde med en række af Danmarks bedste løbere for at gøre dem så hurtige som muligt og er forfatter til bogen ‘Løb som eliten’. Men han har også stor interesse i, hvordan vi som helt almindelige løbere får den største gevinst ud af træningen.

Løbetræneren fastslår, at hvis man vil løbe en halvmaraton, skal man være ærlig overfor sig selv og se på sit nuværende træningsniveau i stedet for at sætte sig urealistiske mål.

Tirsdag: 15-20 min. jog, 10 min. Ae 2-3, 5 min. jog, 3 min. AT, 15-20 min. jog Torsdag: 10 min. jog, 15 min. Ae 2-3, 10 min. jog, 15 min. Ae 2-3, 10 min. jog Lørdag: 15-20 min. jog-Ae1, 2x4 min. AT-An1, intervalpause: 4 min. jog, 15-20 min. jog – løb intervallerne som accelerationer på bakker, allerhelst en kuperet rundstrækning i skoven Søndag: 80 min. (20 min. jog + 15 min. Ae1 + 10 min. Ae2 + 15 min. jog + 15 min. Ae1 + 5 min. Ae2)

Tirsdag: 15-20 min. jog, 10 min. Ae 2-3, 5 min. jog, 3 min. AT, 15-20 min. jog Torsdag: 15 min. jog-Ae1, 15 min. Ae 2-3, 10 min. jog, 15 min. Ae 2-3, 15 min. jog-Ae1 Lørdag: 15-20 min. jog-Ae1, 2x5 min. AT-An1, intervalpause: 5 min. jog, 15-20 min. jog – løb intervallerne som accelerationer på bakker, allerhelst en kuperet rundstrækning i skoven Søndag: 90 min. (20 min. jog + 20 min. Ae1 + 10 min. Ae2 + 15 min. jog + 15 min. Ae1 + 10 min. Ae2)

Tirsdag: 15-20 min. jog, 10 min. Ae 2-3, 5 min. jog, 3 min. AT, 15-20 min. jog Torsdag: 20 min. jog, 10 min. Ae 2-3, 10 min. jog, 10 min. Ae 2-3, 20 min. jog-Ae1 Lørdag: 15-20 min. jog-Ae1, 2x6 min. AT-An1, intervalpause: 5 min. jog, 15-20 min. jog – løb intervallerne som accelerationer på bakker, allerhelst en kuperet rundstrækning i skoven Søndag: 100 min. (20 min. jog + 20 min. Ae1 + 10 min. Ae2 + 20 min. jog + 20 min. Ae1 + 10 min. Ae2)

Tirsdag: 15-20 min. jog, 5 min. Ae 3, 5 min. jog, 5 min. AT, 15-20 min. jog Torsdag: 15 min. jog, 15 min. Ae 2-3, 10 min. jog, 15 min. Ae 2-3, 15 min. jog-Ae1 Lørdag: 15-20 min. jog-Ae1, 3x5 min. AT-An1, intervalpause: 4 min. jog, 15-20 min. jog – løb intervallerne som accelerationer på bakker, allerhelst en kuperet rundstrækning i skoven Søndag: 120 min. (20 min. jog + 30 min. Ae1 + 20 min. Ae2 + 20 min. jog + 30 min. Ae1)

Hvor lang tid tager det at løbe 42 km?

I 490 f.Kr. mens athenienserne afventede, at den persiske hær skulle angribe dem, blev soldaten Phidippedes sendt som løbende kurér til Sparta for at bede om hjælp. Det danner baggrunden for den velkendte legende om soldaten, der løb hjem til Athen med budskabet om sejren ved Marathon. Den Internationale Olympiske Komite bedømmer afstanden mellem Marathon og Athen til at være 34,5 km, men der er altså ingen historisk baggrund for legenden, som først er nedskrevet af Plutarch i det 1. århundrede e.Kr.[1]

Hvor langt skal man kunne løbe inden marathon?

Er det første gang, du starter på at løbetræne eller har ikke gjort det i lang tid, er det vigtigt at starte stille og roligt ud. Den største fejl du kan begå, er at presse dig selv for meget alt for tidligt. Du skal ikke starte med at løbe hurtigt, langt og ofte – eller alle tre dele på en gang. Det kan give dig langvarig skader. Det er derfor vigtigt, at du starter stille og roligt ud, hvorved du øger din hastighed og længe over flere uger. Læs denne artikel: “Er du klar til at løbe?”.

Hvis du tvivler på, om du er klar til at starte på et løbeprogram, har været fuldstændig inaktiv i mere end et år, eller hvis du er mand over 45 år eller kvinde over 55 år, så kan det en god ide at få et tjek ved lægen, før du begynder på et løbeprogram til et marathon. 

