:

Hvad koster en fuld renovering af lejlighed?

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad koster en fuld renovering af lejlighed?
 2. Hvad koster en indvendig totalrenovering?
 3. Hvad koster en gennemsnitlig renovering?
 4. Hvad koster renovering af stue?
 5. Hvad er forskellen på renovering og renovation?
 6. Hvad er forskellen på ombygning og renovering?
 7. Hvor lang tid tager det at renovere en lejlighed?
 8. Hvad koster 100 kvm tilbygning?
 9. Kan man slippe for at betale renovation?
 10. Kan man låne penge til renovering?
 11. Kan man opsige en lejer ved renovering?
 12. Hvad koster istandsættelse af lejlighed ved fraflytning?
 13. Hvad koster en tilbygning i 2023 priser?
 14. Hvad koster det at bygge til 2023?
 15. Hvor mange gange om året betaler man for renovation?

Hvad koster en fuld renovering af lejlighed?

Hvis du vil give lejligheden et lag maling, slibe gulvene og skifte nogle køkkenfronter, skal du typisk starte det, der kaldes en overfladerenovering. Naturligvis er dette betydeligt billigere end at gå i gang med en komplet renovering.

Typiske ting, der udføres i en totalrenovering, er nedrivning eller opbygning af nye vægge eller gulve, arbejde med rør og elektricitet, opsætning af nye badeværelser eller køkkener eller ændringer af plantegningen (boligens opdeling, størrelse og placering af rum). Ofte drejer det sig om totalrenovering, når der skal foretages en betydelig indsats i hjemmet, herunder af de tekniske systemer (såsom elektricitet, rør og ventilation).

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvad koster en indvendig totalrenovering?

 • Få 3 Gratis Tilbud i hele landet
 • 4.6 stjerner på Trustpilot fra 3230 anmeldelser
 • Entreprisegaranti som dækker fejl og mangler op til 35.000 Kr.

Læs også: Isolering af tag – Stop med at fyrre for gråspurvene

Omkostningerne ved at renovere et hus afhænger naturligvis af renoveringens omfang og hvad den indebærer. Derfor har vi opdelt renoveringen i tre forskellige prisniveauer: overfladerenovering, almindelig renovering og totalrenovering. Prisvurderingerne er baseret på flere tilbud og fakturaer som ejendomsselskabet Thorsen Estate Aps (som jeg, Mark Thorsen, ejer) har samlet og beregnet gennemsnitsprisen af.

Hvad koster en gennemsnitlig renovering?

Beregn din pris på maler- og spartelarbejde 24 timer i døgnet.

Flugger Dekso 1 Ultramat har særlige egenskaber som kombinerer funktion og æstetik med kompromisløs kvalitet. Anbefales til lokaler med høje funktionelle og særlige æstetiske krav, der udsættes for nogen tilsmudsning og brugsbetinget slid. Tåler rengøring, herunder pletrengøring med milde rengøringsmidler uden slibemiddel, blød børste, vand og klud.

Gennemsnitlige kvadratmeterpris for renovering af hus, dvs renovering af vægge (fuldspartle, filte og male) i almindelige hus er på 700 DKK inkl. moms per m2 af gulvarealet. Dvs et hus på 140 kvm koster cirka 98.000 DKK. Men, hvis du skal udover det renovere alt træværk ind i huset, så prisen stiger typisk til omkring 850 DKK inkl moms og materialer per m2.

Men til gengæld gennemsnitlige kvadratmeterpris for total-renovering af hus, dvs nyt køkken, nyt badeværelse, nye gulv, ny gipslofter, nyt el og alt malerarbejde er på 9.000 DKK inkl. moms per m2 af gulvarealet. Dvs et hus på 140 kvm koster cirka 1.260.000 DKK. Så den endelige pris afhænger af en række faktorer. Men hvis du vil have et præcist estimat for en renovering af dit hus, anbefale vi at du benytter vores gratis prisberegner >>

En af vores specialiseringer i DANMAG er fuldspartling, filtning og maling både vægge og lofter i dit hus. Vi sørger for renovering af dit hus fra et gratis besøg gennem design af løsninger og de bedste priser til et smukt resultat i høj kvalitet, som du vil være tilfreds med. DANMAG maler tilbyder renoverings service til både privatpersoner og virksomheder og boligforeninger i hele Danmark. Med vores egne kompetente håndværkere og kvalificerede partnere er vi i stand til at renovere hurtigt, nøjagtigt og på et professionelt niveau.

