:

Hvor stor skal en altan være?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvor stor skal en altan være?
 2. Hvor stor må min altan være?
 3. Hvad er en spansk altan?
 4. Hvad koster det at få en altan?
 5. Er en altan en god investering?
 6. Kan det betale sig at få altan?
 7. Hvordan ser en fransk altan ud?
 8. Hvad koster en fransk altan?
 9. Hvor meget stiger en lejlighed med altan?
 10. Hvor meget værdi tilføjer en altan?
 11. Hvordan undgår jeg duer på altanen?
 12. Hvordan får jeg duer væk fra min altan?
 13. Er altan en god investering?
 14. Hvor sover duer om natten?
 15. Hvor ligger duer æg?

Hvor stor skal en altan være?

I de senere år er vores arkitektur blevet mere lys og luftig med større vinduespartier og flere altaner, hvor vi kan sætte os ud. Vi nyder åbenheden og får masser af lys ind. Samtidig sætter vi også pris på vores privatliv, så der ikke er for mange mennesker, der kan kigge ind ad vores vinduer eller ind i vores haver. Det kan være hyggeligt at følge lidt med hos de andre, men vi vil gerne skærme for nysgerrige blikke hjemme hos os selv.

I bygningsreglementet er der opstillet krav til bygningers udformning, så indbliksgener fra naboerne mindskes. Der er eksempelvis regler for, hvor tæt der må bygges i parcelhusområder. Desuden er der regler for altaners afstand til naboer, så altanen ikke medfører ”væsentlige indbliksgener” for naboerne.

Hvordan man vil definere ”væsentlige” indbliksgener fra altanen, er op til kommunerne at afgøre. Alt efter, hvor i landet man bor, kan der derfor være forskellige regler for altan afstand til naboerne.

Som udgangspunkt skal man i alle kommuner søge om byggetilladelse til langt de fleste nye byggerier og renoveringer, herunder en ny altan. Mange kommuner har blandt andet regler for, at opholdsarealer, der er hævet mere end 30 cm over terrænet skal være placeret minimum 2,5 meter fra skellet. På sommerhusgrunde skal afstand fra altan og terrasse til naboer være mindst 5 meter.

Hvor stor må min altan være?

Morgensol, kveldssol, vindforhold, utsikt og innsyn fra naboer – det er mye å ta hensyn til. Og skal terrassen brukes til kaffekos for to, eller ønsker du å ha plass til store grillselskap?

– Det er flere faktorer som spiller inn når du skal bestemme plasseringen av terrassen din, og solforholdene er som regel det viktigste for oss. En terrasse rett utenfor stuedøren fungerer som en utvidelse av boligarealet, spesielt hvis den heves opp i plan med innegulvet, forklarer Terje.

Den enkleste måten å finne ut dette på, er å måle lengde ganger bredde. Når du vet hvor mange kvadratmeter terrassen er, kan du enkelt regne ut hvor mange løpemeter terrassebord du trenger.

Hvad er en spansk altan?

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
 • Spansk altan pris – Hvad koster en spansk altan?
 • Hvad påvirker prisen på en spansk altan?
 • Hvilke regler er gældende for ny spansk altan?
 • Byggetilladelse til spansk altan?
 • FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at få en altan?

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.
 • Altan pris – Hvad koster en altan?
 • Hvad påvirker prisen på en ny altan?
 • Hvor lang tid tager det at få en altan?
 • Hvilke regler og lovkrav er gældende for ny altan?
 • Byggetilladelse til etablering af altan?
 • Hvor meget øger en altan lejlighedens og boligens værdi?
 • FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er en altan en god investering?

Kvadratmeterprisen for en ejerlejlighed med en altan ligger mere end 1.000 kr. over kvadratmeterprisen for en lejlighed uden altan, viser analyse fra Home.

Noget kan tyde på, at en altan ikke løfter prisen på en ejerlejlighed helt så meget, som den tidligere har gjort. Det er i hvert fald, hvad en ny analyse fra ejendomsmæglerkæden Home indikerer.

Kan det betale sig at få altan?

Annonce – Dato 8 Dec 2022

Det var det store spørgsmål, beboerne i Sorøparken stillede da snakken faldt på nye altaner med foldeglas til hele ejendommen i ejendomsforeningen Sorøparken. Projektet med nye altaner tog sin begyndelse i 2018, og blev afsluttet her i 2022.

Hvordan ser en fransk altan ud?

×

Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Hvad koster en fransk altan?

En fransk altan er en fordel ved bygninger hvor der ikke er plads til en almindelig altan. Det kan være fordi der for kort til en modstående bygning, eller andre former for forhindringer.

Mangler du selv plads til at få opbygget en almindelig altan, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får et overblik over franske altaner, herunder information priser og fordele ved franske altaner.