Hvis du endnu ikke har taget dine første løbeskridt eller det er lang tid siden, vil jeg råde dig til at starte med et mindre løb. F.eks: 10 km eller et halvmarathon, inden du kaster dig ud i et marathon. Hvis du allerede løber et par gange om ugen og kan løbe i 30-45 min, kan du umiddelbart godt starte på et løbeprogram. 

Marathon er et 42,196 km langt landevejsløb, der kræver udholdenhed og vilje at gennemfører. Under marathondistancen vil du tage cirka 40.000 skridt, 20.000 med hvert ben, hvilket gør at kroppen udsættes for en stor belastning på hver ben. 

Hvor lang tid tager det at træne op til et Marton?

1. Først og fremmest skal du sætte dig et konkret og realistisk mål om, hvilken tid du gerne vil løbe og hvornår. Vær indstillet på, at du skal tilbagelægge en del kilometer. Der er selvfølgelig stor forskel på, om dit mål er at løbe et 10 km-løb eller et maraton.

2. Du skal være tålmodig. Det er vigtigt at huske, at muskler og kondition hurtigere bliver stærkere og bedre end sener og ledbånd. Hold dig altid til de distancer, der står i dit program, selv om du måske en dag føler, at du sagtens kan løbe f.eks. 5 kilometer længere end det planlagte. Det er bedre at være tålmodig end at blive sat tilbage på grund af en overbelastningsskade, som det kan tage lang tid at komme over.

1. Først og fremmest skal du sætte dig et konkret og realistisk mål om, hvilken tid du gerne vil løbe og hvornår. Vær indstillet på, at du skal tilbagelægge en del kilometer. Der er selvfølgelig stor forskel på, om dit mål er at løbe et 10 km-løb eller et maraton.

2. Du skal være tålmodig. Det er vigtigt at huske, at muskler og kondition hurtigere bliver stærkere og bedre end sener og ledbånd. Hold dig altid til de distancer, der står i dit program, selv om du måske en dag føler, at du sagtens kan løbe f.eks. 5 kilometer længere end det planlagte. Det er bedre at være tålmodig end at blive sat tilbage på grund af en overbelastningsskade, som det kan tage lang tid at komme over.

3. Når du vil løbe længere, er det først og fremmest distancen, du skal øge. Men det er også vigtigt at have et løbeprogram, som indeholder rolige ture, som løbes i „snakketempo“ og intervaller både for at forbedre konditionen og for at flytte mælkesyregrænsen. Træningen skal altså være en kombination af lange rolige ture og kortere hårde ture, med mere fart på i form af tempoløb eller intervalløb.

Kan man løbe 10 km hver dag?

 • Forbered dig på længere løbetræning - Vær opmærksom på, at træning til 10 km vil tage mere tid, styrke og energi end for 5km. Men det er ikke noget, der bør stoppe dig! Prioritér, planlæg og tilpas din træning omkring dine arbejds- og familieforpligtelser.  
 • Lad være med at stresse over tempoet - 10km løb er bestemt en af udholdenhedsdisciplinerne, og hvis du ikke har ambitioner om guldmedaljer i løb, behøver du ikke at løbe som Usain Bolt. Hvis du presser dig selv for hårdt i starten, vil du ofte falde fra i løbet af de første kilometer. Find et tempo, som du kan holde under hele træningen.  
 • Skriv en løbejournal - Skriv altid grundlæggende tider ned efter træning - træningstypen, distancen, gennemsnitstempoet og dine følelser og oplevelser er vigtige at få med her. Du kan nemt evaluere dine fremskridt. Hvis du ikke er fan af journal, kan du få et sportsur, tilslutte det til din telefon, og måle dine data til enhver tid.  
 • Giv dig selv mere tid til restitution - Træn hårdt, restituér hårdere! Kvalitetssøvn, en næringsrig kost og udstrækning efter træning er det grundlæggende, men inkludér derudover en længere udstrækning (30-60 minutter), en tur i sauna eller en sportsmassage på din hviledag.  
 • Spis godt og nok - Der er brug for mere energi fra mad, ikke kun til mere krævende træning, men også for effektiv restitution. Før eller senere vil kroppen bede om flere næringsstoffer. Det kan være i form af mellemmåltider i løbet af dagen eller større portioner af hovedmåltider.  
 • Hold ud og giv ikke op - Kan du huske, hvor fantastisk du havde det første gang, du slog en distance på 5km? Ved 10km vil det være endnu mere euforisk! Du ved helt sikkert allerede fra træning til 5km, at du ikke altid er fuldt motiveret. Men det er, når disciplin og mental beslutsomhed spiller ind. Find dit HVORFOR og få det til at ske! #GoFasterTogether

Top4Health: At skubbe dine grænser er vanedannende, men du må ikke forveksle fysisk og mental træthed med dovenskab. Hvis du føler dig træt i længere tid, dine led gør ondt og andre helbredsproblemer dukker op, så tag et hvil og søg eventuelt en fysioterapeut eller en anden specialist.

