:

Hvor er det bedste sted på Fanø?

Indholdsfortegnelse:

  1. Hvor er det bedste sted på Fanø?
  2. Hvad skal man lave på Fanø?
  3. Hvad skal man se på Fænø?
  4. Hvor kan man se sæler på Fanø?
  5. Hvor er det godt at finde rav på Fanø?
  6. Kan man drikke vandet på Fanø?
  7. Kan man gå rundt på Fanø?
  8. Er der slanger på Fanø?
  9. Er rav dyrt?
  10. Hvor er der størst chance for at finde rav?
  11. Hvor i landet er der PFAS?
  12. Kan man køre i bil til Fanø?
  13. Hvad koster Fanøfærgen med bil?
  14. Kan man komme gratis til Fanø?

Hvor er det bedste sted på Fanø?

Seværdigheder på Fanø - Øen, som er præget af en maritim historie som kan ses meget tydeligt i de gamle huse fra det 18. og 19. århundrede i Sønderho og Nordby. Bykernerne i begge de små byer er velbevarede og emmer af hygge og romantik.

Både Fanø Skibsfart- og Dragtsamling og Fanø Museum, samt Hannes Hus og Sønderho Gamle Redningsstation i Sønderho, fortæller om øens spændende maritime historie.

Hvad skal man lave på Fanø?

I den nordligste del af det naturskønne vadehav ligger Fanø med sine smukke hvide sandstrande mod vest og de spændende og varierede naturområder mod øst.

Øen har med sine lange strande altid tiltrukket turister i stort tal. Og når først Fanø er besøgt en gang, vender mange tilbage igen og igen.

Hvad skal man se på Fænø?

Den idylliske vadehavsø, Fanø, er en del af Nationalpark Vadehavet og optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Der er altså alt mulig grund til at besøge den lille ø, som byder på et væld af oplevelser.

Oplev blandt andet naturen og det rige dyreliv på helt tæt hånd, dyk ned i Fanøs historie eller udforsk de gamle, byer med hyggelige, traditionelle skipperhuse.

Vi guider dig til nogle af de bedste oplevelser, der venter dig på Fanø nedenfor.

Med knap 300 huse ligger den lille by, Sønderho, på Fanøs sydspids godt værnet mod vind og vand bag klitter og grønne diger.

I byen kan du opleve de mange charmerende, fredede bygninger med stråtag og finurlige detaljer.

En vaskeægte kulturperle prydet med traditionelle fanøhuse og god sommerstemning.

Hvor kan man se sæler på Fanø?

722 spættede sæler optalt på sælbanken ved Galgerev Der er omkring 2.500 sæler i den danske del af Vadehavet, og de har indtil 2007 alle været af arten den spættede sæl. Omkring hver tiende af bestanden er unger. En meget stor del af bestanden holder til på sælbanken ved Galgerev ud for Sønderho. Den 6. august 2007 talte jeg således 722 sæler fordelt over hele banken fra syd til nord.

Fred og ro og masser af mad Når der er så mange sæler i Vadehavet, skyldes det, at der her er godt at være, fordi der er fredeligt og masser af føde i form af fisk. Men undersøgelser viser, at de også svømmer langt ud i Vesterhavet og til Norge og Skotland for at søge føde.

Hvor er det godt at finde rav på Fanø?

Har man først været dygtig eller heldig nok til at finde et smukt stykke rav i vandkanten, er man solgt til ravjagten for altid. I hvert fald bliver de fleste mennesker grebet af jagtinstinktet og en tiltagende guldfeber, når man opdager, at det faktisk kan lade sig gøre. Samtidig er ravjagt en god beskæftigelse, når vejret ikke er til solbadning. Det skal faktisk helst være koldt og råt, inden ravet for alvor skyller ind til kysten.

Alting, også ravet, flyder bedst, når vandet er koldt. Derfor er sommeren ikke den bedste årstid. I vinterhalvåret præges vejret naturligvis også af mere blæst og flere storme, der bringer både rav og andet opskyl ind til stranden. Det rå uforarbejdede rav ser ikke ud af meget, men i sleben og poleret tilstand bliver det til de mest fantastiske smykker.

Kan man drikke vandet på Fanø?

Drikkevandet fremstilles af grundvand som findes i ca. 40 meters dybde på Fanø i et område, hvor der ikke sker forurening af jorden.