Der er mange fordele ved at bestille malerarbejde online hos Danmag Malerservice Kun i dag (og også hver dag efter i dag) tilbyder vi en utrolig service på følgende måder:

 • Nemt, gratis og uforpligtende tilbud
 • Vores priser er fast
 • Miljøvenlig materialer
 • Seriøs og pålidelig med garanti
 • Hurtig opstart.

Du kan altid bestille online – 24/7/365. Og så kan du få hjælp via vores live chat, email eller telefon.

Vi er online fra 9:00 til 21:00 på vores online chat. Vi kan straks besvare ethvert spørgsmål, du måtte have om alt malerarbejde i din bolig. Ellers kontakt os via kontaktformular. Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser så hurtigt som muligt. Ring til os +45 50 311 311. Telefon åbningstider er Mandag – Fredag fra 08:00 til 17:00

Vi har en afdeling i Århus og København så hvis du har en opgave her, bør du ikke tøve med at bestiller os med det samme. Vi kan sagtens male i andre områder af landet, såsom Odense og Aalborg da der er kun ca 1+ time kørsel fra vores afdelinger. Hvis du bor her, skal du blot angive det ved beregning, også justerer prisen sig automatisk. Det er meget simpelt. Hvis opgaven giver mening for begge parter, kommer vi gerne rundt i hele landet for at male.

Der er flere ting, du bør kigge efter, når du er på udkig efter en god maler. Det er en fordel, at du finder et sted, der passer til dine behov, og som du forventer kan udføre din maleropgave, som du ønsker det. Derudover er det også vigtigt, at du finder en maler, der har en gyldig licens til forsikring og den rette erfaring. Du kan også altid kigge på virksomhedens referencer, hvis du er nysgerrig efter at høre, hvad andre synes om malerservicen.

Det er vigtigt, at du vælger en maler, som du er tryg ved. Når du føler dig tilpas ved en maler, har du et rigtig godt udgangspunkt for at et flot malerresultat. Du kan blot overlade arbejdet til den professionelle og undgå ubehagelige overraskelser. Inden du vælger en maler, kan du med fordel forhøre dig hos familie og venner i forhold til deres erfaringer. Måske kan de anbefale en god maler, eller måske kender de til andre pålidelige steder. Du kan altid blive klogere på et malerfirma ved at kontakte dem. Spørg dem eventuelt om, hvor længe de har eksisteret, og om de kan vise dig nogle eksempler på deres arbejde. Hvis det er et ældre firma, kan de formentlig præsentere dig for en masse resultater. Du kan også spørge om, hvordan de forventer, at arbejdsforløbet bliver, hvor mange mennesker det kræver, og hvilke produkter de bruger. Sørg for, at de er medlem af garantiordning og har forsikring – og få det gerne på skrift, inden malerprojektet går i gang.

Hvad koster renovering af stue?

Nu var det ikke bare stuen, der var lidt gammeldags, men hele huset, der trængte til en gennemgribende modernisering for at kunne leve op til den unge families boligdrømme, så familien var interesseret i, at udgifterne til renovering af stuen skulle holdes nede, da resten af huset også skulle have den store tur.

Og det blev faktisk til en ganske stor forvandling af stuen for et ret beskedent beløb, blot 7.000 kr.

Det skyldes selvfølgelig også, at familien selv stod for renoveringen. Thomas havde ikke selv de store erfaringer med gør det selv-arbejdet, inden han købte sit renoveringsmodne 70’er-hus. Men det har han nu, for han kastede sig modigt ud i det og har selv lavet både nyt gulv, loft og vægge i familiens nye stue – en ret overbevisende debut som gør det selv-mand!