Ønsker du hjælp til at opbygning af din nye franske altan, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk. På den måde sparer du al besværet væk ved selv at skulle finde en altanmontør, alt sammen helt gratis og uforpligtende.

Franske altaner er blandt de billigste typer altaner, hvilket skyldes at der ikke er behov for en afsats, og at der derved spares en masse arbejde væk da der ikke skal opføres en udbygning med altan.

Alt afhængig af opgavens omfang, de enkelte håndværkeres priser, altandøren mv. så vil prisen på en fransk altan være i omegnen af 40.000 – 80.000 kr.

Bemærk at ovenstående pris er et udtryk for vejledende markedspriser, og at de derfor vil være forbundet med usikkerhed. Vil du gerne have en mere reel pris på din franske altan, så kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk.

Hvor meget stiger en lejlighed med altan?

Kvadratmeterprisen for en ejerlejlighed med en altan ligger mere end 1.000 kr. over kvadratmeterprisen for en lejlighed uden altan, viser analyse fra Home.

Noget kan tyde på, at en altan ikke løfter prisen på en ejerlejlighed helt så meget, som den tidligere har gjort. Det er i hvert fald, hvad en ny analyse fra ejendomsmæglerkæden Home indikerer.

Hvor meget værdi tilføjer en altan?

ANNONCE: Altaner har alle dage været ekstra krydderi på en lejlighed, som gjorde den mere attraktiv. .

Del artiklen på

Hvordan undgår jeg duer på altanen?

Af Line Sølvhøj Johansson, ISABELLAS, Aller Media

Det er tid til at åbne altandøren og nyde forårssolen, men det er også tid for duerne til at bygge rede og opfostre deres unger. Umiddelbart lyder det hyggeligt, men det kan både give støj og en fugleklattebelagt altan at have duer boende udenfor. Og har duerne først etablerede sig, er de svære at flytte igen.

Hvordan får jeg duer væk fra min altan?

Duer foretrækker at bygge deres reder på afsatser højt til vejrs, hvilket er en af grundene til, at altanejere tit får problemer med ynglende duer. Da en duerede ofte kun består af ekskrementer med nogle enkelte strå eller pinde, har duerne intet problem med at bygge reder i bunden af en altan.

Det er vigtigt at forhindre duerne i at bygge rede, for har de først lavet en rede og lagt æg i den, vil de blive ved med at vende tilbage, også når du har fjernet den. Reder skal altså fjernes med det samme, og ser man duerne lægge æg, skal man også fjerne æggene. Dueunger har en tendens til at blive i det område, hvor de er udklækket.

En due får ca. 10 unger i løbet af en sommer. De begynder deres æglægning tidligt om foråret og fortsætter med at lægge æg frem til efteråret. I den periode er det en god idé at gå ud på altanen et par gange om dagen og forstyrre dem, så de ikke får ro til at bygge rede.

 • Sørg for, at duer ikke bygger rede på altanen.
 • Afskærm altanen med net i vinterhalvåret.
 • Lad en højttaler med rovfugleskrig stå på altanen
 • Sæt rovfuglesilhouetter på ruderne.
 • Udspænd tynd rustfri ståltråd eller nylonsnore nogle få centimeter over tagryggen.
 • Tilkald en professionel skadedyrsbekæmper.

Er altan en god investering?

Når du har en lejlighed med altan, har du rig mulighed for udendørs middage, botaniske projekter, tørring af tøj og masser af frisk luft generelt – alle elementer, som er med til at give en øget herlighedsværdi til den enkelte.

Men en altan er ikke bare værdifuld som et behageligt uderum, den er også en gevinst ud fra et rent økonomisk perspektiv.

En altan fungerer nemlig som en lille økonomisk perle, som kan få lejlighedens værdi til at skyde i vejret – og ud over merværdien i sig selv, er dette også et vigtigt faktum, hvis du på et tidspunkt skal sælge eller udleje lejligheden.

Hvor sover duer om natten?

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

#Økologi og atferd

Hvor ligger duer æg?

Når vinteren er ved at gå på hæld i februar, begynder de danske duer at finde et sted, hvor de kan bygge en rede. I forhold til mange andre fugle gør duerne ikke så meget ud af deres redebygning. Så der er gjort klar til at yngle, ruge, og fodre de kommende dueunger.

16-17 dage efter at dueæggene er lagt, bliver de klækket. Der er typisk to æg i hvert kuld. Det er ret behersket i forhold til andre fuglearter.

At duerne alligevel er dygtige til at reproducere skyldes, at ynglesæsonen er ret lang. De bliver ved til godt ud på efteråret. I løbet af en sæson får duerne typisk 3-5 kuld. Er betingelserne særligt gunstige, kan det godt blive til flere kuld.

Har duerne fået adgang til dit loft eller lignende, kan de lægge æg året rundt. Så længe der er lunt og godt. Derfor er det virkelig dårligt, når du får duereder på dit loft eller lignende.