:

Hvornår er der lysfestival?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvornår er der lysfestival?
 2. Hvornår er Copenhagen Light Festival 2023?
 3. Hvad tid starter lysfestival?
 4. Hvad er lysfestival?
 5. Hvornår er der lysfestival i København?
 6. Hvornår er der lysfest i Kolding?
 7. Hvor er lysfestival?
 8. Hvor er der lysshow i KBH?
 9. Hvor lang tid varer Copenhagen Light Festival?
 10. Hvor længe er der lysshow i København?
 11. Hvornår er der lysfest i Haderslev?
 12. Hvor er der lysfestival?
 13. Hvornår slutter Copenhagen Light Festival?
 14. Hvornår tændes julelys i KBH?
 15. Hvor meget koster det at have julelys tændt?

Hvornår er der lysfestival?

Vi er helt vildt taknemmelige og stolte over nomineringen. Vi håber, at få flere med til at lys ind i februar mørket igen i 2024.

Hvornår er Copenhagen Light Festival 2023?

Vi er helt vildt taknemmelige og stolte over nomineringen. Vi håber, at få flere med til at lys ind i februar mørket igen i 2024.

Hvad tid starter lysfestival?

Når vintermørket falder på, kaster Copenhagen Light Festival lys på byen med midlertidige lysinstallationer og lysoplevelser i København.

Tag med på en lysvandring gennem Indre By, når vi sammen med Jesper Ravn, arkitekt, lysdesigner og medlem af kuratorpanelet i Copenhagen Light Festival ser og hører om nogle af de mange værker på årets festival, der lyser både himmel og havn, bygninger og broer op.

Hvad er lysfestival?

Byen er stille, men rundt om det næste hjørne kan du høre en gruppe, der snakker, forundres, peger og jubler. Du følger strømmen gennem byen til det næste torv, hvor du snupper en varm kop kaffe på et hyggeligt sted og lader lyset lede vejen.

Lyskunst er en meget udtryksfuld kunstart, og den er også stille, hvilket giver plads til meditative oplevelser og fælles fordybelse. Hvis du har været med på en lysfestival før, ved du, hvordan lyset kan fremhæve bybilledet på overraskende måder i vinternætterne ved at oplyse omgivelserne og eksperimentere med farve og bevægelse. Nøje udvalgt lyd kan også bruges til at forbedre oplevelsen.

Hvornår er der lysfestival i København?

Vi er helt vildt taknemmelige og stolte over nomineringen. Vi håber, at få flere med til at lys ind i februar mørket igen i 2024.

Hvornår er der lysfest i Kolding?

Og så kan man igen i år opleve et stort fyrværkeri-show over Slotssøen lørdag aften klokken 21.30, som lukker og slukker årets lysfestival.

- Det måtte vi jo aflyse sidste år, men det har nærmest været en folkekrav, at det skal der bare være, så det gør vi naturligvis, siger Jesper Johansen.

I faktaboksen kan du få det komplette overblik over, hvor i byen du kan opleve årets lysfestival, mens vi i de tilhørende punkter har fået Jesper Johansen til at fremhæve nogle af de ting, som er nye eller helt særlige ved denne udgave af Kolding Light Festival.

”Forskræk dem ej, slottet brænder”! Med den nye oplevelse i vagtstuen på Koldinghus kommer du helt tæt på historiens største kapitler i det over 750 år gamle kongeslot.

Hvor er lysfestival?

Vi er helt vildt taknemmelige og stolte over nomineringen. Vi håber, at få flere med til at lys ind i februar mørket igen i 2024.

Hvor er der lysshow i KBH?

Når vintermørket falder på, kaster Copenhagen Light Festival lys på byen med midlertidige lysinstallationer og lysoplevelser i København.

Tag med på en lysvandring gennem Indre By, når vi sammen med Jesper Ravn, arkitekt, lysdesigner og medlem af kuratorpanelet i Copenhagen Light Festival ser og hører om nogle af de mange værker på årets festival, der lyser både himmel og havn, bygninger og broer op.

Hvor lang tid varer Copenhagen Light Festival?

Sit back in our covered and heated boats as you listen to our guide share stories about the artworks, the artists, and the inspirations behind their piece. The festival features both Danish and international artists who have created unique light installations along the waterfront. This guided canal cruise starts from our departure point Ved Stranden and sails for approximately 45 minutes.

Hvor længe er der lysshow i København?