I denne gør det selv-vejledning kan du se, hvordan den gamle stue renoveres fra gulv til loft. Der er ingen svære ting i dette projekt. Pudsning kræver lidt øvelse, men det kommer du hurtigt efter. Du kan læse meget mere om materialerne, du skal bruge til moderniseringen, og så viser vi, trin for trin, hvordan du:

 • fylder det åbne rum over pejsen ud med multiplader
 • pudser væggene op
 • limer skiffersten på pejsen

Over pejsen er der et åbent rum, som skal fyldes ud, så den fremskudte væg med pejsen bliver enklere. Den opgave klares med multiplader, så væggen kan pudses op til en jævn flade, som kan beklædes med natursten. Multipladerne er forholdsvis store og nemme at skære til, så der skal ikke bruges så mange for at fylde hullet ud. Pladerne skæres til med en grovtandet sav og limes sammen med multipladelim. Pladerne sættes op i forbandt, hvilket styrker konstruktionen. Multiplader fås i forskellige standardstørrelser og -tykkelser, 5/7, 5/10 x 40 x 60 cm. Her er brugt 10 x 40 x 60 cm.

Hvad er forskellen på renovering og renovation?

Der er flere grader og former for opgradering af boligen. Forskellen mellem istandsættelse og renovering er, at istandsættelse blot handler om den synlige del. Her taler vi som regel om ny maling eller nyt tapet, slibning af gulve eller måske udskiftning af gammel belysning.

Renovering er en langt mere omfattende proces. Her river man ned til bjælkelaget eller betonen og bygger i praksis op fra bunden af. Og selve renoveringen eller restaureringen gradueres efter, hvor omfattende arbejdet er.

Hvilket ord, der er korrekt at anvende, er ikke det vigtigste, men renovering er altså noget helt andet end et strøg med malerpenslen. Et renoveringsprojekt er et job for fagfolk med lang erfaring. Her berører man gerne centrale byggetekniske funktioner, som ikke er noget, man bør eksperimentere med.

Hvad er forskellen på ombygning og renovering?

Når man overvejer at ombygge sit hus, kan det virke som en stor opgave. Der er mange ting at tage højde for, og det kan være svært at få et overblik over, hvad det helt præcist indebærer. 

Hos MD Totalentreprise er vi specialiserede i tømrerarbejde og kan hjælpe med alle typer af ombygninger. Det kan være alt fra en mindre renovering til en større ombygning af hele huset.

Vi går altid grundigt til værks og tager udgangspunkt i dine ønsker og behov. Vi sørger for at koordinere arbejdet med de nødvendige håndværkere, så du kan være sikker på, at alt arbejde bliver udført på en professionel og effektiv måde.

Hvor lang tid tager det at renovere en lejlighed?

Der er flere grader og former for opgradering af boligen. Forskellen mellem istandsættelse og renovering er, at istandsættelse blot handler om den synlige del. Her taler vi som regel om ny maling eller nyt tapet, slibning af gulve eller måske udskiftning af gammel belysning.

Renovering er en langt mere omfattende proces. Her river man ned til bjælkelaget eller betonen og bygger i praksis op fra bunden af. Og selve renoveringen eller restaureringen gradueres efter, hvor omfattende arbejdet er.

Hvilket ord, der er korrekt at anvende, er ikke det vigtigste, men renovering er altså noget helt andet end et strøg med malerpenslen. Et renoveringsprojekt er et job for fagfolk med lang erfaring. Her berører man gerne centrale byggetekniske funktioner, som ikke er noget, man bør eksperimentere med.

Hvad koster 100 kvm tilbygning?

Begreberne tilbygning og påbygning anvendes ofte i flæng. Der er dog tale om to forskellige byggeprojekter. En påbygning er en udvidelse af boligen i højden. Det drejer sig for eksempel om at bygge en ny etage på den eksisterende bygning. En tilbygning er derimod en forlængelse af bygningens grundareal. Tilbygninger er forbundet til den eksisterende bolig, og vægge bliver ofte fjernet for at indarbejde tilbygningen til resten af boligen. Den nye del skal støttes på samme måde som huset ellers er, og arbejdet går ud på at grave dele af grunden op for at bygge nyt fundament.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Kan man slippe for at betale renovation?

Han mener nemlig, at der burde være mulighed for at tilpasse ordningen til den enkelte husstands behov.

- I Tyskland kan man få en skraldespand med en "falsk" bund, som er samme størrelse udvendigt som almindelige skraldespande, og derfor kan de tømmes af de samme skraldebiler, men der er plads til mindre indhold, og derfor betaler man også mindre, siger Alexander Henning Treusch og fortsætter:

Kan man låne penge til renovering?