Vandværksprocesserne er baseret på velkendt og afprøvet teknologi – baseret på korrekt beluftning og filterteknologi, hvor naturens egne processer forløber.

Kan man gå rundt på Fanø?

Opdateret: 18. jan.

Fra færgen gik vi op igennem Nordby, som med sine gamle og små huse er vældig hyggelig. Der var faktisk overraskende mange mennesker, som bare slentrede afsted og som kiggede noget efter os, der kom med rygsække på ryggen. I den sydlig udkant af Nordby ligger Fanø bryghus, hvor vi med et glas lokal bryg kiggede på kort og lagde en plan for, hvordan vi skulle gå Fanø rundt. Der er ikke en officiel Fanø rundt rute, der er faktisk kun nogle små korte afmærkede ruter inde midt på øen i Klitplantagen. Man kan dog meget nemt komme ud til kysten og følge kysten hele vejen rundt, hvilket var det vi gjorde.

Er der slanger på Fanø?

Hugorme (Vipera berus) kan særligt kendes på en sort zigzag stribe langs ryggen på slangen.

Kroppen er mere tyk sammenlignet med fx snogens, som også findes i Danmark. Hugorme findes også helt i sorte og brune udgaver, men knap så typiske som ”zigzag” hugormen.

Hugorme har en længde fra 30 til 110 cm. Typisk er hunnen større end hannen hos hugorme familien.

Er rav dyrt?

nogen der ved om rav er noget man kan sælge og om det har nogen værdi?

har en HELVEDS masse rav liggende fra da min olde døde og skal bare af med det.

Hvor er der størst chance for at finde rav?

Rav (dansk Rav, engelsk rav) kommer fra enorme skove, der spredte sig over store dele af det, der nu er Nordeuropa for 55 til 35 millioner år siden.

Rav er en hærdet harpiks at træerne har svedt ud. Harpiksen dryppede ned på skovbunden, hvor den efter flere tusinde år stivnede og blev rav. Imidlertid findes rav aldrig, hvor det blev dannet.

Hav, floder og is fra istiden har transporteret det vidt og bredt – ravet er spredt ud over et enormt område – fra England i vest til Rusland og Ukraine i øst.

Hvor i landet er der PFAS?

Regionerne har i øjeblikket ca. 15.000 grunde over hele landet i kikkerten, fordi de muligvis kan være forurenet med det giftige stof PFAS. Stofferne er brugt i en lang række industrier og findes også på grunde, hvor der tidligere har været lossepladser og fyldpladser. Det er regionernes opgave at finde, undersøge og oprense mulige forureninger, som kan skade grundvandet eller påvirke boliger.

Regionerne ønsker at understrege over for grundejere, som måtte være bekymrede for, om der er mulig forurening på deres grund, at de enten allerede har fået besked, eller de får besked, så snart regionen har konkret viden om forurening.

Kan man køre i bil til Fanø?

  • Nordby.
  • Kikkebjerg Plantage.
  • Skovhaven.
  • Bilfri strand.
  • Paradisdalen og Gåsehullerne.
  • Pælebjerg.
  • Skovlegeplads.
  • Galgerev.

Prisen for de første to dage dag er 120 kr. / dag. 3-5 dage: 114 kr. / dag. 6-10 dage: 104 kr. / dag. Mere end 11 dage: 96 kr. / dag.

Hele øen er kun ca. 15 km lang og ca. 5 km på det bredeste sted, så afstandene er korte. Cyklen er den ideelle måde at komme rundtFanø på.

Udnyt Fanøs mange cykelstier, 1 dag 90,- kr, 1 uge 385,- kr. Lej en cykel og lad bilen stå. Fanø Cykler er Fanøs største cykeludlejning med over 300 cykler på Kirkevejen 67—blot 100 meter fra Rindby Strand.

Hvad koster Fanøfærgen med bil?

FanøLinjen sejler mellem Esbjerg i Jylland og Nordby på Fanø.

Overfarten tager ca. 12 minutter. Man kan ikke reservere plads pÃ¥ forhÃ¥nd - man møder bare op til den ønskede afgang og køber billet. 

Kan man komme gratis til Fanø?

Billede: Jumpstory

Gående og cyklister kan nu komme - helt gratis - en tur til fanø, men der er dog "et lille men", som man siger. Du skal nemlig selv betale forud, altså lægge pengene ud, hvorefter du så kan få pengene refunderet senere på statens regning.