Vintermørket er over os, og de lyse timer er få, men årstidens begrænsede dagslys giver i stedet mulighed for at lade lyskunst illuminere i mørket. Og selvom der er tre uger til den officielle begyndelse på dette års lysfestival, kan du allerede fra mandag d. 16. januar tage hul på festivalens mange oplevelser. På Vestre Kirkegård kan man nemlig opleve fire nye, midlertidige lyskunstværker af kunstnerne Those Guys Lightning, Anna Rosa Hiort-Lorenzen, Scenograferne og Tokyo Blue.

Lyskunstværkerne er opført i et samarbejde mellem Områdefornyelse Bavnehøj og Copenhagen Light Festival, og lokale beboere har været med til at udvælge værkerne. Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) er glad for, at Bavnehøj igen i år spiller en rolle i årets lysfestival:

Hvornår er der lysfest i Haderslev?

Som optakt til årets Haderslev Lysfest sender DKsyd optagelser fra 2022 – hvor 10.000 sønderjyder oplever Danmarks største befrielsesfest. Inden selve Lysfesten afholdes arrangementer rundt om i byen, og DKsyd tager først til byens centrale plads Gravene, hvor der er underholdning af Sønderborg Pipes and Drums samt Vojens Brass Band. Og hvor der også er udstilling af militærkøretøjer. Vi taler bl.a. med en befalingsmand fra Militærpolitiet, der varetager sikkerheden omkring Lysfesten. Og vi taler med en lysfestveteran og -entusiast. Der er fakkeloptog, som starter 3 forskellige steder i byen, og som samles på Gravene, hvorfra Tappenstregen tager fakkeloptogene med til Lysfesten ved Haderslev Kaserne, hvor lysene tændes og det 50 m2 store flag hejses. Lysshowet på kasernen varer 3 kvarter, og undervejs skal vi høre taler af regimentschef, borgmester samt aftenens gæstetaler, historiker, journalist og forfatter Tom Buk-Swienty. Der er endvidere underholdning af solister og kor. Hertil selvfølgelig Slesvigske Musikkorps og soldater fra Slesvigske Fodregiment.

Hvor er der lysfestival?

We are extremely grateful and proud of the nomination.

Hope you to get more people to help make light in the darkness of February 2024.

Hvornår slutter Copenhagen Light Festival?

Sæt dig til rette i den overdækkede og opvarmede båd og sejl med ud i havnen og kanalerne, hvor lysskulpturerne spejler sig i vandet. Vores dygtige guide fortæller undervejs om værkerne, kunsterne samt tankerne og inspirationen bag det hele. Lysfestivalen byder både på danske og internationale kunstnere og designere, der har skabt unikke installationer kun ved hjælp af lys. Turene afgår fra Ved Stranden og sejlturen varer cirka 45 minutter.

Hvornår tændes julelys i KBH?

Der er intet bedre end at træde ind i et varmt og hyggeligt sted, efter en hel dag i det kolde december vejr. Eller omvendt. Hvis du har lyst til at gå hele vejen, så kan du følge de lokales eksempel og hoppe ned i det iskolde vand i havnen. Det er en helt særlig oplevelse, som du vil huske i lang tid. Hvis du foretrækker de mere varme og afslappende oplevelser, så kan det være, at du skal prøve en af de mange spa og wellness ophold i København, måske efter en dag på skøjtebanen.

Julemad er en kæmpe del af den danske julehygge. Tjek vores guides ud til at finde de bedste traditionelle restauranter, caféer, barer og bagerier i juletiden. 

Hvor meget koster det at have julelys tændt?

Julen er lysets fest, og elsker du også julen, så er du sikkert allerede i gang med at overveje, hvornår og hvordan der skal pyntes op derhjemme. Det er en mørk og kold tid vi går i møde og derfor er det vigtigt med god og hyggelig belysning. Julebelysning lyser nemlig selv de mørkeste dage op, både i bogstavelig og i overført forstand. Selv med de stigende elpriser, behøver det faktisk slet ikke at koste så meget, at tænde for lidt hygge og lys i mørket.

I dag bliver stort set alt belysning lavet med LED pærer. En af de ting, der for alvor har gjort LED-lys populære, er det lave strømforbrug. Skifter du f.eks. en almindelig gløde- eller halogenpære ud med LED med tilsvarende lysstyrke, vil strømbesparelsen typisk ligge på omkring 80 %. Ud over det lave strømforbrug udmærker LED sig også ved en meget lang levetid. Så har du gamle lyskæder liggende, så tag lige et kig på pærerne og energiforbruget og skynd dig at få dem udskiftet med nogle nye strømsparende LED lyskæder, så du kan få tændt for den hyggelige stemning i hverdagen uden at elmåleren går amok.