Ønsker du et lån til ombygning eller renovering i din bolig, kan du belåne friværdien med et pantebrevslån hos Jysk Ejendomskreditselskab A/S. Du skal blot udfylde vores låneformular med personlige oplysninger og information omkring det lån, du ønsker at optage og medsende de nævnte bilag. Herefter vil du blive kreditvurderet og forhåbentligt modtage et uforpligtende tilbud på det lån, vi kan tilbyde dig. Hvis du takker ja, vil du modtage lånedokumenter til underskrift, hvorefter lånet vil kunne udbetales indenfor få dage.

Kan man opsige en lejer ved renovering?

 • Der er tale om udlejning af enkelte værelser, der er en del af udlejers bolig. Opsigelsesvarsel er minimum 1 måned.
 • Der er tale om en beboelseslejlighed i et hus med 2 beboelseslejligheder, hvor udlejer bor i den ene. Opsigelsesvarsel er minimum 1 år.
 • Der er tale om en ejerbolig eller andelsbolig, som udlejer selv ønsker at bebo, og ikke har andre lejemål og ejede boligen på det tidspunkt, hvor lejeaftalen blev indgået. Opsigelsesvarsel er minimum 1 år.
 • Lejer ikke overholder god skik og orden eller regler i husorden. Opsigelsesvarsel er 3 måneder. Der gør sig dog nogle særlige forhold gældende for opsigelse efter denne årsag, som følger nedenfor.

  Ved overtrædelse af husordenen skal udlejer give dig et skriftligt påbud om, at du ikke overholder husordenen, så du har en chance for at rette op på din adfærd. Udlejer kan først opsige dig, hvis du efter flere påbud ikke har ændret adfærd, og dermed fortsat overtræder husordenen. En overtrædelse skal være gentagende for at kunne danne grundlag for en opsigelse. Derudover skal udlejer kunne dokumentere overtrædelsen og de gener, den har medført.

Mange lejere tror, at de kan risikere at blive opsagt, hvis udlejer beslutter sig for at sælge den ejendom eller den konkrete bolig, som de bor til leje i. Det er dog vigtigt at understrege, at et salg af hele ejendomme eller den konkrete bolig ingen betydning har for din lejekontrakt. Du kan stadig blive boende i boligen på samme vilkår, som du hele tiden har haft, og hvis en ny person overtager boligen fra din udlejer, bliver denne din nye udlejer på uændrede vilkår.

Hvad koster istandsættelse af lejlighed ved fraflytning?

Når du skal fraflytte din lejlighed eller dit hus, er der ofte krav om istandsættelse af lejemål. I hvilken grad der skal istandsættes afhænger især af hvornår lejemålet blev indgået. Her skelnes der mellem:

 • Lejemål indgået før 1. juli 2015
 • Lejemål indgået efter 1. juli 2015

Hvis du har lejet din bolig før 1. juli 2015, og hvis den var nyistandsat på indflytningstidspunktet, kræver det som udgangspunkt en nyistandsættelse, så den fremstår i samme stand som da du flyttede ind i den. Det vil sige at den skal fremstå som ny. Det vil sige maling af vægge, døre og paneler, samt en gulvafslibning.

Hos Malerfirmaet Lykkebo giver vi dig garanti på, at arbejdet bliver godkendt. Vi tilbyder høj kvalitet og håndværksmæssigt korrekt udført arbejde, som opfylder de kvalitetskrav, der stilles. Du får en faktura på, at malerarbejdet er udført og med et firma, der har overenskomst med danske malere, der er faguddannede.

Foruden maling af maling af lejlighed ved fraflytning tilbyder vi også professionelt gulvarbejde som slibning og høvling, hvis du har brug for en totalløsning. Vores dygtige fagfolk står klar til at hjælpe med maling af flyttelejligheder og gulvarbejde i hele hovedstaden. Læs mere her om Gulvfirmaet Lykkebo.

Hvad koster en tilbygning i 2023 priser?

Det er umuligt at give et endegyldigt svar på, hvor meget koster en tilbygning, da det kommer an på, hvilken slags tilbygning det er. Står du og skal bygge et nyt køkken eller badeværelse, er det væsentligt dyrere, end hvis du blot skal bygge et ekstra soveværelse.