Kan man træne op til halvmarathon på en måned?

Distancen på et halvmarathon er 21,1 km lang og er for mange den ideelle distance for et løb (Det er den halve distance af et hel marathon). Mange danskere prøver kræfter med halvmarathon distancen, da den for nye løbere er lang nok til, at man bliver presset og udfordret, uden at det virker helt uoverskueligt at træne op til og gennemføre. De fleste vil kunne træne sig op til at løbe et halvmarathon med et 20 – 26 ugers træningsprogram. Det afhænger selvfølgelig af ens løbeerfaring og nuværende form. Læs eventuel artiklen ’’Er du klar til at løbe?’’.

Kan man løbe 5 km hver dag?

LØBEGLÆDE – Hader du at løbe, men kan du godt lide tanken om at være løber? Så er det her måske programmet for dig.

Christina Schnohr havde egentlig ikke regnet med, at det ville være svært at vende tilbage til sine løbevaner, efter at hun havde fået sit tredje barn. I hendes voksne liv havde løb ikke bare været en integreret del af hverdagen: I perioder havde løb næsten været hele hendes liv. Hun havde været atletikudøver på eliteplan, løbet både maraton- og 100-km-løb og kort sagt altid bare været løber.

Kan man løbe et maraton uden træning?

Hvis du øger din træningsmængde for hurtigt – specielt dine lange ture og din intervaltræning, når din krop ikke at tilvænne sig træningen.

Du bør i stedet øge træningsmængden i trin.

Dvs. øg træningsmængden, og bliv derefter 4-6 uger på samme træningsmængde før du øger næste gang.

Variation i din træning betyder, at alle kroppens forskellige tilpasningsmekanismer aktiveres.

Hvor mange km løb om ugen?

At løbe et marathon er en stor præstation, men det betyder ikke, at du ikke også kan gøre det.

Som tommelfingerregel har du de bedste forudsætninger, hvis du 6 måneder forinden er i stand til at løbe 7-8 km uden problemer, og det er en fordel, hvis du har løbet nogenlunde stabilt igennem en periode.

Hvilket tidspunkt er det bedst at træne?

Træning om morgenen er en god idé på mange forskellige punkter.

Du får det overstået tidligt. Det er en god fordel, hvis du er typen, der lider af motivationsproblemer. Ved at træne sidst på dagen, vil du nogle gange springe træningen over for at tage til fest, hvis du har overarbejde, eller hvis du simpelthen bare ikke har overskuddet til det. Omvendt: Hvis du gør morgentræning til en fast vane, så springer du nok sjældnere over det.

For mænd der styrketræner er der den væsentlige fordel, at testosteronniveauet er højest om morgenen. Det kan give mere fremskridt langsigtet, hvis du træner muskelmassen, når dit testosteron er på sit højeste.

Hvor meget taber man sig ved at løbe 10 km?

Se hvor meget man forbrænder på at løbe, og hvordan man går ned i vægt.

Hvis du ikke kan overskue at lave drastisk om på dine madvaner, skal du forbrænde flere kalorier, end du plejer for at tabe dig. Får du motion hver dag, kan du hurtigt gå en tøjstørrelse ned. For motion er en genvej til at forbrænde kalorier, forklarer overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen.

Er det godt at løbe 2 dage i træk?

Må man løbe to dage i træk? Og hvordan skal man lægge sine hviledage? Sådan lyder spørgsmålet til Chris MacDonald i brevkassen i denne uge.

Hej Chris. 

Hvilket tidspunkt er bedst at løbe?

Hvis du derimod gerne vil træne op til et bestemt løb, fx et halvmaraton eller måske endda et helt maraton, er det vigtigt, at du også får en masse kilometer i benene. Det gør du ved at løbe længere ture.

Her er det vigtigt, at du løber i et roligt og ensformigt tempo, så du ikke overbelaster din krop. En god tommelfingerregel er, at dit løbetempo ikke må være hurtigere end, at du kan holde en samtale kørende undervejs.

De længere og rolige løbeture vil gøre dig udholdende og stærk i led og sener, da belastningen ikke er så stor, som når du sætter tempo på dit løb.

Hvor ofte må man løbe 10 km?

Videotræning med I FORM – nemt og effektivt!

Vores nye træningsserie QUICK FIT styrker og opstrammer hele kroppen. Vælg selv dit niveau, og hvor lang tid du vil træne. Det er enkelt, uden udstyr – og for alle!

Er 30 min træning nok?

Styrketræning er en supereffektiv måde at sætte forbrændingen og formen i vejret. Vi har samlet de bedste øvelser, effektive styrketræningsprogrammer samt tips til, hvordan du får mere ud af din styrketræning.

Klar til centeret?