Det har selvfølgelig også noget at sige, hvilke materialer du vælger. En materialeliste kan svinge meget, da der er stor forskel på prisen på de forskellige materialer.

Det er også godt at vide, at en mindre tilbygning som regel vil koste mere per kvadratmeter end en større tilbygning. Selvom det lyder underligt, skyldes det, at en stor sum af prisen er specialløsninger, som der forekommer, når den eksisterende bolig skal bygges sammen med tilbygningen. Samtidig er prisen for boligens ydre del – også kaldet klimaskærmen – noget højere, end prisen for boligens indre. 

Der findes en cirkapris, som du kan tage udgangspunkt i, når du vil vide, hvad det koster at lave en tilbygning. I hovedstadsområdet kan du forvente, at det koster omkring 20.000 kroner inklusive moms per kvadratmeter. Du skal dog være opmærksom på, at prisen er en gennemsnitspris. Det er som sagt svært at sætte en specifik pris på en tilbygning, da nogle er dyrere i kvadratmeterpris end andre. 

Jo længere vestpå i landet, du kommer, jo billigere bliver det oftest og derved nemmere at få tilbud på tilbygninger. I prisen er der desuden både medregnet materialer, og at det er professionelle håndværkere, der udfører arbejdet.

Det er altid en god idé at få helt styr på økonomien før alt andet. Hvis du ikke har lagt et budget, kan du hurtigt ende med at komme af med mange flere penge, end du havde regnet med i starten. Og det kan altså undgås, hvis du har noteret, hvad du har råd til. 

Hvad koster det at bygge til 2023?

Der kan være stor forskel på, hvor dyrt det er at bygge et hus. Det afhænger af de valg, du tager, for der er stor forskel på prisen på et topmoderne hus i de bedste og dyreste materialer og et hus, der er lavet på et strammere budget.

Selvom der vil være stor forskel på udgifterne i forbindelse med opførelsen af huse, er der også bestemte udgifter, der altid vil optræde.

Først og fremmest skal du have købt en grund, hvor huset kan blive bygget. Det vil kræve udgifter til blandt andet pantebreve og tinglysning, advokat, ejendomsmægler og eventuelt en rådgiver.

Du skal have indhentet en byggetilladelse, og der skal laves en jordbundsundersøgelse. Er der allerede et eksisterende hus på grunden, skal det rives ned, og grunden skal klargøres til byggeprojektet. Det kan være en dyr udgift at rive et hus ned, da det kan koste mellem 100.000 og 150.000 kroner.

Når grunden skal klargøres, er det nødvendigt med fundering, afgift til tilslutning og betaling til landinspektør og byggerådgiver. Der vil være udgifter, hvis der skal fjernes forurenet jord, der er udgifter til byggestrøm og -vand og materialer.

Hvor mange gange om året betaler man for renovation?

Som borger er du selv ansvarlig for, at dit affald bliver sorteret korrekt efter de gældende regler og skaffet sikkert af vejen. Du har pligt til at sørge for, at dit affald ikke forurener omgivelserne og ikke udgør en trussel for andre menneskers sundhed. Kommunen har derimod ansvaret for at gøre det muligt, at du kan få afhentet affald på din adresse.

Det er Miljøstyrelsen, der på baggrund af affaldsbekendtgørelsen fastsætter de overordnede regler for kommunernes affaldsordning. Fra 1. juli 2021 har der været ensrettede regler for affaldssortering i Danmark, som betyder, at alle husstande skal sortere ti typer affald, nemlig mad, papir, pap, metal, glas, plastik, fødevarekartoner, tekstiler, restaffald og farligt affald. 

Enkelte kommuner har fået forlænget tidsfristen for at have tid til at implementere de nye sorteringsregler.

Du kan ikke selv bestemme, hvem der skal hente dit husholdningsaffald, og du har pligt til at være med i kommunens affaldsordning.

Nogle kommuner har valgt at lægge opgaven ud til private renovatører, som kan stå for det hele eller dele af opgaven som fx indsamling, transport og sortering af affaldet. 

Ved udgangen af 2022 skal der i alle kommuner sorteres ni typer affald. I 2023 kommer en tiende til. Foto: Tue Patursson